DISTRUGEREA JUSTITIEI – Judecatoarea Adina Daria Lupea dezvaluie miza modificarilor la pensiile de serviciu ale magistratilor: “Tara asta nu mai vrea justitie si judecatori intregi la cap. Unii ii vor sa profeseze peste 40 de ani intr-un sistem bolnav, alambicat, cu reguli schimbate in timpul jocului, cu judecatori si procurori tracasati de sute de dosare. Cineva cu buna stiinta vrea sa ingroape definitiv ultimul bastion care a mai ramas impotriva abuzurilor”
Curg reactiile de revolta din partea magistratilor aflati in activitate sau la pensie impotriva modificarilor la pensiile de serviciu ale magistratilor, adoptate miercuri, 23 aprilie 2025, de Camera Deputatilor, modificari prin care varsta de pensionare a fost crescuta la 65 de ani incepand cu 1 ianuarie 2026 (click aici pentru a citi). Judecatoarea Adina Daria Lupea (foto) de la Curtea de Apel Cluj, in prezent aflata la pensie, atrage atentia ca modificarile referitoare la conditiile de pensionare a magistratilor vor duce in final la distrugerea Justitiei. Si cel mai probabil, subliniaza Lupea, asta se si doreste.
Concret, intr-un comentariu postat pe pagina sa de Facebook, Adina Daria Lupea denunta modul in care magistratii sunt folositi in fiecare campanie electorala, incercandu-se obtinerea de voturi cu promisiuni de taiere a pensiilor de serviciu. In acest context, Lupea atrage atentia asupra unui aspect extrem de grav, si anume ca romanii au fost ostilizati de catre politicieni impotriva judecatorilor si procurorilor.
Concluzia judecatoarei Adina Lupea este certa: “Cineva cu buna stiinta vrea sa ingroape definitiv ultimul bastion care a mai ramas impotriva abuzurilor. O tara fara justitie e condamnata la moarte”.
Prezentam comentariul judecatoarei Adina Daria Lupea:
“Nimeresc cand deschid telefonul in aeroport in Cluj in plina stire ca alesii nostri au decis ca de la anul toti magistratii sa se pensioneze la 65 de ani. Fara exceptie.
Ma uit o data, ma mai uit a doua oara, ma intreb si ma bufneste rasul ce or sa mai inventeze, dupa care imi dau seama ca nu e deloc de ras. Sigur ca pe mine prevederea aceasta nu ma mai afecteaza, imi mai fac o cruce larga si multumesc ca m-am pensionat in 2022 ca as fi avut de tras 42 de ani in acest sistem, sperand in mod usuratic ca la final o sa raman cu mintea la purtator sau ca macar apuc 65 de ani in sistemul infernal care a devenit justitia de azi, apoi iar ma ia depresia. Ca poate vor acestia sa parasim sistemul cu picioarele inainte!
Apoi realizez ca de fapt tara nu ca ne vrea prosti, tara asta nu mai vrea justitie si judecatori intregi la cap si unii ii vor sa profeseze peste 40 de ani intr-un sistem bolnav, alambicat, cu reguli schimbate in timpul jocului, cu judecatori si procurori tracasati de sute de dosare, si ca cineva cu buna stiinta vrea sa ingroape definitiv ultimul bastion care a mai ramas impotriva abuzurilor. O tara fara justitie e condamnata la moarte. Lenta, pe care probabil, daca nu sigur, o vor apuca nepotii nostri.
Cum nu te poti juca cu soarta oamenilor, nu te poti juca cu sistemul de justitie. Este inacceptabil, ridicol si imoral sa santajezi electoratul la fiecare alegeri cu pensiile magistratilor.
Dincolo de prostia pura care nu tine nici macar in Las Ferbinti, nu mai poti minti poporul la infinit ca tara asta are o singura buba, o singura greseala, o singura nisa vulnerabila si aceea e reprezentata de pensiile magistratilor. Am ajuns acarul Paun, nu vin bani in tara ca in PNRR au promis ceva ei de cateva pensii. Acolo s-au dus milioanele furate din tara, acolo e PIB ul, acolo e flota lui Basescu, acolo sunt companiile nationale, padurile, plajele, vandute la straini. In niste pensii. Pentru magistrati.
Si pentru povestea asta au ostilizat o intreaga tara impotriva noastra, cand intr-o tara normala, intr-un sistem normal, s-ar fi recunoscut ca munca noastra este nenormata si nu este de cuantificat in bani.
Si da, ma simt speciala. Pentru ca viata asa a ales pentru mine sa fiu magistrat aproape 25 de ani (fara 8 luni), sa imi sacrific viata pentru profesia asta, sa ii fi acceptat barierele si limitele, si interdictiile, sacrificiile, noptile nedormite, concediile la limita si nefacute la timp, permanentele in vacante plus teama de a merge la un eveniment cu gandul sa nu fie vreun inculpat la masa de vis-a-vis. Sa nu dorm noptile pentru o solutie, sa vad daca dau 25 de ani de inchisoare sau pe viata.
Toate astea au fost insa mai usoare decat sa nu fi ajuns la festivitatea de premiere a singurului meu copil cand a terminat clasa a 12-a iar eu aveam sedinta de judecata in care nimeni nu m-ar fi inlocuit, pentru ca multi dintre noi am pierdut evenimente din viata de acest fel deoarece eram in sedinta.
Iar ei ne dau lectii....despre cum sa stam pana la moarte in profesia asta, cand unii inca isi numara anii pe cartea de munca si socotesc cati ani sabatici au avut intre timp! Se stiu ei....”
Adauga comentariu
DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii
Comentarii
# Bravo Adina!
24 April 2025 12:27
+19
# Csaba D
24 April 2025 12:51
-69
# UN
24 April 2025 14:18
+2
# Tomescu
24 April 2025 15:42
0
# florin
24 April 2025 16:40
0