18 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

COMPLETUL NON GRATA – Tuca Zbarcea & Asociatii declanseaza ofensiva: „In semn de protest si de alarma, avocatii societatii vor evita prezenta in salile de judecata a litigiilor penale in saptamana 12-15 aprilie, cu exceptia cazurilor care nu pot fi amanate. De asemenea, in dosarele care ar urma sa fie solutionate de membrii completului care l-a condamnat pe Robert Rosu avocatii nostri vor solicita recuzarea acestora”

Scris de: George TARATA | pdf | print

12 April 2021 11:45
Vizualizari: 6065

Casa de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii declanseaza protestul impotriva „Completului negru ICCJ”, format din judecatorii Ionut Matei (foto stanga), Florentina Dragomir si Alina Ioana Ilie, cei care l-au condamnat pe avocatul Robert Rosu in dosarul „Ferma Baneasa” pentru simplul fapt ca si-a exercitat profesia, oferind apoi o motivare halucinanta (click aici pentru a citi).


 

Intr-o postare pe Facebook, de luni, 12 aprilie 2021, Tuca Zbarcea & Asociatii precizeaza ca avocatii societatii nu se vor prezenta in dosarele penale in saptamana 12-15 aprilie, cu exceptia cazurilor care nu pot fi amanate. Mai mult, avocatii de la Tuca Zbarcea & Asociatii ii vor recuza pe membrii „Completului negru ICCJ”, Ionut Matei, Florentina Dragomir si Alina Ioana Ilie, in dosarele care urmeaza sa fie solutionte de acestia.


Iata anuntul Tuca Zbarcea & Asociatii:


Societatea de avocati Tuca Zbarcea & Asociatii isi exprima profunda stupefactie fata de considerentele hotararii de condamnare a avocatului Robert Rosu. Ele reprezinta, dincolo de nedreptatea comisa impotriva colegului nostru, un atac la insasi esenta profesiei de avocat.

In semn de protest si de alarma, avocatii societatii Tuca Zbarcea & Asociatii vor evita prezenta in salile de judecata a litigiilor penale in saptamana 12-15 aprilie, cu exceptia cazurilor care nu pot fi amanate. De asemenea, in dosarele penale care ar urma sa fie solutionate de membrii completului care l-a condamnat pe Robert Rosu pentru ca el 'trebuia sa stie' ca anumite hotarari judecatoresti definitive sunt 'gresite', avocatii nostri vor solicita recuzarea acestora.

Multumim tuturor colegilor si prietenilor si, in special, organelor de conducere a profesiei de avocat pentru exceptionalele dovezi de solidaritate fata de cazul confratelui nostru si pentru extraordinara preocupare fata de conservarea prestigiului si independentei profesiei. O plecaciune speciala in fata avocatilor care au regasit in #cazulRobertRosu umilintele si nedreptatile pe care le-au indurat in trecut si care si-au unit vocile solicitand respectarea demnitatii lor profesionale.

Asiguram, pe aceasta cale, pe toti magistratii romani de intreaga noastra pretuire si profundul nostru respect si ne exprimam speranta ca suprematia Constitutiei si independenta actului de justitie sa ramana principiile calauzitoare ale unui sistem pe care ne place sa-l numim 'al statului de drept'”.

Comentarii

# cineva care a patit-o date 12 April 2021 13:13 +2

ATENTIE mare ! Un SFAT . Nu lasati garda jos dupa o achitare in prima instanta. Asta se doreste de fapt pentru ca apoi sa va dea in cap .Fiti chiar mai indarjiti,la instanta de control judiciar,in apararea voastra.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.05.2024 – Procuror cu demisia trimisa la CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva