16 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DANDY DE LA PICCJ A RATAT-O PE LULUTA – Procurorul Romulus Dan Varga de la Parchetul General nu va lucra sub conducerea fostei sefe DNA Laura Kovesi. Varga a fost respins la selectia pentru functia de procuror european delegat in Romania. Aceeasi soarta a avut-o si procurorul DNA Ioan Amariei, care tocmai ce a incasat achitarea lui Gabriel Oprea in dosarul Gigina. Patru dintre cei sase candidati admisi pentru Parchetul European vin de la DNA

Scris de: G.T. | pdf | print

14 May 2023 12:08
Vizualizari: 6278

Cunoscutul procuror Romulus Dan Varga (foto) de la Parchetul General, zis “Dandy de la PICCJ”, a ratat sansa de a lucra sub coordonarea Laurei Kovesi, in cadrul Parchetului European pe care aceasta il conduce.


 

Romulus Dan Varga, fost sef al Sectiei de urmarire penala si criminalistica din PICCJ, nu a reusit sa treaca de selectia pentru functia de procuror european delegat in Romania. Varga a fost respins de comisia de selectie constituita la nivelul Ministerului Justitiei.

Aceeasi soarta a avut-o si procurorul DNA Ioan Amariei, cel care de curand a incasat o achitare de proportii in cazul fostului vicepremier Gabriel Oprea, pe care l-a trimis in judecata pentru ucidere din culpa in legatura cu moartea politistului Bogdan Gigina (click aici pentru a citi).


Sase din zece


Astfel, dintre cei zece candidati care s-au inscris in procedura de selectie a procurorului european delegat in Romania, sase au fost admisi (vezi facsimil 1). Dintre acestia, patru provin de la DNA. Este vorba, asadar, despre:

- procurorul Flavius Cristea (DNA Timisoara)

- procuroarea Violeta Hobincu-Acsinte (DIICOT Bacau)

- procurorul Alexandru Narcis Lazarescu (DNA – Structura centrala)

- procurorul Dragos Andrei Paduraru (DNA – Structura centrala)

- procuroarea Erika Renyi (Parchetul de pe langa Curtea de Apel Cluj)

- Lucian Claudiu Rus (DNA)

 Redam tabelul cu cei zece procurori inscrisi in procedura de selectie a procurorului european delegat in Romania:

 


Comentarii

# Cetateanul date 14 May 2023 14:57 0

Un cui bătut la vremea lui face praf chiar doi tăhui! :lol:

# DODI date 14 May 2023 15:41 -2

Nici nu mă miră că plagiatoarea legală slujirea și-a ales 4 dintre foștii ei pupincuriști. Probabil la UE i s-au mai uscat... fesele și nu poate emite judecăți de valoare neavând nici sprijinul SRI.

# Lila date 14 May 2023 17:47 0

Felicitări celor selecționați!!!

# maxtor date 15 May 2023 02:26 0

a procurorului european delegat in Romania-si sub autoritatea CUI?

# Intrebare date 15 May 2023 10:44 0

Procurorul reprezintă interesele generale ale societăţii şi apără ordinea de drept, precum şi drepturile şi libertăţile cetăţenilor numai pe timpul când exercită efectiv funcția la un parchet din țară, unde îşi desfăşoară activitatea potrivit principiului legalitãţii, al imparţialitãţii şi al controlului ierarhic, sub autoritatea ministrului justiţiei (art.131,art.132alin.(1) din Constituție). Funcția de procuror este incompatibilă cu orice altă funcţie publică sau privată, cu excepţia funcţiilor didactice din învăţământul superior(art.132alin.(2) din Constituție). CSM îndeplinește rolul de instanță de judecată în domeniul răspunderii disciplinare a procurorilor(art.134alin.(2) din Constituție). Prin urmare, se pune întrebarea dacă EPPO (independent față de autoritățile naționale) are, în România, ”competența de a investiga și a urmări penal autorii infracțiunilor care aduc atingere intereselor financiare ale UE” și dacă poate ”exercita acțiunea publică în fața instanțelor competente”.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 16.04.2024 – Rebranding la DNA

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva