16 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

AL DOILEA FLAGRANT INTR-O SAPTAMANA – DNA l-a prins pe directorul unei societati detinute de Consiliul Local Mangalia cu 60.000 lei. Doru Colgiu ar fi cerut banii pentru a-si trafica influenta pe langa functionari de la Primaria si Politia Locala Mangalia, astfel incat firma unui om de afaceri sa isi desfasoare activitatea fara autorizatie: “La domiciliul inculpatului au fost identificate si ridicate sumele de 166.740 lei, 17.800 euro si 1.000 dolari”

Scris de: G.T. | pdf | print

10 July 2024 11:26
Vizualizari: 1996

DNA a realizat al doilea flagrant in mai putin de o saptamana, dupa cel din 3 iulie 2024, cand procurorii de la Sectia I DNA l-au saltat pe omul de afaceri Cezar Verziu (click aici pentru a citi). De data aceasta actiunea apartine procurorilor de la structura parchetului anticoruptie din Constanta, condusa de Mihai Alexandru Stanciu (foto).


 

Astfel, directorul societatii SC Goldterm SA, detinute de Consiliul Local Mangalia, a fost retinut joi, 9 iulie 2024, pentru 24 de ore, fiind acuzat de trafic de influenta. Directorul Doru Colgiu ar fi cerut, printr-un intermediar, de la un om de afaceri suma de 15.000 euro, sustinand ca poate interveni pe langa functionari din cadrul Primariei Mangalia si de la Politia Locala Mangalia, astfel incat firma respectivului om de afaceri sa isi desfasoare activitatea fara autorizatie. Colgiu a fost prins in flagrant in timp ce primea 60.000 lei.


Iata comunicatul DNA:


“Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul teritorial Constanta au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand cu data de 09 iulie 2024, a inculpatului COLGIU DORU, director al SC Goldterm SA (societate comerciala ce apartine Consiliului Local Mangalia), pentru comiterea infractiunii de trafic de influenta.

In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:

la sfarsitul lunii iunie – inceputul lunii iulie 2024, inculpatul Colgiu Doru, in calitatea mentionata mai sus, ar fi pretins, printr-un intermediar, de la un om de afaceri suma de 15.000 euro, pentru a-si trafica presupusa influenta pe care ar fi lasat sa se creada ca ar avea-o asupra functionarilor publici din cadrul Primariei Municipiului Mangalia si Politiei Locale Mangalia si ca-i va determina pe acestia sa permita ca societatea omului de afaceri sa-si desfasoare activitatea in continuare, fara autorizatie de functionare.

In contextul mentionat mai sus, la data de 09 iulie 2024, inculpatul ar fi primit suma de 60.000 lei din banii pretinsi initial, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante.

Inculpatului i s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala.

La data de 10 iulie 2024, inculpatul Colgiu Doru urmeaza sa fie prezentat Tribunalului Constanta, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Cu ocazia efectuarii unei perchezitii la domiciliul inculpatului au fost identificate si ridicate sumele de 166.740 lei, 17.800 euro si 1.000 de dolari.

Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nici o situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.

Mentionam ca prezentul comunicat a fost intocmit in conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relatia sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotararea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019”.

Comentarii

# Cârcotaș date 10 July 2024 13:16 -1

Felicitări DNA Constanța pentru revenirea la normalitate. Un flagrant reusit, neprovocat, garantează o condamnare inatacabila.

# DODI date 10 July 2024 16:48 -2

Ce diferență între acest flagrant și ”fragrantul” lui Mircea Băse. Poate că flagrantul se face funcție de persoana din spatele ”afacerii”? Maqi știi. Sau poate că au învățat și procurorii ce este un flagrant și cum se procedează în limitele și spiritul legii.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 15.07.2024 – „Deep State” stia de atacatorul lui Trump (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva