DACA AR PUTEA, CAMI AR ARESTA SRI SI SIE LA PACHET – Judecatoarea Camelia Bogdan acuza serviciile ca au ascuns banii furati de la romani: “Sunt offshore-uri despre care s-a spus ca ar fi controlate de structuri... La servicii secrete, la SRI, SIE... Nu exista vointa sau capacitatea de a aduce la bugetul statului bunurile furate poporului roman, care se gasesc in offshore-uri”. Cami ramane obsedata de Voiculescu si critica DNA ca da liber la comiterea de infractiuni
Sefii SRI si SIE ar trebui sa aiba mare grija. Vestita judecatoare Camelia Bogdan de la Curta de Apel Bucuresti (foto), data afara din magistratura pentru ca a luat bani e la un SRL, a pus ochii pe cele doua servicii secrete. Pe care le acuza ca au ascuns banii furati de la romani in diverse offshore-uri. Acuzatiile au fost facute intr-un interviu acordat unei publicatii de propaganda, Revista 22, ocazie cu care Camelia Bogdan a confirmat din nou ca a dezvoltat o obsesie pentru Dan Voiculescu. In acelasi interviu, in mod cu totul surprinzator, Camelia Bogdan a lansat critici la adresa DNA, afirmand ca prin pozitia adoptata in cazul abuzului in serviciu parchetul anticoruptie da practic liber la comiterea de infractiuni.
Astfel, in ceea ce priveste primul aspect, cel legat de SRI si SIE, Camelia Bogdan acuza ca in Africa exista offshore-uri care ar fi controlate de “structuri”. Intrebata la ce se refera cand spune “structuri”, Cami a precizat ca este vorba despre serviciile secrete, in frunte cu SRI si SIE. Mai mult, judecatoarea alungata din magistratura de CSM acuza ca in asemenea offshore-uri au ajuns bani ce au fost furati de la poporul roman.
Iata fragmentul din interviul Cameliei Bogdan referitor la SRI si SIE:
“La ce face referire tipologia imprumutului nereturnat?
Pretinzi ca iei un imprumut de la banca, fara sa acorzi garantii satisfacatoare. In fapt, tu ai acesti bani la o banca corespondenta aflata intr-un offshore, care are o relatie de corespondenta cu banca care iti acorda imprumutul. Dar banca nu este niciodata interesata sa-ti acorde in mod real imprumutul, deoarece obtine sumele de bani din offshore. Practic, banca nu este un imprumutator, ci un aranjor intre tine si banca unde ai disimulat banii in strainatate, astfel ca ti-i pune la dispozitie. S-au pus mai multi bani la dispozitie din fosta Banca Romana de Comert Exterior anumitor persoane si, atunci, am cerut investigarea destinatiei acestor sume de bani. Nici in acest dosar nu s-a intamplat nimic. Bineinteles, mai sunt offshore-uri controlate de Ovidiu Tender in Africa, despre care s-a spus ca ar fi controlate de structuri, eu identificandu-le ca atare prin comisii rogatorii efectuate in Senegal.
Cand spuneti 'structuri', la ce va referiti?
La servicii secrete, la SRI, SIE etc. Ca problema de drept, poate exista curiozitatea sa verificam de ce de 25 de ani nu exista aceasta vointa sau capacitatea de a aduce la bugetul statului bunurile furate poporului roman, care se gasesc in offshore-uri. Exista tari ca Ucraina, data ca exemplu de bune practici, unde au fost angajati investigatori FBI pentru a recupera acesti bani la bugetul de stat. In Romania nu se doreste promovarea unor exemple de bune practici in acest sens”.
Cami, tot mai nemultumita de DNA
Asa cum mentionam la inceputul articolului, in interviul acordat Revistei 22, Camelia Bogdan a avut o reactie cel putin surprinzatoare fata de DNA. Mai exact, Cami s-a declarat nemultumita de punctul de vedere emis de parchetul lui Kovesi in cazul modificarilor la abuzul in serviciu, considerand ca DNA da liber la comiterea acestei infractiuni. Practic este o noua nemultumire a Cameliei Bogdan la adresa DNA. Caci, asa cum ne amintim, zilele trecute Bogdan a lansat critici la adresa sefului Sectiei I DNA Gheorghe Popovici, nemultumita ca acesta i-a inchis dosarul seful Inspectiei Judiciare Lucian Netejoru (click aici pentru a citi).
Iata afirmatiile Cameliei Bogdan despre DNA:
“In privinta pragului la abuzul in serviciu, DNA a propus ca, daca totusi se stabileste, sa fie egal cu salariul minim. Parchetul General a aratat, insa, ca nu este oportun. Cum vedeti propunerea DNA?
Daca s-ar merge pe varianta DNA, se poate ajunge la altceva, anume ca respectiva paguba sa se produca in transe, adica sa se savarseasca mai multe fapte generatoare de prejudicii prin care sa nu se depaseasca salariul minim pe economie. S-ar structura posibilitatea savarsirii unor infractiuni. Se lasa, astfel, oportunitatea conceperii unui mecanism infractional prin care sa se puna in opera aceasta infractiune de abuz in serviciu. Cred ca este eronata pozitia DNA”.
Adauga comentariu
DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii
Comentarii
# Golan 9 August 2017 13:37 +6
# DODI 9 August 2017 13:39 +4
# gadiuta 9 August 2017 15:18 +2
# Olga 9 August 2017 20:32 +1
# mircea 10 August 2017 13:16 0
# ANONYMOUS 11 August 2017 07:47 +1
# justinianus 12 August 2017 10:06 +1