psdolt
25 November 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

psdolt psdolt psd

BLESTEMUL VICTIMELOR – Procurorul DNA Ciprian Dorobantu care a fabricat dosarul “Poli Timisoara”, in care zece oameni au fost executati pe linie, nu a sfarsit bine. Prins baut la volan, Dorobantu a fost condamnat la 2 ani inchisoare cu suspendare si dat afara din magistratura. Dosarul “Poli Timisoara” impletit de Dorobantu a trecut ca prin branza de Tribunalul Timis si Curtea de Apel Timisoara, care nu au tinut cont de declaratiile care demontau scenariul DNA (Marturiile)

Scris de: George TARATA | pdf | print

16 February 2020 10:16
Vizualizari: 7208

Procurorii si judecatorii care fac executii judiciare si distrug destine ar trebui sa se gandeasca extrem de bine inainte sa treaca la "paradit". Niciun rau nu ramane nepedepsit, iar mai devreme sau mai tarziu suferintele victimelor ii vor ajunge din urma.


 

Procurorul Ciprian Dorobantu de la DNA Timisoara, care a fabricat dosarul “Poli Timisoara” semnand rechizitoriul in cauza in care zece oameni au fost condamnati pentru fapte de abuz in servciu, pentru simplul motiv ca au sprijinit sportul de performanta (vezi facsimil 1), a sfarsit rau. Mai exact, la aproape doi ani dupa ce Curtea de Apel Timisoara a desavarsit opera lui Ciprian Dorobantu si i-a oferit acestuia pe tava trofeele cerute in dosarul “Poli Timisoara” (caz despre care Lumea Justitiei a facut ample dezvaluiri in ultimele zile), procurorul DNA a fost la randul sau condamnat la inchisoare.


 

 

Astfel, in mai 2017, Ciprian Dorobantu a fost trimis in judecata de Parchetul Curtii de Apel Oradea pentru conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante, fiind acuzat ca “la data de 6 mai 2016, in jurul orei 15.00 - 15.20, a condus un autoturism pe mai multe strazi (drumuri publice) din municipiul Timisoara, avand o imbibatie alcoolica de peste 0,80 gr./l. alcool in sange”. In 25 octombrie 2019, procurorul DNA Ciprian Dorobantu a fost condamnat definitiv de Inalta Curte la 2 ani inchisoare cu suspendare. De fapt, ICCJ a mentinut sentinta Curtii de Apel Timisoara din 28 septembrie 2018, prin care se dispusese condamnarea procurorului Dorobantu la 2 ani inchisoare cu suspendare pentru conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau altor substante.

Ulterior, in 6 noiembrie 2019, Sectia pentru procurori a CSM a decis eliberarea din functie a lui Ciprian Dorobantu ca urmare a condamnarii sale.

 

Iata minuta Inaltei Curti de Casatie si Justitie, din 25 octombrie 2019 (dosar 649/59/2017):


Respinge ca nefondat apelul declarat de inculpatul Dorobantu Ciprian impotriva sentintei penale nr.82/PI din 28 septembrie 2018 a Curtii de Apel Oradea, Sectia penala si pentru cauze cu minori. Obliga apelantul inculpat la plata sumei de 200 lei cheltuieli judiciare catre stat. Onorariul partial cuvenit aparatorului desemnat din oficiu, in suma de 217 lei, ramane in sarcina statului. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica, astazi, 25 octombrie 2019”.

 

Iata minuta Curtea de Apel Oradea, din 28b septembrie 2018 (dosar 649/59/2017):


“In baza art. 336 alin.1 Cod penal condamna pe inculpatul DOROBANTU CIPRIAN, la o pedeapsa principala de 2 ani inchisoare pentru comiterea infractiunii de conducere a unui vehicul sub influenta alcoolului sau altor substante. In baza art. 91 Cod penal dispune suspendarea sub supraveghere a executarii pedepsei de 2 ani inchisoare si stabileste un termen de supraveghere de 3 ani, conform dispozitiilor art. 92 Cod penal. In baza art. 93 alin. 1 Cod penal, obliga inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere sa respecte urmatoarele masuri de supraveghere: a) sa se prezinte la Serviciul de Probatiune Timis, la datele fixate de acesta; b) sa primeasca vizitele consilierului de probatiune desemnat cu supravegherea sa; c) sa anunte, in prealabil, schimbarea locuintei si orice deplasare care depaseste 5 zile; d) sa comunice schimbarea locului de munca; e) sa comunice informatii si documente de natura a permite controlul mijloacelor sale de existenta. In baza art. 93 alin. 2 lit. a Cod penal impune condamnatului sa execute urmatoarea obligatie: sa frecventeze un program de reintegrare sociala derulat de catre Serviciul de Probatiune Timis sau organizat in colaborare cu institutii din comunitate. In baza art. 94 alin. 1 Cod penal, pe durata termenului de supraveghere, datele prevazute in art. 93 alin. 1 lit. c-e se comunica Serviciului de Probatiune Timis. In baza art. 93 alin. 3 Cod penal, pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul trebuie sa presteze o munca neremunerata in folosul comunitatii in cadrul Primaria Timisoara sau AJOFM Timisoara, pe o perioada de 100 de zile lucratoare. In baza 404 alin. 2 Cod procedura penala atrage atentia inculpatului asupra nerespectarii masurilor de supraveghere si a obligatiilor impuse si asupra consecintelor savarsirii de noi infractiuni in cursul termenului de supraveghere, putandu-se dispune revocarea suspendarii sub supraveghere. In baza art. 274 alin. 1 Cod procedura penala obliga inculpatul la plata sumei de 3000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare in favoarea statului. Cu drept de apel in 10 zile de la comunicare. Pronuntata in sedinta publica, astazi, 28.09.2018. Document: Hotarare 82/2018 28.09.2018”.

 

Inainte de condamnare, Dorobantu si-a vazut trofeele pe tava. Marturiile in apararea inculpatilor au fost aruncate la gunoi


Condamnarea procurorului Ciprian Dorobantu si eliminarea acestuia din magistratura poate reprezenta doar o satisfactie pentru cei zece inculpati din dosarul “Poli Timisoara” a caror executie acesta a obtinut-o cu sprijinul Tribunalului Timis si Curtii de Apel Timisoara. Condamnarea lui Dorobantu nu va schimba cu nimic soarta fostului presedinte al Consiliului Timis Constantin Ostaficiuc, a fostului presedinte al clubului de fotbal Politehnica Timisoara si a celorlalti opt inculpati condamnati la pedepse cu suspendare. Asta desi, in opinia noastra, condamnarile din dosarul “Poli Timisoara” ar trebui anulate, avand in vedere modul in care a fost instrumentat de catre DNA si apoi judecat.

V-am prezentat in editiile recente cum Tribunalul Timis si Curtea de Apel Timisoara au ignorat expertiza care demonta acuzatiile procurorului DNA Ciprian Dorobantu pe motiv ca aceasta contravenea probatoriului DNA si raportului intocmit de specialistul DNA (click aici pentru a citi), cum DNA i-a fabricat dosar expertei doar pentru ca aceasta nu a scos din burta o expertiza care sa convina DNA (click aici pentru a citi) si cum presedintele Consiliului Judetean Timis Titu Bojin, cu dosar la DNA, s-a constituit parte civila in dosarul DNA in cateva ore de la primirea adresei de la parchetul anticoruptie, desi si el fusese parte in “afacerea” acuzata de procurorul Ciprian Dorobantu si votase protocolul dintre CJ Timis si clubul Poli Timisoara despre care DNA sustinea ca este ilegal (click aici pentru a citi).

 

Va mai prezentam inca o proba care arata din punctul nostru de vedere ca cei zece inculpati din dosarul “Poli Timisoara” nu au avut nicio sansa la Tribunalul Timis si Curtea de Apel Timisoara. Astfel, la Tribunalul Timis au fost audiati zeci de consilieri judeteni care au votat protocolul de colaborare dintre Consiliul Judean Timis si clubul de fotbal Politehnica Timisoara. Protocol in baza caruia autoritatile locale au sprijinit societatea sportiva cu aproximativ 9 milioane de lei, bani ce au fost dati pentru indeplinirea unor criterii de performanta, aspect ce a si fost indeplinit dupa cum au constatat chiar judecatorii, acestia explicand ca inculpatii nu au folosit fondurile in interes propriu, dar cu toate acestea i-a condamnat.

Rand pe rand, zeci de consilieri judeteni au explicat in instanta ca nimeni nu i-a fortat sa voteze protocolul si ca acesta a fost atat legal, cat si oportun. Nu a contat, caci toate marturiile au fost ignorate, iar in cele din urma cei zece inculpati din dosarul “Poli Timisoara”, cum spuneam in frunte cu fostul presedinte al CJ Timis Constantin Ostaficiuc si fostul presedinte al clubului Poli Timisoara Gheorghe Chivorchian, au fost condamnati pe linie.

In final ne intrebam: daca protocolul dintre Consiliul Judetean Timis si Politehnica Timisoara ar fi fost nelegal, dar el a fost votat de toti consilierii judeteni prezenti la sedinta, peste 30, existand un singur vot impotriva, atunci de ce din randul CJ Timis au fost trimisi in judecata doar seful institutiei Constantin Ostaficiuc, secretarul judetului si alti functionari, nu si consilierii care au votat protocolul? Sa nu se inteleaga faptul ca trimiterea tuturor consilierilor in judecata era decizia normala. Nu, decizia normala era, credem noi, ca acest dosar sa nu existe sau sa se dispuna achitarea inculpatilor, atat timp cat banii dati de Consiliului Judetean Timis au fost folositi strict pentru activitati fotbalistice ale clubului Poli Timisoara, nefiind bagati in buzunar de inculpati.


* Cititi aici declaratiile date in instanta de consilierii judeteni care au votat protocolul dintre Consiliul Judetean Timis si clubul de fotbal Politehnica Timisoara


Foto: impactpress.ro

Comentarii

# Zamfir dorel date 16 February 2020 14:37 +9

Asa este sa nu uite.si ma bucur cand aud ca mai sunt pedepsiti acestii oameni care se considera burici pamamtului.dar stiti cum se spune pana la dzeu te mananca sfinti.asa m au paradit si pe mn doua judecatoare constantinescu mariana si ciobanu corina de la curtea de apel bucuresti.astept de 2 luni si minuta si motivarea .

# mitca date 16 February 2020 19:19 +8

Doar doi ani? Merita cinci ani!

# cetateanu date 17 February 2020 06:40 +7

Am spuso si o mai spun, sa auda toti nenorocitii din justitia ordinara din Romania: mai devreme sau mai tarziu, veti plati in fata lui Dumnezeu; in focul iadului veti arde cu totii, la adevarata judecata! Mai este timp sa va reveniti din dobitocie!

# Cu suspendare ? De ce ? date 17 February 2020 17:56 0

Inainte de a bea alcool era deplin constient , e agravant , deci trebuie cu executare ! Ce ..., asteptam pana chiar omoara pe careva ? :-*

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.11.2024 – ICCJ a lamurit cum ramane cu Sosoaca (Document)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva