18 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Un fapt divers: revocarea LCK

Scris de: Prof. dr. Adrian SEVERIN | pdf | print

9 July 2018 13:22
Vizualizari: 5379

Semnarea decretului prezidential de revocare a Procurorului sef al DNA nu este mai mult decat un fapt divers.


Personal nu imi produce nici o bucurie. Dimpotriva. La aflarea vestii m-a cuprins un sentiment de profunda tristete amintindu-mi de sirul lung al victimelor nevinovate ale acestui instrument al unei puteri ticaloase, oculte si ilegitime.

Revocarea LCK nu este o infrangere a Presedintelui Iohannis si nici o victorie a Guvernului PSD. Ea este, cel mult, o victorie a Constitutiei si a republicii parlamentare, hranite cu sangele mortilor si ranitilor din decembrie 1989, precum si cu lacrimile celor persecutati de institutiile statului politienesc (dar mai ales ale familiilor acestora) creat de regimul basist. Din pacate numai o victorie de etapa.

In urma acestui fapt divers ramane statul politienesc inca nereformat. Ramane justitia politizata. Ramane o natiune ingenuncheata. Ramane toxina dezbinarii si urii basiste care contiuna sa distruga fibra vitala a poporului roman. Raman tranzactiile de tipul “scapi de puscarie contra gaze pe veresie”. Ramane coruptia de sistem protejata de dictatura procurorilor. Ramane “parteneriatul de nadejde” intre serviciile secrete, procurori si judecatori. Raman “batalioanele de asalt” care au organizat #rezistenta impotriva democratiei si demnitatii nationale. Raman vulnerabilitatile ordinii constitutionale dovedite inclusiv prin ezitarile institutiei prezidentiale in recunoasterea si apararea ei.

Pana la victoria asupra acestora - victorie fara de care plecarea LCK are o semnificatie minora - drumul este lung. Sa ne consolam cu gandul ca drumul cel mai lung incepe cu primul pas.

Pe acest drum vor fi inca multe victime - principale si colaterale. Nadajduiesc ca aceasta perspectiva ne va smeri si nu ne va speria, ne va mobiliza si nu ne va slabi, ne va stimula solidaritatea iar nu lasitatea.

Comentarii

# ?????? date 9 July 2018 14:07 -10

Considerați totuși că nu ar fi un fapt divers, probabil și datorită hotărârii CSAT 17 din 2005 ?

# Mihail date 10 July 2018 21:17 +3

Cine este aceasta LCK pana la urma ! Ce mare specialista in stiinte juridice ar fi, ca sa preocupe atat pe cei din jur? La judecata si la puscarie ! Toti cei paraditi sa o dea in judecata si sa-i ceara si daune morale si materiale. Daca va avea atatea dosare nici nu va mai avea dreptul sa lucreze in justitie !

# imun/teanu date 9 July 2018 14:19 +2

Or sa comenteze dnii. lipi-ceanu, pResu, pata-lui-pievici, vova-clisma, etc GDS-ul brucan-sososit, ca o ultima iesire la rampa de eroina. Dna. Lulutza ca "un" adevarat "Timur si baietii lui" (in spate, cu si fete), "o" Zoie Cosmodemianscaia la brat cu Oleg Cosevoi, Vitea Maleev la scoala si acasa, eroul copil Pavlik Morozov, ca cum la Macarenko "Steaguri pe turnuri" sau la bitul N. Ostrovski "Kak zakalialasi sali". Iar, de la sorgintea NKVD si la autohton, dna. Ana (cu Luca si Dej "baga spaima-n burgheji") si dl. Turcanu (dentist cu cleste de cuie si pedichiurist cu patent). Dl. Iohanis a optat. Greu, dar totusi, si insa... Nu era sa scape din mana ALTE decrete. Poate, si "noaptea cutitelor lungi"? Cum deja "a fost nevoie sa moara oameni...", va mai fi inca nevoie. Indrebarea e cui!, si de ce! Dincolo LUI, ce i-o trece Codrutei prin cap? /cum raspundea Bula "doar un piron mama"?, sau, gandurile i-or fi si mai "lungi"!

# ?????? date 9 July 2018 14:36 -9

Ați susținut sau nu ați suținut, ca politician, ''revoluția portocalie", modul în care Popescu Tăriceanu a fost instalat la conducerea guvernului în anul 2004 , semnarea MCV , "reformele din justiție" și "eliberarea justiției de sub controlul politic"?

# Capac date 9 July 2018 23:14 +3

Este adevărat că vă chinuiți de un deceniu să-l agățați pe Tăriceanu? Cum explici faptul că Securitatea a rămas cu buza umflată?

# ?????? date 9 July 2018 15:34 -9

Deci, care considerați că ar fi rezultatele "revoluției portocalii" și ale reformelor lui Popescu Tăriceanu, Traian Băsescu , Monica Macovei, Valeriu Stoica, Cătălin Predoiu, Alina Mungiu, Rus , Dâncu, Maior, Gabriel Oprea, Săftoii și bineînțeles , doamna Elena Udrea, mai cunoscută și apreciată decât ceilalți, pentru societate și chiar și pentru dumneavoastră ?

# Capac date 9 July 2018 23:16 +3

Este adevărat că Băs a fost complet impotent atât timp cât Tăriceanu a fost prim-ministru? Care considerați că a fost mai slugă penibilă dintre guvernele Boc I-V?

# Severniceanu date 10 July 2018 03:29 -12

Nea.tu trebuie să taci numai. Bagă banii de la mită la ciorap şi dispari definitiv din România. Tu, profesor universitar? Vai de capul studenților tăi! Ce le predai, cum se ia mită fără să fii prins?

# Doge date 10 July 2018 11:37 +1

Se tot vorbeste de un stat paralel.Se pare ca va trebui sa trasam si noi,po******tia inca o paralela.Cea a intereselor noastre.Vom stabili noi cine lucreaza impotriva cetateanului,cine-si permite sa intimideze milioane de oameni,cine a distrus o generatie doar din tremurici dupa bani.La canale cu voi! Generatia mea a fost marginalizata sa aflu ca multi descendenti ai vechii oranduiri se regasesc in pozitii sociale inalte.Sa va futa unu mandru d zeu !

# Baran Gheorghe date 10 July 2018 21:14 -3

Oricare ar fi hotararea CSAT din 2005 , daca ramane  si romanului ceva eu sunt de acord. 

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 18.07.2024 – Avocat omorat in casa

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva