21 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ABERATIA USR A FOST RESPINSA – Comisia juridica a Camerei Deputatilor a dat raport de respingere proiectului USR privind desfiintarea abaterii disciplinare constand in nerespectarea de catre magistrati a deciziilor CCR sau a RIL-urilor. Presedinta comisiei, Laura Vicol: „M-a socat ca pe lista initiatorilor se afla Stelian Ion... Cam rapida trecerea de la apararea 'statului de drept' la daramarea institutiilor sale din partea unui fost ministru al Justitiei. Oribil”

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

24 May 2022 12:09
Vizualizari: 2936

Camera Deputatilor este pe cale sa dezamorseze o aberatie pusa la cale de catre Uniunea Salvati Romania. Ne referim la un proiect de lege menit sa-i scape de raspunderea disciplinara pe judecatorii si procurorii care nu respecta decizii ale Curtii Constitutionale a Romaniei sau decizii ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie pronuntate in dosare de recurs in interesul legii (RIL).Este vorba despre eliminarea literei ș) din art. 99 al Legii nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor – litera care defineste abaterea disciplinara constand in „nerespectarea deciziilor Curtii Constitutionale ori a deciziilor pronuntate de Inalta Curte de Casatie si Justitie in solutionarea recursurilor in interesul legii”.

Luni, 23 mai 2022, Comisia juridica a Camerei Deputatilor – condusa de deputata PSD Laura Vicol (foto) – a dat raport de respingere asupra initiativei de act normativ pe care si-au pus semnaturile 30 de deputati si senatori USR, in frunte cu fostul ministru al Justitiei Stelian Ion, zis „DJ Stelica” (vezi facsimil). De altfel, tot luni, Vicol s-a aratat socata de faptul ca un ex-ministru al Justitiei a fost in stare sa ticluiasca un asemenea „tertip legislativ de joasa speta”.


Lumea Justitiei a prezentat in detaliu atat expunerea de motive a proiectului de lege, cat mai ales avizul negativ primit de la Consiliul Superior al Magistraturii. Cu acea ocazie, ati vazut cum CSM nu doar ca s-a impotrivit eliminarii literei ș) din art. 99 al Legii 303/2004, dar a propus introducerea abaterii disciplinare constand in nerespectarea deciziilor CJUE (click aici pentru a citi).


Iata postarea de pe Facebook a deputatei PSD Laura Vicol:


Cum voia USR sa desfiinteze Curtea Constitutionala si Inalta Curte de Casatie de Justitie printr-un tertip legislativ de joasa speta

Comisia Juridica a Camerei Deputatilor a propus azi plenului Camerei Deputatilor sa respinga aberatia lansata de o mare parte a parlamentarilor USR, care au propus nici mai mult nici mai putin decat ca judecatorii sa nu mai raspunda disciplinar cand ignora decizii ale Curtii Constitutionale sau ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Un mic tertip legislativ si desfiintam doua institutii fundamentale. Asta este mentalitatea!

Ce m-a socat este ca pe lista initiatorilor acestui proiect de lege se afla fostul ministru al Justitiei, Stelian Ion. Fost ministru al Justitiei!

Ce sa zic? Cam rapida trecerea de la apararea 'statului de drept' la daramarea institutiilor sale, din partea unui fost ministru al Justitiei. Oribil.

Din pacate, acesta este USR-ul in momentele sale de 'glorie': in loc de constructie, prefera sa puna ranga pe orice le iese in fata.

#credindreptate”

Comentarii

# Ioana M. date 26 May 2022 15:11 0

Unxe sunt aparatorii Constitutiei ?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 20.06.2024 – Potop de delegari in ultimul moment (Lista)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva