18 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

BULAI NU A SCAPAT DE AMENDA – Judecatoarele ICCJ Carmen Maria Ilie, Doina Visan si Maria Andries au trimis la rejudecare la CA Bacau dosarul in care deputatul USR Iulian Bulai a fost spalat de amenda de 5.000 lei primita de la CNCD pentru blasfemia proferata pe Facebook la adresa lui Iisus Hristos: „Un copil provenit dintr-o familie foarte ciudata... aparut in lume fara ca parintii lui sa fi facut dragoste, cu o mama surogat si un tata care accepta paternitatea fara sa fi contribuit la ea”

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

28 October 2022 12:46
Vizualizari: 3554

Deputatul USR Iulian Bulai (foto) – presedintele Comisiei de cultura din camera deputatilor – nu scapa asa de usor de amenda de 5.000 de lei primita de la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii pentru ca a hulit public impotriva Mantuitorului Iisus Hristos, a Fecioarei Maria si a Sfantului Iosif, intr-un mesaj publicat pe Facebook chiar in ziua de Craciun (25 decembrie 2019).Amintim ca la 15 iulie 2021 judecatoarea Claudia Popescu de la Curtea de Apel Bacau l-a spalat pe Bulai, desfiintand amenda cu o motivare lipsita, practic, de argumente, fiind aproape integral copy-paste din Constitutie, Conventia EDO, o decizie CCR si alte acte normative, precum si mentionarea unui studiu fara precizarea autorilor.

Totusi, Inalta Curte de Casatie si Justitie a casat sentinta, trimitand dosarul la rejudecare la aceeasi Curte de Apel Bacau. Decizia a fost luata la 29 septembrie 2022 de catre magistratele supreme Carmen Maria Ilie, Doina Visan si Maria Andries. Intre timp, judecatoarea fondului s-a pensionat.


Prezentam minuta hotararii nr. 4276/2022 din dosarul nr. 123/32/2021:


Admite recursul declarat de paratul Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii impotriva sentintei nr. 74 din 25 iunie 2021 a Curtii de Apel Bacau – Sectia a II-a civila, de contencios administrativ si fiscal.

Caseaza sentinta recurata si trimite cauza pentru rejudecare aceleiasi instante.

Definitiva. Pronuntata astazi, 29 septembrie 2022, prin punerea solutiei la dispozitia partilor prin mijlocirea grefei instantei”.


Reluam postarea de pe Facebook care i-a atras lui Iulian Bulai amenda CNCD:


Un copil. Sarac si provenit dintr-o familie foarte ciudata. Un tata trecut de prima tinerete si o mama adolescenta. Aparut in lume fara ca parintii lui sa fi facut dragoste. Cu o mama surogat si un tata care accepta paternitatea fara sa fi contribuit la ea. Refuzat de comunitate. Nascut fara ca parintii sa fi fost casatoriti, doar logoditi. Nasterea lui arata extradordinarul dar si limitele societatii in care a aparut.

Acum 2000 de ani s-au intamplat cele scrise mai sus. Soarta lui este astazi impartasita de multi copii din Romania, dar care nu au avut alaturi parinti atat de iubitori. Avem peste 50.000 de copii in grija statului. Peste 3000 de copii anual dati spre adoptie. Mai mult de o treime din cei 3000 nu isi gasesc o familie. Anual aprox. 2000 de copii sunt declarati greu adoptabili-nimeni nu ii vrea in Romania. Peste 1000 de copii romani au fost traficati doar in UK pana in 2007. Recent, justitia romana nu a gasit niciun vinovat din cele cateva zeci/ sute care ar fi fost implicati in traficul a aproape 200 de copii din Tandarei. Acesta este cel mai mediatizat caz recent de trafic de fiinte umane din Romania, dar nicidecum singurul.

Asta arata multe comunitati esuate sau cvasi esuate in Romania. Comunitati esuate la fel de mult ca cea din Betleem de acum 2000 de ani. Esuate din lipsa de implicare a celor din jur.

In fata atator comunitati esuate, noi avem sansa de a umple locul pastorilor si magilor care au dat o mana de ajutor acum 2000 de ani. Intr-o Romanie cu multi baronasi si combinatori, politicienii onesti ar trebui sa fie pastorii si magii zilelor noastre care dau o mana de ajutor celor care au nevoie: comunitati esuate cu nevoie de solidaritate, generozitate si buna gestionare a bugetului local. In interesul parintilor si pruncilor.

Pentru mine si despre asta este Craciunul: implicare in comunitatea locala pentru cei mai vulnerabili si masuri de interventie din partea comunitatii dincolo de incapacitatile individului.

Craciun fericit tuturor!”


* Cititi aici motivarea sentintei de la Curtea de Apel Bacau

Comentarii

# DODI date 28 October 2022 18:27 +9

Acest personaj sinistru, făcut cunoscut publicului de șefii lui din SRI și scăpat fără lersă prin lume, nu știe nici măcar să-și scrie corect numele. Dacă te cheamă BULĂ nu scrie AI în detrimentul vocalei românești Ă. Ar fi fost mai demn și normal. Dar cer prea mult acest hominid să devină... OM.

# Avramescu date 31 October 2022 01:08 0

Sa mearga la naiba acest nou polittruc

# Avramescu Nicusor date 31 October 2022 01:29 0

Nu stiam ca idiotii de gen Caramitru-desi il respect pe maestrul Caramitru-au acces in acest spatiu-dar fiul sau are o alta nota-foarte josnica. Nu are aceasi valenta ca si maestrul Caramitru si nici nu il va ajunge candva in grad. Intotdeauna il voi iubi pe maestrul Caramitru pentru filmele in care a jucat si nu intru in detalii. A fost un geniu. Fiul sau este un-non name cum vrea el sa caracterizeze societatea-chiar nu are ce sa ne spuna, eventual doar scarnavii. Nu uitati maestru Caramitru a lasat in urma o capodopera in literatura si cinematografia romaneasca. Daca cineva crede ca ce s-a filmat in perioada lui Ceausescu nu are valoare va spun ca se inseala profund. Iubesc acele filme mai mult decît cele actuale. Sunt mult mai profunde si actuale pentru poporul roman. Acestea arata cat de mult actorii iubesc poporul roman. Acei actori arata cat de mult iubeau poporul roman. Si il iubeau in profunzime. Pentru ca simeau ca reprezinta poporul roman. Si ii iubesc si eu la fel de mult.

# avramescu nicusor date 31 October 2022 01:46 0

Acest mini bula nu merita nici un comentariu

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.05.2024 – Procuror cu demisia trimisa la CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva