26 March 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ABUZIVUL MCV – Avocatul Gheorghe Piperea someaza autoritatile: „Romania sa ceara urgent ridicarea MCV, expirat de 12 ani. E caduc si nu face parte din dreptul UE, deci nu poate prevala asupra Constitutiei Romaniei. Dreptul UE e prioritar fata de legile interne, nu fata de Constitutie. Deci dezbaterea asupra prioritatii MCV si a deciziilor CJUE in raport de Constitutie este tendentios orientata catre concluzii gresite... Nu-s pentru RoExit, dar s-ar putea s-ajung sa fiu”

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

6 January 2022 14:07
Vizualizari: 5474

Guvernul Romaniei este dator sa-i ceara urgent Uniunii Europene ridicarea Mecanismului de Cooperare si Verificare, expirat inca din 2010, afirma avocatul Gheorghe Piperea (foto) joi, 6 ianuarie 2022, adaugand ca MCV nu face parte din dreptul Uniunii Europene, fiind doar o recomandare de buna practica in justitie.


 

Tocmai de aceea, nefiind obligatoriu, nu se poate pune problema prioritatii MCV fata de legislatia romaneasca si cu atat mai putin fata de Constitutia Romaniei, subliniaza Piperea, avertizand ca dezbaterea in acest sens este „tendentios orientata catre concluzii gresite”, concluzii care la randul lor risca sa transforme euroscepticismul in eurofobie.

 

De altfel, toata aceasta atitudine aroganta manifestata de catre Uniunea Europeana fata de Romania il fac pe avocat sa se gandeasca tot mai serios la varianta iesirii tarii noastre din UE (Roexit), incheie Gheorghe Piperea.

Inainte de a va lasa sa cititi postarea de pe Facebok a avocatului, amintim ca la 21 decembrie 2021 Curtea de Justitie a Uniunii Europene a transmis ca judecatorii nu ar trebui sa fie pedepsiti daca incalca decizii ale Curtii Constitutionale a Romaniei pe perioada cat suntem sub Mecanismul de Cooperare si Verificare. Mai mult: din decizia CJUE reiese ca dosarele nu trebuie rejudecate daca s-ar ajunge la prescriptie, chiar daca s-a incalcat procedura. CJUE a pronuntat aceasta hotarare, ignorand faptul ca MCV pentru Romania a expirat inca din 1 ianuarie 2010 (click aici pentru a citi).


Redam mesajul avocatului Gheorghe Piperea:


MCV este expirat de 12 ani. Romania ar trebui sa ceara de urgenta ridicarea acestuia.

Nu doar ca MCV nu face parte din Dreptul Uniunii Europene, fiind un mecanism de verificare, o recomandare de buna practica in justitie. MCV e caduc.

Asadar, MCV nu poate prevala asupra Constitutiei Romaniei.

Pe de alta parte, potrivit art. 148 alin. 2 din Constitutie, Dreptul Uniunii Europene (includ aici si deciziile CJUE) este prioritar fata de legile interne, iar nu fata de Constitutie.

Asadar, dezbaterea asupra prioritatii MCV si a deciziilor CJUE in raport de Constitutia Romaniei este tendentios orientata catre concluzii gresite. Mai mult chiar, partinirea si caracterul subiectiv al acestor concluzii duc catre transformarea euroscepticismului in eurofobie. Celor care apasa pedala acceleratiei catre aceasta concluzie le reamintesc ce spun chinezii seculari: ai grija ce-ti doresti, ca s-ar putea sa ti se intample.

Ca tot ma suspecteaza Radio Europa Libera de partizanat pro-RoExit: nu sunt pentru RoExit, mai ales ca acest popor a platit enorm pentru apartenenta la acest club regresist si din ce in ce mai totalitar, dar s-ar putea sa ajung sa fiu, curand”.

Comentarii

# nuibai date 6 January 2022 16:06 +106

Nu sînt şi nu trebuie să fim pentru Ro-exit. Sînt şi trebuie să fim pentru normalitate, atît în România, cît şi în Europa. Ceea ce este foarte greu, din ce în ce mai greu, pentru că văd că mulţi "lideri" au luat-o razna. Dar nu mă las, nu ne lăsăm. Murim cu ei de gît!

# Lorenzo de Medici date 6 January 2022 17:08 +335

Nu sunt, de principiu, pentru ieșirea din UE, dar, în egală măsură, nu sunt, din nou de principiu, cu rămânerea cu orice preț în UE. Dacă aderarea României la UE este văzută, cum din păcate se vădește pe zi ce trece, ca o stradă cu sens unic, în care numai unii trebuie să dea și să se conformeze, fără crâcnire, iar alții numai să ceară și să ordone, considerând că ceea ce dictează ei este nu doar axiomatic corect, ci chiar infailibil și imuabil, atunci România nu are ce (mai) căuta într-un loc în care este veșnic cu ponoasele, cu foloase debile sau chiar fără niciun folos. În definitiv, politic vorbind, Europa nu este egală cu UE, iar, geografic vorbind, ea se întinde de la Atlantic la Urali.

# ROEXIT e normalitatea ! Voi nu vedeti ce se intampla ? date 6 January 2022 20:42 +169

Sclavagism digital, terorism vacinal , istoria jidanilor in scoli (poate e bine dar optionala dupa cea a romanilor) si cursuri de specializare in LGBTQ2+ ... :eek:

# Bravo ! Piperea la Justitie ! date 6 January 2022 20:44 +246

Haideti ca se poate sa trecem peste poftele lui Ursula !

# nae girimea date 7 January 2022 07:51 +172

Nu trebuie ceruta ridicarea MCV . Pur si simplu trebuie considerat denuntat , iar toti birocratii de la Bruxelles care isi iau ca atributie verificarea MCV sa fie pur si simplu ignorati. "MCV nu mai exista" ! Cu atat mai mult cu cat avea si un termen .

# Maxim date 7 January 2022 18:59 +83

Cine sa ignore MCV?????Politrucii nostrii care s-au folosit de el pentru a ingenunchea Romania??????

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 24.03.2023 – Agitatie in Baroul Dolj

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva