PANIOGLU SI GULUTANU, NOU DOSAR DISCIPLINAR – Excluse din magistratura de vechiul CSM, judecatoarele Daniela Panioglu si Alina Nadia Gulutanu de la Curtea de Apel Bucuresti sunt judecate de noul CSM pentru exercitarea functiei cu rea-credinta. Judecatoarea Corina Fabiola Finta de la Judecatoria Sectorului 5 si judecatorul Mihai Ghica de la Tribunalul Cluj figureaza pe ordinea de zi a primei sedinte a Sectiei de judecatori in materie disciplinara a noului CSM
Componenta Consiliului Superior al Magistraturii s-a schimbat, dar judecatoarele Daniela Panioglu (foto) si Alina Nada Gulutanu de la Curtea de Apel Bucuresti raman cliente ale Sectiei pentru judecatori in materie disciplinara. Excluse din magistratura de vechiul CSM, in 15 decembrie 2022, in trei dosare disciplinare (click aici si aici pentru a citi), Panioglu si Gulutanu sunt judecate intr-o noua cauza disciplinara.
Sectia pentru judecatori a CSM incepe saptamana viitoare, miercuri, 18 ianuarie 2023, solutionarea dosarului in care Daniela Panioglu si Alina Nadia Gulutanu sunt acuzate de cea mai grava abatere disciplinara. Ne referim la exercitarea functiei cu rea-credinta, prevazuta de art. 99 lit. t) teza I cu raportare la art. 99/1 alin. 1 din Legea 303/2004 privind statulul judecatorilor si procurorilor (dosarul a fost inceput pe vechea Lege privind statulul judecatorilor si procurorilor).
Art. 99 lit. t) teza I din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor:
“Constituie abatere disciplinara: exercitarea functiei cu rea-credinta”
Art. 99/1 alin. 1 din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor:
“Exista rea-credinta atunci cand judecatorul sau procurorul incalca cu stiinta normele de drept material ori procesual, urmarind sau acceptand vatamarea unei persoane”.
Alte doua dosare in aceeasi sedinta
In aceeasi sedinta din 18 ianuarie 2023, Sectia pentru judecatori a CSM in materie disciplinara are programate pe ordinea de zi alte doua dosare disciplinare (vezi facsimil). In ele vizati sunt judecatoarea Corina Fabiola Finta de la Judecatoria Sectorului 5 si judecatorul Mihai Ghica de la Tribunalul Cluj. La fel ca in cazul judecatoarelor Panioglu si Gulutanu, dosarele lui Finta si Ghica au fost incepute pe vechea Lege privind statutul judecatorilor si procurorilor (Legea 303/2004).
Astfel, judecatoarea Finta este acuzata de comiterea a trei abateri disciplinare:
- nerespectarea in mod repetat si din motive imputabile a dispozitiilor legale privitoare la solutionarea cu celeritate a cauzelor (art. 99 lit. h) teza I din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor);
- neredactarea hotararilor judecatoresti, din motive imputabile, in termenele prevazute de lege (art. 99 lit. r) teza I din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor);
- exercitarea functiei cu grava neglijenta (art. 99 lit. t) teza a II-a raportat la art. 99/1 alin. 2 din Legea 303/2004 privind statulul judecatorilor si procurorilor).
In ceea ce-l priveste pe judecatorul Mihai Ghica de la Tribunalul Cluj, acesta este acuzat de:
- nerespectarea in mod repetat si din motive imputabile a dispozitiilor legale privitoare la solutionarea cu celeritate a cauzelor (art. 99 lit. h) teza I din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor);
- exercitarea functiei cu grava neglijenta (art. 99 lit. t) teza a II-a din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor).
Adauga comentariu
DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii
Comentarii
# M 13 January 2023 13:30 +119
# Hotii striga hotii 13 January 2023 13:40 +323
# Daca nu a fost ascultator ... 13 January 2023 16:10 +97