27 March 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DACA NU-I PROSTIE, ATUNCI E TICALOSIE – Hartuirea judecatoarei Neluta Marinica Tudorache de la Tribunalul Calarasi continua si dupa ce aceasta si-a dat demisia din magistratura. In baza unei adrese cu semnatura secretarului general al CSM, judecatorul George Catalin Serban, Neluta Tudorache este somata sa explice de ce nu si-a depus declaratia de avere. De tot rasul: declaratia de avere a judecatoarei Tudorache se afla pe site-ul ANI inca din aprilie (Documente)

Scris de: George TARATA | pdf | print

3 August 2021 13:35
Vizualizari: 7377

Sa fie doar prostie sau ticalosie? Punem intrebarea in contextul in care judecatoarea Neluta Marinica Tudorache de la Tribunalul Calarasi continua sa fie hartuita in cel mai ridicol mod chiar si dupa ce si-a dat demisia din magistratura. De aceasta data nu este vorba despre fabricarea unui alt dosar disciplinar. Mai nou, lui Tudorache i se solicita lamuriri privind motivele pentru care nu si-ar fi depus declaratia de avere si declaratia de interese, desi ele au fost depuse si chiar figureaza pe site-ul Agentiei Nationale de Integritate (ANI).


 

Astfel, Neluta Marinica Tudorache a primit in urma cu cateva zile o adresa din partea presedintei Tribunalului Calarasi, judecatoarea Vica Oprisan, in care i se cere un punct de vedere in legatura cu o pretinsa nedepunere a declaratiei de avere (vezi facsimil 1).

 


Adresa lui Serban


Desigur, presedinta Tribunalului Calarasi nu are nicio vina in acest caz, intrucat somatia pe care i-a trimis-o judecatoarei Tudorache are la baza o cerere din partea Consiliului Superior al Magistraturii. Mai exact, in 16 iulie 2021, printr-o adresa ce poarta semnatura secretarului general al CSM, judecatorul George Catalin Serban (foto), Curtii de Apel Bucuresti (instanta in raza careia se afla Tribunalul Calarasi) i s-a solicitat sa ceara puncte de vedere din partea unor judecatori nominalizati intr-o anexa, in legatura cu motivele pentru care acestia nu si-ar fi depus declaratiile de avere si de interese: “Potrivit dispozitiilor cuprinse in art. 6 alin. (1) lit. g) din Legea nr. 176/2010, ulterior expirarii termenului de depunere, persoanelor care nu au depus declaratiile de avere si declaratiile de interese in termenul legal, li se solicita un punct de vedere. In raport de aceste prevederi legale, va adresam rugamintea de a dispune solicitarea acestor puncte de vedere, persoanelor nominalizate in tabelul anexat, urmand ca aceste raspunsuri sa ne fie transmise de indata sau, cel mai tarziu, pana la data de 28.07.2021” (vezi facsimil 2).

 


Asadar, dupa primirea acestei adrese din partea CSM, Curtea de Apel Bucuresti a informat Tribunalul Calarasi, care la randul sau a instiintat-o pe judecatoarea Neluta Marinica Tudorache. Asta pentru ca numele judecatoarei Tudorache figura in “tabelul anexat” trimis de CSM la Curtea de Apel Bucuresti (vezi facsimil 3).

 Declartiile de avere si de interese au fost depuse de judecatoarea Tudorache inca din aprilie


Problema este ca Neluta Marinica Tudorache a fost somata sa explice de ce nu a depus declaratiile de avere si interese total aiurea, fie din prostia unor functionari ai CSM, fie din ticalosia acelorasi functionari ai CSM. Judecatoarea Tudorache nu are ce punct de vedere sa dea intrucat si-a depus declaratia de avere si declaratia de interese. Si nu doar ca si le-a depus, dar declaratiile figureaza pe site-ul Agentiei Nationale de Integritate (www.integritate.eu), fiind incarcate inca din aprilie 2021 (vezi facsimil 4). Ar fi putut afla asta inclusiv cei de la CSM cu o simpla cautare pe site-ul ANI.

Mai mult, potrivit informatiilor noastre, anterior comunicarii inscrisurilor de mai sus, judecatoarea Tudorache ar fi transmis verbal presedintei Tribunalului Calarasi ca a inregistrat declaratiile de avere si interese la ANI, iar presedinta Tribunalului Calarasi ar fi comunicat acest lucru mai departe catre CSM. Cu toate acestea, functionarii de la CSM in frunte cu secretarul general al Consiliului, George Catalin Serban, au pus-o pe Tudorache pe “lista neagra” cand puteau foarte bine sa se uite pe site-ul ANI. Ceea ce ne face sa ne gandim la faptul ca mai degraba avem de-a face nu cu o eroare, ci cu o noua actiune de hartuire a judecatoarei Neluta Marinica Tudorache. Un magistrat sanctionat in trecut de CSM, suspendat abuziv din functie si caruia, chiar si dupa demisia din magistratura, i se pregateste intr-un alt dosar disciplinar sanctionarea cu “excluderea din magistratura” pentru a fi lasata fara pensia de serviciu.

Si pentru a avea tabloul complet, dar si pentru a intelege de ce exista atata ura impotriva judecatoarei Neluta Marinica Tudorache, trebuie amintit ca aceasta a facut de curand o sesizare la Inspectia Judiciara impotriva sefului CSM Bogdan Mateescu, dar si impotriva secretarului general al CSM George Catalin Serban, cu care a fost colega la Tribunalul Calarasi, instanta pe care Serban a condus-o in trecut (click aici pentru a citi).

 


Comentarii

# JOS DNA date 3 August 2021 13:47 +102

:eek: :lol: :P NEMERNICII DRACULUI, JIGODII ORDINARE!!! :zzz

# gica70 date 4 August 2021 08:45 +4

Adica te imping pe scari si te intreb de ce te grabesti?! Niste nemernici care isi fac de cap incercand sa descurajeze si sa ameninte pe oricine critica ciorba jigodiilor din justitie.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 26.03.2023 – Predoiu aduce magistratii la disperare

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva