psdolt
25 November 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

psdolt psdolt psd

PROTOCOLUL ASASINILOR FISCALI – Iata protocolul din 2014, prin care echipele operative PICCJ - ANAF au nenorocit mediul de afaceri romanesc. Reteta de “destructurare” a fost: ANAF facea sesizarea, Parchetul bloca activitatea firmelor cu “masuri asiguratorii”, iar “probele” care atestau neregulile fiscale le faceau inspectorii ANAF detasati la parchete. Firmele erau atacate pe baza de planuri de actiune. CCR a declarat in afara legii cooperarile dintre parchete si Fisc (Protocolul)

Scris de: Razvan SAVALIUC | pdf | print

10 March 2019 11:48
Vizualizari: 16556

Lumea Justitiei publica in premiera Protocolul incheiat in februarie 2014 - tinut la secret pentru opinia publica – prin care PICCJ, ANAF si IGPR au stabilit cu de la sine putere, pe langa lege, cum sa actioneze conjugat pentru pretinsa combatere a evaziunii fiscale si a fraudelor fiscale si vamale”. Trebuie amintit ca din 2014 si pana in prezent, peste 300 de inspectori ai ANAF au fost detasati la marile parchete (PICCJ si parchetele de curti de apel) pentru a lucra cot la cot cu procurorii insarcinati cu fraudele fiscale, colaborare care desi a avut la baza niste ordonante abuzive, date in guvernarile anterioare, a u incalcat grav Drepturile Omului si principiile de baza ale Dreptului.


Daca textele de lege nu clarificau multe lucruri, Protocolul semnat in februarie 2014, care a perfectionat metodele aberante de lucru, a fost semnat de urmatorii:

- din partea PICCJ de fostul procuror general Tiberiu Nitu;

- din partea ANAF de fostul presedinte Gelu Stefan Diaconu;

- din partea IGPR de fost inspector general chestorul Petre Toba;

Una din cele mai grave practici, contrare ideii de proces echitabil, era ca ANAF sesiza parchetele, procurorii anume desemnati (pusi cu mana si controlati de SRI) mestereau dosarul si aplicau sechestre si alte masuri asiguratorii, iar inspectori ANAF detasati la parchete (care lucrau in birourile puse la dispozitie de procurori) realizau “probele” ori “verificarile”, adica spuneau ei cine e vinovat si pentru ce anume. De multe ori ANAF avea dublu rol, sesiza parchetul si lucra si la probatoriu.

Evident ca firmele romanesti (caci firmele straine erau invariabil ocolite) nu aveau nicio scapare cand intrau in acest malaxor, iar judecatorii investiti cu aceste dosare erau practic prostiti si obligati sa valideze masurile asiguratorii sau chiar sa procedeze la arestari, pe baza materialului probator astfel incropit.

Anchete derulate in stare de incompatibilitate majora

Apare de neacceptat ca ANAF sa faca sesizarile penale, si tot el sa faca “probele” in acuzare. Iar procurorii care aveau obligatia sa asigure legalitatea procesului si sa asigure respectarea drepturilor procesuale potrivit dreptului european - care era in contradictie cu ordonantele si protocoalele secrete si deci prima legislatia europeana potrivit art. 20 (2) din Constitutie - lucrau cot la cot, in aceleasi birouri, cu inspectorii ANAF detasati la parchete. Deci parte in procese impotriv afirmelor romanesti, ANAF lucra intr-o tovarasie “di granda” cu procurorii de caz.

Grupul de paraditori fiscali nu se limitau doar la acest mod de lucru contrar normelor CEDO, dar mai faceau si PLANURI DE ACTIUNE si ECHIPE OPERATIVE, faceau liste cu firme romanesti care trebuiau asaltate, dupa care treceau la “destructurarea” acestor societati. Suntem convinsi ca au existat firme care au facut evaziune fiscala, la fel cum avem convingerea ferma ca multi agenti economici au fost efectiv executati si falimentati premeditat de acest sistem aberant, patronat la varf de Serviciul Roman de Informatii (care cica apara Constitutia), care la randul lui avea protocoale secrete incheiate cu PICCJ si cu ANAF si care a detasat zeci de ofiteri SRI, sub acoperire, in structurile ANAF.

Mai mult, in multe cazuri, pe baza unor simple sesizari, atunci cand aveau cheful sau interesul, procurorii ordonau inspectorilor ANAF sa faca controale si verificari fiscale la firmele romanesti, vanatoarea fiscala cu controale interminabile fiind intretinuta atat de gruparile din parchete, cat si de gruparile din ANAF (ambele grupari fiind controlate la randul lor de SRI).

Repetam, chiar daca au existat cateva ordonante de guvern ilegale, procurorii care au operat in aceste echipe operative si pe baza protocolului din 2014 stiau ca acest sistem de lucru contravine Drepturilor Omului si ca existau incompatibilitati majore in modul de lucru, mai ales ca ANAF in multe situatii facea plangerile penale, se constituia parte civila, dar facea si probatoriul. In plus, procurorii lucrau in aceleai birouri cu inspectorii fiscali ai ANAF care faceau plangerile si verificarile, bitoruri situate chiar in incinta marilor parchete (vezi foto).

Curtea Constituionala a declarat neconstitutionale practicile PICCJ – ANAF

Redam in continuare comunicatul Curtii Constitutionale din 29 ianuarie 2019:

“In ziua de 29 ianuarie 2019, Plenul Curtii Constitutionale, investit in temeiul art.146 lit.d) din Constitutia Romaniei, al art.11 alin.(1) lit.d) si al art. 29 din Legea nr. 47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, a luat in dezbatere.... si a admis: exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art.233/1 din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala si ale art. 350 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala (…) Decizia este definitiva si general obligatorie si se comunica celor doua Camere ale Parlamentului, Guvernului si instantei de judecata care a sesizat Curtea Constitutionala, respectiv Tribunalul Bucuresti - Sectia I penala”. (Toate amanuntele despre Decizia CCR le puteti citi dand click aici)

Cititi in continuare Protocolul ilegal dintre PICCJ – ANAF – IGPR:

 

Comentarii

# Anaf-u masii date 10 March 2019 12:24 +6

La Antifrauda operativ, unde erau ofiterii SRI detasati, este foarte posibil sa se fi intamplat exact asa. Dar la Combaterea fraudelor, cei detasati in parchete, stimati domni, lucrurile stau cu totul diferit: insp antifrauda au lucrat pe balastul de dosare economice vechi, pe care parchetele le aveau deja in inventar. Iar antifrauda din ANAF, sa stiti ca a trimis catre parchete un numat nesemnificativ de sesizari penale, cele mai multe au venit de la inspectia fiscala din ANAF. Si daca a venit vorba, da, sa stiti ca inspectia fiscala, desi au avut si au competente extinse pe codul de procedura fiscala, nu se sinchisesc deloc sa faca incrucisate sau verificari aprofundate. Estimeaza in baaza codului fiscal si cel de procedura fiscala, si fac sesizari pe banda rulanta catre parchete, pe spete care nu au treaba cu evaziunea fiscala. Sunt atat de doritori de a face raportari catre sefii lor, cu prejudicii umflate si nedemonstrate, fara a face distinctia intre nedeductibil si evaziune.

# DODI date 10 March 2019 18:17 +1

MULȚUMIRI: din inimă partidului (PSD) și conducătorului său iubit (onta) care, împreună cu nașul maior, au umplut ANAF de 150 detașați de la SRI și au bătut cărare la DNA. Doar astfel crema societății românești a fost pusă pe butuci. Nu putem uita pe bețivul național hăhăilă cel care a făcut toate acestea posibile prin promovarea nulităților (repetentul coldea și semianalfabeta slujirea) fără de care aceste călcări în picioare ale românilor nu ar fi fost posibile. O caldă mulțumire adresăm actualului conducător iubit cel care folosește Constituia ca și hârtie igiencă și banii românilor pentru nesfârșitele ”vizite de stat” peste hotare pentru a-și plimba stearpa consoartă în străinătățuri. Mulțumim actualului ”șef de stat” și pentru grija deosebită arătată copiilor românilor cărora nu le-a permis creșterea alocațuiilor pentru a nu deveni obezi. Mulțumiri și PNL și alianței USR MINUS PLUS cei de proști ce ne cred își amintesc de noi doar la alegeri.

# Oare? date 10 March 2019 12:37 +1

Păi hotarati-va, ori ii plangeti de milă lui Nițu, ori il faceti praf? Si acest protocol nu a fost si nu este secret. Mai mult decat atat, se vede ca sunteti neinformati si sunteti intr-o grava eroare: actiunile operative pe firme target erau atributul antifraudei operative, cca 1.200 insp antifrauda! Dar voi vorbiti de cei 300 din parchete care nu au avut si nu au adtfel de atributii! Informati-va si scrieti cirect, realitatea, ca va pierdeti credibilitatea cu toata buna voastra intentie, nejustificata de setea de sange pe care o afisati! Nu loviti necinstit in cine nu merita!

# Gilu date 10 March 2019 13:12 +1

Mai ales principiul coerentei si al continuitatii : Nu ne lasam , ii dam la temelie pana cand il paradim complet si ii luam tot ( principiul Portocala ) ... Dar in subordinea caror guvernanti erau si ANAFUL si IGPRUL , iar pe NITU si pe GELU ,cine i- a pus acolo ? Aud ? Nu cumva fetele mari din PSD si PNL ? Adicatelea USL , cum ar veni ...Nu aveti nimic de zis ? Poate ca am avea noi...

# Petru date 10 March 2019 13:19 +3

Desi au declarate ilegale protocolul din 2009 integral cel din 2016 partial iar acum acest protocol cu ANAF din 2014 coalitia aflata la guvernare nu au facut absolut nimic. Masurile lipsesc cu desăvârşire. Semnatarii protocoalelor sunt bine merci in functii , SRI in continuare au bugete uriase, nimic NICI O SCHIMBARE. Ce concluzie putem trage: coalitia doar ne prosteste,ne minte pe fata in timp ce pe la spate fac blat cu sistemul mafiot. Institutiile sunt lasate in continuare sa ruineze romanii si tara, guvernantii isi asigura spatele lor. Megainvestitii in aceste institutii care nu produc absolut nimic ba mai mult ruineaza tara.

# Atentie date 10 March 2019 13:27 -1

Daca cititi bn e necinstitutional sa faca pr vb de control in timpul urm penale...sesizari vor face in continuare ca dlar nu vreti sa va judece fiscul...si el ca orice victima se adreseaza justitiei

# SPARTAKUS date 10 March 2019 13:52 +3

Escrocii si cei care au abuzat de oameni nevinovati,nu mai pot si nici nu trebuie sa aiba vre-o scapare,motivul:Am inteles ca ICCJ si subunitatitle subordonate,urmeaza sa verifice pendinte,in ce masura s-a produs o incalcare a dispozitiilor referitoare la competenta materioala si dupa calitatea persoanei a organului de urmarire penala,ilelgalitati care au avut la baza protocoalele binomului.Apoi,se va dispune masurile legale corespunzatoare,la fiecare caza in parte.Rezultatatul sigur va fi unul dezastros,dar cei vinovati trebuie sa plateasca pana la urma.Un lucru bun consta in ceea ca,toate aceste operatiuni,se afla in atentia CCR.Sper sa nu avem surprize!!!!!

# SPARTAKUS date 10 March 2019 18:27 +3

Oriunde in lume,justitia este si trebuie sa fie un serviciu public,care normal se desfasoara si infaptuieste fara elemente secrete.La o cauza care face obiectul unui proces penal,trebuie sa aiba acces toti participantii,indiferent de calitate,dar si libertatea de a depune probele de care dispune pt.a-si demonstra nevinovatia.Cand se aude ca in Romania se fabriica dosare,folosindu-se protocoale intocmite intre justitie-SRI,cu scopul vadit de-a lua libertatea unor oameni nevinovati,la ordin politic,rade de noi si dracul,iar reputatia romanilor ramane una hidoasa si despretuitoare!De un lucru trebuie sa fim siguri,anume ca nu exista inceput fara de sfarsit!!!!!

# Leon date 10 March 2019 20:02 0

Si mai continua toate procesele aflate pe rol pe evaziune fiscala in baza plangerilor penale facute de fisc si instrumentate jalnic de politistii de la economic, procurori si scarbele de inspectori detasati de la fisc? Inspectii fiscale facute din oficiu si atasate la plangerile penale au nenorocit oameni in instanta.

# Eugen date 10 March 2019 21:51 0

Ce se va intampla acum cu dosarele aflate pe rolul instantelor pt evaziune fiscala la plangerea penala inaintata catre Parchet de catre ANAF, la care au atasat si o inspectie fiscala ? Acest proces verbal de inspectie fiscala nu mai constituie proba, nu? Conf hotararii Curtii Constitutionale , zic.

# X-link date 11 March 2019 08:03 +1

OUG 6. ATAT ! pana cand nu se abroga, psd & alde sunt toti niste criminali - ca si cei de dinaintea lor. Legea sigurantei nationale unde e? Lega de transparentizar a finantarilor ong-urilor ? Cocosila de la ieshi si cu molusca de cazanciuc au facut troc : eu iti dau niste dokumente ca sa nu pot face OUG, iar tu le primesti, dar le pierzi prin sertare si te plangi ca Guvernul nu da OUG. Vai de NOI, ROMANII, ca avem doar TRADATORI in functii inalte.

# Abuz date 11 March 2019 10:14 -1

La Directia Regionala Antifrauda Suceava, stapana judetelor SV, BT, IS, BC, NT, VS au fost detasati doi SRI-isti: ARMANU LIVIU până în ianuarie 2018( acum vegheaza din umbra prin intermediul oamenilor de încredere lăsați acolo) și OLARIU DORU până în decembrie 2015. Toate firmele erau selectate de SRI-iștii Olariu Doru si Armanu Liviu, altcineva nu avea voie sa le selecteze. Totul se raporta la Bucuresti la procurorul Remus Budăi ( acum plecat la DNA si formator INM) și la procuror Voinescu Petre Dragoș ( acum la DIICOT central),ambi numiți inspectori antifraudă, procurori chemati la raport la procuror șef DNA Gheorghe Popovici. Oamenii din serviciul lui Armanu ( numit șef serviciu antifraudă) erau de echipa mixta care colabora cu DNA. Cate abuzuri s-au facut la antifraudă cu ajutorul SRI -istilor detasati nu aveti idee, se stabileau țintele și se repartizau în control.

# Charlie date 11 March 2019 10:29 0

Avem o alta dovada ca Nitu, omul pus in functie de agentul basist Del Ponte a fost/este omul Securitatii, demisia sa fiind fortata. Avem exemplul Kövesi! Nefiind vinovat trebuia sa ramana in functie pana obtinea achitarea, cum s-a intamplat, dar in functie fiind SE DEMASCA FACAND ZID IN FATA LUI KÖVESI, ASA CUM IL FACE TRACTORISTUL GENERAL LAZARICA... Mai constatam apartenenta la Securitate a lui Diaconul, dovezi in acest sens existand si dupa ce a fost demis, cu campania sa contra Coalitiei...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.11.2024 – ICCJ a lamurit cum ramane cu Sosoaca (Document)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva