21 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

17 JUDECATORI LA PENSIE DINTR-UN FOC – Magistratul Horatiu Patrascu de la Inalta Curte, care a nimicit certificatul de vaccinare, a depus cerere de eliberare din functie. CSM are pe ordinea de zi patru cereri de pensionare de la curti de apel, noua de la tribunale si trei de la judecatorii. Printre ei se numara autorul unei solutii de achitare dintr-un dosar al Binomului DNA-SRI si o judecatoare sanctionata disciplinar. Paraseste sistemul si o cunoscuta procuroare DNA (Listele)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

14 November 2023 18:07
Vizualizari: 7556

Judecatorul Horatiu Patrascu (foto 1) de la Inalta Curte de Casatie si Justitie pleaca din sistem. Cererea sa de pensionare va fi discutata de catre Sectia pentru judecatori din Consiliul Superior al Magistraturii in sedinta de joi, 16 noiembrie 2023.Intamplarea face ca sedinta sa fie programata exact la un an dupa ce Horatiu Patrascu – impreuna cu magistratii supremi Mariana Constantinescu si Beatrice Maris – a mentinut sentinta prin care magistratul Amer Jabre de la Curtea de Apel Bucuresti anulase certificatul verde („pasaportul vaccinarii”) – document prin care regimul Iohannis-Arafat a discriminat romanii nevaccinati anti-COVID (click aici pentru a citi).

In afara de Horatiu Patrascu, alti 16 judecatori solicita sa paraseasca sistemul: patru de la curti de apel, noua de la tribunale si trei de la judecatorii. Printre ei se numara magistrata Mihaela Badea de la Tribunalul Arges, pe care, la 1 noiembrie 2023, Sectia pentru judecatori in materie disciplinara din CSM a sanctionat-o cu avertisment pentru exercitarea functiei cu rea-credinta. Mai exact, judecatoarea este acuzata de „redactarea a 77 hotarari pronuntate in materie contenciosului administrativ si fiscal, prin preluarea copy-paste a argumentelor partilor, fara a analiza in niciun fel sustinerile acestora si fara a arata propriile motive care au determinat adoptarea solutiei” (click aici si aici pentru a citi).

Tot pe lista de judecatori, il remarcam pe Romeo Lorincz de la Tribunalul Harghita, cel care in 2021 l-a achitat in prima instanta pe fostul primar de Targu Mures Dorin Florea intr-un dosar fabricat de catre Binomul DNA-SRI. Achitarea a ramas definitiva in 2023 la Curtea de Apel Targu Mures (click aici pentru a citi).


Ne paraseste si procuroarea din dosarul Rarinca


Tot joi, Sectia pentru procurori din CSM va analiza solicitarea de pensionare a procuroarei Monica Erika Danciu (foto 2) de la Directia Nationala Anticoruptie, ramasa in istorie drept cea care a redactat prima contestatie in anulare din existenta DNA. Este vorba despre contestatia declarata impotriva solutiei de achitare dispuse de catre judecatorii Risantea Gagescu si Damian Dolache fata de pensionara Mariana Rarinca, trimisa in judecata pentru presupusul santaj la adresa presedintei ICCJ Livia Stanciu.


Iata lista tuturor magistratilor care vor sa iasa la pensie:


1. judecatori:


- Horatiu Patrascu (ICCJ);

- Lotus-Manuela Gherghina (presedinta cu delegare a Sectiei a II-a civile de la Curtea de Apel Craiova);

- Mariana-Nicoleta Nanea-Paraschiv (CA Alba Iulia);

- Loredana Cristiana Coltan (CA Craiova);

- Ana Maria Coculescu (CA Pitesti, detasata la CSM din 1 mai 2023; a mai fost detasata la CSM intre 2014 si 2019);

- Marta Rita Salajan (Tribunalul Satu Mare);

- Ramona-Maria-Elena Cadar (Tribunalul Satu Mare);

- Catalina-Elena Achiroaei (Tribunalul Iasi);

- Mihaela Badea (Tribunalul Arges);

- Alina-Mihaela Retezanu (Tribunalul Gorj);

- Mihaela Matei (Tribunalul Iasi);

- Mirela Alexandra Stoian (Tribunalul Gorj);

- Romeo Lorincz (Tribunalul Harghita);

- Flavius Florin Ardelean (Tribunalul Salaj);

- Adriana Grigore (Judecatoria Sectorului 6);

- Ioan-Marian Racolta (Judecatoria Oradea);

- Florica Daniela Lecca (Judecatoria Sectorului 4);


2. procurori:


- Monica Erika Danciu (DNA);

- Narcisa Rodica Kelemen (DIICOT);

- Violeta Gurzu (PICCJ);

- Iuliana Lucanu (sefa Serviciului de informatii clasificate din DIICOT).

Comentarii

# santinela date 15 November 2023 07:25 0

Si cand te gandesti ca TUTA din imagine va lua pensie o caruta de bani pentru simplul fapt ca a fost o pupatoare de ------politice si mai ales "la sefime" ! Livia Stanciu,rusinea justitiei romanesti, se va simti parasita acum .

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.07.2024 – Procurorul care vrea sa infunde AUR nu se lasa

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva