12 December 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DUBLU FLIT PENTRU PROCURORUL CARE S-A RAZBUNAT PE POLITISTI – Fostul procuror Mihai-Laurentiu Vasilescu de la PJ Slobozia a atacat fara succes la ICCJ atat cu revizuire, cat si cu contestatie in anulare decizia prin care Inalta Curte a mentinut definitiv excluderea din magistratura primita din partea CSM. Vasilescu a fost dat afara din sistem din cauza ca i-a amendat pe politistii care ii ridicasera placutele de inmatriculare si talonul auto pe motiv ca avea ITP-ul expirat (Minutele)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

10 September 2024 14:27
Vizualizari: 5217

Luni, 9 septembrie 2024, s-a dovedit o zi trista pentru fostul procuror Mihai-Laurentiu Vasilescu (foto) de la Parchetul de pe langa Judecatoria Slobozia. Inalta Curte de Casatie si Justitie i-a respins fostului magistrat doua cai extraordinare de atac impotriva deciziei din 19 februarie 2024, prin care tot ICCJ mentinuse definitiv excluderea din magistratura primita de Vasilescu din partea Consiliului Superior al Magistraturii.



Laurentiu Vasilescu – actualmente avocat in Baroul Ilfov – a atacat decizia Inaltei Curti din februarie 2024 atat cu revizuire, cat si cu contestatie in anulare. Ambele actiuni i-au fost respinse luni de catre doua completuri de la aceeasi instanta suprema. Contestatia in anulare a fost solutionata de catre judecatorii ICCJ Andreea Marchidan, Bogdan Cristea, Lavinia Dascalu, Maricel Nechita si Virginia-Florentina Dumineca. De cealalta parte, revizuirea a primit solutie de respingere din partea magistratilor supremi Gabriela-Elena Bogasiu, Daniel-Gheorghe Severin, Mariana Hortolomei, Carmen Sandu-Necula si Marian Buda. Spre deosebire de contestatia in anulare (respinsa ca nefondata), revizuirea formulata de catre fostul procuror Mihai Vasilescu a fost declarata inadmisibila de catre Inalta Curte.


Redam cele doua minute ale ICCJ:


I. decizia nr. 162/2024 din dosarul nr. 1233/1/2024 (revizuirea):


Respinge, ca inadmisibila, cererea de revizuire formulata de revizuentul Vasilescu Mihai Laurentiu impotriva deciziei civile nr. 46 din 19 februarie 2024, pronuntata de Inalta Curte de Casatie si Justitie - Completul de 5 judecatori in dosarul nr. 2183/1/2023.

Definitiva. Pronuntata in sedinta publica astazi, 9 septembrie 2024”;


II. decizia nr. 181/2024 din cauza nr. 1234/1/2024 (contestatia in anulare):


Respinge, ca nefondata, contestatia in anulare formulata de contestatorul Vasilescu Mihai-Laurentiu impotriva deciziei civile nr. 46 din 19 februarie 2024 pronuntate de Inalta Curte de Casatie si Justitie, in dosarul nr. 2183/1/2023.

Definitiva. Pronuntata astazi, 9 septembrie 2024, prin punerea solutiei la dispozitia partilor de catre grefa instantei, conform art. 402 din Codul de procedura civila”.


Faptele de vitejie ale lui Vasilescu


Amintim ca totul a inceput in 3 iulie 2018, cand procurorul Mihai-Laurentiu Vasilescu a fost oprit in trafic de catre politistii Ionel Mocanu si Gabriel Raducanu de la IPJ Ialomita. Cei doi agenti l-au amendat pe magistrat cu 2.175 de lei (echivalentul a 4 puncte de penalizare) si i-au retinut placutele si certificatul de inmatriculare dupa ce constatasera ca Vasilescu depasise viteza legala si avea inspectia tehnica periodica expirata.

La 2 noiembrie 2018, procurorul Mihai-Laurentiu Vasilescu a emis o ordonanta prin care i-a amendat cu cate 5.000 de lei pe cei doi lucratori de politie, pentru simplul motiv ca acestia indraznisera sa-si indeplineasca atributiile de serviciu (click aici pentru a citi).

Aceasta isprava i-a adus lui Vasilescu dosarul disciplinar soldat cu excluderea din magistratura. Atat Sectia pentru procurori in materie disciplinara din CSM, cat si ICCJ – in recurs – l-au gasit vinovat pe Mihai-Laurentiu Vasilescu de urmatoarele abateri disciplinare prevazute de art. 99 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor (click aici pentru a citi):

- a): „manifestarile care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in exercitarea sau in afara exercitarii atributiilor de serviciu”;

- n): „folosirea functiei detinute pentru a obtine un tratament favorabil din partea autoritatilor sau interventiile pentru solutionarea unor cereri, pretinderea ori acceptarea rezolvarii intereselor personale sau ale membrilor familiei ori ale altor persoane, altfel decat in limita cadrului legal reglementat pentru toti cetatenii, daca fapta nu intruneste elementele constitutive ale unei infractiuni”;

- t) teza I: „exercitarea functiei cu rea-credinta. Sanctiunea disciplinara nu inlatura raspunderea penala. Sanctiunea disciplinara nu inlatura raspunderea penala”.

 

sursa foto: Semnal.eu

Comentarii

# Cârcotaș date 10 September 2024 15:14 +7

Ei, n-a apucat sa paradeasca la cetățean, căci altfel îl primeau colegii sai din CSM!

# maxtor date 10 September 2024 16:39 0

presupunem ca urmeaza ca Baroul sa constate...arhivar,grefier,ushier-piata muncii e diversificata!

# lupucarpatin date 15 September 2024 01:36 0

oare cati ca asta sunt in sistem?pe deasupra asta mai si vrea sa te apere!, doar banii tai valoreaza ceva ptr el!!!!!!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 11.12.2024 – ICCJ n-a cutezat sa se atinga de CCR

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva