24 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CONDAMNARE LA COMANDA – Elena Udrea anunta ca are proba care devoaleaza presiunile facute in dosarul “Gala Bute” pentru mentinerea pedepsei de 6 ani inchisoare: “Am aflat de la cei care au fost implicati, oameni care au fost presati sa faca lucrul acesta. Sunt discutii si oameni care recunosc. Sunt din zona Justitiei si din zona politica. O sa aveti si aceste probe... Sefa Parchetului European sugereaza ca daca nu faceti asa Romania nu o sa intre in Schengen” (Video)

Scris de: G.T. | pdf | print

20 February 2023 11:26
Vizualizari: 4180

Elena Udrea (foto) afirma ca detine probele care ar demonstra ca a fost condamnata la comanda in dosarul “Gala Bute”, dosar in care, in 7 aprilie 2022, Inalta Curte a respins contestatia in anulare si a mentinut condamnarea de 6 ani inchisoare cu executare, cu incalcarea Deciziei CCR 685/2018 care impunea rejudecarea apelului (click aici pentru a citi).


 

In interviul acordat jurnalistei Anca Alexandrescu, si difuzat duminica seara, 19 februarie 2023, la Realitatea Plus, Elena Udrea a precizat ca poate pune la dispozitie probele care sa arate presiunile care s-au facut pentru trimiterea sa la inchisoare. Ar fi vorba despre discutii ale unor persoane din zona Justitiei si din zona politica, Udrea precizand ca a aflat ce s-a intamplat chiar de la cei implicati.

Pe de alta parte, Elena Udrea a facut trimitere in mod direct la sefa Parchetului European, Laura Kovesi, pe care a acuzat-o ca ar fi cerut anumite solutii pe motiv ca in caz contrar Romania nu va intra in Schengen.


Iata declaratiile Elenei Udrea:

 

“Eu am aflat ce s-a intamplat a doua zi. Nu m-a sunat nimeni sa imi spuna ca atunci s-a schimbat decizia. A doua zi am aflat tot ce s-a intamplat, pentru ca era incredibil cum putea sa se dea o decizie prin care sa se incalce decizia CCR.

Am aflat de la cei care au fost implicati in toata nebunia aceasta, oameni care au fost presati sa faca lucrul acesta. Sunt discutii si oameni care recunosc lucrul acesta. Sunt din zona Justitiei si din zona politica. O sa aveti si aceste probe. Eu nu gasesc o vina acestor oameni, atunci cand vine sefa Parchetului European si sugereaza ca daca nu faceti asa Romania nu o sa intre in Schengen, spre exemplu...

 


Comentarii

# DODI date 20 February 2023 16:58 +4

Povestea aceasta cu probele Lenuței este echivalentă cu filmările arhicunoscutului securist Ghiță. Despre care nu se mai face vorbire de parcă n-ar fi existat.

# 1,15% prejudiciu recuperat date 22 February 2023 10:37 +2

În dosarul Gala Bute s-a dispus confiscarea sumei de 991.443 lei precum și obligarea debitorului la plata sumei de 8.116.800 lei reprezentând prejudiciu către Autoritatea Națională pentru Turism. În urma aplăcării măsurilor de executare silită în acest dosar (sentință pronunțată în 2018), până la data de 16 ianuarie 2023, a fost încasată suma de 105.318 lei.Asta înseamnă că, dintr-un total de 9.108.243 lei. ANAF a recuperat, în apropae 5 ani de zile, doar 1,15%. Procedura de executare a fost suspedată în perioada 21 decembrie 2018- 29 iunie 2022, în baza unei hotărîri a ÎCCJ. Perioada coincide cu intervalul de timp cuprins între capturarea lui Udrea în Costa Rica și condamnarea ei definitivă în dosar, după aducerea în țară. Pentru a recupera prejudiciul din dosarul „Gala Bute”, „ANAF desfășoară procedura de valorificare pentru două autoturisme și un ansamblu de bunuri imobile (șase terenuri), restul bunurilor sechestrate fiind în procedură de evaluare”.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.06.2024 – Prinsa in scandalul Coldea, Kovesi si-a reactivat propagandistii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva