17 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CRESC SALARIILE IN CSM, INM si IJ – Presedintele CSM, Daniel Gradinaru, a semnat Decizia 89/2023 prin care sunt majorate salariile membrilor Consiliului, aparatului de lucru din CSM, sefilor INM si sefilor IJ: “Incepand cu 1 ianuarie 2018 vor fi salarizati prin acordarea valorii de referinta sectoriala in suma de 605,225”. O crestere similara a avut loc si in cazul judecatorilor de la Inalta Curte. Urmeaza instantele din tara si parchetele (Decizia)

Scris de: George TARATA | pdf | print

5 April 2023 14:21
Vizualizari: 13815

Un ordin similar celui prin care presedinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Corina Corbu, a crescut salariile judecatorilor de la instanta suprema (click aici pentru a citi) va fi aplicat si la Consiliul Superior al Magistraturii. Seful CSM, judecatorul Daniel Gradinaru, a semnat ordinul prin care se majoreaza retroactiv salariile membrilor CSM, incepand cu 1 ianuarie 2018, ceea ce inseamna ca de aceasta crestere vor beneficia si membrii fostului Consiliu. O crestere care, din calculele noastre, ar fi de 20-25%.


 

Lumea Justitiei prezinta in exclusivitate Decizia nr. 89 din 4 aprilie 2023, prin care presedintele CSM Daniel Gradinaru a dispus calcularea salariilor membrilor CSM incepand cu 1 ianuarie 2018, pe baza unei valori de referinta sectoriala (VRS) de 605,225 lei, nu de 484,18 lei, asa cum este prevazuta in prezent de Legea nr. 153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice (Legea salarizarii unitare). Ca si in cazul ICCJ, decizia de majorare a salariilor are la baza valul de procese castigate de numerosi magistrati care au dat statul roman in judecata, cerand ca drepturile banesti sa le fie calculate pe baza VRS-ului de 605,225 lei.


Nu doar membrilor CSM le va creste salariul


Foarte important este ca decizia lui Daniel Gradinaru nu vizeaza doar indemnizatiile membrilor CSM. De o majorare identica vor beneficia si:

- personalul de specialitate juridica asimilat judecatorilor si procurorilor din cadrul aparatului propriu al CSM;

- judecatorii si procurorii detasati in cadrul aparatului propriu al CSM;

- sefii Institutului National al Magistraturii;

- sefii Scolii Nationale de Grefieri;

- consilierii presedintelui CSM, cu studii superioare juridice;

- specialistii din domeniul informatic din aparatul propriu al CSM.


De asemenea, o salarizare raportata la VRS-ul de 605,225 lei priveste si sefii Inspectiei Judiciare, insa nu din 1 ianuarie 2018, ci de la 16 decembrie 2022.

 

Conform informatiilor noastre, urmeaza ca majorari similare sa fie dispuse atat in cazul instantelor din tara, cat si a parchetelor.


Prezentam decizia presedintelui CSM Daniel Gradinaru:

 
Comentarii

# santinela date 5 April 2023 14:38 -8

Asta-i culmea tupeului,dar la ce obraz gros au nemernicii astia nici nu mai conteaza.Tara arde si baba se piaptana !

# Cetateanul date 5 April 2023 14:48 0

Umblă vorba că mai puțin la ăia din ograda pelticului :lol:

# Ioana M. date 5 April 2023 15:10 -4

Le educ pensiile...dar.....le.maresc salariile...pe motiv de " austeritate".Apoi vor creste si pensiile, in functie de salariu. Austeritate doar pentru prosti. Prosti da' multi.Votanti.

# Valter COJMAN date 5 April 2023 15:14 -3

De asta nu sunt bani in buget...

# Vlad date 5 April 2023 16:26 0

...si iar nu o sa avem crese,scoli,spitale...Bai,ce necaz imi este...

# Martin Carmen date 5 April 2023 18:47 -5

Sfidarea bunului simț, nici nu dau în brânci cu munca,cum îndrăznesc sa se pensioneze la 45 de ani! Dar,știți,nu-i totul sa fii deștept,totul e sa gasesti pe alții mai prosti ca tine. MI-E RUSINECA SUNT IN TARA ASTA! BINEINTELES CA AU DOSARE CU CARE SANTAJEAZA CAT O SA MAI SUPORTSM!?

# Andrei date 6 April 2023 12:04 0

Prea mult scandal cu Cardul de energie-- destule persoane au primit inscrisuri identice 'ca depasesc suma de 2000 lei lunar si etc'! Cardul 'sprijin pentru romania' cu 250 lei la 2 luni a dat loc la invidie din partea celor smecheri! Cardul alimentar oferit de unele primarii, de asemeni a creat scandal, nu mai vorbim de faptul ca destui trantori=cei care se fac ca muncesc au pretentia ca ei intretin pensionarii, a se vedea si jurnaliste care afirma ca pensionarii primesc bani fara sa produca nimic adica nu muncesc! Nici un pensionar nu moare de foame si acestia sunt cei care isi platesc la timp datoriile! Ar trebui ca banii investiti in cardul energie si cardul sprijin pentru romania sa fie dati la cei cu societate tip srl, si luata decizia urgenta pentru 'sinucidere medicala asistata' de buna-voie sa fim si noi o tara tip ue si shenghen! email invalid

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.07.2024 – Fost judecator, actual secretar de stat in MJ, la sueta cu un inculpat

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva