29 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CAMI N-ARE SPOR – Dupa ce nu a reusit sa intoarca la CEDO excluderea din magistratura, vestita judecatoare Camelia Bogdan a ratat cu brio si in Romania. Tribunalul Cluj i-a dat reject lui Bogdan in dosarul in care aceasta ii actionase in judecata pe jurnalistii Mihai Gadea, Mircea Badea si Liviu Alexa, pe seful GIP Mugur Ciuvica, pe omul de afaceri Dan Voiculescu si pe sotul judecatoarei Laura Andrei, Jean Andrei (Minuta)

Scris de: George TARATA | pdf | print

3 November 2020 14:32
Vizualizari: 5971

Ghinion dupa ghinion pentru judecatoarea Camelia Bogdan (foto), celebra in Romania pentru executia din „Dosarul Telepatia”. Dupa ce in urma cu doua saptamani CEDO a confirmat legalitatea exluderii din magistratura a judecatoarei Bogdan, sanctionand Romania si acordandu-i daune acesteia doar pentru anumite lipsuri din legislatia romana, aceesi judecatoare (in prezent suspendata din magistratura pana cand ICCJ va judeca recursul impotriva excluderii din magitratura) a primit o noua veste proasta. De data aceasta, din Romania.


 

Astfel, luni, 2 noiembrie 2020, Tribunalul Cluj i-a dat flit Cameliei Bogdan in dosarul in care aceasta a actionat in judecata mai multi jurnalisti. Este vorba despre Mihai Gadea, Mircea Badea si Liviu Alexa. Alaturi de acestia, dati in judecata de Camelia Bogdan au mai fost presedintele Grupului de Investigatii Politice Mugur Ciuvica, omul de afaceri Dan Voiculescu, sotul judecatoarei Laura Andrei, Aurel Jean Andrei, precum si Fundatia FACIAS si Fundatia „Dan Voiculescu” pentru Dezvoltarea Romaniei. Concret, Tribunalul Cluj a respins cererea de chemare in judecata formulata de Camelia Bogdan. Evident, actiunea Cameliei Bogdan a avut legatura cu dezvaluirile facute despre aceasta de-a lungul timpului.

 

Iata minuta Tribunalului Cluj din  noiembrie 2020, din dosarul 2761/117/2019:

 

„Solutia pe scurt: Respinge cererea de repunere a cauzei pe rol formulata de reclamanta Camelia Bodgan. Respinge exceptia lipsei calitatii de reprezentant. Respinge exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a paratelor FACIAS si Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei. Respinge exceptia lipsei de interes a reclamantei in formularea actiunii, invocata de paratele Fundatia FACIAS si Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei. Respinge exceptia prescriptiei dreptului material la actiune pentru faptele anterioare datei de 16 august 2016. Respinge ca nefondata cerere de chemare in judecata modificata formulata de reclamanta Camelia Bogdan impotriva paratilor ALEXA LIVIU, S.C. ANTENA 3 S.A., GIDEA EMANUEL-MIHAI, BADEA MIRCEA, CIUVICA MUGUR CRISTIAN, GRUPUL DE INVESTIGATII POLITICE, DAN VOICULESCU, AUREL JEAN ANDREI FUNDATIA FACIAS, parat FUNDATIA DAN VOICULESCU PENRTU DEZVOLTAREA ROMANIEI Dan Voiculescu.

Cu drept de apel in termen de 30 de zile de la comunicare. Apelul se depune la Tribunalul Cluj. Pronuntata prin punerea minutei la dispozitia partilor prin mijlocirea grefei instantei, azi 2 noiembrie 2020. Document: Hotarare  531/2020  02.11.2020”.

 

Esec la CEDO, dosar la SIIJ

 

Asa cum precizam la inceputul articolului, esecul de la Tibunalul Cluj vine la doar doua saptamani de la rateul inregistrat de Camelia Bogdan la CEDO. Si spunem rateu intrucat CEDO a constatat ca excluderea acesteia din magistratura dispusa de CSM este cat e poate de legala. Intr-adevar Bogdan a primit daune morale de 6.000 de euro (cu mult sub cei 100.000 de euro solicitati) nu pentru excludere insa, ci pentru cu totul altceva. Mai exact, imediat dupa pronuntarea excluderii, CSM a dispus suspendarea Cameliei Bogdan din functia de judecator pana la ramanerea definitiva a sanctiunii disciplinare. Ei bine, Bogdan s-a plans la CEDO de faptul ca nu a putut ataca in instanta solutia de suspendare din functie, pentru simplul motiv ca legislatia din acel moment nu ii oferea o asemenea posibilitate. La randul ei, curtea de la Strasbourg i-a dat dreptate, constatand ca i-a fost incalcat dreptul prevazut de art. 6 alin. 1 din Conventia Europeana a Drepturilor Omului, constand in accesul la o instanta.

Concluzia: Cami nu a primit daune morale din partea CEDO pentru excluderea din magistratura, ci pentru lipsa, in legislatia anilor 2016-2017, a posibilitatii de a contesta in instanta suspendarea din functie primita pana la pronuntarea definitiva a Inaltei Curti in dosarul vizand prima excludere din magistratura.

 

Intre timp, Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ) a inceput cercetarile fata de judecatoarea Camelia Bogdan, intr-un dosar in care Grupul de Investigatii Politice (GIP) a formulat plangere penala pentru fals in declaratii, sesizand existenta unor depozite nejustificate de sute de mii de euro si disparitia miraculoasa a banilor din conturi. Potrivit plangerii penale pe care o atasam la finalul articolului, in declaratia de avere din 2018 depusa de Camelia Bogdan se regasea un depozit bancar de 200.000 euro, acelasi depozit regasindu-se ulterior si in declaratia din 2019. In declaratia de avere din 2020 insa, depozitul bancar precum si importante sume de bani lipsesc, Camelia Bogdan completand faptul ca averea sa se ridica la “aproximativ 167 lei, aproximativ 9 USD, aproximativ 10 eur, aproximativ 225 lei, 500 lei, 10 GBP si aproximativ 3000 USD”.  

In plangerea penala depusa la SIIJ, Grupul de Investigatii Politice a atras atentia tocmai asupra sumelor declarate de Camelia Bogdan in perioada 2018-2019 sesizand faptul ca „Activele financiare și veniturile Cameliei Bogdan anterioare constituirii depozitului bancar nu justifica, in niciun fel, cei 200.000 Euro”: "Astfel, in 2017, aceasta avea conturi si depozite de circa 60.000 Euro si acordase un imprumut personal de 5.000 Euro. Veniturile totale ale Cameliei Bogdan in 2017 au fost de circa 20.000 Euro. Asadar, chiar in ipoteza in care magistratul Camelia Bogdan nu ar fi cheltuit niciun ban in tot anul 2017, acesta ar fi putut acumula o avere de max. 85.000 Euro. Cu toate acestea, in luna iunie 2018, conturile Cameliei Bogdan contabilizau, in total, circa 305.000 Euro. Cea mai mare parte a diferentei uriașe dintre banii declarati de Camelia Bogdan in 2018 si activele financiare si veniturile sale anterioare o constituie misteriosul depozit de 200.000 Euro constituit in prima parte a anului 2018.".

 

* Cititi aici detalii despre actiunea de la CEDO a judecatoarei Camelia Bogdan

* Cititi aici detalii despre dosarul de la SIIJ al judecatoarei Camelia Bogdan

Comentarii

# DODI date 3 November 2020 16:04 +14

Încet, încet a început lumea să înțeleagă că în România sunt mulți proști cu diplomă. Și, culmea, cvasimajoritatea sunt pupincuriști prezidențiali, indiferent că acel post era ocupat de bețivul național Petrov sau de cleptomanul imobiliar 6 case ciolaniSS.

# M date 3 November 2020 16:12 +2

Părerea mea ca mai trebuia sa îl dea în judecata și pe Voiculescu ca a avut tupeu sa accepte eliberarea condiționată, în rest ia dat aproximativ pe toți. Ce tupeu ordinar are aceasta golanca acoperita

# Intrebare date 3 November 2020 17:46 0

De ce in hotararea tribunalului CLUJ reclamanta este prenume/nume camelia bogdan iar paratii sunt nume/prenume : Badea Mircea, Ciuvica Mugur etc???

# mitica date 5 November 2020 15:05 0

Intr-un stat democrat ii dadea acestei dudui "ciudate" 10 ani de puscarie(cel putin) si, GATA.

# mitica date 5 November 2020 18:18 0

Camelia Bogdan la nasul tau gros se preteaza un belciug mare din partea PSD.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 28.03.2024 – Bomba cu fas a lui Kovesi

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva