22 September 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

AVEM PROMOVATII LA ICCJ – Se cunosc numele tuturor judecatorilor care au reusit sa ajunga la Inalta Curte. Ultimii care au sustinut interviurile la CSM au fost candidatii pentru Sectia de contencios administrativ si fiscal si Sectia a II-a civila ale ICCJ. Dintre cei 17 judecatori intrati in ultima proba, doar sase au fost admisi. Au ramas neocupate 16 dintre cele 22 posturi scoase la concurs (Tabelul)

Scris de: George TARATA | pdf | print

22 March 2023 20:30
Vizualizari: 9085

Lumea Justitiei prezinta numele judecatorilor care au reusit sa promoveze la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Sectia pentru judecatori a CSM a finalizat miercuri, 22 martie 2023, ultimele interviuri pentru promovarea la ICCJ, cele sustinute de candidatii la Sectia de contencios administrativ si fiscal si candidatii de la Sectia a II-a civila. Cu o zi inainte, marti, 21 martie 2023, avusesera loc interviurile la Sectia penala si Sectia I civila ale ICCJ, in urma carora la instanta suprema condusa de Corina Corbu (foto) au promovat judecatoarea Lia Savonea, presedinta Curtii de Apel Bucuresti, respectiv judecatorii Dorina Zeca si Mihai-Andrei Negoescu-Gandac, ambii tot de la Curtea de Apel Bucuresti (click aici pentru a citi).


 

Cinci candidati la interviu pentru Sectia de contencios, unul admis


Astfel, in urma interviului sustinut de cei cinci candidati pentru Sectia de contencios administrativ si fiscal a ICCJ, doar unul a reusit sa promoveze la instanta suprema. Este vorba despre judecatoarea Veronica Dumitrache de la Curtea de Apel Bucuresti.

In schimb, respinsi au fost judecatorii Ionut Cristian Andreescu (de la Curtea de Apel Bucuresti), Florin Alexandru Andrei (de la Curtea de Apel Iasi), Irina Nicoleta Elisabeta Cioponea (de la Curtea de Apel Ploiesti) si Silvia Pavelescu (de la Curtea de Apel Bucuresti).


Doi promovati la Sectia a II-a civila


In cazul Sectiei a II-a civila a Inaltei Curti, dintre cei sapte candidati care au reusit sa ajunga in etapa interviului, doi au promovat la instanta suprema. Ne referim la judecatorii Stefan Ioan Lucaciuc (de la Curtea de Apel Timisoara) si Simona Maria Zarafiu (de la Curtea de Apel Bucuresti).

De asemenea, judecatorii Irinel-Axinte Andrei (de la Curtea de Apel Cluj) si Adina Corbos (de la Curtea de Apel Bucuresti) au fost declarati admisi la interviu (obtinand peste 50 de puncte), dar nu vor ajunge la ICCJ in conditiile in care s-au clasat in urma lui Lucaciuc si Zarafiu, iar la Sectia a II-a civila a Inaltei Curti au fost scoase la concurs doar doua posturi (vezi tabele 1 si 2).

Picati au fost judecatorii Cosmin Florin Preda (de la Curtea de Apel Bucuresti), Lotus Manuela Gherghina (de la Curtea de Apel Craiova) si Tiberiu Adrian Virgolici (de la Curtea de Apel Brasov).


Lista finala a castigatorilor


Practic, in urma celor doua concursuri pentru promovarea la ICCJ derulate in paralel (concursul pentru Sectia penala, Sectia I civila si Sectia de contencios administrativ si fiscal, respectiv concursul pentru Sectia a II-a civila), la instanta suprema au reusit sa acceada sase judecatori dintre cei 17 care ajunsesera in ultima etapa, cea a interviului. La cele doua concursuri au fost scoase 22 de posturi, dintre acestea 16 ramanand neocupate.

Cea mai mare nota a obtinut-o judecatoarea Lia Savonea (95 de puncte), urmata de Stefan Ioan Lucaciuc (94,80 de puncte) si Simona Maria Zarafiu (86,30 puncte).


Asadar, judecatorii care au promovat la Inalta Curte sunt:


Sectia I civila a ICCJ (patru posturi scoase la concurs)

-judecatoarea Dorina Zeca (de la Curtea de Apel Bucuresti);

-Mihai-Andrei Negoescu-Gandac (de la Curtea de Apel Bucuresti);


Sectia de contencios administrativ si fiscal a ICCJ (cinci posturi scoase la concurs)

-judecatoarea Veronica Dumitrache (de la Curtea de Apel Bucuresti)


Sectia penala a ICCJ (sase posturi scoase la concurs)

-judecatoarea Lia Savonea (presedinta Curtii de Apel Bucuresti)


Sectia a II-a civila a ICCJ (doua posturi scoase la concurs)

-Stefan Ioan Lucaciuc (de la Curtea de Apel Timisoara);

-Simona Maria Zarafiu (de la Curtea de Apel Bucuresti).

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.09.2023 – Lot nou de judecatori la disciplinar

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva