24 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

COSMARUL LUI IOHANNIS LUPTA CU CENZURA DE STAT – Jurnalistul Marius Albin Marinescu, autorul unor dezvaluiri grele despre familia Iohannis, contraataca dupa ce site-ul sau, Justitiarul.ro, a fost inchis brutal: “A fost suprimata o publicatie, contrar dispozitiilor constitutionale... Am luat act de decizie cand am constatat ca nu pot utiliza site-ul... Nu s-a primit nicio notificare, neavand stiinta ca se dorea eliminarea unor articole, lucru pe care cu siguranta il efectuam” (Adresa)

Scris de: George TARATA | pdf | print

27 April 2020 18:19
Vizualizari: 15533

Cosmarul lui Iohannis”, asa cum este cunoscut jurnalistul sibian Marius Albin Marinescu datorita dezvalurilor crunte pe care le-a facut de-a lungul anilor despre afacerile imobliare ale lui Klaus si Carmen Iohannis, contraataca oficial dupa ce site-ul sau, Justitiarul.ro, a fost inchis brutal.


 

Asa cum Lumea Justitiei a prezentat in articolul “Cosmarul lui Iohannis, redus la tacere”, portalul Justitiarul.ro a fost inchis de Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) la cererea Grupului de Comunicare Strategica, pe motiv ca ar fi publicat doua articole ce ar fi continut informatii false (click aici pentru a citi). Intr-o adresa trimisa ANCOM, jurnalistul Marius Albin Marinescu precizeaza ca era vorba de fapt despre un articol publicat anterior decretului privind instituirea starii de urgenta care da liber la cenzura de stat (deci nu intra sub incidenta acestui decret), iar al doilea articol reclamat era un reportaj realizat in SUA, insotit de comentariul unui roman din Franta. Aparat de cunoscutii avocati Dan Chitic si Lucian Dumitrascu, proprietarul Justitiarul.ro acuza ca site-ul sau a fost inchis contrar dispozitiilor art. 30, alin. 1-4 din Constitutia Romaniei, care stabilesc ca nicio publicatie nu poate fi suprimata. De asemenea, Marius Albin Marinescu dezvaluie ca nu a primit nicio notificare privind eliminarea celor doua articole, precizand ca in cazul in care i s-ar fi cerut, acestea ar fi fost indepartate de pe site.

In aceste conditii, Marius Albin Marinescu solicita ANCOM redeschiderea site-ului Justitiarul.ro, cu mentiunea ca cele doua articole din cauza carora publicatia a fost inchisa nu vor mai aparea pe site.

 

Iata adresa jurnalistului Marius Albin Marinescu trimisa ANCOM (vezi facsimil):


In fapt, subsemnatul am infiintat in septembrie 2000 publicatia JUSTITIARUL, revista de atitudine impotriva coruptiei si abuzurilor, cu moto-ul 'Adevarul mai presus de teama!', devenita din anul 2006 si publicatie online, aceasta a avut scopul de a fi un vehicul de comunicare a unei diversitati de opinii despre realitatea istorica si prezenta, astfel incat prin dezbatere si schimb de informatii sa ajungem la o mai buna intelegere a trecutului si a prezentului nostru.

Am considerat ca o societate este in mod real democratica doar daca presa este libera, este independenta, fara ingerinte si presiuni de orice natura, inclusiv politice.

Ca orice jurnalist, am crezut ca prevederile constitutionale vor fi respectate si fac trimitere la dispozitiile art. 30 alin. 1-4 din Constitutia Romaniei care statueaza:

'(1) Libertatea de exprimare a gandurilor, a opiniilor sau a credintelor si libertatea creatiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare in public sunt inviolabil.

(2) Cenzura de orice fel este interzisa.

(3) Libertatea presei implica si libertatea de a infiinta publicatii.

(4) Nici o publicatie nu poate fi suprimata.'

Prin adoptarea Deciziei nr. 506/23.04. 2020, practic a fost suprimata o publicatie, contrar dispozitiilor constitutionale precizate.

Precizez ca am luat act de aceasta decizie cu totul intamplator, in momentul cand m-am asezat la masa de lucru si am constatat ca nu pot utiliza site-ul, fapt ce m-a determinat sa iau legatura cu web hostingul Societatea NETDESIGN SRL, care mi-a comunicat faptul ca nu mai beneficiez de publicatie ca urmare a masurilor luate de ANCOM prin Decizia nr. 506/23.04.2020.

Masura luata de suprimare a site-ului https://www.justitiarul.ro, constituie in opinia subsemnatului o eroare, situatie care este confirmata inclusiv de actele normative invocate drept temei de drept prin Decizia nr. 506/23.04. 2020.

Astfel, Decretul 240/14.04.2020 art. 91 prevede ca:

'(1) Institutiile si autoritatile publice, precum si operatorii privati contribuie la campania de informare publica privind masurile adoptate si activitatile desfasurate la nivel national.

(2) In situatia propagarii unor informatii false in mass-media si in mediul on-line cu privire la evolutia COVID-19 si la masurile de protectie si prevenire, institutiile si autoritatile publice intreprind masurile necesare pentru a informa in mod corect si obiectiv populatia in acest context.

(3) Furnizorii de servicii de gazduire si furnizorii de continut sunt obligati ca, la decizia motivata a Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii, sa intrerupa imediat, cu informarea utilizatorilor, transmiterea intr-o retea de comunicatii electronice ori stocarea continutului, prin eliminarea acestuia la sursa, daca prin continutul respectiv se promoveaza stiri false cu privire la evolutia COVID-19 si la masurile de protectie si prevenire.'

Conform acestor reglementari informarea utilizatorilor este obligatorie, de aceasta informare si notificare nu am beneficiat, astfel a fost nesocotit principiul egalitatii armelor consacrat de art. 6 din Conventia Europeana a Drepturilor Omului, daca avem in vedere chiar continutul deciziei 506/23.04.2020.

Din considerentele deciziei se motiveaza (fila 2 paragraful 2):

'Avand in vedere ca, astfel dupa cum rezulta din analiza inaintata Ministerului Afacerilor Interne de catre Grupul de Comunicare Strategica, in data de 25 martie 2020, acesta a transmis pe cele doua adrese de email ale redactiei solicitarea de a elimina o serie de articole disponibile pe site-ul http://romania–veche.ro, deoarece informatiile prezentate prin intermediul acestora se inscriu in categoria fake news'... fiind apoi pe larg descrise articolele la care au facut referire.

In ceea ce priveste site-ul https://www.justitiarul.ro nu s-a primit la redactie nicio notificare, nicio instiintare din partea Ministerului Afacerilor Interne asa cum s-a procedat cu cealalta publicatie suspendata prin aceeasi decizie, neavand stiinta ca se dorea eliminarea unor articole publicate pe acest site, lucru pe care cu siguranta il efectuam daca beneficiam de aceeasi procedura ca si publicatia romania veche.ro, desigur ca nebeneficiind de egalitate de tratament nu am avut posibilitatea sa dau curs acestor solicitari, fapt ce a condus la blocarea publicatiei administrata de subsemnatul.

Fac mentiunea ca articolul: 'Isteria Covid pretext pentru legi abuzive' a fost publicat anterior primului decret de declarare a starii de urgenta, in consecinta acestui articol nu-i sunt aplicabile prevederile art. 91 din Decretului nr. 240/2020, raportat la prevederile art.15 alin 2 din Constitutia Romaniei care consacra neretroactivitatea legii.

In ceea ce priveste articolul 'SUA: Centrele de urgenta COVID-19 anuntate ca fiind ultra-saturate sunt goale', in acest material este preluat un reportaj video cu deplasarea unor investigatori din SUA in spatii descrise ca centre de urgenta pentru bolnavii de Covid-19 si care de fapt ar fi fost goale. Aceste imagini erau insotite de comentariul domnului Mihnea Codrescu, din Franta.

In consecinta, art. 91 (3) din Decretul 240/2020, impunea informarea utilizatorilor si de asemenea nu prevedea suprimarea publicatiei in integralitate ci numai a articolelor pretinse a fi neconforme cu realitatea.

In situatia in care publicatia https://www.justitiarul.ro ar fi fost notificata ca si publicatia romania–veche.ro, am fi dat curs acesteia si am fi radiat cele doua articole.

Avand in vedere cele sustinute va solicitam sa dispuneti redeschiderea site-ului publicatiei, cu mentiunea ca pe site nu vor mai aparea cele doua articole avute in vedere de autoritati, care au stat la baza emiterii Deciziei 506/23.04.2020”.

 


Comentarii

# NM date 27 April 2020 15:30 +4

Mai oameni buni, cine a închis aceasta puicatie? Grindeanu. Iohanis dacă Ancom nu vroia nu îl inchidea

# Cetateanul date 27 April 2020 17:25 +11

Intreb pentru un prieten: cum mai este presedinte la agentia lu peste un nene ce a participat la intruniri politice ale ciumei rosii (prezentate de mass media) cand legea de organizare ii interzice expres orice afiliere ori activitate politica? Sau o fi ca la purtatorii de halate negre... cand se dau placute suedeze ciumei rosii este cu deontologeala? PS Si justitiarul se plange cui? Purtatorilor de halate negre? Pe bune? :)

# Lechi date 27 April 2020 19:22 +12

Salut ! Pentru dl Wkj, am impresia ca, Constitutia este un set de reguli,care trebuie respectate de altii ... Declara ca Parlamentul este nelegitim ! Pai cine da legitimitate parlamentului ? Poporul, o data la 4ani. Cine poate sa-,i ia legitimitatea : numai cine i-a dat-o ,adica tot poporul! Cine poate suprima o publicatie : nimeni, ca asa scrie in Constitutie ! Atunci, cine a suprimat justitiarul.ro ? Nu stiu asta, dar stiu ca la SRI exista un departament de aparare a Constitutiei . Cred ca, numai Parlamentul ar putea, daca vrea, sa puna in miscare o actiune in urma careia, sa aflam si noi, pasii facuti, care au dius la acest abuz ! Sper ca justitiarul.ro nu se preda !

# DODI date 27 April 2020 20:05 +9

Grindeanu se înțelege bine cu tembelul de la Cotroceni. Nu contează culoarea politică atunci când ambii au aceeași culoare securistă. Numitorul comun al celor doi este lipsa de caracter, micimea umană și lipsa de scrupule în executarea ordinului de zi pe unitate SRI. În rest Constituția, legile țării sunt mofturi pentru căței.

# Serban Vasile date 27 April 2020 20:10 +6

Oare ce mai este de ascuns.Toti stim si eu unul sustin ca procesul de la Sibiu,intre FDMR si GEG,a fost o gresala enorma si prin urmare dosarul trebuie redeschis si rejudecat.Eu il consider cel mai mare BUM imobiliar facut dupa al II-lea razboi mondial,si prin urmare daca este gresit,trebuie rejudecat !!

# Lechi in date 27 April 2020 21:02 +2

Salut ! Pentru dl Wkj, am impresia ca, Constitutia este un set de reguli,care trebuie respectate de altii ... Declara ca Parlamentul este nelegitim ! Pai cine da legitimitate parlamentului ? Poporul, o data la 4ani. Cine poate sa-,i ia legitimitatea : numai cine i-a dat-o ,adica tot poporul! Cine poate suprima o publicatie : nimeni, ca asa scrie in Constitutie ! Atunci, cine a suprimat justitiarul.ro ? Nu stiu asta, dar stiu ca la SRI exista un departament de aparare a Constitutiei . Cred ca, numai Parlamentul ar putea, daca vrea, sa ia puna in miscare o actiune in urma careia, sa aflam si noi, pasii facuti, care au dius la acest abuz ! Sper ca justitiarul.ro nu se preda !

# Tipa date 27 April 2020 23:01 +4

Sa mai puna un punct dupa justitiarul si sa- l redeschida sau ceva de genul , o chichita si astfel deschide siteul cu acelasi nume si iohanis o ia in bot.Citeam zilnic justitiarul.Faceti si voi ca altii si redeschideti in ciuda paganului si loviti- l si mai tare.

# Un medic dezvaluie minciuna covid date 27 April 2020 23:07 +2

https://youtu.be/VBePwQfiVv4

# Doina date 28 April 2020 02:21 +1

ESTE TOTAL NECINSTIT. JUSTITIARUL S-A NASCUT INAINTEA EREI POLITICE JOHANNIS. ESTE O PUBLICATIE MUNCITA, ARTICOL CU ARTICOL SI CITITA. PANA ASTAZI AM CREZUT IN JOHANNIS, insa aceasta este prima mare nedreptate pe care o vad iar pentru asta ma intreb: DE CE?

# sic semper tyrannis date 28 April 2020 07:11 +7

Cotidianul este inchis si vor mai urma si altele. Nu ai voie sa vorbesti impotriva "adevarului" oms-asa cum nu ai voie sa vorbesti de faptul ca in Romania se duce un razboi intre democratii satanisti sua si republicanii lui Trump! Trump este IMPOTRIVA VACCINARII SI DORESTE LIBERTATEA OAMENILOR CONFORM CONSTITUTIEI AMERICANE. Democratii VOR MODIFICAREA CONSTITUTIEI SI LIBERALIZAREA PEDOFILIEI SI CANIBALISMULUI-afacerea PIZZAGATE. Vaccinarea TREBUIE FACUTA CU FORTA CA SA NE PREGATEASCA DE MICROCIPARE. Distante de 2 m nu este pentru "covid", ci ca sa ne poata urmari prin cipul care va comunica cu antena 5g (atentie !! aceste tehnologii se instalaza in toate tarile OBLIGATORIU) si satelitii elon musk, Toata clasa politica din Romania este controlata neo-nazistilor "democrati" din SUA. In Europa se ridica neo-nazismul-marxist. lumea va fi un lagar de concentrare:fmi Lagarde: "prea multi batrani care traiesc prea mult"/oms: "este timpul sa luam batranii". Ropmania trezeste-te !

# imun/teanu date 28 April 2020 10:28 +3

In pofida genunchilor fragezi doamna Iohanis este in poze trista, din ce in ce mai. EL, sobru mereu, pe frunte nu-i lipseste nici una si nici trei una peste alta coroane ci doar cozorocul SS.

# tedy date 28 April 2020 14:30 -2

@semper.. Ești cu capu' nene. Bine că nu te ia nimeni în seamă

# Un fin observator date 28 April 2020 19:50 +2

sesizeaza cu usurinta ca Neo-nazismul marxist de stanga in Romania avandu-i promotori pe strainii de neam si tara lutheranul Iohannis si catolicul Orban continua lupta de veacuri impotriva evreilor si a tiganilor pe taramul unei tari ortodoxe practicante.

# mitica date 28 April 2020 20:12 +1

Oare cand "justitia" din ROMANIA ii vor judeca si condamna pe geta si klaus johanis?Chiar nu avem justitie?

# Desteapta-te, Romane! date 3 May 2020 04:02 0

https://www.youtube.com/watch?v=8kbFf4Cp-fU Prof.univ.dr. Corvin Lupu (Justițiarul.ro): interzicerea împiedică accesul la arhiva despre Iohannis ---explica totul foarte curajos.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.06.2024 – Prinsa in scandalul Coldea, Kovesi si-a reactivat propagandistii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva