2 December 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CONTRAATACUL LUI MATEESCU – Seful CSM Bogdan Mateescu da replica dupa ce avocatul Adrian Toni Neacsu a dezvaluit ca portalul de jurisprudenta ReJust, dezvoltat de Consiliu pentru a inlocui platforma ROLII, a fost inregistrat pe persoana fizica: “Toate serverele din justitie sunt in platforma STS, potrivit legii, sper ca nu va dori persoana fizica cu vot egal in Rolii cu CSM, UNBR, UNNPR, etc. sa le detina ea insasi... Sunt siderat de aceste incercari destul de nefericite”

Scris de: George TARATA | pdf | print

28 January 2022 14:17
Vizualizari: 5456

Presedintele interimar al CSM Bogdan Mateescu (foto) replica dupa ce avocatul Adrian Toni Neacsu a dezvaluit ca portalul de jurisprundenta ReJust dezvoltat de Consiliu pentru a inlocui platforma ROLII a fost inregistrat pe persoana fizica (click aici pentru a citi). Intr-o postare facuta pe un grup al avocatilor si judecatorilor, vineri, 22 ianuarie 2022, in posesia careia Lumea Justitiei a intrat, Mateescu il acuza pe Neacsu ca face speculatii si ofera o serie de explicatii in ceea ce priveste inregistrarea ReJust.


 

Astfel, Bogdan Mateescu precizeaza ca site-ul rejust.ro a fost inchiriat de seful Serviciului de Informatica si Statistica judiciara din CSM, pe banii lui, inclusiv pentru construirea aplicatiei si testarea ei inainte de a fi pusa la dispozitia publica, urmand ca ulterior sa fie cedat in folosinta Consiliului, facandu-se si mentiunea pe hosting dupa notificarile de rigoare. Ceea ce intre timp, dupa dezvaluirea lui Adrian Toni Neacsu, s-a si intamplat (vezi facsimil). Mateescu adauga si ca s-a solicitat sprijinul Serviciului de Telecomunicatii Special (STS), pentru verificarea securitatii aplicatiei, toate serverele din justitie fiind in platforma STS, potrivit legii.

Pe de alta parte, seful CSM lanseaza un atac la adresa lui Adrian Toni Neacsu, fara a-i mentiona numele, despre care afirma ca are vot egal cu CSM in Fundatia ROLII, desi este persoana fizica. Mai mult, Mateescu acuza ca toate criticile impotriva ReJust au venit in momentul in care a incetat un contract “oneros” incheiat prin Fundatia ROLII, aspect despre care presedintele interimar al CSM da asigurari ca va fi verificat.


Prezentam replica lui Bogdan Mateescu dupa dezvaluirea avocatului Adrian Toni Neacsu:


Fata de speculatia in sensul ca site-ul ReJust este detinut de o persoana fizica si alte speculatii facute de o persoana interesata, si dansa tot persoana fizica dar cu vot egal CSM in fundatia ROlii, arat ca site-ul rejust.ro a fost inchiriat de catre seful Serviciului de Informatica si Statistica judiciara, pe banii lui, inclusiv pentru construirea aplicatiei si testare inainte de a fi pusa la dispozitia publica. Domnul judecator sef serviciu SISJ a cedat folosinta CSM, urmand a se face si mentiunea pe hosting dupa notificarile de rigoare. Mai mentionez ca s-a solicitat sprijinul institutiei competente, STS, pentru verificarea securitatii aplicatiei, inainte de a fi lansata, tocmai pentru a ne asigura ca nu vulnerabilizam nimic, raportul fiind pastrat la CSM. De altfel, toate serverele din justitie sunt in platforma STS, potrivit legii, sper ca nu va dori persoana fizica cu vot egal in Rolii cu CSM, UNBR, UNNPR, etc. sa le detina ea insasi.

Sunt siderat de aceste incercari destul de nefericite pe care eu le inteleg foarte bine, cunoscand destul din cat trebuie sa cunosc. Incercari care nu au venit la lansarea portalului ReJust, ci doar cand se pune problema lamuririi situatiei Rolii si chiar in ziua in care cel putin un contract oneros prin aceasta fundatie inceta, dar continuamin verificarile sub acest aspect.

Portalul ReJust va asigura punerea la dispozitia profesionistilor dreptului in mod gratuit, anonimizat, hotararile instantelor judecatoresti, in mod sigur si accesibil. 

Va invit sa o folositi aici: https://rejust.ro/”.


Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.11.2023 – Chereches a picat la domnisoara Aida

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva