11 December 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

AVALANSA PESTE NICUSOR (V) – Judecatoarea Alexandra-Nicoleta Ghica de la Tribunalul Bucuresti i-a amintit primarului general Nicusor Dan ca nu este prefectul Capitalei si deci nu are atributii sa atace in instanta autorizatii de construire. Sentinta vine la numai o zi dupa ce magistrata TMB Oana-Georgiana Sersea l-a obligat pe Nicusor Dan sa plateasca aproape aproape 18.000 de lei cheltuieli de judecata, intr-o cauza identica. Alte 33 de dosare sunt pe teava (Minuta)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

29 January 2024 14:12
Vizualizari: 3132

Ziua si smetia: Tribunalul Bucuresti i-a amintit de doua ori in aceeasi saptamana primarului general Nicusor Dan (foto) ca nu este prefectul Capitalei si deci nu are atributii sa atace in instanta autorizatii de construire.



Vineri, 26 ianuarie 2024, judecatoarea TMB Alexandra-Nicoleta Ghica a respins actiunea prin care edilul a solicitat anularea autorizatiei de construire emise de catre primarul USR al Sectorului 2, Adrian Mihaiu, companiei imobiliare SC CP International Real Estate SRL. Sentinta vine la numai o zi dupa ce magistrata Oana-Georgiana Sersea de la acelasi Tribunal Bucuresti ii respinsese lui Nicusor o actiune identica, la pachet cu obligarea primarului la plata unor cheltuieli de judecata de 17.850 de lei. Totusi, spre deosebire de sentinta de joi, hotararea judecatoarei Ghica nu s-a mai soldat cu impunerea vreunor cheltuieli de judecata.

Este a cincea astfel de sentinta pronuntata de catre Tribunalul Bucuresti. Toate au fost dispuse in baza aceluiasi temei: lipsa calitatii procesuale active. Altfel spus: nu primarul, ci prefectul Bucurestilor este cel indreptatit sa ceara in instanta anularea unei autorizatii de constructie.

Incheiem, amintindu-va ca Nicusor Dan a atacat nu mai putin de 38 de autorizatii in tot atatea dosare. Asadar, Tribunalul Bucuresti  este asteptat sa pronunte alte 33 de sentinte.


Redam minuta sentintei TMB nr. 114/2024 din cauza nr. 18034/3/2023:


Admite exceptia lipsei calitatii procesuale active a reclamantilor. Respinge actiunea ca fiind formulata de persoane lipsite de calitate procesuala activa.

Respinge cererea paratilor de obligare a reclamantilor la plata cheltuielilor de judecata, ca neintemeiata.

Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la data comunicarii. Cererea de recurs se depune la Tribunalul Bucuresti – Sectia a II a Contencios Administrativ si Fiscal.

Pronuntata, astazi, 26.01.2024, prin punerea solutiei la dispozitia partilor prin mijlocirea grefei instantei”.


Cititi primele patru episoade ale serialului „Avalansa peste Nicusor”:


- episodul intai;

- episodul al doilea;

- episodul al treilea;

- episodul al patrulea.

Comentarii

# maxtor date 29 January 2024 16:26 0

Primarul e o institutie si poate spune ca a fost inselat...cu mai mult timp in urma! stim si noi ca Dancila a dat oug57/2019 boboc/ghioc,de ex. sedintele consiliului sint publice dar nimeni nu are dreptul sa se adreseze din public...

# maxtor date 29 January 2024 16:28 0

ca o ipoteza: se schimba "ordonatorul" la ICCJ si noul prezident nu poate face nimic-numai daca e cazul!- pe motiv ca doar Curtea de Conturi poate dispune controlul? sa nu aberam!

# Jurcă date 1 February 2024 06:46 +3

Afirmația "nu primarul, ci prefectul Bucureștilor este cel îndreptățit sa ceara in instanta anularea unei autorizații de construcție" este profund falsa. Mucușor nu a reușit sa facă dovada VATAMARII (condiție obligatorie prevazuta de Legea contenciosului adm.) Nu doar Prefectul ci Orice Persoana Vătămată într-un interes legitim inclusiv Primarul poate a solicita anularea actului adm. In aceasta speță instanta nesocotește litera si mai ales spiritul legii 350/2001 potrivit căreia instituția arhitectului-șef al capitalei coordonează activitatea arhitecților-șefi de sector si exercita CONTROLUL STATULUI având același drept ca Inspectoratul de Stat in Construcții. Legea 50/1991 prevede ca Prefectul POATE solicita anularea autorizațiilor la Sesizarea ISC (insa nu prevede obligația prefectului ci doar dreptul ..... in practica sesizările ISC fiind ignorate de către prefecți) Aceasta prevedere este o botnița aplicata ISC care nu se mai poate adresa direct instantelor

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 10.12.2024 – EUROINS risca sa intre in capcana bulgareasca, pe 12,7 milioane euro

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva