13 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CORESPONDENTA CARE I-A INFUNDAT PE CITU, VOICULESCU SI MIHAILA – Achizitia nejustificata a vaccinurilor anti-Covid prin care s-a adus un prejudiciu de peste 1 miliard euro statului a fost reclamata chiar de ministrul Finantelor din Guvernul Citu, Alexandru Nazare: “Acest numar total corespunde unui raport de 5,7 doze/1 persoana eligibila”. In referatul DNA de ridicare a imunitatii apare si numele fostului secretar de stat din Ministerul Sanatatii, Andrei Baciu

Scris de: George TARATA | pdf | print

24 November 2023 14:58
Vizualizari: 5676

Apar noi detalii din dosarul bomba lansat pe piata de DNA, joi seara, 23 noiembrie 2023, privindu-i pe fostul premier PNL Florin Citu si fostii ministri USR ai Sanatatii, Vlad Voiculescu si Ioana Mihaila, acuzati de fapte de abuz in serviciu in legatura cu achizitionarea de vaccinuri anti-Covid, afacere in urma careia statul a fost prejudiciat cu peste 1 miliard de euro. Cauza vizeaza modul in care Guvernul Citu a achizitionat, in mai multe etape, peste 52 de milioane de doze de vaccin anti-Covid, in conditiile in care populatia vaccinabila era de 10,7 milioane de cetateni, iar anterior fusesera achizitionate alte 23 de milioane de doze de vaccin anti-Covid, suficiente pentru vaccinarea unui numar de peste 23 milioane persoane (click aici pentru a citi).


 

Concret, DNA il acuza pe Florin Citu de doua infractiuni de complicitate la abuz in serviciu, pe Vlad Voiculescu de doua infractiuni de abuz in serviciu, iar pe Ioana Mihaila de o infractiune de abuz in serviciu. Dosarul este instrumentat de seful Sectiei I a DNA de combatere a infractiunilor de coruptie, procurorul George Adrian Matei (foto).


Nazare de la Finante a mirosit smecheria


Conform informatiilor din referatul de ridicare a imunitatii al DNA, una dintre probele parchetului anticoruptie vizand achizitionarea nejustificata de vaccinuri anti-Covid a fost oferita de Ministerul de Finante, condus in perioada Guvernului Citu de Alexandru Nazare. In acest sens, referatul DNA dezvaluie existenta unei corespondente intre Ministerul Sanatatii si Ministerul de Finante, prin care aceasta din urma institutie reclama numarul prea mare de doze de vaccin anti-Covid ce urmau sa fie achizitionate. De altfel, tocmai din cauza acestui lucru Alexandru Nazare avea sa plece de la Ministerul Finantelor.

Spre exemplu, potrivit Mediafax, in 15 aprilie 2021, Ministerul Finantelor a restituit Ministerului Sanatatii un memorandum privind achizitia de vaccinuri. Ulterior, intr-o adresa din 12 mai 2021, Ministerul de Finante a sesizat fix numarul nehustificat de mare de vaccinuri ce se intentionau a fi achizitionate: “Totodata, din datele prezentate rezulta ca au fost contractate 65,83 milioane de doze de vaccin si urmeaza a se contracta 42.09 milioane de doze (Pfizer, Novavax si CureVac), rezultand pentru Romania un numar total de doze de vaccin de 107,92 milioane. Acest numar total corespunde unui raport de 5,7 doze/1 persoana eligibila, in conditiile extinderii vaccinarii la populatia peste 2 ani (cca. 18,9 milioane persoane)”.


Seful CNAS, Andrei Baciu, mentionat in referatul DNA


Pe de alta parte, in acelasi referat al DNA este mentionat si un alt membru al cabinetului Citu. Ne referim la fostul secretar de stat din Ministerul Sanatatii, Andrei Baciu, in prezent presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate. Acesta apare ca fiind la randul sau implicat in procedura de achizitie nejustificata a vaccinurilor. Deocamdata DNA nu a precizat daca Baciu are sau nu vreo calitate in dosar.

Comentarii

# santinela date 24 November 2023 16:05 +13

" Complicitate" la abuz in serviciu este de rasul curcilor,dosar menit sa scrie pe el "prescriptie" . Nu va pati nimeni nimic,doar politic vor deconta berbecii de la USR !

# cetatean de moda veche date 25 November 2023 06:33 +9

Eu consider ca dosarul ar trebui anchetat de catre DIICOT! Urmarile, avand in vedere decesele inregistrate ca urmare a vaccinarii, cat si datorita masurilor prin care po******tia a fost OBLIGATA SA SE VACCINEZE. Coroborat cu faptul ca datele despre vaccin au fost "secretizate" dovedesc VINOVATIA si PREMEDITATEA. Parchetul ar urma sa stabilesca gradul de vinovatie al fiecaruia in special pe latura nationala a posibilei(!)infractiuni. Atentie la latura "materiala" strict nationala a cumulului de infractiuni. Sa nu mai vorbim de "conditiile" sociale care au fost "valorificate" pentru comiterea de posibile (!) infractiuni. Asa ,ca circumstanta agravanta!

# marin date 27 November 2023 11:13 +1

nimic despre alt-ra-hat? nimic despre cioclii apocaliptici si propagandistii mortii? nimic despre genocidul asupra romanilor? intre ei rechinii. ei se razboiesc de fenta public si in spate isi impart banii! atat timp cat nu-i vad judecati pe criminalii care au constans romanii la otravire, imbolnavire si moarte, vad absolut tot ce se intampla acum UN CORC PENTRU PROSTIME!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.06.2024 – Solomon o vrea pe “Veverita” la PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva