„RECHIZITORIU” PENTRU KOVESI – Senatorul Valer Marian: „Asupra onestitatii doamnei Kovesi se ridica mai multe semne de intrebare... Planeaza suspiciuni care nu o recomanda pentru un nou mandat... Exista indicii serioase ca i-a favorizat pe Udrea si Stolojan in dosarul Alro... Exista indicii serioase ca l-a favorizat pe generalul Coldea... De cand este procuror sef DNA, aceasta institutie nu a instrumentat niciun dosar impotriva fostilor sai promotori si protectori politici Basescu, Boc si Blaga”
Senatorul Valer Marian cere CSM sa dispuna Inspectiei Judiciare cercetarea disciplinara a sefei DNA Laura Codrura Kovesi (foto 1), din cauza suspiciunilor care planeaza asupra activitatii si conduitei acesteia. Totodata, Valer Marian ii solicita ministrului Educatiei sa dispuna reverificarea acuzatiilor de plagiat formulate in legatura cu lucrarea de doctorat a Laurei Codruta Kovesi, asa cum s-a intamplat in cazul fostului premier Victor Ponta. Solicitarile au fost facute, marti 2 martie 2016, intr-o declaratie politica sustinuta in Senatul Romaniei, intitulata „Fonfleurile pripite ale ministrului Raluca Pruna”, care urmeaza interpelarii prin care Valer Marian ii solicita fostei asistente a Monicai Macovei, ministresa Raluca Pruna, sa explice de ce dosarul „Transgaz” deschis dupa sesizarile Corpului de control zace la DNA. O declaratie ce seamana cu un adevarat rechizitoriu al activitatii Laurei Codruta Kovesi de la momnentul numirii acesteia ca Procuror General al Romaniei si pana in prezent.
Declaratia politica din 2 martie 2016 are la baza antepronuntarea Ralucai Pruna in ceea ce priveste reivestirea Laurei Codruta Kovesi ca procuror-sef al DNA, gest prin care, in opinia lui Valer Marian, ministresa a uzurpat atributiile presedintelui Klaus Iohannis. In acest context, Valer Marian a enumerat o serie de motive pentru care Codruta Kovesi nu ar trebui sa mai primeasca inca un mandat la conducerea DNA.
Astfel, Valer Marian (foto 2) precizeaza ca Laura Codruta Kovesi, despre care afirma ca a fost numita in fruntea PICCJ si DNA fara sa existe o procedura transparenta, are o reputatie profesionala discutabila, ce ridica anumite semne de intrebare. De asemenea, potrivit senatorului, si asupra onsetitatii sefei DNA sunt semne de intrebare.
Valer Marian sustine ca exista indicii serioasa, inclusiv marturii ale unor fosti subalterni, ca Laura Codruta Kovesi, pe vremea in care ocupa functia de Procuror General, i-ar fi favorizat pe Elena Udrea si Theodor Stolojan in dosarul Alro, caz in care se intrevedea o eventuala implicare inclusiv a fostului presedinte Traian Basescu. Senatorul acuza ca exista indicii serioase ca Laura Codruta Kovesi, tot in perioada in care era Procuror General al Romaniei, l-ar fi favorizat pe prim-adjunctul SRI, generalul Florian Coldea. Ar fi fost vorba, sustine Marian, despre un dosar privind un accident de circulatie produs de Coldea in 2009, in timp ce se afla in masina cu actuala sefa a DNA. Valer Marian mai aminteste, totodata, si de faptul ca de cand DNA-ul este condus de Kovesi, aceasta institutie nu a instrumentat niciun dosar impotriva lui Traian Basescu, Emil Boc si Vasile Blaga. Nu in ultimul rand, senatorul subliniaza si ca DNA, sub conducerea lui Kovesi, nu a demarat nicio ancheta privind devalizarea Fondului Proprietatea, fond unde presedinte a fost ex-ambasadorul SUA la Bucuresti Mark Gitenstein, un sustinator al actualei sefe a parchetului anticoruptie.
Iata un fragment din declaratia politica a senatorului Valer Marian, aceasta fiind atasata integral la finalul articolului:
„Licentiata in drept si in filozofie, dar practicanta pasagera a dreptului (4 ani de avocatura in Baroul Bucuresti si in jur de un an de asistenta la cabinetul europarlamentarului Monica Macovei, a(l) carei emul(a) s-a declarat), doamna ministru Pruna a demonstrat prin ultimele sale declaratii ca stapaneste mai bine filozofia dreptului decat aplicarea legii. Prin afirmatiile facute cu privire la reinvestirea doamnei Kovesi de catre domnia sa in functia de procuror sef la DNA, doamna Pruna s-a antepronuntat si a uzurpat atributiile Presedintelui Romaniei, care este singurul factor decident abilitat sa numeasca sau sa reinvesteasca o persoana intr-o asemenea functie judiciara. Conform dispozitiilor legale enuntate, doamna Pruna poate doar sa propuna. Pe de alta parte, daca ar fi citit cu atentie dispozitiile legale in materie, doamna Pruna ar fi trebuit sa retina ca reinvestirea este o posibilitate, nu o obligatie. Asta, si ca sa nu fim ipocriti si sa nu ne jucam de-a procedura, vorba doamnei ministru.
In calitate de parlamentar, jurist de profesie si fost procuror, consider ca, la numirea procurorului sef al DNA, nu numai ca trebuie respectata procedura prevazuta de legea in materie, dar si ca aceasta procedura trebuie realizata in mod transparent, in conformitate cu criteriile enuntate si asumate de doamna ministru al justitiei cu ocazia avizarii numirii sale in aceasta functie de catre comisiile de specialitate ale Parlamentului (profesionalism, onestitate, lipsa oricaror suspiciuni asupra persoanei vizate), pentru urmatoarele motive:
I. Doamna Laura Codruta Kovesi a fost numita in functiile de conducere pe care le-a detinut pana in prezent (procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – doua mandate, procuror sef al DNA – un mandat) fara sa existe o procedura transparenta, care sa fie bazata pe criterii fara echivoc.
1. In anul 2006 doamna Laura Codruta Kovesi a fost numita in functia de procuror general al PICCJ de catre presedintele Traian Basescu, la propunerea ministrului justitiei, Monica Macovei, care a initiat in prealabil modificarea, prin asumarea raspunderii guvernamentale, a procedurii de numire prevazuta de Legea nr. 303/2004, care statua numirea procurorilor sefi de catre Presedintele Romaniei, la propunerea Consiliului Superior al Magistraturii, procedura aplicabila in majoritatea statelor Uniunii Europene.
Dupa mai multi ani, doamna Monica Macovei a afirmat ca a propus-o pe Laura Codruta Kovesi in functia de procuror general al Romaniei in urma unei selectii riguroase, dar nici domnia sa nici altcineva nu a oferit vreun detaliu in acest sens. In realitate Laura Codruta Kovesi a fost numita in aceasta inalta functie judiciara pe criterii clientelare, in baza unor relatii de colegialitate si de prietenie cu anumiti decidenti ai guvernarii din perioada respectiva. Mai exact, si nu cred ca a fost o pura coincidenta in urma asa-zisei selectii riguroase, Laura Codruta Kovesi a fost colega de an si de grupa la Facultatea de Drept a Universitatii Babes Bolyai din Cluj Napoca cu ex-premierul Emil Boc, seful politic al doamnei Macovei, si cu judecatoarea Monica Niculescu, in perioada respectiva sefa de cabinet a doamnei Macovei si concubina a purtatorului de cuvant al acesteia, jurnalistul Dan Tapalaga (referitor la care Traian Basescu a afirmat, spre finalul ultimului sau mandat prezidential, ca dadea ordine unui procuror general). Pe de alta parte, tatal doamnei Laura Codruta Kovesi, Ioan Lascu, fost procuror sef al Parchetului Medias timp de 30 de ani (din care 20 de ani in timpul regimului comunist), se afla in relatii apropiate cu politicianul Vasile Blaga, minstru de interne si secretar general al PDL in perioada respectiva, prin intermediul unui prieten comun din Medias, deputatul Florin Muntean, lider local al PDL, ulterior director general al Societatii Nationale Transgaz (care l-a promovat apoi director adjunct la aceasta societate pe fratele Laurei Codruta Kovesi, Sergiu Lascu).
2. In anul 2009 doamna Laura Codruta Kovesi a fost reinvestita in functia de procuror general al Romaniei de catre presedintele Traian Basescu, la propunerea ministrului justitiei, Catalin Predoiu (asupra caruia au fost exercitate presiuni in acest sens de la Comisia Europeana de la Bruxelles), in pofida opozitiei aproape totale a Consiliului Superior al Magistraturii, unde au fost inregistrate cinci voturi impotriva acestei renumiri in functie si doar un vot pentru.
3. In anul 2013 doamna Laura Codruta Kovesi a fost numita procuror sef al DNA in urma unui troc politic intre presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta, care a fost mediat de fostul consilier prezidential si ministru PDL, Elena Udrea, si a fost impulsionat de Comisia Europeana de la Bruxelles si de unele ambasade occidentale de la Bucuresti, indeosebi de ambasada SUA.
II. Reputatia profesionala a doamnei Laura Codruta Kovesi comporta unele discutii si ridica unele semne de intrebare.
Conform unor profesori si colegi de-ai sai de la Facultatea de Drept a Universitatii Babes Bolyai, Laura Codruta Kovesi a fost o studenta mediocra. La numirea sa in functia de procuror general avea varsta de 33 de ani si o experienta de 10 ani in profesia de procuror, activand in aceasta perioada la Parchetul de pe langa Judecatoria Sibiu si la structura locala a DIICOT, fara sa se remarce prin rezultate sonore, prin performante deosebite.
Fostul presedinte Traian Basescu a motivat la finalul periplului sau prezidential ca ar fi numit-o procuror general al Romaniei pe necunoscuta Laura Codruta Kovesi intrucat i s-a spus ca ar fi avut cel mai bun randament in solutionarea cauzelor in calitate de sefa a DIICOT Sibiu. Afirmatia nu este acoperita in realitate pentru ca pe anul precedent numirii sale in functie, respectiv pe anul 2005, structura DIICOT Sibiu s-a clasat doar pe locul 10 din 16 unitati de profil, situandu-se astfel in a doua parte a clasamentului national intocmit pe baza criteriilor de performanta profesionala.
In anul 2011, in timp ce detinea functia de procuror general al Romaniei, doamna Laura Codruta Kovesi si-a luat doctoratul in drept la o facultate de mana a doua (Facultatea de Drept a Universitatii de Vest Timisoara), cu o lucrare de o valoare stiintifica discutabila si pentru care a fost acuzata de plagiat, la care a avut ca indrumator stiintific un profesor de moda noua, Viorel Pasca, fost procuror sef comunist al judetului Timis, cunoscut drept coleg si prieten cu tatal sau Ioan Lascu.
Nimeni nu contesta performantele DNA sub sefia doamnei Laura Codruta Kovesi daca le privim prin prisma numarului si functiilor politicienilor (ministri, parlamentari, presedinti de consilii judetene, primari), magistratilor si inaltilor functionari publici arestati, trimisi in judecata si condamnati pentru fapte de coruptie. Ultimul bilant al DNA, respectiv bilantul pe anul 2015, a avut caracterul cel mai triumfalist din istoria acestei institutii. Acest bilant comporta insa discutii sub mai multe aspecte. In primul rand, rezultatele obtinute in anul 2015 au fost comparate cu rezultatele obtinute in anul 2013, desi ar fi trebuit sa fie comparate cu rezultatele pe anul precedent, respectiv pe anul 2014. In al doilea rand, procurorul sef al DNA a uzitat formulari statistice incorecte pentru a capta atentia publica. De exemplu, a afirmat ca in anul 2015 'au fost trimisi in judecata de cinci ori mai multi ministri decat acum doi ani', fara sa precizeze ca in anul 2013 a fost trimis in judecata doar un ministru, pentru ca opinia publica sa inteleaga aceasta crestere exponentiala. De asemenea, a afirmat ca in anul 2015 au fost trimisi in judecata 'peste 100 de primari si de presedinti de consilii judetene', desi ar fi trebuit sa precizeze distinct numarul de primari si numarul de presedinti de consilii judetene, in conditiile in care numarul total al presedintilor de consilii judetene este de 41.
In al treilea rand, procurorul sef al DNA nu a prezentat procentul de achitari inregistrat in cauzele proprii in anul 2015. In acest sens, nu putem trece cu vedere ca, potrivit bilantului pe anul 2014, DNA a inregistrat un procent de achitari de peste 10%, ceea ce inseamna ca unul din zece inculpati trimisi in judecata a fost considerat nevinovat de justitie. Este enorm daca avem in vedere ca celelalte parchete din tara noastra au inregistrat un procent de achitari de numai 1% in anul respectiv sau ca in ultimii ani ai regimului comunist era admis un procent de achitari de maximum unu la mie. Nu putem trece cu vederea nici faptul ca DNA a acordat preeminenta si a solutionat cu celeritate in ultimii ani sesizarile inregistrate 'cu sprijinul logistic al SRI', in timp ce sesizarile cetatenilor, dar si ale unor institutii importante ale statului (Guvern, ministere, prefecturi) sunt tergiversate cu anii, fiind de multe ori musamalizate.
In fine, nu putem trece cu vederea telejustitia excesiva practicata de doamna Laura Codruta Kovesi, pe care a patentat-o in Romania in primul sau mandat de procuror general, sub auspiciile ministrului Monica Macovei si consilierului Dan Tapalaga, si care a culminat cu directionarea nelegala catre presa de stenograme rezultate din interceptari, declaratii de martori si chiar rechizitorii. Prin aceasta telejustitie excesiva, fara precedent in Uniunea Europeana, s-a urmarit nu numai castigarea increderii si sprijinului opiniei publice, ci si influentarea instantelor care judecau cererile de arestare sau rechizitoriile DNA.
III. Din pacate, si asupra onestitatii doamnei Laura Codruta Kovesi se ridica mai multe semne de intrebare.
Exista indicii serioase, inclusiv marturii ale unor fosti subalterni, ca, in perioada in care detinea functia de procuror general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi i-a favorizat pe fostii consilieri prezidentiali Elena Udrea si Theodor Stolojan in dosarul Alro, in care firele afacerii de inalta coruptie politica duceau spre presedintele Traian Basescu. De asemenea, exista indicii serioase ca, in aceeasi perioada, Laura Codruta Kovesi l-a favorizat pe generalul Florian Coldea, primul adjunct al directorului SRI, intr-un dosar in care a fost cercetat pentru un accident de circulatie comis pe bulevardul Stefan cel Mare, in fata stadionului Dinamo, in seara zilei de 21.09.2009, in timp ce conducea un autoturism de serviciu, dupa ce si-a sarbatorit ziua de nastere intr-o locatie a SRI, impreuna cu tanara sefa a Parchetului General, care l-a acompaniat in masina. Este o realitate de netagaduit ca, in timpul celor doua mandate de procuror general al Romaniei, functie in care avea si atributia de coordonare a DNA, Parchetul General si DNA nu au instrumentat niciun dosar cu privire la frauda de peste patru miliarde de euro inregistrata in perioada respectiva la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP).
Semne mari de intrebare ridica si faptul ca, de cand este procuror sef al DNA, aceasta institutie nu a instrumentat niciun dosar impotriva fostilor sai promotori si protectori politici Traian Basescu, Emil Boc si Vasile Blaga, desi la adresa acestora au fost lansate in ultimii ani mai multe acuzatii pentru fapte de coruptie, dintre care cea mai grava este utilizarea in campaniile electorale din 2009 si 2012 de bani negri obtinuti din afacerile Microsoft si ANRP. Cel mai strident este cazul fostului premier Emil Boc, la adresa caruia exista inclusiv sesizari ale Corpului de control al primului ministru Victor Ponta privind implicarea sa in acte de coruptie in cazul Cluj Arena si in cazul Drumului Judetean Rachitele-Ic-Ponor, care trece prin localitatea sa natala. De asemenea, sub sefia sa, DNA nu a finalizat niciun dosar de coruptie impotriva fostului presedinte al ANAF, Sorin Blejnar, un alt apropiat al ex-presedintelui Traian Basescu, acesta fiind inculpat si trimis in judecata de o structura locala curajoasa a DIICOT (Brasov).
Semne si mai mari de intrebare ridica faptul ca, de cand este procuror sef al DNA, nu a fost demarata nicio ancheta privind devalizarea Fondului Proprietatea, poate cea mai mare devalizare din istoria Romaniei, estimata la peste zece miliarde de euro, fond la care a detinut functia de presedinte al consiliului de administratie fostul ambasador american la Bucuresti, Mark Gitenstein, cunoscut drept un sustinator si un aparator fervent al doamnei Kovesi. Suspecta este atitudinea DNA si in cazul fraudelor si faptelor de coruptie de zeci de milioane de euro constatate la Societatea Nationala Transgaz Medias pe perioada 2009-2013, printr-un raport al Corpului de control al primului ministru Victor Ponta intocmit in martie 2014, in urma caruia au fost adresate DNA un numar de 15 sesizari penale impotriva reprezentantilor Transgaz, printre care s-au numarat directorul general Florin Muntean, prieten apropiat al tatalui procurorului sef al DNA, si directorul adjunct Sergiu Lascu, fratele procurorului sef al DNA. Desi au trecut aproape doi ani de la constatarea si sesizarea faptelor, DNA nu a dat semne vizibile ca ar intentiona sa solutioneze dosarele privind marea companie nationala din orasul natal al doamnei Laura Codruta Kovesi. Referitor la acest caz este de retinut ca fostul procuror sef al DIICOT, Alina Bica, a declarat saptamana trecuta in fata instantei de judecata, cu ocazia audierii intr-un dosar in care a fost arestata si inculpata pentru fapte de coruptie, ca motivul pentru care a intrat in vizorul DNA este ca in urma cu patru ani a deschis o ancheta la Transgaz, care il viza pe fratele lui Laura Codruta Kovesi, Sergiu Lascu.
IV. Asupra doamnei Laura Codruta Kovesi planeaza si alte suspiciuni care nu o recomanda pentru un nou mandat de procuror sef al DNA
Prima suspiciune este legata de influenta mare pe care o are asupra sa generalul Florian Coldea, primul adjunct al directorului SRI, seful de facto al principalului serviciu de informatii din 2006 pana in prezent. Fosti subalterni, dar si judecatori, avocati, politicieni si jurnalisti au afirmat ca, sub sefia doamnei Laura Codruta Kovesi, atat Parchetul General cat si DNA au devenit anexe ale SRI. Unii dintre ei au fost socati cand l-au vazut pe generalul Coldea in biroul doamnei Kovesi, cu palarie texana pe cap si stand cu picioarele ridicate pe masa, gest ostentativ menit sa arate cine este seful. A doua suspiciune este ca fostul presedinte Traian Basescu si fostul ministru al justitiei Monica Macovei ar avea in continuare influenta asupra actualului procuror sef al DNA.
O a treia suspiciune este legata de dosarul de coruptie in care au fost arestati, trimisi in judecata si condamnati, inclusiv pentru trafic de influenta, fostul prim-procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Sibiu, Nicusor Florin Apostu, primul sau indrumator profesional, si omul de afaceri milionar Ilie Carabulea, amandoi prieteni apropiati ai tatalui sau Ioan Lascu, referitor la care au rezultat indicii de complicitate din stenogramele de la dosar, dar nu a fost anchetat in cauza.
A patra suspiciune este legata de modul dubios in care, precum tatal fostului ministru Monica Macovei (fost magistrat bolsevic si nomenclaturist ceausist), tatal sau a obtinut in chirie o casa nationalizata in timpul regimului comunist, in timp ce detinea functia de procuror sef al Procuraturii locale Medias, pe care a cumparat-o ulterior in baza Legii nr. 112/1995, si de modul dubios in care a obtinut in ultimul deceniu, printr-un intermediar, cu concursul primariei si justitiei locale, o alta casa nationalizata, care a fost detinuta in chirie si apoi cumparata de sotii Ilie si Doina Spineanu, care au fost evacuati din aceasta cu trei ani in urma. Mentionez ca cele doua case au fost construite in sistem duplex, pe strada Sondorilor din municipiul Medias, la nr. 12 si 14, si s-au aflat inainte de nationalizare in proprietatea fratilor Johann Krestel si Hanz Krestel, care au plecat definitiv in Republica Federala Germania inainte de 1989.
O ultima si importanta suspiciune este aceea ca doamna Laura Codruta Kovesi ar aspira sa candideze la functia de Presedinte al Romaniei in anul 2019, cand ar urma sa-i expire al doilea mandat de procuror sef al DNA, si ca ar putea uza de aceasta functie atat pentru a-si face imagine si notorietate, cat si pentru a-si elimina potentiali adversari politici.
Pentru considerentele expuse, solicit primului ministru Dacian Ciolos si presedintelui Klaus Iohannis sa-i puna in vedere doamnei ministru al justitiei sa respecte, in litera si in spiritual lor, dispozitiile articolului 54 alineatul 1 din Legea nr. 303/2004 si sa organizeze o procedura de selectie riguroasa si transparenta a procurorului sef al DNA, conform criteriilor enuntate si asumate cu ocazia audierii sale de catre comisiile de specialitate ale Parlamentului inaintea investirii in functie, pentru a asigura astfel egalitatea in fata legii prin aplicarea aceleiasi unitati de masura ca in cazul selectiei organizate pentru ocuparea functiei de procuror general al Romaniei.
Solicit Biroului Permanent al Senatului sa o convoace cat mai urgent pe doamna ministru Raluca Pruna in plenul Senatului, la 'Ora ministrului', pentru a oferi explicatii cu privire la declaratiile sale contradictorii si neavenite referitoare la numirea viitorului procuror sef al DNA. In caz de neconformare, propun initierea unei motiuni simple impotriva ministrului justitiei pe tema numirii viitorului procuror sef al DNA.
Solicit Consiliului Superior al Magistraturii sa dispuna Inspectiei Judiciare sa efectueze verificari cu privire la suspiciunile care planeaza asupra activitatii si conduitei doamnei procuror sef Laura Codruta Kovesi referitor la solutionarea sau nesolutionarea dosarelor mentionate in prezenta declaratie.
Solicit domnului ministru al Educatiei si Cercetarii sa dispuna reverificarea acuzatiilor de plagiat formulate cu privire la lucrarea de doctorat a doamnei Laura Codruta Kovesi, precum a procedat recent in cazul fostului premier Victor Ponta.
Nimeni nu este de neinlocuit! Cred ca atat in DNA, cat si PICCJ, DIICOT si in structurile teritoriale ale parchetului exista procurori profesionisti si integri, asupra carora nu planeaza nicio suspiciune de partizanat sau de vasalitate, care pot sa mentina DNA la aceleasi standarde de performanta”.
*Cititi aici integral declaratia politica a senatorului Valer Marian
Adauga comentariu
DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii
Comentarii
# mulder, agentul mulder 2 March 2016 13:58 +26
# s-a laudat BASE cu cap'd'opera sa 2 March 2016 22:46 +10
# BASE si principiul nulitatilor controlabile 2 March 2016 22:58 +9
# Cea > dorinta a lui BASE 3 March 2016 12:52 +6
# BASE e scarbit de cap'd'opersa sa 2 March 2016 23:04 +6
# LEO 2 March 2016 14:41 +16
# Ko acuzata ca ascunde minciuna, falsul, incompetenta 2 March 2016 23:17 +6
# Ko experta in NEGAREA NEGATIEI 3 March 2016 13:11 +4
# Ko experta in DOSARE POLITICE 3 March 2016 13:43 +3
# Ko la masa in privat cu coruptia 2 March 2016 23:23 +6
# INCOMPETENTA? REA VOINTA? 2 March 2016 23:37 +5
# Ko spala pe jos cu CSM 2 March 2016 23:43 +6
# Sindromu' JULIA 3 March 2016 13:02 +4
# Ko discreta 3 March 2016 13:21 +4
# Slabiciunea Lulutei: sa se ponunte ANTICIPAT 3 March 2016 13:29 +5
# Ko silabiseste numele celor cu frauda REFERENDUMULUI 3 March 2016 13:59 +4
# Bravo, dlui senator Valer Marian 2 March 2016 15:16 +23
# Erată 2 March 2016 15:41 +17
# Fery Bacy 2 March 2016 21:07 +6
# remember 2 March 2016 23:19 +6
# Avocatul31 2 March 2016 17:33 +9
# binomu Ko-Co are ceva vechime 3 March 2016 13:26 +3
# DODI 2 March 2016 20:33 +14
# remember 2 March 2016 22:25 +10
# Ko santajabila? 2 March 2016 23:06 +7
# Ko si-a gresit cariera 3 March 2016 12:58 +3
# IO, RAKAN-KOLONEL 3 March 2016 13:52 +3
# Ko minte or nu le are la drept 3 March 2016 13:15 +4
# duplicitatea LULUTEI 3 March 2016 13:17 +4
# COMUNICATU LU PESHTE 3 March 2016 13:19 +2
# Oprescu - Oderuc 3 March 2016 13:56 +3
# 2MAC = EMINENTA CENUSIE A LULUTEI 3 March 2016 14:04 +4
# pai... 3 March 2016 18:52 -5
# pai da 3 March 2016 19:03 +5
# Carmen 6 March 2016 08:21 +1
# Papinian 9 March 2016 19:18 0
Citeza pe Carmen
# ceir 4 March 2016 09:00 +2