8 December 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

117 PENSIONARI IN TREI SAPTAMANI – Regimul Iohannis-Ciuca pustieste instantele si parchetele. Dupa ce planurile Guvernului de a taia pensiile magistratilor si de a schimba conditiile de pensionare au fost devoalate, 90 de judecatori si 27 de procurori au primit de la sectiile CSM aprobarea de a iesi la pensie. Alti 17 procurori se pregatesc sa paraseasca sistemul peste doua zile (Listele)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

20 November 2022 12:51
Vizualizari: 6400

Regimul Iohannis-Ciuca nu mai lasa piatra peste piatra in magistratura romana, pe care a aruncat-o in haos cu planurile de a taia pensiile judecatorilor si procurorilor.Nu mai putin de 117 magistrati, mai exact 90 de judecatori si 27 de procurori, au primit aprobare sa iasa la pensie din partea sectiilor Consiliului Superior al Magistraturii in ultimele trei saptamani, de cand Lumea Justitiei a dezvaluit intentia Guvernului de reducere a pensiilor magistratilor si de modificare a conditiilor de pensionare a magistratilor (click aici pentru a citi). Ca si cum nu ar fi de ajuns, alti 17 procurori isi pregatesc pensionarea, cazurile lor urmand sa fie discutate de catre Sectia pentru procurori a CSM in sedinta de marti, 22 noiembrie 2022 (click aici pentru a citi).


Aproape 60 de judecatori s-au pensionat dintr-un singur foc


De departe cea mai dramatica sedinta a Sectiei pentru judecatori din CSM a fost cea de la 3 noiembrie 2022, cand a aprobat iesirea la pensie a 59 de judecatori (vezi facsimil 1)


Dupa o perioada de falsa acalmie, cu cereri de eliberare din functie tinute la sertar ca sa se lase impresia ca lucrurile s-au linistit in sistem, sedintele din 8 si 9 noiembrie 2022 fiind lipsite de pensionari in randurile judecatorilor, Sectia pentru judecatori a dat treptat drumul la supapa: trei pensionari la 10 noiembrie (vezi facsimil 2) si alte trei la 15 noiembrie (vezi facsimil 3).


Pedala de acceleratie a fost din nou apasata la 17 noiembrie 2022, cand Sectia pentru judecatori a CSM a aprobat 25 de iesiri din sistem (vezi facsimil 4).Cand a fost pauza la judecatori, s-au pensionat procurorii


La procurori, lucrurile au inceput mai lent, cu sapte pensionari in data de 1 noiembrie 2022 (vezi facsimil 5).


Ziua de 8 noiembrie a fost lipsita de pensionari doar in randurile judecatorilor; in partea cealalta, 13 procurori au primit aprobare din partea CSM (vezi facsimil 6), fiind urmati de alti sapte in sedinta din 15 noiembrie (vezi facsimil 7). Totusi, dupa cum spuneam, ziua de marti, 22 noiembrie 2022, se anunta mai cea mai agitata din ultima luna, 17 solicitari figurand pe ordinea de zi a Sectiei pentru procurori.


Comentarii

# DODI date 20 November 2022 13:15 -122

Nu trebuie uitate două aspecte: 1. s-au schimbat legile justiției (pe placul UE și al SRI); 2. prin depopularea justiției de magistrații profesioniști au ”câmp de acțiune” (fără menajamente) SRI și magistrații uiseriști, fără frică de Dumnezeu, fără respect față de lege, fără bun simț și fără urme vagi de patriotism. Dacă pe vremea slujirii firmele străine au fost menajate, acum vor avea și posibilitatea de a-și face de cap... legal.

# maxtor date 20 November 2022 14:26 0

Icoana stelei ce-a murit Încet pe cer se suie: Era pe când nu s-a zărit, Azi o vedem, şi nu e. Tot astfel când al nostru dor Pieri în noapte-adâncă, Lumina stinsului amor Ne urmăreşte încă. Justitia ca Justia, o zeitza pagana:se alege prafu de vestalele sale!

# Petrescu date 21 November 2022 06:07 +156

@Dodi, Inainte de adoptarea noilor legi ale justitiei adoptate de coalitia PSD-PNL-UDMR, USR a sesizat Comisia de la Venetia si a solicitat majoritatii parlamentare sa nu le adopte pana nu se primeste punctul de vedere al comisiei. USR a sesizat si CCR pentru aceleasi legi. Dupa ce CCR a respins sesizarile Avocatului poporului, USR si AUR, Johannis s-a grabit sa promulge legile, inainte de avizul Comisiei de la Venetia. Saptamana trecuta, Comisia de la Venetia a emis avizul de urgenta privind Legile Justitiei pe care le critica dur. Informatiile acestea sunt de notorietate.

# santinela date 21 November 2022 07:56 +38

In poza trebuia pus si Ciolacu si pelticul de Predoiu ,asta ca sa avem imaginea completa a nenorocirilor facute de astia in justitia din Romania. Prin legile justitiei nu mai avem Constitutie,prin numirile la CCR de nulitati profesionale si slugi gretoase au distrus si aceasta institutie iar rezultatul se vede de la o posta.Nu vom intra in Schengen,MCV=ul nu va fi ridicat ,vor reveni protocoalele dintre idiotii de parchetari (din structurile centrale) si SRI.Pe scurt "ne-am dat dracului "cu astia la comanda tarii !

# Diaconu date 21 November 2022 09:30 +289

La promulgarea legilor justitiei, Johannis a declarat: „MCV ţine foarte mult de felul cum vor fi evaluate noile legi ale justiţiei şi aici cred că putem să fim optimişti. SUNT LEGI BUNE care au ieşit acum din Parlament. Sigur, mai sunt câteva proceduri până când vor fi promulgate, dar sper să nu dureze foarte mult. În paralel însă deja pot începe primele evaluări pe aceste legi şi dacă evaluările vor fi pozitive, aşa cum mă aştept eu, de exemplu, atunci putem în mod real să ne aşteptăm la ridicarea MCV-ului şi intrarea în mecanismul general de stat de drept care a fost instituit pentru toate statele membre”

# Diaconu date 21 November 2022 09:37 +273

Viceprim-ministrul Kelemen Hunor (UDMR) a declarat: "Dacă Comisia de la Veneţia va veni cu nişte sugestii, se poate lua în considerare, dar sunt recomandări, nu sunt înţelegeri, cum avem cu Comisia Europeană. Şi acele înţelegeri, aşa cum ne-a prezentat ministrul Predoiu nouă, în coaliţie, şi apoi în Parlament, legile justiţiei au fost respectate şi pe cariera magistraţilor şi pe organizarea sistemului judiciar. Deci nu avem probleme”

# Stan date 21 November 2022 10:09 +428

Lia Savonea, "eminenta cenusie" al CSM, a lăudat proiectele de legi ale justiției promovate de Predoiu. În ședința CSM, Savonea a arătat că aceste modificări „au fost apreciate mai mult decât adecvate” și a anunțat că votează în favoarea lor; 13 membri au dat aviz favorabil pe legile justiției, iar șase membri aviz negativ (Cristian Ban, Florin Deac, Mihai Bălan, Tatiana Toader, Gabriela Baltag, Evelina Oprina). La dezbateri, Ciolacu a spus ca PSD nu depune niciun amendament la legile justiției și va susține doar observațiile formulate de CSM.

# marin date 21 November 2022 11:56 0

asta se intampla cand romanii nu inteleg ca NU MAI AU CONSTITUTIE. NU MAI AU TARA. IN TERITORIUL FURAT EX-ROMANIA JUSTITIA, MILITIA DISCRETIONARA SI SECURITATEA APARTIN STRAINILOR. golirea instantelor are ca scop, inlocuirea cu marionete supuse. avem ce meritam. continuati sa dormiti.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 7.12.2022 – Judecatori noi la Inalta Curte

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva