26 December 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PROTOCOL DE COLABORARE PICCJ – UNEJ - Procurorul general Augustin Lazar si presedintele UNEJ, Marius Iacob Morari, au decis incheierea unui protocol menit sa asigure o practica unitara in ce priveste executarea silita in materie civila in concurs cu sechestrul asigurator penal: „Au fost identificate practici neunitare la nivel national, precum si deficiente de ordin legislativ”

Scris de: G.P. | pdf | print

7 July 2017 12:50
Vizualizari: 9187

Procurorul general Augustin Lazar (foto dreapta) si presedintele UNEJ, Marius Iacob Morari (foto stanga) au decis, in cadrul unei intalniri de lucru la sediul PICCJ, sa incheie un protocol de colaborare in cadrul caruia sa identifice solutii legislative adecvate pentru solutionarea cazurilor de practica neunitara la nivel national in ceea ce priveste executarea silita in materie civila in concurs cu sechestrul asigurator penal. Decizia a fost data publicitatii luni, 3 iulie 2017, intr-un comunicat transmis de PICCJ. Astfel, potrivit comunicatului, partile au mai hotarat sa elaboreze un ghid de bune practici in domeniu. In cadrul aceleiasi intalniri, procurorul general si seful UNEJ au agreat constituirea un grup de lucru alcatuit din procurori si executori judecatoresti in scopul identificarii solutiilor legislative necesare, precum si pentru rezolvarea problemelor curente in temeiul legilor in vigoare.


Iata comunicatul PICCJ:

”Domnul Augustin Lazar, procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, a avut in cursul zilei de astazi, 3 iulie 2017, la sediul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, o intalnire de lucru cu domnul Marius Iacob Morari, presedintele Uniunii Nationale a Executorilor Judecatoresti.

Din partea Ministerului Public au mai participat la intalnire domnul Ovidiu Predescu, consilier al procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, doamna Antonia Constantin, procuror sef adjunct al Sectiei Judiciare, precum si domnul Calin Mocanu de la Biroul Juridic, ambele departamente din cadrul Parchetului de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie.

Din delegatia Uniunii Nationale a Executorilor Judecatoresti au mai facut parte domnul Gabriel Catalin Constantin – vicepresedinte al uniunii, domnul Eugen Huruba – director al Centrului National de Pregatire al Executorilor Judecatoresti si domnul George Niculae, executor judecatoresc.

In cursul intrevederii au fost identificate practici neunitare la nivel national, precum si deficiente de ordin legislativ in ceea ce priveste executarea silita in materie civila in concurs cu sechestrul asigurator penal. De comun acord, partile au decis sa incheie un protocol de colaborare. In acest cadru, se va elabora un ghid de bune practici.

Totodata, se va constitui un grup de lucru alcatuit din procurori si executori judecatoresti in scopul identificarii solutiilor legislative necesare, precum si pentru rezolvarea problemelor curente in temeiul legilor in vigoare”.

Comentarii

# DODI date 7 July 2017 15:35 +2

Dacă și zdreanță (marioneta luluței) poate fi numit domn atunci eu sunt papa de la Roma.

# Andrei date 8 July 2017 08:47 0

Alo Protocolul!!!Alta treaba nu mai aveti de facut?Au expirat celelalte protocoale... :D

# Salvamar date 9 July 2017 11:32 0

cred ca e ceva in neregula cu acest protocol. ce cauta in povestea asta procurorii? In romania din cate stiu eu instantele judecatorresti hotarasc executarea silita si nu procurorii. De ce se baga in povestea asta Parchetul, care poate pune sechestru, dar nu poate impune executarea silita? ceva e in neregula in povestea asta si ma mir ca nimeni nu s-a sesizat. daca un astfel de protocol si grup de lucru era intre ICCJ si UNEJ era firesc si de inteles, dar ce cauta procurorii in povestea asta?

# Pif date 9 July 2017 13:59 0

Partial ai dreptate, insa mi-a fost lene sa comntez serios un astfel de protocol, fiind prea zen pe caldurile astea. Pana nu foarte demult, executorii judecatoresti erau doar auxiliarii justitiei.De cand au devenit parteneri ai justitiei si ai partilor, se simt ca si cum ei inventeaza coada la pruna , dispusi la protocoale de parteneriat cu parchetul. Da de ce nu si cu UNBR? Exista Titlul III din cartea II al NCPC intitulat : dispozitii privind asigurarea unei practici judiciare unitare. Nu cred ca l-au citit vreodata cei 2 semnatari ai porcotolului. Presedintelui UNEJ i-o fi placut mult ca Lazar a atacat in contencios administrativ OG 13. Asta e si trebuie sa-i apaludam. PS. ICCJ nu incheie protocoale cu UNEJ. :roll: :P :eek: :-x

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.12.2024 – S-a aflat noul ministru al Justitiei

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva