23 December 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

INALTA CURTE DA SEMNALUL PE PRESCRIPTIE – Exclusiv: decizie sanatoasa la ICCJ. Instanta suprema refuza DNA. Judecatorii Alina Ioana Ilie, Oana Burnel, Simona Cirnaru, Francisca Vasile si Dan Andrei Enescu au respins cererea prin care parchetul anticoruptie solicita sesizarea Curtii de Justitie a Uniunii Europene pentru a forta nerespectarea deciziilor CCR si ICCJ privind prescriptia (Document)

Scris de: George TARATA | pdf | print

9 November 2022 15:46
Vizualizari: 8777

Decizie sanatoasa a Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Instanta suprema a refuzat miercuri, 9 noiembrie 2022, sa sesizeze Curtea de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) in cazul deciziilor CCR privind prescriptia.


 

Judecatorii Alina Ioana Ilie, Oana Burnel, Simona Cirnaru, Francisca Vasile si Dan Andrei Enescu (foto) au respins cererea DNA de sesizare a CJUE, cerere prin care parchetul anticoruptie forta practic nerespectarea deciziilor CCR 297/2018 si 358/2022 privind prescriptia, precum si hotararea din 25 octombrie 2022 a completului ICCJ pentru dezlegarea unor chestiuni de drept prin care s-a decis ca cele doua decizii ale CCR - care constata ca legea penala mai favorabila este Codul penal care nu prevede intreruperea cursului prescriptiei, deci prevede inexistenta prescriptiei speciale – trebuie aplicate de toate instantele (click aici pentru a citi).

Cererea DNA a fost formulata in apelul din dosarul ANRP de abuz in serviciu in care fosta sefa DIICOT Alina Bica a fost achitata la fond.

Decizia judecatorilor ICCJ Ioana Alina Ilie, Oana Burnel, Simona Cirnaru, Francisca Vasile si Dan Andrei Enescu, una cat se poate de corecta din punctul nostru de vedere, reprezinta un semnal extrem de important pentru modul in care trebuie solutionate cererile DNA de sesizare a CJUE. Afirmam acest lucru avand in vedere ca instantele sunt asaltate de asemenea demersuri prin care parchetul anticoruptie incerca sa nu respecte deciziile CCR si ICCJ privind prescriptia.


Cat priveste sesizarea la CJUE, DNA a cerut adresarea urmatoarelor intrebari preliminare:

 



Comentarii

# LUCIconstantinescu date 9 November 2022 14:47 +404

Felicitări acelor judecători imparțiali care respectă regulile si legile țării! Putorile de procurori să pună mîna să muncească nu sa tina dosarele cite 8 ani la sertar si apoi sa forțeze judecătorii să accepte denunțuri false si stenograme contrafăcute cu sprijinul SRI! Mulțumim întregului colectiv redacțional al Luju fără de care eram orbi și proști!

# Edy date 9 November 2022 16:16 +420

La ICCJ se vor respinge toate aceste cereri. Felicitari judecatorilor care respecta legea !

# Vasiliu Iancu date 9 November 2022 20:36 +152

In loc să bage capul în pământ că au frecat menta cu instrumentarea dosarelor,folosindu-le de multe ori ca mijloc de șantaj mai și semnalizează ca să nu cumva să uite opinia publică cât de incompetenți dau rău intenționați au fost și sunt!Dacă ar fi fost după ei un dosar se putea instrumenta și pe o perioadă nedeterminată ,20-30 de ani.

# dragos barnA date 9 November 2022 22:12 +201

problema e mai grava, pe fonduri preacriptia e reglementata comunitar art 3/1/1 Reg CE 2988/95 si numai intreruperile / suspendarile se fac potrivit dreptului national. asadar si prin urmare neexistand intreruperi potrivit.DCCR 297/2018 termenul de prescriptie a raspundeeii penale e 4 ani iar abuziv judecatorii condamna la greu si njciunul nu e la puscarie!

# Petrea Bogdan date 11 November 2022 07:42 0

În țara în continuare sunt instanțe care nu aplică deciziile curții constituționale și sunt influențate de parchete de exemplu Galațiul care nu respectă nici o decizie.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.12.2024 – S-a aflat noul ministru al Justitiei

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva