27 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

A CASTIGAT CORBU – Dupa ce sefa ICCJ Corina Corbu a contestat public procedura de numire a vicepresedintilor Inaltei Curti si a acuzat ca este pusa in pericol integritatea instantei supreme, Sectia pentru judecatori a CSM nu a numit niciunul dintre candidati. Simona Marcu si Carmen Popoiag nu au obtinut cele sase voturi necesare. Scorul final a fost de 5 la 3 pentru Marcu. Buda s-a retras la interviu

Scris de: George TARATA | pdf | print

23 February 2023 13:52
Vizualizari: 5355

Sefa ICCJ Corina Corbu (foto) a castigat. Dupa ce a contestat procedura de numire a celui de-al doilea vicepresedinte al Inaltei Curti de Casatie si Justitie, acuzand ca aceasta pune in pericol chiar integritatea instantei supreme in conditiile in care a fost declansata pe vechea Lege 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, Sectia pentru judecatori a CSM nu a numit niciun vicepresedinte.


 

Concret, Sectia pentru judecatori a CSM a decis sa respinga atat candidatura judecatoarei Simona Marcu, cat si candidatura judecatoarei Carmen Popoiag. In ceea ce priveste cel de-al treilea candidat, judecatorul Marian Buda, acesta s-a retras in timpul interviului, ca urmare a criticilor formulate de Corina Corbu (click aici pentru a citi).

Nici Marcu, nici Popoiag nu au obtinut cele sase voturi necesare pentru numirea in functie. Simona Marcu a luat 5 voturi "pentru" si 6 "impotriva", iar Popoiag 3 voturi "pentru" si 8 "impotriva".

Astfel, Inalta Curte de Casatie si Justitie va continua sa functioneze cu unul dintre vicepresedinti pe delegare.

 

Iata minuta Sectiei pentru judecatori a CSM:


“Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat:

1. Respingerea candidaturii doamnei judecator MARCU SIMONA-CAMELIA pentru functia de vicepresedinte al Inaltei Curti de Casatie si Justitie. (5 voturi admitere, 6 voturi respingere)

2. Respingerea candidaturii doamnei judecator POPOIAG ELENA-CARMEN pentru functia de vicepresedinte al Inaltei Curti de Casatie si Justitie. (3 voturi admitere, 8 voturi respingere)

3. De asemenea, Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a luat act de retragerea candidaturii pentru functia de vicepresedinte al Inaltei Curti de Casatie si Justitie a domnului judecator BUDA MARIAN. (10 Da, 1 Nu)

Comentarii

# Loredana date 23 February 2023 14:17 +9

Am urmărit cu interes acest interviu. O felicit pt proiect și pentru modul în care s a prezentat pe d na judecător Popoiag. Este singura care merita sa ocupe această funcție. Păcat că voturile nu se acorda funcție de competențe!

# Tudor date 23 February 2023 15:28 +3

Din păcate, pentru intreaga societate, competenta si profesionalismul sunt invers proportionale cu numărul de voturi de admitere! Mult succes doamnei judecator Popoiag!

# DODI date 23 February 2023 15:42 +1

Cum era de așteptat Noua securitate a mai câștigat un mandat. La noi meritocrația mai trebuie să aștepte până ce vom scăpa de nulitatea de la Cotroceni și armata sa de pupincuriști.

# NICOLAE date 23 February 2023 15:52 +4

si eu am urmărit acest interviu. S-a văzut foarte clar care erau preferințele! De ce sa votezi un om competent???? Clar au mers pe principiul ” de ce să nu fie unul de-al nostru”””???? A avut curaj d-na judecător să candideze împotriva unor fosti membrii CSM, care au schimbat legea pentru ei!!!!

# Georges date 23 February 2023 16:45 +7

1. Când doamnele judecător Gabriela Baltag si Evelina Oprina au contestat procedura interviurilor de promovare la iccj( sau ceva de genul) toată lumea le-a sărit in cap si le-a acuzat de verzi si uscate, dar acum când Corina corbu contesta toată lumea din csm execută. Ce sa mai zici, dublă măsură?, fara comentarii... 2."foști membri csm care au schimbat legea pt ei" - așa este, numai ca socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg. Adică niciodată ca daca acum suntem la putere si lăsam în locul nostru la putere pe cineva, acela/aceia ne vor întoarce favoarea. Nup!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 27.05.2024 – Dosar cu procurori DNA si judecatori, trimis la PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva