Scrisoarea unui roman catre presedintele sau
Domnule Presedinte,
Ati participat la sedinta CSM – forul suprem al magistraturii romane. Aveti acest acest drept, ati mai facut-o! Este un atribut firesc, constitutional, al presedintelui tarii in relatia cu o instututie fundamentala a statului roman.
Acolo, la carma sedintei in care CSM si-a ales conducerea, dumneavoastra, ca presedinte al tarii trebuia sa fiti, mai mult decat oricand, impartial, apolitic, mediator intre institutiile statului. Asa am citit eu in Constitutia Romaniei! Cum ati fost, a vazut toata tara!
Dle presedinte, pur si simplu v-ati inceput campania electorala de la inalta tribuna a Consiliului Superior al Magistraturii. Ati intrat cu cizmele murdarite in mocirla politica direct pe covorul alb din templul justitiei. Ati spus neadevaruri, ati ignorat evidente, ati lansat atacuri politice nepermise, ati sfidat orice regula ati atacat pana si Curtea Constitutionala. Ati facut totul pentru a va demonstra partizanatul, implicarea si o sustinere neconditionata a unei puteri obscure si ilegitime, definite generic in ultima vreme ca stat paralel.
Ati mintit cu seninatate stand in capul mesei Justitiei...
Ati afirmat, dle presedinte Johannis, ca modificarea legilor justitiei s-a facut fara a se tine seama de punctele de vedere ale ale CSM. E un neadevar! Au fost 229 de amendamente propuse de CSM care au fost adoptate in cele trei legi ale justitiei. Asta inseamna peste 72% din totalul amendamentelor adoptate.
Ati mai zis dle presedinte Johannis ca majoritatea a bagat pumnul in gura Opozitiei! Iarasi un fals incredibil. Va contrazic cifrele! In realitate, au fost 152 de amendamente propuse sau insusite de Opozitie. Adica 48% - deci aproape jumatate din amendamentele adoptate la cele trei legi ale Justitiei.
Ati mai spus, dle presedinte Johannis, ca procedura de adoptare a legilor Justitiei a fost netransparenta. Aceasta afirmatie este, de-a dreptul, o minciuna premeditata! In realitate, a fost cea mai transparenta dezbatere de care s-a bucurat un proiect de lege din Romania. Oricine a dorit a putut urmari, in direct, toate dezbaterile, de la inceput pana la final. Va rog, domnule presedintele Johannis, desi nu cred ca e posibil, sa dati macar un exemplu al unei alte legi a carei dezbatere sa se fi desfasurat cu o deschidere si vizibilitate mai mari decat Legile Justitiei, cu dezbateri live, la indemana tuturor, cu prezentarea tuturor amendamentelor si cu invitarea tuturor asociatiilor reprezentative din domeniu. In plus, domnule presedinte Johannis, nu va face cinste ca treceti sub tacere faptul ca, anterior, legile justitiei au fost adoptate fara nicio consultare, prin angajarea raspunderii de catre ministrul Macovei, la ordinul lui Traian Basescu si indemnul interesat al unora din afara tarii.
Ati lansat si afirmatia ca legile justitiei au fost adoptate printr-o procedura nemaiintalnita, prin acea comisie speciala. Dar stiti bine ca nu e adevarat... sau poate nu stiti! In realitate, chiar Legea electorala prin care dumneavoatra insiva ati ajuns presedintele Romaniei a fost adoptata in urma unor dezbateri intr-o comisie speciala asemanatoare, iar Curtea Constitutionala a decis ca aceasta procedura este constitutionala. Oare chiar sa nu fi stiut acest lucru?
Ati omis complice sa va referiti la abuzurile din Justitie...
Am fost suprins si cumva dezamagit, domnule presedinte Johannis, pentru ca ati ales sa ignorati complet toate abuzurile din magistratura, vazute si stiute de toti romanii. Ati devenit implicit avocatul celor precum procurorul Portocala! Cum puteti spune ca sunteti multumit, cand ati auzit, alaturi de intreaga tara, cum procurorul Portocala spune cum ii baga in inchisoare pe unii doar pentru ca l-au injurat de mama! De ce nu i-ati intrebat pe cei din CSM cum au permis si permit in continuare astfel de abuzuri in propria ograda?
Este de notorietate incalcarea separatiei puterilor in stat de catre DNA, constatata de Curtea Constitutionala in 2017! Nu ati spus nimic despre asta!
Ati auzit si dumneavoastra, la fel ca si noi, cetatenii obisnuiti acestei tari, cum unul dintre inspectorii judiciari plangea ca se temea ca sefa anti-coruptie ii va face dosar daca nu iese bine controlul asupra DNA. Ati vazut si dumneavoastra cum procurorii din CSM au incercat sa-l schimbe pe seful Inspectiei Judiciare taman atunci cand facea, primul control la DNA din ultimul deceniu.
Cum puteti spune ca sunteti multumit de activitatea CSM care a inchis ochii la toate aceste abuzuri de neimaginat intr-un stat drept?
V-ati facut ca nu vedeti imixtiunea serviciilor in Justitie!
Cum puteti spune ca justitia este independenta, cand ofiterii SRI au facut echipe mixte cu procurorii, in baza unor hotarari a CSAT – institutia pe care o conduceti chiar dumneavoastra. Nu ati suflat niciun cuvintel despre acele protocoale ilegale, pe care, dumneavoastra ar fi trebuit sa fiti primul care sa le denunte... Ca asa scrie in legea fundamentala! Dumneavoastra trebuie sa vegheati la respectarea Constitutiei!
Cum puteti spune ca justitia e independenta cand un inalt ofiter activ al SRI a recunoscut ca mergea in sala de judecata a unor procese cu oameni politici pentru a se asigura ca se iau deciziile „care trebuie”? Nu ati pus aceasta intrebare celor de CSM!
Ati ridicat piatra sa loviti, desi nu sunteti fara de pacat! In schimb, de la inaltimea functiei pe care o ocupati, ati declarat solemn ca e necesara si obligatorie integritatea celor cu inalte functii in stat. Dar principiile sunt bune doar atunci cand se aplica altora! Caci la dumneavoastra nu le-ati mai respectat. Va reamintesc ca ati devenit presedinte in plin proces de integritate, cand erati acuzat de incompatibilitate. Hotararea instantei a venit abia dupa ce ati devenit presedinte si acum ne intrebam cu toti daca decizia judecatorilor ar fi fost aceeasi in cazul in care ati fi pierdut alegerile!
Ati calcat in picioare directivele europene care va obliga inclusiv pe dumneavoastra, ca inalta autoritate a statului roman, sa nu vorbiti despre „penalii” din functii publice ca si cum ar fi deja vinovati. Dar aici nu mai conteaza ce spune Europa! Conteaza doar atunci cand ii trage de urechi pe adversarii dvs.!
Si cine ne spune ca penalii nu ar trebui sa stea in functii publice? Tocmai dvs., care ati candidat si ati fost primar al Sibiului cand aveati calitatea de invinuit intr-un dosar penal de care, acum, culmea!, nu va mai aduceti aminte?!
Si cum ramane cu integritatea si penalii, cand o instanta de judecata, a decis definitiv si irevocabil ca una din proprietatile dvs. v-a intrat in posesie prin fals si uz de fals, adica pe baza unor fapte penale pe care DNA nu se grabeste sa le cerceteze!? Sau poate ca tocmai asta este cheita care vi se intoarce la spate, atunci cand spuneti mereu, ca un disc zgariat de vinil, ca sunteti multumit de activitatea DNA – indiferent de sufrageriile pe care le viziteaza d-na Kovesi in timpul liber si indiferent de injuraturile spurcate prin care procurorul Portocala se lauda ca poate baga pe oricine la racoare, dupa cum pofteste!
Va temeti de ziua cand nu veti mai fi util Statului Paralel.
Domnule presedinte Johannis, ati invocat de mai multe ori in discursul dvs. independenta justitiei. Dar prin mesajele de mai sus ati aratat contrariul. Dvs., ca om politic, ales presedinte sub sigla unui partid politic, sunteti foarte interesat sa va pastrati controlul in numirea procurorilor si judecatorilor. Asta nu va place la acele legi, pentru ca pana acum nu ati fost in stare sa aratati macar un singur amendament care ar ingradi independenta Justitiei. Da, va e frica sa va pierdeti controlul asupra Justitiei, caci doar astfel mai puteti fi util „Statului Paralel” si probabil, pe buna dreptate, va temeti de ziua in care aceasta putere oculta nu va mai avea nevoie de dvs. pentru ca stiti bine ce va poate face... aveti deja exemplul predecesorului dvs.
Domnule presedinte al Romaniei, suntem in anul Centenarului! Romania pe care o conduceti n-ar fi existat, fara sacrificiul, lupta si mai ales solidaritatea tuturor romanilor.
Cum va arata Romania condusa de dvs. in acest an de referinta pentru istoria noastra?
Ce veti semana in 2018: unire sau dezbinare?
Adauga comentariu
DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii
Comentarii
# Erwin
6 January 2018 04:46
+17
# DODI
6 January 2018 20:43
+7
# DOREL
7 January 2018 02:32
0
# R-Win*!*
6 January 2018 05:53
+8
# zn-zn*!*
6 January 2018 05:57
+11
# CUM RĂMÎNE CU „Partidu meu”?
10 January 2018 12:56
0
# subianu
6 January 2018 08:14
+4
# VIKY
6 January 2018 14:09
+2
# DOREL
7 January 2018 02:35
0
# Goargăș
6 January 2018 09:19
+3
# Marinela
6 January 2018 10:54
+5
# Iulian
6 January 2018 12:23
+1
# Vasile Negoescu
8 January 2018 16:18
0