INFERNALUL MIHALCEA – Recuzat in cascada de acuzatii din dosarul "Rafo" pentru termenul de 12 ore si alte ispravi, judecatorul Alexandru Mihalcea de la CAB l-a dat afara din sala pe Marian Iancu, impiedicandu-l sa-si sustina cererea de recuzare formulata impotriva sa. Iancu a acuzat ca partenerul Cameliei Bogdan de la executia din dosarul „Telepatia” ii incalca dreptul la aparare. Avocatii din Luxemburg sunt siderati si nu au vazut in viata lor o asemenea mascarada judiciara
Un adevarat circ judiciar. Asta se intampla la Curtea de Apel Bucuresti, in dosarul „Rafo 2”, in care sunt trimisi in judecata oamenii de afaceri Ovidiu Tender si Marian Iancu. Iar in prim-plan se afla judecatorul Alexandru Mihai Mihalcea, adica nimeni altul decat partenerul celebrei Camelia Bogdan din dosarul „Teleptia” in care 12 oameni au fost condamnati la inchisoare dupa o veritabila executie. Daca in „Telepatia” Mihalcea doar a acompaniat-o pe Camelia Bogdan si a asistat la calcarea in picioare a oricaror proceduri si norme de drept, in dosarul „Rafo 2”, Alexandru Mihai Mihalcea este vioara intai, fiind acompaniat de colega sa Georgiana Tudor. Ceea ce se intampla in aceasta cauza nu este insa decat o noua executie, modul in care Alexandru Mihai Mihalcea conduce sedinta prejudiciind atat imaginea Curtii de Apel Bucuresti, cat si imaginea Justitiei in ansamblu. Poate ca din cauza unor judecatori precum Alexandru Mihai Mihalcea si Camelia Bogdan, Curtea de Apel Bucuresti, o instanta unde cei mai multi magistrati sunt onorabili, cinstiti si profesionisti, a ajuns sa fie considerata o anexa a parchetelor. Nu ne pronuntam asupra vinovatiei sau nevinovatiei inculpatilor, dar este evident ca orice om, indiferent despre cine este vorba, trebuie sa aiba parte de un proces corect.
Lumeajustitiei.ro a prezentat pe larg modul in care s-a derulat termenul de miercuri, 3 iunie 2015, din dosarul „Rafo 2”. A fost o sedinta ce a inceput miercuri, la ora 13.00, si s-a terminat joi, 4 iunie 2015, dupa miezul noptii. Mai multe despre ce s-a intamplat, puteti citi aici.
Procesul s-a reluat joi, 4 iunie 2015, ora 13.00, iar circul judiciar a continuat, dupa cum se va putea vedea in continuare.
Mihalcea si-a iesit din fire
Avocatii inculpatilor au formulat cereri de recuzare a judecatorului Alexandru Mihai Mihalcea pentru modul in care s-a desfasurat termenul anterior, care se incheiase cu doar cateva ore inainte. In sala a fost adus si omul de afaceri Marian Iancu (foto), inculpat in acest dosar si condamnat in dosarul „Rafo 1”, cauza strans legata de „Rafo 2”. Iar condamnarea in cazul Marian Iancu a fost dispusa de un complet format din Camelia Bogdan si Alexandru Mihai Mihalcea. Marian Iancu, citat la penitenciar in noaptea de miercuri spre joi, in jurul orei 1 (graba cu care acesta a fost citat anunta ca se pregateste finalizarea cauzei, in conditiile in care propaganda incearca sa acrediteze ideea falsa ca acuzatiile se prescriu, in realitate fiind vorba doar despre acuzatia de inselaciune), a formulat la randul sau doua cereri de recuzare.
Prima a vizat-o pe procuroarea de sedinta DIICOT, Claudia Curelaru, solicitarea fiind facuta in contextul dosarului Alinei Bica, impotriva careia Ovidiu Tender a formulat denunt, dosar in care procuroarea Curelaru a avut calitatea de martor. Timp de cateva minute, Iancu si-a sustinut cererea, dupa care judecatorul Alexandru Mihai Mihalcea i-a dat cuvantul procuroarei, care evident a cerut respingerea cererii de recuzare.
A urmat apoi deliberarea, judecatorul Alexandru Mihai Mihalcea, dupa consultarea colegei sale Georgiana Tudor, respingand, asa cum era de asteptat, toate cererile de recuzare care il vizau. Inclusiv cea formulata de Marian iancu, dar pe care acesta nu a apucat sa o sustina.
De altfel, omul de afaceri i-a explicat judecatorului Mihalcea acest lucru, faptul ca nu ii poate fi respinsa cererea de recuzare a judecatorului, atat timp cat nu si-a sustinut-o. A fost momentul in care Alexandru Mihai Mihalcea s-a enervat vizibil, s-a precipitat si i-a cerut lui Marian Iancu sa nu mai vorbeasca si sa se faca liniste in sala. In replica, omul de afaceri a precizat ca doreste sa fie judecat corect si i-a explicat lui Mihalcea ca nu mai are cum sa il judece in conditiile in care l-a condamnat in dosarul „Rafo 1”, iar dosarele ”Rafo 1” si „Rafo 2” au ca punct de plecare acelasi rechizitoriu.
Mihalcea a cedat
Acesta a fost momentul in care Mihalcea a cedat. Judecatorul de la CAB a dispus evacuarea lui Marian Iancu, dand ordin politistilor sa fie scos din sala. Iancu a subliniat ca nu are de gand sa plece din sala de judecata pana nu i se da ocazia sa se apere, astfel ca Mihalcea a anuntat ca suspenda sedinta timp de 5 minute. Marian Iancu a iesit singur dupa aproximativ 3 minute.
Mihalcea a cedat din nou, dupa ce Iancu l-a acuzat ca ii incalca dreptul la aparare
Ulterior, sedinta a fost reluata, judecatorul Alexandru Mihai Mihalcea, vizibil nervos si balbaindu-se de multe ori probabil din cauza starii de iritare, anuntand ca nimeni nu are voie sa vorbeasca neintrebat. A dat apoi dispozitie sa fie readus Marian Iancu, dar sa i se puna acestuia in vedere ca nu ii va acorda cuvantul decat pentru a da declaratie.
Marian Iancu a revenit in sala de judecata, explicand insa ca doreste sa isi sustina cererea de recuzare a lui Alexandru Mihai Mihalcea, cerere ce i-a fost respinsa de judecatorul Mihalcea inainte ca afaceristul sa o sustina. De asemenea, Marian Iancu l-a acuzat pe Mihalcea ca ii incalca dreptul la aparare.
Evident, judecatorul s-a enervat din nou. A dispus scoaterea lui Marian Iancu din sala si amendarea acestuia.
Sedinta a fost reluata apoi, dupa ce avocatii i-au explicat judecatorului Mihalcea ca momentul trebuie depasit. Oricum, cei doi avocati din Luxembrug care il apara pe Ovidiu Tender au fost socati de modul in care se deruleaza sedinta, in intreaga lor careiera nemaivazand o asemenea mascarada judiciara.
Vom reveni cu un alt articol in care vom prezenta pe larg ceea ce s-a intamplat la acest termen din dosarul „Rafo 2”.
*Cititi aici cum s-a derulat termenul de miercuri, 3 iunie 2015, din dosarul „Rafo 2”
Adauga comentariu
DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii
Comentarii
# Lulu 4 June 2015 16:07 +10
# Zic si eu.... 4 June 2015 16:19 +5
# Lulu 4 June 2015 16:28 +10
# mulder, agentul mulder 4 June 2015 19:37 +8
# UCU 4 June 2015 22:23 +3
# unul din lumea cea mare 4 June 2015 19:08 +5
# awa 4 June 2015 16:22 +3
# comix 4 June 2015 16:44 +4
# eu 4 June 2015 17:15 +6
# comix 4 June 2015 18:20 +2
# BOLONDITO BELENDEK 4 June 2015 18:20 +3
# unul din lumea cea mare 4 June 2015 19:09 +3
# avocat 4 June 2015 21:47 +7
# E chiar sinistra T.G. 5 June 2015 10:32 +6
# mihai 5 June 2015 07:56 +5
# gruia 5 June 2015 08:45 +5
# Ehei...... 7 June 2015 10:55 0
# pol 5 June 2015 09:20 +1
# santinela 5 June 2015 09:32 +3
# chisca 5 June 2015 12:24 +2
# Ghita Bizonu' 5 June 2015 14:40 +1
# Corect, domnule GHITA 7 June 2015 10:46 -1
# Bogdan 5 June 2015 23:37 +4