11 December 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CRISTINEL S-A PRINS MAI INCETINEL – Presedintele Curtii de Apel Suceava Cristinel Grosu a fortat obligativitatea purtarii mastilor in instanta chiar si dupa incheierea starii de alerta. Noaptea mintii: in prima zi fara restrictii, Cristinel Grosu a dispus: „Este obligatorie purtarea mastii de protectie”. A doua zi, Cristinel a revenit, modificandu-si decizia: „Recomanda purtarea mastii in situatiile in care, in interiorul Palatului de Justitie, se formeaza aglomerari de persoane” (Deciziile)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

10 March 2022 16:15
Vizualizari: 7843

Bezna mintii la Curtea de Apel Suceava: presedintele instantei, judecatorul Cristinel Grosu (foto), a incercat sa forteze purtarea mastilor in incinta CA Suceava chiar si dupa incheierea starii de alerta.S-a intamplat miercuri, 9 martie 2022, la cateva ore dupa incetarea starii de alerta si implicit a restrictiilor pe care aceasta stare le presupunea – deci inclusiv obligativitatea mastilor in spatii publice inchise.

Mai exact, Cristinel Grosu a emis Decizia nr. 62/2022, unde la articolul 12 citim (vezi facsimil 1):

In salile de sedinta din Palatul de Justitie, respectiv arhive si registraturi, in cadrul programului de lucru cu publicul, pentru o perioada de 30 de zile de la adoptarea prezentei decizii, este obligatorie purtarea mastii medicale de protectie.

Magistratul nu s-a multumit sa aplice nelegala masura de mai sus doar in Curtea de Apel Suceava, ci a extins-o si la nivelul Tribunalului Suceava si al Judecatoriei Suceava, dupa cum vedem in art. 17 teza I:

Dispozitiile art. 1-15 din prezenta decizie se aplica Curtii de Apel, Tribunalului si Judecatoriei Suceava”. 

Ca sa va dati seama de dimensiunea completa a absurdului, va spunem ca in aceeasi zi de 9 martie, seful Curtii de Apel Suceava emisese Decizia nr. 61/2022, unde la articolul 1 anunta ca pune capat restrictiilor pandemice (vezi facsimil 2):

Inceteaza efectele Deciziilor Presedintelui Curtii de Apel Suceava emise in scopul exclusiv al protejarii sanatatii angajatilor si a publicului care interactioneaza cu instantele si al prevenirii raspandirii infectarilor cu virusul Sars-Cov-2, in perioada starii de alerta instituita (n.r. corect: „instituite”) prin Hotararea Guvernului nr. 394/2020, la data de 18 mai 2020 si prelungita (n.r. corect: „prelungite”) succesiv, pana la data de 8 martie 2022”. 

Din fericire, pana la urma judecatorul Grosu s-a prins ca aceasta obligativitate a incetat legal odata cu terminarea starii de alerta, asa ca a emis o noua decizie, in care a precizat ca masura de mai sus este o recomandare. Totusi, a trebuit sa treaca o zi pana cand seful CA Suceava sa emita Decizia nr. 64/2022.


Iata ce prevede art. 1 din Decizia 64/2022 (vezi facsimil 2):


Modifica art. 12 din Decizia nr. 62/9 martie 2022 in sensul ca 'Recomanda purtarea mastii medicale de protectie in situatiile in care in interiorul Palatului de Justitie se formeaza aglomerari de persoane'.
Ce-o fi cu Cristinel?


Incheiem, exprimandu-ne surprinderea cu privire la aceste iesiri in peisaj ale judecatorului Cristinel Grosu, in conditiile in care pana acum magistratul s-a facut remarcat prin luari de pozitie sanatoase.

De exemplu, in 2019, alaturi de numerosi presedinti si vicepresedinti de curti de apel, Grosu a semnat o scrisoare colectiva de protest fata de modul in care judecatorul Cristi Danilet a inteles sa se erijeze in lider al magistraturii romane si sa protesteze la Bruxelles fata de OUG 7/2019 (click aici pentru a citi).

In 2021, impreuna cu alti 11 sefi de CA-uri, acelasi Cristinel Grosu l-a pus la respect pe ministrul din acel moment al Justitiei, Stelian Ion, pentru felul in care acesta il amenintase pe presedintele Curtii de Apel Timisoara, judecatorul Mircea Cretu, ca poate raspunde penal daca se gandeste sa puna in executare hotararile judecatoresti definitive prin care au fost acordate drepturi salariale personalului auxiliar (click aici pentru a citi).

Comentarii

# maxtor date 10 March 2022 17:07 +84

"Sala Pașilor Pierduți "-talpi batute coor frecat;sa vina Edel.

# DODI date 10 March 2022 20:57 +3

Câți au prins curaj după ce unul cu aceleași metehne a prins rădăcini la Cotroceni. Proștii se înmulțesc, nu dispar. Noi avem imensa vină că îi tolerăm și... promovăm.

# The Holy Ghost of Edelweiss date 10 March 2022 21:59 +2

”Blind Judicial Obedience (trad: „Sluga! Sluga dvs, Domnule!”)” – 5 aug 2018 :roll: Moto: „Porcușoru-i porcușor / Nici avocat, nici judecător; / Un Golan Paraditor!” :eek: Mey, Io* amu ceva vreme TREBUIA să merg cam des pe la Palatul de Justiție din Suczawa (mai cunoscut meltenilor sub denumirea de Tractirul și Vespasiana de Apel Suceava). Aclo, într-o zi o trebuit să aștept cam mult să înceapă ședința publică, fiindcă juzii s-o trezât greu pis-de-dmineață, n-o mai avut pe noptieră nici o liniuță de pudră de coca cu care să-și limpezească bostanul căpățânii, pe Strasse o mers cu 7km/h fiindcă n-o avut melițian antemergător care să le facă pârtie limuzinei cu traiect șerpuitor. Apoi la LOCUL de MUNCĂ când o ajuns , n-o întrat în sală și-n dosare (în sală pe picioare și-n dosare cu picioarele) fiindcă întâi s-o priponit pe scările de la intrare în Vespasiană ca să behăie și să zbiere (pe tonuri acute, ca de primadonă – contraaltistă bețivancă, sodomizată de-un viețaș evadat)...

# The Holy Ghost of Edelweiss date 10 March 2022 22:00 +2

că EI se opun la modificările legilor justiției, că NU VOR SĂ RĂSPUNDĂ MATERIAL pentru potlogăriile și matrapazlâcurile comise și că NU VOR SĂ LE FIE EXPERTIZATĂ ȚÂCNELALA dementoidă în mod regulat, la intervale de timp definite prin Lege. Booon! Cât am stat ș-am așteptat să înceapă ședințele publice de paradeală protocolară, mă preumblam pe holuri și mă minunam la niște chestii: deși erau similar înstruțați într-o costumație ca de popă-nebun, cu bavețica de la mic-dejun uitată la gât, (deh! zăpăceala sevrajului matinal!), am tras concluzie că acele CREATURI SATANICE, ca decupate din Ku-Klux-Klan, de fapt aparțineau la 3 klanuri: un klan stetea mai mult jos la parter, într-un țarc cu geamuri thermopan și se uitau după trecătorii justițiabili, îi profilau repejor, îi targhetau în mod individual și se repezeau asupra lor ca Hultanii cei hulpavi, cercând să-i facă pe melteni la portofel. :sad:

# The Holy Ghost of Edelweiss date 10 March 2022 22:01 +2

Dar cel mai mult m-o mirat celelalte două categorii de draci în negru: unii veneau de afară în țivil, întrau în vespasiană, urcau pe scări răstimp în care se camuflau în draci cu bavețică (ulterior am aflat că ăia nu erau draci, ci erau porcușori dintr-o specie tare bizară: Marele Pork Negru, frate de specie suină cu Marele Alb dar infinit mai împuțit ca acesta). Pe lângă Klanul Porcilor Negri, mai era un clan îmbrăcați aidoma unor Holșteini cu bavețică, de se plimbau prin niște catacombe imunde, întunecate, și ieșeau la iveala zilei pe niște borți din spatele fiecărei săli de paradeală. Aiștea din urmă holșteini, când îi vedeau pe Marii Porci Negri deja aflați în sală, îi salutau pe aceștia cu o formulă intrigantă și neînțeleasă: „SLUGA! SLUGA DVS, DOMNULE!” Prima dată am crezut că așa se alintă ei între ei, de-atâta trai bun și huzur pe spezele popü_limii. :sigh:

# The Holy Ghost of Edelweiss date 10 March 2022 22:02 +2

Adicătelea nemaiavând ce face de-atâta sațietate onctuoasă a autosuficienței pă persoană fizică, încep să se prostească salutându-se cu formule arhaice, de pe vremea fanarioților și boiarilor. Abia după ce am venit acasă, am apucat să citesc un fragment dintr-o explicație etimologică, formulată de profesorul clujean Ioan Aurel Pop, rectorul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca. Apăi zicea așa Profesorul, referitor la salutul ardelenilor și bănățănilor: „La origine, cuvântul modern „servus" este o elipsă (rest al unei expresii, obţinut prin suprimarea unor cuvinte care nu sunt indispensabile pentru obţinerea sensului dorit) a expresiei „Ego servus tuus sum!“, ceea ce vrea să zică „Eu sunt servitorul tău!", cu sensul „Mă pun la dispoziţia ta!", „Sunt gata să te slujesc!” WOW! Așadar, formula medievală a salutului „Sluga! Sluga dvs!” e înrudit etimologic cu „Servus” și vine pe filieră scoborâtoare lăchinească.

# The Holy Ghost of Edelweiss date 10 March 2022 22:02 +2

Ș-atunci m-am îngrozit de sensul intrinsec al formulei cu care se salutau Ku-Klux-Klanurile de la Vespasiana de Apel Suceava: cei care, în mod necondiționat și invariabil, inițiau salutul erau Holșteinii ce ieșeau din borțile din spatele sălii. Ăia erau…. JUDECĂTORII. Porcușorii din specia Marele Negru, cei care veniseră de-afară și DEJA erau în sală, erau PROCURORII - STĂPÂNII celor care ieșeau din borți și-i considerau pe aceștia veritabile SLUGI, datoare să le confirme prin Hotărâri, în procentaj de 172%, toate tâmpeniile, tembelismele și năroziile cuprinse în rechizitorii. Cei dintâi achiesau necondiționat la statutul de înrobit pe vecie, priponit de ușiorii binomului și cu urechea găurită cu sula protocolară, motiv pentru care… ÎȘI DECLAMAU MÂNDRIA! MÂNDRIA DE A FI SLUGĂ! :sad: :sad: :sad:

# George date 11 March 2022 10:15 0

Nu-l judecati asa aspru, in ziua de azi nimic nu mai e ceea ce pare. Toate marile puteri si-au aliniat discursul despre niste asa zise laboratoare in ucraina, iar scaraotki fauci a anuntat niste TBC 'rezistent la medicamente'. Deci e posibil sa forteze o noua pandemie, urmata de restrictii si mai drastice, continuarea intepaturilor si certificat verde. Si-au creat toate bazele retoricii, au impanzit toata europa cu ucrainieni, eu scos toate restrictiile, tocmai ca apoi sa acuze populatia ca e vinovata de raspandire. Nu stiu ce e in capul judecatorului, dar fiind in zona vamii Siret, poate stie el mai multe.

# Barbir Gabriel Dănuț date 11 March 2022 11:37 -12

Deși am proces chiar cu domnia sa (judecător Cristinel Grosu) pe motiv că mi-a condiționat accesul în palatul de justiție din Suceava de termoscanare (dosar nr. 2182/86/2020), nimeni nu mi-a condiționat în vreun fel accesul în această clădire la data de 09.03.2022 unde am avut de susținut o cauză, depunând în aceeași zi la dosar înscrisuri (la arhiva Judecătoriei Suceava), respectiv am studiat/fotocopiat o serie de înscrisuri din 3 dosare aflate pe rolul Tribunalului Suceava. Aceste lucruri au necesitat aproximativ 4 ore și ceva, interval de timp în care nimeni nu mi-a adresat barem o aluzie vis-a-vis de faptul că nu purtam așa-zisa "mască de protecție". Ce este adevărat, este adevărat. Doamne ajută. Magister/Master Ing. geolog Barbir Gabriel Dănuț

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 10.12.2023 – Prima adunare generala a judecatorilor in scandalul salariilor

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva