23 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

Vorbe de fumoar – 15.12.2022 – “Matilet” e o dezamagire crunta

Scris de: L.J. | pdf | print

15 December 2022 20:08
Vizualizari: 6205

* Scandalul momentului din lumea criptomonedelor (ne referim la arestarea lui Samuel Bankman-Fried) face ca un sef de institutie din Europa sa ceara masuri dure impotriva pietei criptovalutelor. Cine este el, ce propune si mai ales cum arata normele din domeniu in tara respectiva aflati dand click aici.


* Prinsi cu iuresul provocat de batjocura Austriei la adresa Romaniei (blocarea aderarii la Schengen), nu trebuie totusi sa ignoram una dintre cele mai importante stiri ale sfarsitului de an: au fost dati in folosinta primii kilometri dintr-o autostrada indelung asteptata de romani. Click aici ca sa vedeti despre ce vorbim!


* Auzim ca in ultimele zile ar fi explodat numarul cererilor de pensionare depuse la Consiliul Superior al Magistraturii. Cica ar fi vorba despre zeci, daca nu chiar peste o suta de solicitari de eliberare din functie prin pensionare trimise de judecatori si procurori. Si sunt si nume importante, inclusiv din Directia Nationala Anticoruptie. Altfel, doar in sedinta de joi, 15 decembrie 2022, Sectia pentru judecatori a CSM a aprobat 40 de pensionari. Fara numar...


* Foarte tare judecatoarea Adina Daria Lupea. Iesita la pensie, deci scapata de orice obligatie de rezerva, Lupea il impacheteaza cum stie ea mai bine pe simplul membru CSM Bogdan Mateescu (foto). Este de-a dreptul savuros textul pe care Lupea l-a postat pe pagina sa de Facebook dupa interviul pentru ICCJ in care judecatoarea Dorina Zeca a fost pusa de Mateescu sa vorbeasca despre “labele picioarelor” (click aici pentru a citi). 

Zice Adina asa: “De Craciun merg undeva la caldura. Promit sa pun poze cu pedichiura la malul marii... Din pacate, boxeri nu pot pentru ca nu port! Si cand zic ca e nevoie un control psihologic pe bune, cel putin la fel cu cel de pana acum pentru promovarea in functii de conducere... Cu feuda e alta problema....Promit sa o aprofundez din pensie”. Gluma-gluma, dar... Oricum, Lupea sa fie cu mare bagare de seama, sa nu cumva sa se trezeasca cu vreo sesizare disciplinara la Inspectia Judiciara din partea lui Bogdan Mateescu! ce daca se afla la pensie si nu mai are calitate de magistrat?


* Sa ramanem la acelasi personaj Bogdan “Bobita Matilet” Mateescu, dar acum cu ceva grav, caci ceea ce s-a intamplat nu da deloc bine pentru imaginea sa. Oare cum o sa doarma Mateescu, stiind ca exista un judecator mai bine pregatit decat el? Asa ceva este imposibil.

Au fost afisate rezultatele la concursul / examenul pentru numirea in functii de conducere. Evident, “Bobita” nu a avut nicio emotie la concursul organizat de CSM-ul din care face parte, concurs la care a candidat singur si nu a avut nicio emotie datorita stiintei sale de carte pe care a demonstrat-o de atatea si atatea ori, inclusiv prin intrebarile puse candidatilor care vor sa promoveze la Inalta Curte. Drept urmare, “Matilet” a reusit sa ia concursul de numire in functii de conducere, pentru a fi uns presedinte al Tribunalului Valcea, urmand sa conduca aceasta instanta desi nu a activat vreodata la ea si desi nu a fost vreodata judecator de tribunal. Contra naturii, dar ce mai conteaza... Veste buna pentru judecatorii de la Tribunalul Valcea si pentru justitiabilii din Valcea e ca Mateescu se pregateste de o delegare la Curtea de Apel Bucuresti – dupa ce o sa isi ia gradul de curte, la un concurs organizat tot de CSM-ul din care face parte si desigur tot datorita stiintei sale de carte – pentru ca apoi sa fie instalat presedinte la Curtea de Apel Bucuresti (click aici pentru a citi).

Revenind la concursul pentru numirea in functii de conducere: Bogdan Mateescu a obtinut media finala 9,80. Suntem convinsi ca putea sa ia 10 curat daca ar fi vrut, dar credem ca a fost modest. Dar ce sa vezi? Nota lui “Bobita Matilet” nu e cea mai mare din concurs. Exista judecatori care au luat note mai bune. Este vorba despre doi magistrati, care au obtinut urmatoarele note: 9,82 candidatul la functia de vicepresedinte al Tribunalului Bucuresti si 9,87 candidatul la functia de vicepresedinte al Curtii de Apel Craiova. Bravo lor, nu insa si lui Mateescu. Pe noi “Bobita Matilet” ne-a dezamagit crunt. Chiar credeam ca este cel mai pregatit judecator din aceasta tara, dar uite ca nu e asa.


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# Eu date 16 December 2022 08:18 +354

S-a urcat scroafa in copac si acum se crede privighetoare! Principala vina o au cei care permit sa se intample astfel de lucruri!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.05.2024 – Belea pe capul lui Florenta

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva