16 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ACUZATORUL CERE ACHITARE – Moment spectaculos la Sectia pentru procurori in materie disciplinara: inspectorul judiciar Liviu Mustata a pus concluzii de respingere a actiunii disciplinare fata de procurorul Ionel Buse de la PJ Brezoi. Buse este acuzat de grava neglijenta si insubordonare. Avocata Georgiana Trandafir: „Am trait un moment istoric azi... Ineditul situatiei a surprins placut pe toti cei din sala: procurorii alesi, magistratul trimis in judecata disciplinara si pe subsemnata”

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

12 June 2024 16:30
Vizualizari: 3991

O scena de mare efect a avut loc miercuri, 12 iunie 2024, la Sectia pentru procurori in materie disciplinara din Consiliul Superior al Magistraturii: inspectorul judiciar de sedinta, procurorul Liviu Mustata, a cerut nici mai mult, nici mai putin, decat achitarea magistratului trimis in judecata disciplinara de Inspectia Judiciara.Este vorba despre procurorul Ionel Buse (foto 1) de la Parchetul de pe langa Judecatoria Brezoi, acuzat in al doilea dosar. Dupa ce in mai 2023, prin decizia definitiva a Inaltei Curti, Buse a fost suspendat din functie timp de sase luni pentru atitudini nedemne in urma unei impresionante liste de acuzatii (click aici pentru a citi), acum procurorul este judecat disciplinar pentru urmatoarele abateri prevazute de art. 271 din Legea nr. 303/2022 privind statutul judecatorilor si procurorilor:

- l) teza a II-a: „nerespectarea in mod nejustificat a altor obligatii cu caracter administrativ prevazute de lege sau regulamente”;

- s) teza a II-a: „exercitarea functiei cu grava neglijenta”.

Concret, Ionel Buse este acuzat de faptul ca ar fi solicitat fara temei echipe de control de la Garda Forestiera Valcea si de la Ocolul Silvic Clabucet pentru participarea la activitatile de urmarire penala. In plus, Inspectia Judiciara sustine ca magistratul ar fi scurs in presa informatii nepublice (click aici pentru a citi).

Revenind: anuntul privind momentul de miercuri de la CSM a fost facut pe Facebook de catre avocata Georgiana Trandafir (foto 2), aparatoarea procurorului Buse. Chiar daca nu a mentionat numele procurorului judecat disciplinar, avocata a confirmat pentru Lumea Justitiei ca este vorba despre Ionel Buse de la PJ Brezoi. De asemenea, Georgiana Trandafir a confirmat pentru Luju ca inspectorul judiciar de sedinta care a pus concluzii de achitare este procurorul Liviu Mustata, iar autorul rezolutiei de exercitare a actiunii disciplinare este procurorul Marius-Nicu Vasile, intre timp pensionat (in februarie 2024).


Iata postarea de pe Facebook a avocatei Georgiana Trandafir:


Am trait un moment istoric azi.

La Consiliul Superior al Magistraturii, inspectorul desemnat de Inspectia Judiciara sa sustina actiunea disciplinara a pus concluzii de respingere a actiunii disciplinare exercitate de aceeasi Inspectia Judiciara.

Ineditul situatiei a surprins placut pe toti cei din sala: procurorii alesi, magistratul trimis in judecata disciplinara si pe subsemnata. Pentru cei care sunt familiarizati cu manevrele Inspectiei din ultimii ani, nu sunt necesare detalii.

Pentru cei care nu cunosc faptul ca unul dintre principalii responsabili pentru distrugerea justitiei este chiar Inspectia Judiciara, trebuie amintit ca aceasta a fost folosita ca o unealta pentru cumintirea magistratilor onesti si curajosi.

Actiuni disciplinare vadit represive exercitate dupa un simulacru de cercetare disciplinara. Felicitari inspectorului judiciar care nu a uitat ca e independent. Si nici juramantul depus.

PS: merita un toast.

Comentarii

# Vax date 12 June 2024 16:58 0

Un gest normal a ajuns să mire, procurorii au renunțat la statutul de magistrat când susțin orbește poziția acuzării atunci când e evident ca ar trebui să pună concluzii și i favoarea inculpatului

# sever date 12 June 2024 17:39 +1

poate ca e o greseala , inspectorul judiciar a confundat iertarea pacatelor cu aplicarea justitiei

# IOAN date 12 June 2024 22:19 0

Asta este o gluma sinistra. Ionel Buse e ... cu acte.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 15.07.2024 – „Deep State” stia de atacatorul lui Trump (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva