18 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

BLAT PE CATUSE – Ascultati cum aranjeaza duminica procurorul Cristian Ardelean de la PT Bihor o prelungire de arestare pe care uitase sa o ceara: „Si cum te duci tu, ma, cu dosarul?... A zis Crina ca vorbeste cu grefiera si va fi acolo”. Coincidenta: dupa ce s-a sfatuit cu Crina, Ardelean a fost salvat de judecatoarea Crina Muntean de la Tribunalul Bihor. Cristian Ardelean habar n-avea ce a scris el insusi in rechizitoriu. SIIJ este obligata sa deschida dosar (Audio)

Scris de: George TARATA - Valentin BUSUIOC | pdf | print

29 September 2019 11:45
Vizualizari: 17225

Lumea Justitiei publica o noua inregistrare cu procurorul Cristian Ardelean de la Parchetul de pe langa Tribunalul Bihor (foto stanga), venit cu coada intre picioare de la DNA Oradea, poreclit si “procurorul in slapi”, gratie pozelor pe care le-a postat pe Facebook. Este acelasi procuror care a fost surprins in inregistrarea difuzata in urma cu mai multe luni de cunoscutul avocat Razvan Doseanu in timp ce discuta cu colegul sau mai vestit Ciprian Man si alti procurori de la DNA Oradea despre cumintirea judecatorilor incomozi cu fabricarea de dosare penale (click aici pentru a citi). O inregistrare care i-a atras atat un dosar penal la SIIJ, aflat momentan in faza in rem, cat si trimiterea in judecata disciplinara de catre Inspectia Judiciara. De data aceasta, inregistrarea pe care o vom prezenta in editia de astazi - si care a fost facuta publica tot de avocatul Razvan Doseanu- nu se refera la planuri pentru executarea judecatorilor incomozi, ci devoaleaza modul in care Cristian Ardelean lucreaza cot la cot pentru rezolvarea unei probleme urgente cu ajutorul unei anume “Crina”. Nimeni alta decat, conform avocatului Razvan Doseanu, judecatoarea Crina Muntean de la Tribunalul Bihor (foto dreapta), partenera de nadejde in combaterea asa-zisei coruptii in randurile magistratilor cu procurorul Ciprian Man, zis “manelistul DNA”, si despre care am aflat de curand ca ar fi poreclita “Bambina”.


Inregistrarea surprinde o discutie din 2014, purtata in sediul Parchetului Tribunalului Bihor intre procurorul Cristian Ardelean si seful sau de la acea vreme, prim-procurorul Vasile Popa, cel care ulterior avea sa fie executat chiar de catre fostii sai subalterni mutati intre timp la DNA Oradea. Concret, in 2 februarie 2014, intr-o zi de duminica, Vasile Popa a fost nevoit sa vina de acasa pentru a rezolva impreuna cu Cristian Ardelean o problema cauzata chiar de acesta din urma. Mai exact, un inculpat urma sa fie pus in libertate in 2 februarie 2014 ca urmare a expirarii mandatului de arestare. Cristian Ardelean nu ceruse prelungirea mandatului, pe motiv ca nimeni nu l-a informat ca trebuie sa o faca, desi, credem noi, procurorul de caz are obligatia de a-si urmari dosarul, nu de a astepta ca cineva sa ii semnaleze asemenea aspecte.

Problema era ca, cel putin oficial, rechizitoriul fusese deja intocmit de Cristian Ardelean in 31 ianuarie 2014 (vezi facsimil 1), desi din inregistrare reiese ca inca nu era finalizat, dar nu fusese inregistrat la Tribunalul Bihor. Or, art. 207 alin. 1 din Codul de procedura penala prevede ca rechizitoriul se inainteaza catre judecatorul de camera preliminara cu cel putin 5 zile inainte: Cand procurorul dispune trimiterea in judecata a inculpatului fata de care s-a dispus o masura preventiva, rechizitoriul, impreuna cu dosarul cauzei, se inainteaza judecatorului de camera preliminara de la instanta competenta, cu cel putin 5 zile inainte de expirarea duratei acesteia”. Ceea ce insemna ca, in conditiile in care mandatul de arestare pentru inculpat expira in 2 februarie 2014, rechizitoriul ar fi trebuit trimis instantei cel putin pe 29 ianuarie 2014.

Crina sfatuieste, Crina aresteaza

In final, problema a fost rezolvata. Culmea: dosarul a fost inregistrat la Tribunalul Bihor intr-o duminica, fix in ziua discutiei dintre Cristian Ardelean si Vasile Popa, 2 februarie 2014, iar tot la acea data instanta a dispus prelungirea mandatului care expira, dar si mandatul fata de un alt inculpat. Ei bine, aici incepe partea cea mai interesanta. Si anume: felul in care a iesit din incurcatura Cristian Ardelean. Totul este surprins in inregistrarea discutiei pe care acesta a avut-o cu seful PT Bihor de la acea vreme, Vasile Popa.

Asadar, dupa cum veti putea citi in transcript si auzi in inregistrarea pe care o publicam mai jos, in fata reprosurilor aduse de Vasile Popa, Ardelean se apara sustinand ca nimeni nu l-a informat despre expirarea mandatului de arestare, desi a vorbit atat cu “Crina”, cat si cu “Raluca”. Oricum: dupa lamentarile in serie si dupa ce Vasile Popa ii atrage atentia asupra termenului de 5 zile care trebuia respectat (despre care am vorbit mai sus), Ardelean dezvaluie si cum va fi rezolvata problema. Mai exact, procurorul Cristian Ardelean precizeaza ca a discutat cu Crina si ca aceasta i-ar fi explicat ca termenul de 5 zile este doar unul de recomandare. Asta desi, cum am vazut mai sus, nicaieri in art. 207 Cpp nu se vorbeste despre un termen de recomandare, textul de lege fiind unul strict imperativ. Mai mult, intrebat fiind de Popa: Si cum te duci tu, ma, cu dosarul? Cine ti-l primeste, cine ti-l inregistreaza?”, Cristian Ardelean il linisteste pe acesta, spunandu-i ca a vorbit din nou cu Crina, care la randul ei a zis ca va vorbi cu grefiera: “A zis Crina ca vorbeste cu grefiera si va fi acolo. Acuma, judecatorul care o sa il desemneze...”

Intelegem deci ca Ardelean discutase cu Crina. Despre ce anume discutase? Cel mai probabil, despre inregistrarea de urgenta a dosarului. Caci asta s-a intamplat. Rechizitoriul intocmit in 31 ianuarie 2014 (intregul dosar, de altfel) a fost inregistrat la Tribunalul Bihor fix in ziua discutiei dintre Cristian Ardelean si Vasile Popa. Adica pe 2 februarie 2014, data care a picat intr-o zi de duminica (vezi facsimil 2).

Si nu doar atat, in aceeasi zi de duminica, 2 februarie 2014, Tribunalul Bihor a solutionat si cererile de prelungire a mandatelor de arestare emise pe numele celor doi inculpati. Evident, solutia a fost una pe placul Parchetului Tribunalului Bihor. Coincidenta: procuror de sedinta a fost chiar Cristian Ardelean, iar judecatoarea care a avizat de urgenta, intr-o zi de duminica, cererile de prelungire a mandatelor de arestare a fost nimeni alta decat Crina Muntean de la Tribunalului Bihor (vezi facsimil 3). Cu alte cuvinte, Cristian Ardelean s-a consultat cu Crina ca sa vada cum iese din incurcatura, iar judecatoarea Crina Muntean a prelungit mandatele de arestare pe care Ardelean uitase sa le ceara si care il bagasera in incurcatura.

Pe de alta parte, aceeasi inregistrare demasca si modul neserios in care Cristian Ardelean isi facea treaba, acesta habar neavand ce a scris in rechizitoriul pe care il intocmise.

In final, precizam ca din punctul nostru de vedere SIIJ este obligata sa se sesizeze si sa deschida dosar pentru a modul in care a fost aranjata aceasta arestare.

Prezentam in continuare discutia audio dintre procurorii Cristian Ardelean si Vasile Popa, transcriptul pasajelor relevante din discutie, iar la final prima pagina a rechizitoriului din 31 ianuarie 2014, procesul verbal de inregistrare intr-o zi de duminica, 2 februarie 2014, a rechizitoriului si dosarului, precum si incheierea prin care judecatoarea Crina Muntean a admis tot duminica, 2 februarie 2014, prelungirea mandatelor de arestare:

Vasile Popa: Deci eu n-am inteles: ce s-a intamplat cu dosarul asta, Cristi?

Cristian Ardelean: Deci ce s-a intamplat... Noi am cerut prelungirea... Tipul asta care a fost fugit, i-a dat demult in octombrie 10 zile (n.r. - mandat de arestare pe 10 zile). A venit, s-a predat, s-a pus in executare mandatul, noi l-am transformat in inculpat si am cerut pentru 30 de zile. Dar m-a sunat Raluca si mi-a zis: 'Ba, nu-i bine 30 de zile, ca trebuie sa ceri in continuarea celor 10 zile, si ceri numai 20 de zile', ca a zis ca a mai facut ea odata cu Alin. Si am zis: 'Ba, Alin, tu ai mai facut?' Si mi-a zis: 'Da, da, da – stai, ca e bine, totul e OK'. Pai, asa bine a fost... Ma rog. Si a dispus ca mandatul pentru alea 20 de zile sa inceapa din momentul in care expira alea 10 zile. OK. Curtea a considerat, fara sa puna in discutia partilor (ca acum am citit incheierea Curtii), ca acea perioada de 20 de zile a inculpatului de fapt produce efecte imediat, nu de la data cand expira... Stii ca a mai fost discutia – am inteles ca si Galea a avut ideea asta si a abandonat-o.

Vasile Popa: Bine, dar tu nu te-ai interesat de aspectele astea, Cristi?

Cristian Ardelean: Dar ce aspecte, ca nu m-a sunat...?

Vasile Popa: Tu nu ai vazut incheierea de la Curte?

Cristian Ardelean: Nu! Nu mi-a trimis-o nimeni, nu mi-a spus nici procurorul de sedinta de ea, si judecatorii de la tribunal mi-au zis, si Crina, si Raluca, au recunoscut, ca lor le-a venit comunicare ca s-a admis recursul inculpatului. 'Pai, noi am stiut, dar, pai, am uitat, ca am fost ocupate cu noile Coduri, nu ti-am mai spus nimic'. Cine sa ma anunte? De la Arest nu m-a sunat nimeni, din Politie nimeni....

Vasile Popa: Bun. Tu cand stiai ca expira arestul?

Cristian Ardelean: Eu stiam ca pe 6, cum am cerut, cum e si incheierea Tribunalului, originala, pe joi. De aia am vrut eu sa fac. Altfel, daca stiam ca expira astazi, mai ceream o prelungire. Sau nu: daca stiam ca asta e practica, ceream 30 de zile.

Vasile Popa: La asta m-am gandit si eu: mai puteai sa ceri inca o prelungire. Si atunci si asa te-ai strofocat marti, miercuri, joi aici, si n-ai terminat, n-ai reusit... Pentru ce ai mai mers la o prelungire?

Cristian Ardelean: Dar eu n-am stiut, mai. Azi-dimineata am fost sunat. M-a sunat Alex, ca l-a sunat si pe el ala de la penitenciar ca azi ii da drumul, ca azi e ultima zi. Daca stiam, il terminam de vineri, orice ar fi fost.

Vasile Popa: Cristi, nu este normal si se interpreteaza si altcumva: sau ca provoci, sau ca vrei sa obtii altceva... Nu e bine. Deci trebuie sa fii foarte atent, Cristi, cu chestii de felul asta.

Cristian Ardelean: Dar ce sa fac, daca nimeni, nimeni nu m-a...? Eu ce sa fac, sa ma duc astazi la Curte, sa vad ce...?

Vasile Popa: Asculta-ma! Termenul ala (ca am citit foarte bine noul Cod si ei lucreaza dupa noul Cod), termenul ala nu e de recomandare.

Cristian Ardelean: Nu, am vorbit si cu Crina. Ea a zis ca e de recomandare, pentru ca interpretarea... E luat ca si cum... Bine, si la prelungire scrie tot asa, cu cel putin 5 zile la prelungirea arestarii, si in vechiul Cod, si era recomandare. Niciodata nu s-a mers cu 5 zile in practica, s-a mers cu 2-3 zile, ca sa poata sa dea...

Vasile Popa: Nu, cu 2-3 zile, dar rechizitoriile sunt facute cu data de 31, nu?

Cristian Ardelean: Da, dar atunci l-am si facut.

Vasile Popa: Si adresele, tot.

Cristian Ardelean: Tot e cu 31, toate-s facute cu 31.

Vasile Popa: Si cum te duci tu, ma, cu dosarul? Cine ti-l primeste, cine ti-l inregistreaza?

Cristian Ardelean: A zis Crina ca vorbeste cu grefiera si va fi acolo. Acuma, judecatorul care o sa il desemneze...

Vasile Popa: Adu-mi un exemplar din rechizitoriu si adresele toate!

Cristian Ardelean: Iti aduc tot, si cu anexe.

Vasile Popa: Cate pagini ai facut aici, ma?

Cristian Ardelean: 111, plus doua anexe.

Vasile Popa: Deci, Cristi, nu este normal. Ti-am mai spus: trebuie sa fii foarte, foarte atent cu cauze din astea.

Cristian Ardelean: Dar cum n-am fost atent? Eu de-aia am facut si strategia asta. Daca nu mi-a spus nimeni, de unde sa aflu? Zi-mi tu cum puteam... De unde sa ma gandesc ca o sa ii admita lui asta o chestie...?

Vasile Popa: Cati sunt? Cati invinuiti ai aici?

Cristian Ardelean: Poftim?

Vasile Popa: Cati invinuiti ai aici?

Cristian Ardelean: Aaa... (...)

(n.r. Vasile Popa citeste numele inculpatilor si urmeaza discutii despre acestia si masurile dispuse.)

Vasile Popa: Deci Cristi, bun. Inca o data: ai vazut ca nu e bine sa depa... Verifica si tu, ba Cristi! Tu esti titularul cauzei, ma!

Cristian Ardelean: Dar Doamne! Tot timpul, Tipi Sigartau tot timpul, si daca se respinge, ma suna: 'Cristi, vezi ca s-a respins recursul'. Tot timpul ma suna.

Vasile Popa: Bine, domn'e. Daca asta... Eu intentionam aseara sa ma duc la Arieseni. Nici la telefon nu-ti raspundeam. Ce faceai?

Cristian Ardelean: Na, asta este. Atunci ceream prelungire. Asta e! Cei de la Curtea iarasi puteau sa zica ca ei nu vin, ca e duminica si nu e...

Vasile Popa: Si asa s-ar putea sa ai probleme, ca Crina trebuie sa bage pe cineva acuma. Sa vedem cine e.

Cristian Ardelean: Da, si judecatorul care o sa fie desemnat o sa zica: 'Ba, dar eu vreau sa studiez toate cele 24 de volume'. Si atunci asta este! Eu ce sa fac? Eu pot oricand sa arat ca nu am stiut niciodata. De asta si am facut strategia asta.

Vasile Popa: Deci ai neinceperi (n.r. de urmarire penala), da?

Cristian Ardelean: Si schemele... Eu zic ca anexele alea... Asta toata lumea o sa inteleaga, ca am facut si desene acolo, cu circuitul.

Vasile Popa: Nu... N-ai si tu disjungere aici?

Cristian Ardelean: Nu, nu mai... Dar nu s-a putut si disjungere la urma... Voiam sa disjung fata de beneficiarii finali (ca si aia zic ca-s complici), dar am zis ca mai bine fac un dosar separat si... asta... Ce-s alea disjungeri? Ca iara trebuie sa faci copii. Nu mai te complici... Nu-s adeptul disjungerii – e cea mai proasta solutie. As desfiinta-o.

Vasile Popa: A, la Brie ai retinut ca ai retinut ca au lucrat pe doua firme?

Cristian Ardelean: Da. Ea si Bara – ei doi. Ce nesimtita si aia – se dadea ca aia a fost folosita... Cand colo, sa vezi ce adresa catre Finante a facut! Cu norme ale Curtii Europene, cu pacte, cu chestii, cu Codul fiscal... Du-te dracului! Tu nu stiai nimic, dar tu erai super-informata. Astia de la Garda... Astia au fost tinuti de Garda in brate! Este si dosar la DNA in sensul asta.

Vasile Popa: Cu ce?

Cristian Ardelean: Astia de la Garda.

Vasile Popa: A!... Dar, ma, Cristi, stii ca nu cred ca s-au prins momentele operative si nu stiu daca va iesi oarece...

Cristian Ardelean: Nu, nu cred.

Vasile Popa: Ca daca n-au fost momente... Baza vezi ca...

Cristian Ardelean: Si nu zic! Dar problema e ca ei l-au dat in gat pe unul, dar de fapt altul e in spatele lui.

Vasile Popa: Cristi! Baza e asta. Asa poti sa demonstrezi. Cand m-auzi pe mine zicand: 'Da, Cristi – du-te, pune-l in libertate! Hai! Si adu pachetul' Chestii de felul asta. Dar asa...

Cristian Ardelean: Si nici ei nu-l indica pe adevaratul mentor. Bara era toata ziua la fotbal cu sefii de la Garda... Aia de la Garda veneau zilnic sa controleze activitatea. Ei atata trebuiau sa mearga: la birou, ca este o aplicatie – Trafic Control – si acolo iti arata daca marfa a iesit sau n-a iesit din tara. Sa vada: stai, ma, ca n-a iesit – e bai. Ei au protejat. Probabil si-au luat si ei partea lor...

Vasile Popa: Da... Tu ai comentat aici interceptarile si astea...

Cristian Ardelean: Da, da, da. Ca n-am bagat interceptarile, sa le intind. Ca altfel avea dosarul 200 de file. Am bagat efectiv scurte comentarii ce rezulta. Aspectele esentiale. Le-am respins si probele... Le avem... Deci totul e lacrima. N-au ce sa-mi mai zica ca nu le-am raspuns la provocari. Unul a vrut expertiza medico-legala, altul a vrut confruntari... (...)

Vasile Popa: Sa fii in regula cu toate astea! Vezi ca se pune mare accent pe probatiune acum.

Cristian Ardelean: Da, da, da. Cum sunt tinute... Pai, acum la interceptari avem autorizarea instantei... De audiat, i-am audiat in prezenta avocatilor. Sunt procese-verbale ca au fost chemati, cand am facut acte...

Vasile Popa: Vezi ca ai foarte multe greseli, Cristi, de punctuatie.

Cristian Ardelean: Da, nu ma mai... Iti dai seama cat am... Dar oricum: alea nu-s... Ca am mai pus un e in plus sau in minus...

Vasile Popa: Uita-te: 'Toate discutiile purtate... A societatea despre Ramona'. Ce vrei sa spui prin asta? Uita-te!

Cristian Ardelean: Eh... O de-asta automata – stiu. A mai fost. (n.r. Probabil ca se refera la functia de autocorectare a editorului de text.)

Vasile Popa: Ce inseamna cuvantul ala? Ai si ingrosat... Nici tu nu mai stii.

Cristian Ardelean: Stii ce e? E un cuvant... 'A comentat' sau 'a afirmat'. Lasa, ca... Ce pagina e? C-o si modific.

Vasile Popa: Are numarul 73.

Cristian Ardelean: 73. Stai, ca-mi si notez... 73... 'A comentat' probabil.

Vasile Popa: Ion Viorel cine e? Cine e asta?

Cristian Ardelean: Asta e un tip din Curtea de Arges. A jucat rolul arabului; numai ca s-a luat pe firma... S-a folosit de o firma belgiana si el le pandea dup-aia la negru. La el am stabilit prejudiciul de 8 miliarde si ceva. El daca-l achita, ii da incetare. Sau – ma rog – renuntare (n.r. la urmarirea penala). Ala e mare smecher pe-acolo.

Vasile Popa: De unde? Din sud?

Cristian Ardelean: Da, da. E-n vizor. (...) (n.r. Urmeaza alte discutii despre dosar.)

Vasile Popa: Parerea mea e ca nu trebuia sa comentezi atat de mult discutiile. Oricum: trebuia sa faci sinteza. N-o sa citeasca nici dracu' rechizitoriul asta, Cristi.

Cristian Ardelean (razand): Dar dosarul? A zis Bara: 'Apoi, lasati, dom' procuror, ca nu-l va citi nici dracu'!'... La rechizitoriu trebuia. Am vrut sa explic acuma, sa nu-i mai pun pe judecatori sa citeasca ei interceptarile. Sau poate sa le citeasca, ca sunt la dosar.

Vasile Popa: Ai martori multi care iti confirma?

Cristian Ardelean: Uai! Vreo 20. Toti soferii imi confirma.

Vasile Popa: Adu-mi adresele, Cristi!

Cristian Ardelean: Ti-aduc atunci toate exemplarele pe care le-am scos. Am scos vreo patru, ca mai multe-s 100 si ceva si nu mai am hartie. Important e sa aiba, sa le dea instanta la arestati.

Vasile Popa: Patru... Dar la instanta trebuie sa trimiti cate trebuie, ma.

Cristian Ardelean: Da, dar e unul care se leaga, care e al instantei.

Vasile Popa: Cine-l leaga? Il legi tu?

Cristian Ardelean: Pai, da, leaga...

Vasile Popa: Du-te, ma! Hai, ca am treaba – lasa-ma-n pace! Si adresa, Cristi. Tot ce ai adrese.

Iata prima pagina a rechizitoriului intocmit de procurorul Cristian Ardelean si confirmat de procurorul Vasile Popa:


Iata procesul verbal de inregistrare a rechizitoriului si dosarului la Tribunalul Bihor intr-o zi de duminica, 2 februarie 2014:


Iata incheierea prin care judecatoarea Crina Muntean de la Tribunalul Bihor a dispus tot duminica, 2 februarie 2014, in ziua in care s-a inregistrat rechizitoriul, prelungirea mandatelor de arestare, procuror de sedinta fiind chiar Cristian Ardelean:

Ascultati mai jos discutia dintre procurorii Vasile Popa si Cristian Ardelean:


Comentarii

# marcel date 29 September 2019 12:40 +14

Acestia sunt "MUIESTRATII" pe care CRETINOIDUL DE SIBIU, ii apreciaza deoarece acestia sunt nevertebrati si obedienti.

# SIIJ trezeste-te ca te autodesfiintezi date 29 September 2019 13:01 +17

Este inexplicabil cum acest procuror ARDELEAN CRISTIAN lucreaza in continuare si SIIJ nu il deranjeaza in niciun dosar sa il faca suspect . Cel mai grav dosar pe care SIIJ il are in lucru in prezent vizeaza planul infractional al procurorilor de la DNA Oradea de intimidare a judecatorilor . Plan care a si fost pus in aplicare . Ce poate fi mai grav decat atat ? A trecut aproape un an de zile de la aparitia inregistrarii si SIIJ se ocupa de gainarii in loc sa-i puna sub acuzare pe procurorii de la DNA Oradea . 

# nu conteaza date 29 September 2019 16:57 +3

Ca SIIJ se ocupa de gainarii, ne arata si ca, noi toti ne-am pus prea mari sperante intr-o sectie care pana la urma, nu se ridica deloc la nivelul asteptarilor noastre. Sigur, i se pun frane, are personal putin si cauze multe de solutionat, e subminata inclusiv din interior dar... parca se aliniaza prea rapid sectiei pentru procurori din cadrul CSM...

# Suducan Traian date 29 September 2019 13:41 +4

Eu , ofiterul DNA SURDUCAN TRAIAN , sunt suparat ca a trebuit sa ma pensionez in 2 zile de la DNA Oradea ca altfel mă dadeau afara . Sunt invidios pe procurorul ARDELEAN CRISTIAN care inca lucreaza ca procuror si incaseaza un salariu gras de vreo 15 000 lei lunar .

# nu conteaza date 29 September 2019 16:59 +5

Si tu, daca te-ai pensionat dupa ce ai fost judiciarist la DNA, ai iesit cu o pensie de 15 lei?

# Carcotas date 29 September 2019 14:29 +10

Astia vor stat de drept, dar numai pentru drepturile lor. Pentru obligatii, nu vor stat de drept, ca merge invarteala cu firul scurt si-i ajuta judecatorii.

# Neanae date 29 September 2019 15:15 +7

Am citit articolul și nu știu dacă sa râd in hohote sau sa ma ia cu niște nervi de calmat cu Valium. Ce PROOOST Ardelean ăstaaaaa! Pai nu urmărești bre dăștepule pașii procedurali dă unul singur? Ca d-aia ai salar dă procuror, ca sa instrumentezi cauze, sa vezi ce dracului se întâmpla cu ele și cu un nenorocit pe care-l vrei paradit. Boule! Trebuie sa fii informat? Ești pe Marte “momental acum”?!?! Am ales sa râd imaginând ca vizionez filmul cu Stan și Bran cand și-au mințit nevestele ca erau intr-un loc in timp ce ei erau la o distracție publica si dați la televizor. Fix la fel! Dar ei erau actori si făceau pe prostii in filme. Ardelean și alții ca el sunt AI DRACULUI ȘI PROSTI! O combinație TNT ... Buum

# Pintea date 29 September 2019 16:32 +10

Câtă competență! Ptr unul ca ăsta colegii lui ies in stradă si țipă isterici! Frumoasele fațete ale justiției române apreciată la nivel european! Iar exponenții acestei justiții ajunse de ocară au salarii enorme, pensii mari, sporuri, privilegii, si tot ce se mai poate adăuga in materie de beneficii bieților magistrați care nu dau 2 bani pe viața, onoarea si demnitatea justițiabilului! Ba din contră, instinctele cu care judecă si apreciază sânt de exterminare. Ptr ca ei nu au știință de carte, nu asta e pusă in slujba cetațeanului, ci tarele, frustrările, instinctele lor, invidia si ura cu care privesc cetățeanul! Probabil ca d-nul acela V. Popa care i-a atras blând atenția asupra greșelilor comise, de-asta a devenit ținta răzbunării acestui ipochimen!

# Adina Florea date 29 September 2019 17:47 +7

Doamna procuror Adina Florea . Indivizii astia de la DNA Oradea stau si profeseaza in continuare dupa ce au terorizat judecatori , procurori , avocati, politisti , oameni de afaceri , doctori ... Cat dureaza sa luati un dosar din cele zeci de dosare pe care le aveti cu procurorii si politistii astia de elita , sa- i faceti suspecti , apoi inculpati si sa-i trimiteti o data in judecata ? Lucrati in mai multe dosare in acelasi timp si de fapt nu faceti nimic concret .

# Sectia de Investigare a Infractiunilor din Justitie date 29 September 2019 19:42 +9

SIIJ se teme de procurorii MAN CIPRIAN si ARDELEAN CRISTIAN . Acestia au amenintat ca daca sunt pusi sub acuzare vor face denunturi impotriva Laurei Codruta Kovesi . Asta e motivul pentru care cei doi se lauda ca au protectie si nimeni nu are curajul sa-i faca suspecti .

# Nenea date 29 September 2019 20:41 +2

Partial,o sectie ce protejeaza infractori.O speranta pierduta pentru romani.de ce oare?

# Nenea date 29 September 2019 20:43 -1

Partial,o sectie ce protejeaza infractori.O speranta pierduta pentru romani.de ce oare?

# Sectia Speciala date 30 September 2019 07:34 +4

Doamna Adina Florea si ceilalti membrii ai SIIJ Victimele paraditorilor de la DNA Oradea si familiile victimelor au sperat in dumneavoastra ca veti aplica legea si ii veti trimite in fata instantei de judecata pe procurorii , politistii si judecatorii care s-au crezut mai presus de lege . Nu e suficient ca oamenii si-au pierdut libertatea , locurile de munca , sanatatea , altii familia...Ii mai puneti pe drumuri la Bucuresti sa-i audiati , desi stiti ca nu vreti sa faceti nimic cu adevarat . Macar nu-i mai amagiti cu faptul ca va faceti ca lucrati . Spuneti-le ca MAN CIPRIAN , ARDELEAN CRISTIAN si ceilalti de la DNA Oradea sunt protejati de un SISTEM de care va este frica si voua . 

# John Doe date 30 September 2019 12:30 +3

SIIJ despre DNA Central nicio vorba. Popovici se odihneste la Tulcea, Mirica la Sectia de Supraveghere din PTB, Zeita pe la UE, Albu e tot in DNA, Badea sef in DNA, Volintiru tot sef in DNA si se pregateste de pensie, Baias e tot in DNA sef la informatii clasificate, Bulancea e tot in DNA sef la sectia a II-a ..... Pai ce facem domnu' meditator de fizica japca 7 case? Ca ai gura plina de ''justitie'' si ti-au trebuit 5 ani ca sa faci ... NIMIC. Mai vrei 5 ca sa continui NIMICUL? Iar trebuie sa aleg intre tine mai bufon arogant si agramata aia de la Videle? In 2014 am ales intre Puie Monta securistul combinator si tine, un plop brainless. Edi ....ti-ar SRL-ul al dracu sa-ti fie ca de nimic bun nu sunteti in stare. Sunteti toti niste PANARAME!!! DANA GARBOVAN singura sansa pentru ROMANIA!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.07.2024 – Fost judecator, actual secretar de stat in MJ, la sueta cu un inculpat

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva