15 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

AVALANSA PESTE NICUSOR (XXI) – Chiar in ziua in care savura victoria in alegeri, primarul Capitalei Nicusor Dan a fost readus cu picioarele pe pamant. Judecatoarea Eniko Damaschin de la Tribunalul Bucuresti l-a pus pe „Plicusor Ban” sa plateasca 12.000 de lei catre doi bucuresteni pe care a incercat sa-i lase fara autorizatia de construire primita de la Primaria Sectorului 2. Este al patrulea dosar in care judecatoarea Damaschin il indoaie pe Nicusor. Alte 13 cauze asteapta pronuntarea la TMB

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

11 June 2024 12:15
Vizualizari: 1327

Primarul Bucurestilor Nicusor Dan (foto) n-a apucat bine sa se bucure de realegere, ca a si fost adus cu picioarele pe pamant de catre Tribunalul Bucuresti.Luni, 10 iunie 2024, chiar in ziua in care deschidea sampania, „Plicusor Ban” a fost obligat de catre judecatoarea TMB Eniko Damaschin sa plateasca 12.000 de lei drept cheltuieli de judecata (reprezentand onorariu de avocat) catre doi bucuresteni pe care edilul general intentiona sa-i lase fara autorizatia de construire primita de la Primaria Sectorului 2. Lovitura ar fi putut fi chiar mai usturatoare, dar instanta a cenzurat respectivul onorariu de avocat.

Ca de obicei, judecatoarea a respins actiunea lui Nicusor Dan pe motiv de lipsa procesuala activa: adica nu primarul, ci prefectul Capitalei are atributia legala de a ataca in instanta autorizatii de constructie.


A treia smetie de la aceeasi judecatoare


Subliniem ca aceasta este a treia cauza in care magistrata Eniko Damaschin il trosneste pe Nicusor Dan in legatura cu autorizatiile de la PS2 (a se vedea episoadele II, X si XII din lista de la final). Prima oara, nu s-a pus problema de cheltuieli de judecata. A doua oara, in schimb, Damaschin l-a obligat pe seful PMB sa achite cheltuieli de judecata de 40.000 de lei, iar a treia oara de 12.000 de lei. Tot in al treilea dosar, Nicusor Dan a incercat fara succes s-o recuze pe judecatoare.

Incheiem, mentionand ca au ramas de solutionat 13 cauze dintre cele 38 deschise de primarul general la Tribunalul Bucuresti.


Iata minuta sentintei nr. 3918/2024 din dosarul nr. 31569/3/2023 (vizand autorizatia nr. 572/12.12.2022):


Admite exceptia lipsei calitatii procesuale active a reclamantilor, invocata de parati.

Respinge integral cererea de chemare in judecata formulata de reclamantii MUNICIPIUL BUCURESTI si PRIMARUL GENERAL AL MUNICIPIULUI BUCURESTI, in contradictoriu cu paratii PRIMARUL SECTORULUI 2 BUCURESTI, UNGUREANU GEORGICA si UNGUREANU LICA, ca fiind introdusa de persoane fara calitate procesuala activa.

Obliga reclamantii, in solidar, sa plateasca paratilor UNGUREANU GEORGICA si UNGUREANU LICA suma de 12.000 lei, cu titlu de cheltuieli de judecata, reprezentand onorariu de avocat, redus din oficiu.

Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare. Cerere de recurs se va depune la Tribunalul Bucuresti-Sectia a II-a de Contencios Administrativ si Fiscal. Pronuntata azi, 10.06.2024, prin punerea solutiei la dispozitia partilor de catre grefa instantei”.


Cititi episoadele anterioare ale serialului „Avalansa peste Nicusor”:


- episodul I;

- episodul II;

- episodul III;

- episodul IV;

- episodul V;

- episodul VI;

- episodul VII;

- episodul VIII (doua dosare);

- episodul IX (doua dosare);

- episodul X;

- episodul XI;

- episodul XII;

- episodul XIII;

- episodul XIV;

- episodul XV;

- episodul XVI;

- episodul XVII;

- episodul XVIII (doua dosare);

- episodul XIX (doua dosare);

- episodul XX.

 

Comentarii

# Visu date 11 June 2024 12:23 -10

Cauzele fiind identice, e clar ca juzii nu le au cu metematica de le da cu virgulă la avocatiale nevăzând că sintagma vădit disproporționat nu le da voie la discrețeală...

# santinela date 11 June 2024 13:33 +2

Frectie la un picior de lemn.Berbecul stie ca nu plateste EL iar bucurestenii sunt atat de batuti in cap incat il votara si de data asta !

# DODI date 11 June 2024 14:44 0

Este bună de o cauză mai corectă râvna cu care Noua securitate îl apără pe acest acoperit șoim-securist, care a pus mai presus de toate turnătoria colegilor. Poate acum, când netrebnicul coldea este nițel ”poprit” și oprit de la a mai comite alte fărădelegi, să se trezească și miile de mucureșteni care, în ura lor viscerală, au votat pe mucușor și pe ceilalți acoperiți de SRI (vopsiți pentru neștiutori ca și membri usr = partidul marionetă al Noii securități).

# Dima Iuliana Laura date 12 June 2024 08:45 +32

Nicusor Dan cel putin incearca sa faca ceva. Judecatoarea Damaschin Eniko pe care o resuscitati, e o neprofesionista, ca sa nu zic mai mult. Ma bucur ca a reusit sa citeasca cele 31 de articole ale Legii Contenciosului Admninistrativ. Cand era judecator la Judecatoria Cornetu se pronunta pe altceva decat era investita in cerere. Mai rusinis e ca mai preda si pe la Universitatea Titu Maiorescu, o sa vedeti viitori magistrati tot unul si unul...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 14.06.2024 – Guvernul inflameaza grefierii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva