21 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

AVOCATUL SORINEI PINTEA NU CEDEAZA PRESIUNILOR – Viorel Mocanu acuza “regia ieftina deja patentata” prin care ANI l-a declarat incompatibil la cateva zile dupa ce a dezvaluit abuzurile comise fata de Sorina Pintea: “Presiune pusa pe aparare, mesaj clar de a ma retrage din echipa de aparare a doamnei Sorina Pintea!... Momentul ales si graba cu care se incearca deturnarea atentiei publice de la incalcarile drepturilor omului comise de autoritati nu sunt deloc intâmplatoare”

Scris de: George TARATA | pdf | print

5 March 2020 12:39
Vizualizari: 6300

Aparatorul Sorinei Pintea (foto dreapta), avocatul Viorel Mocanu (foto stanga), reactioneaza dupa operatiunea de intimidare declansata de Agentia Nationala de Integritate la adresa sa, care l-a declarat incompatibil fix cu o zi inainte ca la Curtea de Apel Bucuresti sa se judece contestatia fostului ministru importriva arestarii preventive, si dupa ce a dezvaluit gravele abuzuri comise de autoritati in cazul Sorinei Pintea (click aici pentru a citi).


 

Intr-un comunicat de presa remis Lumea Justitiei, joi, 5 martie 2020, avocatul Viorel Mocanu acuza ca printr-o “regie ieftina deja patentata” i se transmite practic un mesaj sa se retraga din echipa de aparfatori ai Sorinei Pintea. Viorel Mocanu anunta insa ca nu se va lasa influentat de aceasta actiune de intimidare si de presiunile facute. Cat despre momentul si contextul ales de ANI sa anunte presupusa stare de incompatibilitate in care s-ar fi aflat pe motiv ca a fost agent guvernamental la CEDO si membru in Consiliul de Administratie al TAROM, Viorel Mocanu subliniaza ca este cat se poate de clar ca se incearca deturnarea atentiei publice de la incalcarile dreptului omului comise fata de Sorina Pintea.

In ceea ce priveste dosarul de la ANI, avocatul Viorel Mocanu precizeaza ca a fost declarat incomaptibil fara sa se administreze vreo proba in apararea sa. De altfel, Mocanu arata ca nu a existat nicio stare de incompatbilitate in care sa se fi aflat, in conditiile in care secretarii de stat (calitate detinuta de agentii guvernamentali la CEDO) nu sunt membri ai Guvernului si pot face parte din Consiliile de Administratie prin Memorandum aprobat de Guvern. Viorel Mocanu anunta ca va contesta in instanta raportul Agentiei Nationale de Integritate.

 

Iata reactia avocatului Viorel Mocanu, dupa ce a fost declarat incompatibil de ANI:


Regie ieftina deja patentata!

Presiune pusa pe aparare, mesaj clar de a ma retrage din echipa de aparare a doamnei Sorina Pintea!

Am luat act de informatiile difuzate in spatiul public, in cursul acestei dimineti, de catre Agentia Nationala de Integritate cu privire la solutia adoptata in cauza in care se faceau verificari, cu toate ca pâna la acest moment, mie, personal, nu mi-a fost comunicata, oficial, o solutie in acest sens.

Precizez in mod ferm ca nu am fost incompatibil in nicio perioada. Voi Contesta solutia in instanta, nu pentru ca aș dori sa ocup vreo functie publica, ci doar pentru a demonstra neregularitatile!

Dezavuez insa maniera in care o institutie a statului alege sa disemineze o astfel de informatie cu privire la o posibila solutie dispusa, fara protejarea datelor cu caracter personal si fara incunoștintarea persoanei in cauza, in lipsa administrarii oricaror probe in aparare, dar și momentul in care o astfel de comunicare este realizata.

Este cat se poate evident, pentru orice observator obiectiv si impartial, ca momentul ales pentru o astfel de solutie si graba cu care se incearca deturnarea atentiei publice de la incalcarile drepturilor omului comise de autoritati in cazul d-nei Sorina Pintea nu sunt deloc intâmplatoare.

In calitate de avocat al d-nei Sorina Pintea, așa cum aș proceda in situatia oricarui client pe care l-aș apara, precizez in mod expres ca refuz sa ma las influentat de aceste intimidari și presiuni și voi ramâne consecvent misiunii mele.

Suplimentar, secretarii de stat nu sunt membri ai Guvernului si acestia pot face parte din Consiliile de Administratie prin Memorandum aprobat in Guvern, exceptie distincta – procedura care nu tine de cel numit in CA”.

 

* Cititi aici detalii despre operatiunea ANI impotriva avocatului Viorel Mocanu

Comentarii

# Ella date 5 March 2020 13:13 +10

Trebuie sa ieșim în strada și sa dam jos aceasta conducere toxica a piccj și dna precum și pe cel de la Cotroceni cu toată gașca lui de neoameni. Salariile și pensiile sfidator de mari al acestor criminali trebuiesc scăzute iar pensiile lor trebuiesc desființate. Nu le merita. Nu sunt superiori medicilor, profesorilor, cercetătorilor, sunt o adunătură de nemernici. Predoiu tipa și nu face nimic. Dacă nu era ginerele d. lui Zamfirescu, era nimeni, un ilustru și necunoscut avocat.

# Justitiabil date 5 March 2020 17:39 +1

D-le Ciuvica, luați va rog atitudine fata de ministrul Predoiu! Ce ne spune despre secretara de stat a lui, Alina Bica? Nu acționează! Avem o hotarare definitiva de condamnare! Mucles pe tema asta, nu îl privește deloc! Din 28 nov 2019 a închis subiectul!

# unul din lumea cea mare date 5 March 2020 17:41 +1

pai la ce sa te astepti la altceva decit la o mermeleala jenanta cind ordinele vin de la boul statului si de la magarul satului!!!!!!!! O SA VA IASA DREAPTA DREPT PE NAS!!!!!!!!!

# faracatuse date 5 March 2020 17:48 +1

Toata lumea zice ca iese, luju ne tot indeamna, dar nimeni nu face un efort organizatoric. Deci ramane o gargara si se va fasai. Pare ca nu ne poate organiza nimeni, sau se doreste sa ramanem asa. Masa tacuta si pusa la zid de neonazisti. Cred ca nu trebuie sa asteptam la psd, alde, etc. Luju sa faca un pustiu de bine si sa organizeze ceva. Stiu ca nu e usor, dar asta e pasul firesc, au platforma au masa critica, au sprijin media...Haideti, avem nevoie de semnal.

# escu date 5 March 2020 18:36 +4

Ia uite d.le, credeam că ANI a murit. Ce rapizi au fost ca să declare incompatibilitatea avocatului. În schimb nu a schițat nimic, nu a mișcat nici un deget să studieze declarația de avere a șomeroiului Orban, precum și a ministrului sănătății. Se activează întregul sistem băsist, al paraditorilor?

# banditu coroiu date 5 March 2020 18:57 +1

Chiar rapid s-au miscat baietii cu hartiile.. le-or fi primit in plic de la sereisti? Despre costache n-au gasit nimic? Nici o incompatibilitate acolo ceva? ANI este doar alta institutie absolut inutila a statului, facuta doar ca sa toace aiurea bani de la buget si sa anihileze dusmanii sistemului securistoid si a marionetei lor protapita in deal la Cotroceni.

# nae din dealul feleacului date 6 March 2020 16:19 +2

Toata empatia fata de D-na Sorina Pintea si tot respectul pt.D-l Av.Viorel Mocanu.Bravo voua stimatii mei concetateni,nici o frica sintem destui sa punem de-o rascoala cit de buna.Ca numai asa scapam de alogeni si cozi de topor autohtone.

# NM date 30 March 2020 20:11 0

sa fie coincidenta? sunt tare curios cat va rezista, intreb cand dumnealui era la CEDO a ridicat vreodata aceasta poveste care de foarte mult timp se practica aceasta metoda?, vedeti oameni pana nu se lovesc ei de aceste necazuri nu cred

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 19.04.2024 – Prima victorie in instanta obtinuta de vanatorul de pedofili

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva