psdolt
23 November 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

psdolt psdolt psd

JOACA DE-A DUMNEZEU LE-A COSTAT CARIERA – Verdicte istorice la CSM: triple excluderi din magistratura pentru judecatoarele Daniela Panioglu si Alina Nadia Gulutanu de la Curtea de Apel Bucuresti pentru modul nepermis in care au solutionat dosarele penale. Cea mai grava fapta retinuta in sarcina lui Panioglu si Gulutanu a fost dosarul in care l-au condamnat pe dr. Lucian Duta si l-au terfelit pe procurorul Teodor Nita. Duta trebuie eliberat de indata!

Scris de: George TARATA | pdf | print

15 December 2022 18:48
Vizualizari: 10738

Verdict fara precedent la Sectia pentru judecatori a CSM in materie disciplinara. Judecatoarele Daniela Panioglu (foto) si Alina Nadia Gulutanu de la Curtea de Apel Bucuresti au primit intr-o singura zi o tripla excludere din magistratura. Mai exact, Panioglu si Gulutanu au fost excluse din magistratura in trei dosare disciplinare deschise pe numele lor pentru modul nepermis in care au solutionat dosarele penale.


 

Sectia pentru judecatori a CSM in materie disciplinara a aplicat miercuri, 15 decembrie 2022, cea mai grava sanctiune disciplinara pentru judecatoarele Panioglu si Gulutanu. Decizia a fost luata in majoritate, cu opinii separate in sensul respingerii actiunilor formulate de Inspectia Judiciara.


Medicul Lucian Duta trebuie pus in libertate de indata


Cea mai grava fapta retinuta in sarcina lui Panioglu si Gulutanu priveste dosarul in care acestea l-au condamnat pe dr. Lucian Duta la 6 ani inchisoare cu executare pentru fapte prescrise si i-au terfelit public pe procurorii Teodor Nita si Gigi Valentin Stefan de la Parchetul Curtii de Apel Constanta. Panioglu si Gulutanu au fost acuzate ca si-au exercitat functia cu rea-credinta incalcand “cu stiinta normele de drept material ori procesual, urmarind sau acceptand vatamarea unei persoane”, conform art. 99 indice 1 alin. 1 din Legea nr. 303/2004 si ca au utilizat expresii inadecvate in cuprinsul Deciziei penale nr. 1049/A din 25 iulie 2022, pronuntate in dosarul nr. 45188/3/2018. Este vorba despre decizia de condamnare a medicului Lucian Duta in care judecatoarele Daniela Panioglu si Alina Nadia Gulutanu i-au infierat pe procurorii Teodor Nita de la Parchetul Curtii de Apel Constanta si Gigi Valentin Stefan, acesta din urma procuror general al Parchetului Curtii de Apel Constanta, intocmind un real rechizitoriu la adresa celor doi procurori pe care i-au acuzat ca ar fi fost complici ai medicului Lucian Duta pentru compromiterea martorilor denuntatori din dosarul fostului sef CNAS, Irina Socol si Radu Enache. Concret, “culpa” procurorilor Teodor Nita si Gigi Valentin Stefan ar fi fost ca ar fi dat curs plangerii penale formulate de Lucian Duta impotriva celor doi denuntatori din dosarul sau, incepand urmarirea penala impotriva celor doi pentru fapte de trafic de influenta, inselaciune si folosirea creditului societatii in interes personal (click aici pentru a citi).

In urma hotararii de joi, 15 decembrie 2022, prin care Sectia pentru judecatori a CSM in materie disciplinara a dispus excluderea din magistratura a judecatoarelor Panioglu si Gulutanu pentru modul in care au redactat motivarea de condamnare a lui Duta, denotand practic o evidenta lipsa de impartialitate demonstrata de modul in care l-au infierat pe Duta si pe procurorii Teodor Nita si Gigi Valentin Stefan acuzandu-i de comiterea de infractiuni, trebuie sa provoace punerea de indata a libertate a fostului sef CNAS. Asta intrucat decizia de excludere confirma, in opinia noastra, ca solutia de condamnare a lui Duta nu a fost dispusa de doi judecatori imapartiali.


Fata de acesta situatie, a fost dispusa excluderea din magistratura a celor doua judecatoare pentru savarsirea abaterilor disciplinare de la art. 99 lit. t) teza I din Legea 303/2004: „exercitarea functiei cu rea-credinta”.



Inculpat arestat nelegal, cu dosarul aflat in pronuntare


Intr-un al doilea dosar in care Daniela Panioglu si Alina Nadia Gulutanu au fost trimise in judecata disciplinara, cele doua au fost acuzate ca au arestat un inculpat nelegal, in timp ce aveau in pronuntare dosarul vizandu-l pe respectivul inculpat. Conform Inspectiei Judiciare: “Inspectorii judiciari au retinut ca magistratii vizati nu au respectat dispozitiile de drept material si procesual incidente intr-o cauza avand ca obiect luarea masurii arestarii preventive, dispunand privarea de libertate a unui inculpat cu incalcarea dispozitiilor procesual penale. Din situatia de fapt a rezultat ca instanta a dispus privarea de libertate cu ignorarea dispozitiilor legale care guverneaza aceasta materie, fiind incalcate grav drepturile si libertatile inculpatului, in absenta administrarii oricaror probe, fara a evalua in vreun fel existenta vreunui indiciu temeinic care sa justifice masura, cu nerespectarea principiului publicitatii sedintei de judecata, in conditiile in care instanta incheiase dezbaterile pe fondul cauzei si amanase succesiv pronuntarea”.

 

In acest dosar, Daniela Panioglu si Alina Gulutanu au fost pedepsite cu excludere din magistratura pentru, Sectia pentru judecatori in materie disciplinara din CSM gasindu-le vinovate de comiterea abaterii disciplinare constand in exercitarea functiei cu rea-credinta (art. 99 lit. t teza I din Legea 303/2004).

 


Al treilea dosar format dupa conexarea altor trei dosare

 

In cel de-al treilea dosar (format din conexarea a trei dosare), Panioglu si Gulutanu sunt acuzate ca nu au respectatat normele privind repartizarea cauzelor, ca nu au redactat hotararile in termenele prevazute de lege si ca au amanat de mai multe ori pronuntarea depasind cadrul legal.


In acest din urma dosar, Panioglu si Gulutanu au fost excluse din magistratura pentru comiterea urmatoarelor abateri disciplinre prevazite de art. 99 al Legii nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor:


- o): „nerespectarea dispozitiilor privind distribuirea aleatorie a cauzelor”;

- h): „nerespectarea in mod repetat si din motive imputabile a dispozitiilor legale privitoare la solutionarea cu celeritate a cauzelor ori intarzierea repetata in efectuarea lucrarilor, din motive imputabile”;

- r): „neredactarea sau nesemnarea hotararilor judecatoresti, din motive imputabile, in termenele prevazute de lege”;

- t) teza I): „exercitarea functiei cu rea-credinta”.

 

Iata minutele Sectiei pentru judecatori a CSM in materie disciplinara:


Dosarul 27//J/2022


“Cu unanimitate,

Respinge actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva paratelor Panioglu Daniela si Gulutanu Alina Nadia - judecatori in cadrul Curtii de Apel Bucuresti pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art.99 lit. s) teza I din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, ca neintemeiata.

Cu majoritate, Admite actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva paratelor Panioglu Daniela si Gulutanu Alina Nadia - judecatori in cadrul Curtii de Apel Bucuresti pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art.99 lit. t) teza I din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare. In baza art.100 lit.e) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, aplica doamnei Panioglu Daniela-judecator in cadrul Curtii de Apel Bucuresti sanctiunea disciplinara constand in „excluderea din magistratura” pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art.99 lit. t) teza I din acelasi act normativ. In baza art.100 lit.e) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, aplica doamnei Gulutanu Alina Nadia -judecator in cadrul Curtii de Apel Bucuresti sanctiunea disciplinara constand in „excluderea din magistratura” pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art.99 lit. t) teza I din acelasi act normativ.

Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecatori al inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Cu opinie separata in sensul respingerii actiunii disciplinare formulate de Inspectia Judiciara impotriva paratelor Panioglu Daniela si Gulutanu Nadia -judecatori in cadrul Curtii de Apel Bucuresti si pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art.99 lit. t) teza I din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, ca neintemeiate”.


Dosarul 26/J/2022


“Cu majoritate,

Admite actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva paratelor Panioglu Daniela si Gulutanu Alina Nadia - judecatori in cadrul Curtii de Apel Bucuresti. In baza art.100 lit.e) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, aplica doamnei Panioglu Daniela-judecator in cadrul Curtii de Apel Bucuresti sanctiunea disciplinara constand in „excluderea din magistratura” pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art.99 lit. t) teza I din acelasi act normativ. In baza art.100 lit.e) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, aplica doamnei Gulutanu Alina Nadia -judecator in cadrul Curtii de Apel Bucuresti sanctiunea disciplinara constand in „excluderea din magistratura” pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art.99 lit. t) teza I din acelasi act normativ.

Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecatori al inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Cu opinie separata in sensul respingerii actiunii disciplinare formulate de Inspectia Judiciara impotriva paratelor Panioglu Daniela si Gulutanu Nadia -judecatori in cadrul Curtii de Apel Bucuresti pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art.99 lit. t) teza I din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, ca neintemeiate”.


Dosarul 6/J/2022


“Cu unanimitate,

Respinge actiunile disciplinare conexate formulate de Inspectia Judiciara impotriva paratelor Panioglu Daniela si Gulutanu Alina Nadia -judecatori in cadrul Curtii de Apel Bucuresti pentru savarsirea abaterilor disciplinare prevazute de art.99 lit. m) si t) teza a II a din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, ca neintemeiata.

Cu majoritate,

Admite actiunile disciplinare conexate formulate de Inspectia Judiciara impotriva paratei Panioglu Daniela - judecator in cadrul Curtii de Apel Bucuresti pentru savarsirea abaterilor disciplinare prevazute de art.99 lit. h) teza I, art.99 lit.o), art. 99 lit. r) ambele teze si art.99 lit. t) teza I din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare. In baza art.100 lit.e) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, aplica doamnei Panioglu Daniela-judecator in cadrul Curtii de Apel Bucuresti sanctiunea disciplinara constand in „excluderea din magistratura” pentru savarsirea abaterilor disciplinare prevazute de art. 99 lit. h) teza I, art.99 lit.o), art. 99 lit. r) ambele teze si art.99 lit. t) teza I din acelasi act normativ. Admite actiunile disciplinare conexate formulate de Inspectia Judiciara impotriva paratei Gulutanu Alina Nadia -judecatori in cadrul Curtii de Apel Bucuresti pentru savarsirea abaterilor disciplinare prevazute de art.99 lit.o), art. 99 lit. r) teza I si art.99 lit. t) teza I din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare in baza art.100 lit.e) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, aplica doamnei Gulutanu Alina Nadia -judecator in cadrul Curtii de Apel Bucuresti sanctiunea disciplinara constand in „excluderea din magistratura” pentru savarsirea abaterilor disciplinare prevazute de art.99 lit.o), art. 99 lit. r) teza I si art.99 lit. t) teza I din acelasi act normativ.

Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Cu opinie separata in sensul respingerii actiunilor disciplinare conexate formulate de Inspectia Judiciara impotriva paratelor Panioglu Daniela si Gulutanu Nadia - judecatori in cadrul Curtii de Apel Bucuresti si pentru savarsirea abaterilor disciplinare prevazute de art.99 lit. h) teza I, art.99 lit.o), art. 99 lit. r) si art.99 lit. t) teza I din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, ca neintemeiate”.

Comentarii

# M date 15 December 2022 19:00 +325

Securistele au crezut ca dumnezeu doarme dus si nu le vede. Poate ii loveste si pe ceilalti nesabuiti acoperiti. Doamne ajuta

# Cetateanul date 15 December 2022 19:03 0

Ne luăm de la atât!? Le spală preainalta....

# coca date 15 December 2022 19:05 +35

Ma bucur sincer! Dincolo de sfidarea legii si/sau aplicarea ei dupa bunul plac, femeile astea secreta rautate! Dar, cine seamana vant, culege... furtuna. Le doresc un Craciun asemenea celor fata de care au dispus arestari sau condamnari nelegale.

# Ion date 15 December 2022 19:13 0

Niste judecătoare extraordinare dar care au îndrăznit sa înfrunte și Saviana din turma !

# Ana date 15 December 2022 19:50 +822

Daca CSM si iccj isi fac treaba .. asta e bine... cele doua au gresit ... nu avem raspunderea magistratilor... dar vad ca avem totusi ceva... e bine ....

# Cocos date 15 December 2022 19:51 0

Dar pe sectia de procurori de ce nu se intampla asa ceva? Vezi cazul procurorului Mocioi de la Constanta! Care eate cercetet pe literele a, i, n, si t teza 1! Este nevoie doar sa faca presa valva sau sa apara probele in presa ca sa se intample ceva?

# Cocos date 15 December 2022 19:52 +10

Dar pe sectia de procurori de ce nu se intampla asa ceva? Vezi cazul procurorului Mocioi de la Constanta! Care eate cercetet pe literele a, i, n, si t teza 1! Este nevoie doar sa faca presa valva sau sa apara probele in presa ca sa se intample ceva?

# 3 excluderi ? date 15 December 2022 20:11 +60

deodata ? la pachet ? deja sunt scapate ! uitati-va cum l-am scapat pe vasilica . una era mai greu; nici la 2 nu era prea usir, dar 3 ... puah ! apa de ploaie . semneaza divizia "d"

# LuciConsgantinescuParizianul date 15 December 2022 20:18 +170

Mulțumim din inimă întregului colectiv Luju, fără de care am fi Orbi, Surzi și Prosti! Judecatoarea care răcnea și urla în sala de tribunal merita exclusă din magiatratură fiindcă trebuie să fii bolnav psihic (ninfomană) să țipi așa în sala de ședință!

# AF date 15 December 2022 21:41 +305

Starea justitiei de azi este de parte de a fi una buna. Conteaza nu doar calitatea legislatiei (factorul cel mai des “invocat” in circumstantierea unor decizii, situatii) ci si calitatea celor care alcatuiesc corpul magistratilor. Despre aceasta din urma trebuie inteles ca dincolo de cunostinte teoretice si practice, trebuie sa existe vocatie, echilibru si maturitate. Dezechilibrul dintre rational si emotional conduce la situatii in care atributiile sunt exercitate nu asa cum cere juramantul depus la investire cu “onoare, conştiinţă şi fără părtinire”, ci de o maniera care decredibilizeaza un intreg sistem. Respectul fata de profesie trebuie sa fie manifestat in primul rand de cel/cea care exercita atributiile de judecator/procuror.

# Om distrus definitiv de justitia de 2 lei din Romania date 15 December 2022 22:12 +238

Macar ele erau previzibile si manifestarile (de nervi, etc) sunt specifice omului. Dar judecatorii si procurorii aia ipocriti care fac pe integri si iti distrug viata in mod abuziv cu diplomatie, zambind si cu calm? Daca aia actioneaza cu diplomatie si mint in hotararii/rechizitorii elegant sunt ok? Mai rai sunt aia. Indivizii astea din justitie care fac nedreptate sau musamalizeaza si baga nevinovati sunt criminali. Hartia lor mincinoasa distrug o viata si alte vieti conexe definitiv pe lumea asta. Nu cred ca doamenele de mai sus sunt cele mai periculoase. Mai periculosi sunt aia calmi care te "fac cu diplomatie" cu talent de scriitor si care sistemul ii protejeaza ca ei sunt "profesionisti" ca scriu miniciunile cu talent. E o mizerie de nedescris in acest sistem numit justitie. Toti aia care acuma 10 ani dadeau arestari, hotararii si rechizitorii la comanda acuma sunt generali, sefi, sefuti, marii deontologi si moralisti, si ei au mainele patate de sange si noi ii aplaudam.

# Om date 15 December 2022 22:20 +184

Luju pe oamenii aia nenorociti definitiv acuma 10 -12 ani de sistemul de justitie (majoritatea dintre acei procurori si judecatori sunt bine mersi si marii moralisti acuma) i-ati uitat? Eu zic sa le mai dezgropati scheletii din dulap a indivizilor care acuma fac pe marii deontologi si iubitori de oameni. Cata ipocrizie. Aceasi oameni care arestau oameni la comanda, trimiteau la inchisoare, confiscau la comanda, trimiteau in judecata, fac pe precinsitii si iubitorii de drepturi si libertati. Toti aia care acuma 10-12 ani erau tortionari (adica criminali) sunt in sistem, nu i-a dat nimeni afara. Ei isi traiesc viata si victimile se zbat in mocirla in care ei cu buna stiinta i-a aruncat nevinovati. Imi vine sa vomit cand vad atata fatarnicie.

# dulapul pelticiunii ,scutelnitei si pierzaniei nationale date 15 December 2022 23:51 +210

S-au vazut securistii din justitie! Pana nu se va curata justitie de judecatorii securisti si slugi le securitatii nici nu isi va reveni tara! Daca nu se termina circul asta cu condamnari politice nu se va indrepta nimic Aiureala de DNA trebuie desfiintata! lulutze sulute si tot felul de portocale stricate au distrus justitia Sistemul s-a deconspirat in toata nemernicia lui Majoritatea judecatorilor au legatura cu sistemul si tremura de frica astora de la dna. In nebunia lor au distrus tara asta! Daca boborul nu ia parul si Impune raspunderea magistratului nu se va indrepta nimic!Impruneta Pensiile speciale sunt meritate i sa aceasta casta ar trebui singura sa ceara raspunderea magistratului stabilita prin lege.ar mai.castiga respectul boborului. Neosecureala a vandut tarisoara asta care acum e pasalic si un rol important l-au avut si niste magistrati care au executat ordinele securitarie! Fara cacavele si lulutze bandite!Afara cu jegurile securiste din justitie aista-i o opinie

# SS date 16 December 2022 07:33 -80

Nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită! Respect pentru cele doua doamne judecatoare su multi ani de puscarie pentru infractori! Cei care au facut rau intentionat sa li se intoarca inzecit cat mai curand posibil!

# santinela date 16 December 2022 07:39 +2

Pe dracu,TUTELE vor ataca hotarirea la ICCJ si acolo se va rezolva totul,adica vor reveni in sistem fara nici o problema !

# Tara Genialilor si Specialilor date 16 December 2022 10:31 +220

De 32 de ani Dosarul Revolutiei si Dosarul Mineriadei nu au fost trimise in judecata. Devalizarile bancilor, privatizarile si retrocedarile raman un mare mister. La fel si vanzarea flotei. La fel si traficul de persoane. La fel si defrisarile. La fel si arderile de deseuri. Dar - hei! Sa jubilam triumfatori ca le-au scos din magistratura pe cele doua judecatoare si s-a facut "justitie pentru oameni"! Ce natie de destepti suntem noi!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.11.2024 – ICCJ a lamurit cum ramane cu Sosoaca (Document)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva