Dovada ca Parchetul a sifonat stenogramele de la Interne - Referatul procurorilor in format electronic a fost livrat fostului consilier al Monicai Macovei, jurnalistul Dan Tapalaga, care l-a publicat urgent pe pagina sa de Facebook. Parlamentul nu avea cum sa detina documentul electronic. Lumeajustitiei.ro solicita anchetarea procurorilor PICCJ si sesizarea Inspectiei Judiciare (Document)
Cum credeti ca s-a facut livrarea la presa a referatului Parchetului Inaltei Curti in cauza „Referendum”, in care procurorii pritoceau cum sa ceara Camerei Deputatilor ridicarea imunitatii deputatului Victor Paul Dobre (ministru delegat al Administratiei la data savarsirii presupuselor fapte)? S-a ales cea mai rapida si mai sigura cale. Documentul, in format electronic (asa cum lesne se poate observa) a fost transmis direct jurnalistului Dan Tapalaga, fostul consilier al ex-ministrului Justitiei, Monica Macovei. Tapalaga n-a facut altceva decat sa-l posteze pe pagina sa de Facebook si de acolo referatul cu stenograme cu tot a fost preluat imediat de celelalte publicatii.
Imediat dupa izbucnirea scandalului si aparitiei acuzatiilor la adresa procurorilor PICCJ pentru sifonarea datelor secrete din dosar, diversionistii portocalii au lansat informatia falsa ca documentul secret de serviciu ar fi fost livrat de parlamentari. Nimic mai fals, intrucat din documentul electronic postat pe pagina de Facebook se poate observa lesne ca documentul este unul trunchiat, fara numele procurorilor de caz, fara numere de dosar, nexeroxat dupa vreun original (in cazul firesc in care el ar fi provenit dupa o copie a documentului original trimis Parlamentului, care a fost expediat pe hartie format A4, semnat si stampilat). Mai mult, orice cunoscator poate realiza ca acest document livrat catre Tapalaga este unul electronic, de lucru al procurorilor si nefinalizat, care provine dintr-un computer al Sectiei de urmarire penala si criminalistica a PICCJ, probabil trimis destinatarului prin e-mail – documentul livrat lui Tapalaga il puteti viziona atasat la finalul articolului. Evident, nu este vina lui Tapalaga ca a primit documentul si orice jurnalist care ar fi primit o astfel de informatie l-ar fi publicat, aceasta fiind misiunea presei. Gravitatea situatiei consta insa in faptul ca niste procurori au comis o infractiune in momentul in care au dat documentul pe sub mana, in conditiile in care acesta este secret de serviciu, iar publicarea lui nu doar ca prejudiciaza ancheta si incalca prezumtia de nevinovatie si dreptul la imagine, dar face si un joc politic murdar, nepermis unor magistrati.
USL trebuie sa ceara urmarirea penala a procurorilor PICCJ care au incalcat secretul profesional si excluderea lor din magistratura
Dupa cum se stie, legea interzice publicarea unor date din faza de urmarire penala a unui dosar, care este una secreta, si din acest motiv cererile jurnalistilor atunci cand este vorba de un dosar in lucru primesc implacabilul raspuns ca pana si Legea 544/2001 interzice publicarea unor astfel de informatii si, drept urmare, presa se izbeste de un refuz. In acest context, tinand cont de modul in care a fost livrat documentul catre mass media, concluzia este una singura: intrucat documentul postat pe Facebook de jurnalistul Dan Tapalaga este in format electronic, e clar ca nu se putea afla in aceasta forma decat la Parchet (vezi facsimil) Drept urmare, Lumeajustitiei.ro solicita Inspectiei Judiciare a CSM sa se sesizeze cu privire la acest aspect deosebit de grav. Daca si in acest caz, cand practic exista probele evidente, date mura-n gura, Inspectia Judiciara se va face ca nu poate gasi vinovatul, inseamna ca independenta CSM si a acestei institutii autonome nu mai exista!
Pe de alta parte, cei care sustin ca ar fi putut fi dat un astfel de document de catre Camera Deputatilor nu fac decat o diversiune crasa, intrucat traseul unei astfel de solicitari este urmatorul:
Referatul procurorilor, semnat si stampilat, se transmite la Camera Deputatilor, el ajunge la Biroul Camerei, in format pe coli de hartie A4, unde sta in plic sigilat si este transmis mai departe la Comisia Juridica, Comisia Juridica il pune pe ordinea de zi, se da termen de studiere a dosarului, nimeni nu-si poate face copii intrucat asa este procedura standard, apoi raportul se duce inapoi la Biroul Camerei, se pune pe ordinea de zi si apoi se voteaza. Cat priveste trimiterea acestui referat la Camera Deputatilor, surse confidentiale ne-au declarat ca a avut loc la cateva ore dupa ce au aparut stenogramele in presa!
Cu declaratiile instigatoare ale Monicai Macovei nu se sesizeaza nimeni?
Europarlamentara PDL Monica Macovei, luptatoarea anticoruptie, a aparut iar pe firmament si a declarat, la o emisiune TV, ca Romania se afla in pragul unui razboi civil, care ar putea fi provocat de criza politica si de USL. "Nu a mai existat ceea ce se intampla de acum doua luni in Romania, de asta am spus ca suntem la marginea lumii si ma astept la un razboi civil”. Macovei da vina pe USL pe situatia creata pe care-l considera "grup infractional”. "Cei de la conducere se definesc ca un grup infractional organizat, din care unii pleaca pentru a nu-si petrece batranetile la puscarie”. Europarlamentara considera ca daca Curtea Constitutionala nu reuseste sa se pronunte pe referendum, inseamna ca acesta nu este validat si presedintele Basescu trebuie sa revina la Cotroceni. Pentru a se evita astfel de blocaje pe viitor, singura solutie normala ar fi ca “judecatorii sa nu mai fie numiti politic”. Amintim ca fostul ministru al Justitiei, Monica Macovei i-a propus in functile actuale pe procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, si pe seful DNA, Daniel Morar, si este persoana care a stat de-a drepata presedintelui suspendat oferindu-si toata suflarea pentru propasirea referendumului in favoarea lui Traian Basescu. Fapt pentru care, la aflarea rezultatelor exit poll ale referendumului Traian Basescu a strans-o-n brate intr-un gest de multumire fata de devotamentul sau, cei doi plangand de fericire.
Adauga comentariu
DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii
Comentarii
# Ioana 13 August 2012 17:27 +19
# Cine sunt procurorii cu referatul? 13 August 2012 17:55 +16
# Nu e un procuror, e un Colonel, Colonel Kovesi 14 August 2012 02:49 +11
# Ioana 13 August 2012 18:03 +22
# Sandra 13 August 2012 18:32 +21
# kiki2009 13 August 2012 19:07 -12
# Scanerul fraierilor 13 August 2012 19:31 +13
# kiki2009 13 August 2012 20:33 -10
# oglinda 16 August 2012 16:55 +2
# Iulica 13 August 2012 23:06 -15
# Ezoteric 14 August 2012 01:22 +10
# Iulica 14 August 2012 11:59 -7
# Tu chiar esti prost 16 August 2012 17:01 +2
# gigel 17 August 2012 22:32 +3
# Iulica 14 August 2012 12:05 -4
# Insist ca esti prost 16 August 2012 17:04 +1
# SHALOMOVICI ARIN STANESCU 15 August 2012 19:17 +5
# Alberto Kurtyan 15 August 2012 19:25 -1
# Alberto ia-ti pastila 16 August 2012 17:10 +2