psdolt
25 November 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

psdolt psdolt psd

RETETA SMECHERIEI – Hotararile prin care CA Pitesti si ICCJ i-au acordat iubitului Ioanei Basescu, avocatul Radu Pricop, despagubiri de 10 milioane euro. Judecatoarele Constantina Dutescu, Viorica Lungeanu, Gheorghita Lutac si Corina Alina Corbu s-au grabit sa faca pe plac reclamantilor, motivand ca ANRP “refuza nejustificat sa satisfaca cererea, incalcand principiul termenului rezonabil”. Incredibil, Comisia ANRP nu s-a prezentat la proces pentru a apara interesele statului (Documente)

Scris de: George TARATA | pdf | print

5 December 2013 17:04
Vizualizari: 12559

Apar noi dezvaluiri in uriasul scandal imobiliar in care este implicat noul iubit al Ioanei Basescu, avocatul Radu Petru Pricop (foto). Dupa cum se stie, acesta a reusit, impreuna cu alte patru persoane, sa obtina despagubiri de la Curtea de Apel Pitesti in valoare de 10 milioane de euro, pentru o suprafata de teren de peste 90 de hecatare din localitatea argeseana Stefanesti. Lumeajustitiei.ro va prezinta astazi hotararile judecatoresti prin care care cei patru au obtinut, intr-un timp foarte scurt, despagubiri de peste 44 milioane de euro. Este vorba de sentinta de la Curtea de Apel Pitesti, a judecatoarei Constantina Dutescu (sentinta pe care conducerea acestei instante refuza sa o faca publica invocand fel de fel de motive), si Decizia Completului de 3 al Inaltei Curti de Casatie si Justitie, compus din Viorica Lungeanu, Gheorgita Lutac si Corina Alina Corbu.


In data de 22 februarie 2012, dupa doar trei termene de judecata, dintre care doua au fost amanari, judecatoarea Constantina Dutescu a admis actiunea formulata de Valentin Visoiu (un cunoscut om de afaceri din judetul Arges cu o avere de zeci de milioane de euro), Banu Octavian Gabriel, Barbu Florin Serban, Gheorghe Gabriel si Petru Radu Pricop si a obligat Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor la plata unor despagubiri de 44.100.000 de lei, despagubiri stabilite in baza unui raport de evaluare intocmit de catre societatea Romcontrol, controlata de sotul fostei consiliere a lui Emil Boc, Andreea Paul Vass, in prezent unul dintre liderii PDL. In sentinta de trei pagini, judecatoarea Dutescu explica de ce iubitul Ioanei Basescu si ceilalti reclamanti trebuie sa primeasca despagubiri de 10 milioane de euro, care ar trebui sa fie achitati in mai multe transe incepand cu data de 1 ianuarie 2014.

Iata in continuare motivele pentru care judecatoarea Dutescu a ajuns la concluzia ca actinuea avocatului Petru Radu Pricop si a celorlalti reclamanti, care sunt pe cale sa primeasca 10 milioane de euro, bani care urmeaza sa fie suportati de fiecare roman:

Analizand actiunea prin prisma sustinerilor reclamantilor si a apararilor pe care si le-a facut parata, in raport de dispozitiile legale aplicabile si de actele si lucrarile dosarului, Curtea retine urmatoarele:

Legea nr. 247/2005, in Capitolul V, Titlul VII reglementeaza pe larg procedurile administrative pentru acordarea despagubirilor aferente terenurilor preluate abuziv, in cadrul carora prin art. 13 alin.1 lit.a) si b) a fost abilitata Comsia Centrala de Acordare a Despagubirilor, cu atributia principala de a emite decizia reprezentand titlu de despagubire, in baza raportului de evaluare (art. 16 alin.7).

In cauza de fata, dosarul reclamantilor pentru acordarea despagubirilor cuvenite a fost inregistrat la autoritatea administrativa in anul 2010, iar in luna iulie 2011 s-a depus raportul de evaluare, dupa care, desi s-a solicitat de mai multe ori finalizarea procedurii, parata a ramas in pasivitate.

Sustinerea acesteia din adresa nr.66771/6892/SCFF/ octombrie 2011, reluata in continutul intampinarii, in sensul ca urmeaza fie sa emita decizia titlu de despagubire, fie sa trimita dosarul spre reevaluare, demonstreaza atitudinea ei in tergiversarea solutionarii cauzei.

Din acest punct de vedere, se observa ca desi au trecut mai mult de 6 luni de la primirea raportului de evaluare, nu a mai intreprins niciun demers in continuarea procedurii administrative, astfel ca nu poate fi primita sustinerea din intampinare, potrivit careia va lua o hotarare in urmatoarea sedinta a Comisiei.

In consecinta, se poate afirma ca parata refuza nejustificat sa satisfaca cererea reclamantilor avand ca obiect emiterea deciziei titlu de despagubire, incalcand art. 6 din CEDO care consacra principiul termenului rezonabil.

Or, in acceptiunea Conventiei, termenul rezonabil se refera atat la durata procedurilor administrative preliminare, cat si la timpul necesar finalizarii procedurilor judiciare, statul avand obligatia de a organiza functionarea sistemului puterilor sale in asa fel incat sa raspunda acestei cerinte pentru ca persoana indreptatita sa poata beneficia efectiv de protectia pe care o asigura art.6.

In consecinta, prin depasirea termenului rezonabil de solutionare a cererii formulate se produce reclamantilor o vatamare, fiindu-i incalcat dreptul de proprietate asupra bunurilor la care se refera art.1 Protocolul 1 aditional la CEDO.

Asa fiind, in baza art.1 alin.1 din Legea nr. 554/2004, va admite actiunea si va obliga pe parata sa emita reclamantilor decizia titlu de despagubire pentru suprafata de 90,5 ha. teren, situat in orasul Stefanesti, judetul Arges, la valoarea de 44.100.000 lei, stabilita prin Raportul de Evaluare intocmit de Romcontrol SA – Departamentul Evaluari“.

Judecatoarea Dutescu a retinut ca dosarul a fost inregistrat la ANRP in 2010, cu un an mai devreme decat in realitate

Exista insa anumite neconcordante in sentinta judecatoarei Constantina Dutescu, desi aceasta a fost mentinuta si de Inalta Curte de Casatie si Justitie. Astfel, in sentinta sunt retinute argumentele prezentate de iubitul Ioanei Basescu, avocatul Pricop, si ceilalti reclamanti, potrivit carora „inca din anul 2010 au initiat demersurile administrative necesare, solicitand paratei solutionarea dosarului” si ca “dosarul reclamantilor a fost inregistrat la autoritatea administrativa in anul 2010”. Din cate stim noi insa lucrurile nu stau intocmai. Mai exact, conform informatiilor detinute de Lumeajustitiei.ro, dosarul a ajuns la ANRP in anul 2011 si nu in anul 2010, asa cum mentioneaza judecatoarea Dutescu. De altfel, dupa cum se va putea vedea, acest lucru reiese chiar si in decizia Inaltei Curti.

De asemenea, in aceeasi sentinta din 22 februarie 2012, judecatoarea Constantina Dutescu considera ca o realizarea unei reevaluari, in afara raportului intomcit de societatea Romcontrol, ar reprezenta o “o atitudine de tergiversare” a ANRP. Or, trebuie spus ca aceasta procedura era perfect legala prin Legea nr. 247/2005.

In al treilea rand, instanta arata ca parata “nu a mai intreprins niciun demers in continuarea procedurii administrative”. Se stie insa, asa cum a reiesit din documentele legate de acest caz prezentate in ultimele zile, ca a fost convocata Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor, dar nu s-a intrunit cvorumul necesar.

Reclamantii au sustinut in cererea depusa in instanta ca aprobarea dosarului reprezinta “o simpla formalitate”. Totusi, in octombrie 2011, raspunzand unei solicitari scrise, Secretariatul Comisiei a informat i-a informat pe acestia ca dosarul urmeaza sa fie pus pe ordinea de zi a Comisiei, putand fi aprobat sau retransmis unui alt evaluator, in cazul in care Comisia ar fi avut observatii in legatura cu evaluarea facuta.

Nu in ultimul rand, un aspect de altfel extrem de important, se poate observa ca in ceea ce priveste obligarea emiterii unui titlu de despagubire de 44.100.000 lei, potrivit raportului de evaluare, stabilirea valorii s-a facut fara ca judecatoarea Constantina Dutescu sa aprecieze validitatea raportului de evaluare. Aceasta practic nu si-a exercitat rolul activ in verificarea realitatii sumei uriase din raportul de evaluare (de zece ori mai mare decat suma de 1 milion de euro care reiesea din actul de cumparare de drepturi litigioase aflat la dosar) si nu a fost preocupata decat de cum sa dea mai repede banii reclamantilor.

ICCJ: “Inalta Curte retine ca nesolutionarea cererii formulate de reclamanti, indiferent de motivatia autoritatii recurente, ar echivala cu o vatamare a acestora in dreptul consacrat de lege, privind posibilitatea repararii injustitiilor si abuzurilor din legislatia trecuta”

In ciuda tuturor acestor aspecte, sentinta Curtii de Apel Pitesti a fost confirmata si de Inalta Curte de Casatie si Justitie. In 28 noiembrie 2012, Completul de 3 format din Viorica Lungeanu, Gheorghita Lutac si Corina Alina Corbu, la al doilea termen de judecata, prin Decizia nr. 5044, au respins recursul formulat de Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor impotriva sentintei Curtii de Apel Pitesti. Nici de aceasta data, judecatoarele nu au fost preocupate sa analizeze realitatea celor constatate in raportul de evaluare al Romcontrol.

Pe de alta parte, se poate observa ca la termenele in care s-a decis acordarea despagubirilor (pe fiond la CA Pitesti si in recurs la ICCJ) reprezentantii Comisiei ANRP nu s-au prezentat in instanta.

Iata de ce au mentinut judecatoarele Viorica Lungeanu, Gheorghita Lutac si Corina Alina Corbu sentinta judecatoarei Constantina Dutescu:

Verificand actele si lucrarile dosarului, Inalta Curte a constatat ca intimatii-reclamanti au invocat refuzul nejustificat al paratului de a le solutiona cererea, respectiv de a se emite decizia reprezentand titlul de despagubire pentru imobilul teren in suprafata de 905.000 mp situat in ....... in conformitate cu dispozitiile art.2 alin.1 lit.h) din Legea nr.554/2004, prin refuzul nejustificat de a solutiona o cerere se intelege exprimarea explicita, cu exces de putere, a vointei de a nu rezolva o cerere referitoare la un drept sau la un interes legitim.

Definitia excesului de putere este data de art.2 lit.m) din Legea nr.554/2004 si consta in exercitarea dreptului de apreciere, apartinand administratiei publice, prin incalcarea dreptului si libertatilor fundamentale ale cetatenilor, prevazute de Constitutie sau de lege.

In cauza de fata, Inalta Curte a constatat ca dosarul reclamantilor de acordare a despagubirilor a fost transmis de Comisia Judeteana Arges Secretariatului Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor si inregistrat la nr.23630/FFCC/2011, in vederea emiterii Deciziei reprezentand titlul de despagubire, obligatie ce nu a fost adusa la indeplinire pana la acest moment de catre parata, desi la dosarul inregistrat au fost depuse toate inscrisurile necesare solutionarii cauzei.

In conformitate cu dispozitiile din Titlul VII din Legea nr.247/2005, procedura administrativa de solutionare a dosarelor privind acordarea de masuri reparatorii presupune parcurgerea mai multor etape si anume: etapa transmiterii si a inregistrarii dosarelor; etapa analizarii dosarelor de catre Secretariatul Comisiei Centrale sub aspectul restituirii in natura a imobilului ce face obiectul notificarii; etapa evaluarii, etapa in care daca dupa analizarea dosarului se constata ca in mod intemeiat cererea de restituire in natura a fost respinsa, dosarul va fi transmis evaluatorului sau societatii de evaluatori desemnate, in vederea intocmirii raportului de evaluare, procedura finalizandu-se prin emiterea de catre Comisia Centrala a deciziei reprezentand titlul de despagubire si valorificarea acestui titlu in conditiile prevazute de art.26 din O.U.G.nr.81/2007 care include in cuprinsul Titlului VII din Legea nr.247/2005, Capitolul V, Sectiunea I intitulata „Valorificarea titlurilor de despagubire”.

In aceste conditii, verificand actele si lucrarile dosarului Inalta Curte a constatat ca refuzul paratei de rezolvare a cererii reclamantilor se priveste ca fiind nejustificat, cum in mod corect a apreciat instanta de fond, admitand actiunea reclamantilor.

Inalta Curte a constatat ca reclamantii s-au adresat paratului, manifestandu-si staruinta in solutionarea cererilor sale, insa cererea a ramas fara solutionare efectiva, imprejurare care este de natura a-i afecta pe reclamanti in solutionarea intr-un termen rezonabil a cererilor sale, raportat la prevederile art.1 din Legea nr.554/2004.

Inalta Curte retine ca in jurisprudenta constanta a Curtii Europene a Drepturilor Omului se constata ca prin Conventie se apara drepturi concrete si efective, iar orice ingerinta in drepturile consacrate de aceasta trebuie sa corespunda mentinerii unui just echilibru intre cerintele interesului general al comunitatii si imperativele apararii drepturilor fundamentale ale individului.

Acest echilibru ce trebuie protejat ar fi distrus daca individul ar suporta o sarcina speciala si exorbitanta.

Or, din aceasta perspectiva Inalta Curte retine ca nesolutionarea cererii formulate de reclamanti, indiferent de motivatia autoritatii recurente, ar echivala cu o vatamare a acestora in dreptul consacrat de lege, privind posibilitatea repararii injustitiilor si abuzurilor din legislatia trecuta.

Principiul legalitatii inseamna, inainte de toate, existenta unor norme de drept intern, suficient de accesibile si previzibile, ori, in cauza de fata, Legea nr.247/2005 a stabilit procedura de acordare a despagubirilor aferente imobilelor care nu pot fi restituite in natura.

Inalta Curte constata ca intotdeauna durata rezonabila a unei proceduri se apreciaza in functie de circumstantele cauzei, asa cum a retinut in jurisprudenta sa Curtea Europeana a Drepturilor Omului, luand in considerare criteriile consacrate de jurisprudenta, in special complexitatea cauzei, comportamentul reclamantului si cel al autoritatilor competente, precum si miza litigiului pentru persoana interesata.

In opinia Inaltei Curti litigiul nascut intre reclamanti si autoritatea parata nu prezinta o complexitate deosebita, iar nesolutionarea cererii adresate institutiei parate este de natura a crea o vatamare a reclamantilor intr-un drept prevazut de lege, drept la care acestia privesc cu speranta legitima.

Inalta Curte nu poate primi apararea formulata de recurent in sensul ca exista o cauza exoneratoare de raspundere, intrucat nu s-a intrunit cvorumul cerut de lege, prevazut de dispozitiile art.14 alin.2 teza a II-a din Titlul VII al Legii nr.247/2006.

Inalta Curte a retinut ca orice amanare in solutionarea cererii reclamantilor ar insemna depasirea termenului rezonabil avut in vedere de dispozitiile art.6 din Conventia Europeana a Drepturilor Omului.

Interpretarea pe care instanta de fond a dat-o dispozitiilor din Legea nr.247/2005, cu modificarile si completarile ulterioare, este in acord si cu considerentele retinute de Curtea Constitutionala prin Decizia nr.724 din 1 iunie 2010, conform carora „prevederile Conventiei pentru apararea drepturilor si a libertatilor fundamentale fac parte din ordinea juridica interna a statelor semnatare, acest aspect implicand obligatia pentru judecatorul national de a asigura efectul deplin al normelor acesteia, asigurandu-le preeminenta fata de orice alta prevedere contrara din legislatia nationala.”

Inalta Curte nu poate retine solicitarea de acordare a unui termen de gratie de 6 luni, termen prevazut de OUG nr.4/2012, pentru executarea hotararii de fata, avand in vedere faptul ca hotararea privind emiterea titlului de despagubire, ce face obiectul cauzei de fata, va fi pusa in executare cu respectarea dispozitiilor normative aplicabile in cauza.

In temeiul actului normativ invocat, respectiv OUG nr.4/2012, pe perioada prevazuta de act este evident ca este suspendata de drept emiterea titlului de despagubire, urmand ca dupa expirarea termenului prevazut de lege sa fie reluata procedura de emitere a titlului.

Pentru aceste considerente, vazand ca nu sunt motive de modificare sau casare a sentintei atacate, in temeiul art.312 din Codul de procedura civila, Inalta Curte va respinge recursul formulat ca nefondat”.

O mostenitoare a Bratienilor este mentionata intr-o sentinta a Judecatoriei Pitesti ca fiind decedata in 2009, chiar daca ea a incetat din viata doi ani mai tarziu

Cu aproximativ doi ani inainte de sentinta Curtii de Apel Pitesti si decizia ICCJ, a existat insa o alta hotarare judecatoreasca cu privire la acest caz. Este vorba despre sentinta civila nr. 9148 a Judecatoriei Pitesti, prezentata miercuri seara, 4 decembrie 2013, de Mihai Gadea in cadrul emisiunii Sinteza Zilei, prin care judecatoarea Elena Barbulescu a recunoscut calitatea reclamantilor Valentin Visoiu, Barbu Florin Serban, Badulescu Niculae si Badulescu Aritina sa primeasca masuri reparatorii pentru terenul din Stefanesti. Exista insa o suspiciune de fals, pe baza caroruia a fost posibila apoi obtinerea despagubirilor.

Mai exact, in cuprinsul acestei sentinte se mentioneaza ca unul dintre mostenitorii familiei Bratianu (terenul apartinuse Bratienilor), mai exact Eleonora Bratianu, ar fi fost decedata: “Bratianu Dan Gheorghe, tatal lui Missirliu Adina Maria Ioana, a decedat la 11.12.1986 si a lasat mostenitori pe Bratianu Eleonora, in prezent decedata, si pe Missirliu Adina Maria Ioana(vezi facsimil 1). Interesant este ca in cazul Eleonorei Bratianu este singura data cand nu se mentioneaza data exact a decesului, asa cum se intampla cu ceilalti mostenitori, mentionandu-se “in prezent decedata”.

Nici nu avea cum sa se precizeze data decesului, asta intrucat Eleonora Bratianu nu murise in 2009. Mihai Gadea a prezentat certificatul de deces al acesteia, din care rezulta ca Eleonora Bratianu a incetat din viata in data de 12 mai 2011, deci aproape doi ani mai tarziu (vezi facsimil 2). O fi de ajuns ca DNA sa se sesizeze in acest caz?

* Cititi aici sentinta Curtii de Apel Pitesti prin care iubitul Ioanei Basescu si ceilalti reclamanti au obtinut despagubirile

* Cititi aici decizia ICCJ prin care a fost mentinuta sentinta Curtii de Apel Pitesti

Comentarii

# MOLA CARACATIȚA date 5 December 2013 17:32 +12

Vezi BOTA ce fac avocații tăi??????. De asta ai rezistat atâta vreme ,, ești de-al piratului de la Cotroceni,,. Ai parlamentari si și judecători, fără ei erai de mult la Târgșor.

# EROARE date 5 December 2013 17:40 +5

Bercea ești în eroare avocatul Radu Petru Pricop face parte din baroul București al lui Iordăchescu Ilie

# unul din lumea cea mare date 6 December 2013 01:06 +12

nu stiu si nici nu ma intereseaza din ce barou face parte ,,IUBITUL GRASEI IMPERTINENTE,,cu certitudine ma intereseaza ca orice are cea mai mica legatura si tangenta cu numele gunoiului se lasa CU MILIOANE DE EUR PAGUBA IN TAXEWLE NOASTRE. numele gunoiului a ajuns sinonim cu paguba ,furaciunea,afaceri dubioase,evaziune fiscala,coruptie.gunoiul asta oare nu ne mai scuteste de aparitiile lui de cuc cu vorbe proaste?bai pdl/istilor voi nu v/ati saturat?

# gunoaie de tip nou date 6 December 2013 09:11 +1

Daca poti fyra de la stat ......

# mola date 5 December 2013 17:40 +2

,,parlamentari si și judecători,, ?? mola, sigur nu cu p ?

# MOLA date 5 December 2013 17:43 +1

MOLA = A ARUNCA, A ÎNLĂTURA, A TE DEBARASA - TERMEN MARINĂRESC

# mola date 5 December 2013 17:53 0

Preot musulman; judecător turc, superior cadiului, în marile orașe

# Vlad Tepes date 5 December 2013 18:10 +9

ICCJ, Decizia civilă nr. 7267 din 19 octombrie 2011 \"În ceea ce priveşte cuantumul despăgubirilor acordate, acestea pot face obiectul de analiză al instanţei de contencios administrativ, doar după ce au fost stabilite prin decizie de Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor. Cu privire la acest aspect, trebuie subliniat că parcurgerea unei proceduri administrative prealabile este compatibilă cu limitările acceptate de Curtea Europeană ale dreptului de acces la o instanţă, aspect reamintit în recenta cauză pilot Maria Atanasiu şi alţii împotriva României (par. 115).\" Una alba, una neagra, depinde cine e petentul si cu cine se incuscreste.

# avocat date 5 December 2013 18:10 0

http://bota.ro/wp-content/uploads/2013/12/TB-NEAMT.pdf

# avocat date 5 December 2013 18:27 0

http://bota.ro/wp-content/uploads/2013/12/TB-NEAMT.pdf

# avocat date 5 December 2013 18:29 0

http://bota.ro/wp-content/uploads/2013/12/TB-NEAMT.pdf

# ana date 5 December 2013 21:01 -9

sunteti penibili...in primul rand depine cand este data hotararea. Sunt nenumarate hotarari judecatoresti in care au fost evaluate despagubirile, lucru perfect legal anterior anului 2005. In acest caz Comisia nu mai trebuie sa evalueze nimic. ANRP nu se prezinta in fata instantei . suspect ar fi fost daca s-ar fi prezentat. Este chiar asa de greu sa prezentati o stire conform realitatii sau sa faceti comentarii fara patos ?

# mitică date 5 December 2013 23:52 +1

ana , ești penibilă ... , bați câmpii cu anul 2005 ( nici o legătură ) și cu ANRP care se pare că nici figurant nu era pentru că ”” REFUZA SĂ ” SATISFACĂ ” CEREREA și NICI NU SA PREZENTAT LA PROCES ”” ....

# BLESTEMATI SA FITI IN VECI!!!! date 5 December 2013 23:39 +11

VA BLESTEM PE VECI SI SA NU VA BUCURATI DE UN LEU SAU EURO DIN CE OBTINETI!!! CANCERUIL SA VA MANANCE SI NUMAI IN SPITALE SA DATI TOTI BANII!!! COPII VOSTRI SA NU SE BUCURE DE FERICIRE SI DE BANI!!! AMIN

# ADEVARUL date 5 December 2013 23:53 +6

REVOLUTIA DIN 1989 CONTINUA SA ERODEZE RADACINILE  NOMENCLATURII JUDECATORESTI DE PARTID,REVOLUTIONARII AU FOST CUMPARATI PE BANI DE NIMIC,CA O MASA INERTA,ACUM PUSA LA INGRASAT,NU MAI PASA NIMANUI DE VALORILE SI DREPTURILE OMULUI,DACA NE-AM TRANSFORMAT IN NISTE STOMACURI AMBULANTE.IN ACEASTA EPOCA A EXCROCIILOR TOTUL ESTE LA VEDERE-CUNOSCUR SI IGNORAT DIN NEPUTINTA.ACESTE SARBATORI NU SUNT FERICITE,ROMANIA ESTE PARAZITATA SI FURATA LA TURATIE MAXIMA,VA BLESTEM SI EU,IN NUMELE CELOR PE CARE II INSELATI,SA DISPARETI CA SI CUM NU ATI FI FOST VREODAA,IAR IN NOAPTEA ASTA MOS NICOLAE SA VA ADUCA PLANSUL ROMANILOR PE CARE II BATJOCORITI,PRIN INCHISORI SI ALTE LOCURI IN CARE ASTEAPTA FARA ROST SA VA FACETI DATORIA DE MAGISTRATI,EXCROCILOR ORDINARI.

# Un cetatean date 6 December 2013 00:18 +12

Daca in locul lui Pricop figura prin eroare numele A.Nastase,atunci onoratele instante il condamnau si nu ar fi beneficiat de nicio despagubire..

# ramona date 6 December 2013 01:48 +8

Se petrec lucruri dubioase la toate instantele din Pitesti, nu doar la Curte.As recomanda celor de la Lumea Justitiei sa asiste de ex. la o sedinta prezidata de judecatoarea Filofteia Voicescu de la Judecatoria Pitesti. Ar ramane \"stana de piatra\" daca ar vedea cum striveste orice drept la aparare, cum asculta doar pe cine-i convine, cum tergiverseaza procesele aiurea sau cum nu-si motiveaza dispozitiile.E incredibil ca astfel de oameni sunt platiti din banii nostri!

# Florin date 7 April 2014 21:17 0

Astazi am fost audiat in ghilimele de aceasta rautate de femeie FILOFTEIA VOICESU si exact cum spune Ramona nu am avut nici-o sansa sa vorbesc ca sa ma pot apara.Ba mai mult a tot incercat sa ma intimideze si de foarte multe ori ma ameninta ca-mi da amenda pentru ca sunt obraznic si de fapt eu nu apucam sa scot nici-un cuvintel,un singur cuvant am apucat sa-i spun,ca nu cunosc termeni juridici! Sunt nevoit pana la urma sa-mi iau un aparator ceea ce eu nu vroiam. 

# Avocatul31 date 7 April 2014 21:44 0

postacii care cunosc sau nu cunosc termenii juridici să nu uite un singur lucru:porcurorul guiț român nu are opțiunea de a te găsi nevinovat,dacă esti in biroul lui si esti 100% nevinovat,probabil cineva te doreste acolo,ca pe contele de monte cristo,in orice caz,nu te autoincrimina,nu semna nimic,nu da nici o declaratie,spune doar că soliciti un aparator din oficiu si impreuna cu acesta lamureste-ti termenii :P

# TITULESCI date 6 December 2013 09:42 +8

Curtea de Apel Pitesti e cea mai nenorocita instanta din toata Romania,acolo judecatorii prin anii 2000 coborau de brat cu partea de la care luasera ce le place lor mai mult si mai mult si-l nenoroceau pe celalat. Ma mir,ca domnul presedinte Basescu il place pe acest avocat care nu stiu cat poate sa o precieze pe fiica dumnealui si in general am mari rezerve privind posibilitatea unui avocat de a aprecia o femeie.

# gabriel date 6 December 2013 10:18 +5

Asta nu face decat sa confirme slugarnicia unor incompetenti ce nu-si pot justifica posturile ocupate...procurori,judecatori,acelasi rahat.Le doresc rahatilor astora sa ajunga la cheremul unora la fel de corupti si urechisti ca si ei :lol:

# intrebare de avocat indiferent de barou date 6 December 2013 21:27 +2

bun, 10 milioane de euro. plateste ceva la barou sau declara ca majoritatea ca nu are venituri?

# adsa?/ date 6 December 2013 21:30 +2

adsa , aceasta grupare de fraieri doarme, ei citesc scrisorelele catre mos craciun iordachescu.penibililor ca si ddd -ul vostru infractor. doamne ce indivizi fara capatii au ajuns la guvernare in tara asta.

# Danaletzul Pana(ra)ma date 7 December 2013 05:22 +7

Aceasta \"ioana\" ,a mancatorului de spanac(bok) devine tot mai interesanta.Se pare,ca nu si pentru DNA !!!Ar trebui urmarita activitatea acesteia si vor aparea multe surprize ...

# Gigi Duru date 7 December 2013 07:43 +5

Dezvaluiri, comentarii, nervi...timp pierdut. Ce rost are sa discutam, cand de fapt nimic nu se intampla?! Care model e mai bun de urmat, o viata cinstita si plina de greutati, sau un tun de milioane, o suspendare si apoi o viata in Tenerife?! Ziaristi si comentatori, care e rezultatul?! A facut careva din potentati puscarie pe viata, s-au recuperat prejudiciile?! NU, ba inca oamenii cinstiti au mierlit-o sau traiesc din ce in ce mai greu, asa ca cititi si invatati, viata lor plina de bani si fericire trebuie sa fie un model, toata lumea sa faca asa ca ei si vom umple Europa de miliardari!!!

# ioana cu blana de vaca&pricopsitii date 8 December 2013 12:48 +2

:lol: infractorii lui chiorul ce iese la cunparaturi haaaaa nebunul se bucura de o groza de banii,inselatorul pricop,woss,cec,pdl,procurorii,judecatorii,sri ce pazeste pe infractorii ca asta???? borfasii golesc bugetul,ia sai bagam la bulau ,suspendatul din garaj este demis de noi cu 53% acuma parlamentul sa hotarasca cazul cum zice ghise atat nu mai referendum,mosierul flota spala banii cu bnr-vasilescu vulpoiul :P curtea de gunoie toxice schinbata vrem dreptate pana la capat cum ati promis usl nu uita :D

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.11.2024 – ICCJ a lamurit cum ramane cu Sosoaca (Document)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva