15 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DREPT LA REPLICA – Presedintele Curtii de Apel Craiova, judecatorul Adrian Gluga: "Nu am calitatea de suspect sau inculpat in cauza penala... Asocierea numelui meu cu o cauza penala aflata in curs de cercetare este rezultatul exclusiv al unei masuri dispuse de un procuror nemultumit de solutia pronuntata de completul de judecata din care am facut parte"

Scris de: L.J. | pdf | print

5 August 2022 15:13
Vizualizari: 9258

In urma publicarii articolului "Gluga cu dosar la PICCJ" pe site-ul Lumea Justitiei in editia din 4 august 2022 – in care am prezentat rechizitoriul din care reiese ca presedintele Curtii de Apel Craiova, judecatorul Adrian Gluga (foto) are dosar penal la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, ca urmare a unei disjungeri facute de Parchetul Tribunalului Dolj dintr-o speta vizand gruparile "Fratia" si "Mandria" din municipiul Craiova (click aici pentru a citi)judecatorul Adrian Gluga a trimis publicatiei Lumea Justitiei un drept la replica.


 

 

In cuprinsul documentului pe care il publicam in forma in care ne-a fost transmis, judecatorul Gluga arata ca speta de la PICCJ care il vizeaza reprezinta o vendeta a procurorului de caz, caruia presedintele CA Craiova, in calitate de membru al completului de judecata de camera preliminara care a solutionat contestatia PT Dolj impotriva solutia restituirii cauzei la parchet (dispuse de Tribunalul Dolj), i-a mentinut solutia de restituire a cauzei la parchet.

In acest sens, judecatorul Gluga arata ca numele sau in rechizitoriul refacut de catre procurorul Marin Rogoveanu de la PT Dolj nu fusese mentionat nicaieri in rechizitoriile anterioare, din 2017 si 2019, insa apare in octombrie 2021 "in baza unei singure afirmatii a unui martor cu identitate protejata".


Gluga arata totodata in dreptul sau la replica - pe care il apreciem mai degraba ca un punct de vedere fata de articolul publicat de catre noi - si ca ulterior procurorul care a disjuns cauza pe numele sau a sesizat si Inspectia Judiciara "sustinand ca masurile dispuse de mine si de colegul meu de complet ... ar fi nelegale".


Publicam in continuare integral dreptul la replica al judecatorului Adrian Gluga:


Comentarii

# DOREL date 5 August 2022 16:07 +166

Din pacate, in acest mediu, hartia suporta orice, `titularii` se inchipuie dumnezei ... in fine, se ajunge foarte usor si, din pacate, prea des, la paranoia. Si, b): institutia `martorului sub acoperire`, relativ noua, permite aproape orice abuz, oricat de incredibil ar parea! Parerea mea ..

# LoL. Judecatorul tocmai ce a dat o declaratie in dosar. LoL date 5 August 2022 16:09 +54

Renuntarea la drepturi incepe prin o declaratie. Asta e de 3 pagini si descrie cu lux de amanunte implicarea in dosar a declarantului. Vrajeala cu "fara a intra in fond" e pentru prosti. Mult noroc.

# Alegeri csm date 5 August 2022 16:29 -148

Ce legatura are faptul ca apare intr-un dosar cu alegerile?daca are si milu dosar? Nu mai votam?

# petru date 5 August 2022 17:10 +32

o sa aveti.parchetari conduc pana la dvs.

# Alin date 5 August 2022 17:14 -63

Oltenasu' asta nu se lasă călcat în picioare de procurori școliți la divizia de "elita" Oradea....îmi place de el. Explicat cu subiect și predicat despre ce e vorba. Felicitări pt curaj

# Ion date 5 August 2022 19:37 -37

Acest ROGOVEANU este un incompetent și abuziv ! A se vedea perioada când activat la Filiași ! Acționează la diverse comenzi și vrea sa fie mereu in centrul atenției publice! Ultima data in cazul numitului Doru Petrescu zis Magaru care a murit in urma unui infarct confirmat de IML a deschis dosar de omor iar cu ocazia cercetările a ravasit și fotografiat coroanele de flori, sa vadă cine trimis ! Cu ocazia percheziției a ridicat telefonul defunctului și medii de stocare ! Ce legătura aveau cu un eventual omor numai el știe ! Sau cine l a pus !

# adi date 5 August 2022 21:36 +56

Asta mai trebuie, Gluga in CSM. Omul nu are ce sa caute acolo. Iar daca Luju nu il sustine, hiar si cu posibilitatea ca Milu sa intre in CSM, atunci eu zic ca acest Gluga trebuie privit cu circumspectie

# Pentru taranii din CSM date 6 August 2022 13:09 +723

Ba, care din CSM va simtiti ca va trageti din banii Craiovei, din Nea Marin Juvete sau alte personaje istorice? Mai lasati dracu prazu, ca pute rau a oltence fierbinti in CSM-ul ala...Luati grebla si scoateti pamantul dintre degete ca ne-am saturat de cat Dolj, Olt, Slatina, Craiova etc vedem pe acolo..... :o

# Marin TULUS, Olt date 8 August 2022 00:51 +93

ce s-a mai intamplat cu dosarul acesta Dumnezeu cu mila!. Ca membru AL ONG Liga dreptatii am cerut hotararile judecatoresti ce vizau inculpatii Cinca Valerica, un fost politist si pe Florescu Marian, om de afaceri,care ,in opinia mea , au beneficiat de hotarari nelegale si unul se pare din magistratii CA Cariova este chiar Gluga A.Certerile au fost response penteru a se proteja afacerile in cauza..Cum poate fi pus Presedinte de |Instanta si acum vrea membru al CSM. Voi face din nou plangeri pentru a fi exclus din magistratură si vom vedea ce se va intampla. Oricum trebuie distrus sistemul care a apărat faptuitorii care au adus prejudicii statului de drept si poporului roman!

# Marin TULUS Olr date 8 August 2022 23:06 0

Nu s/a publicat tot!Individul Gluga Adrian trebuie sa paraseasca magistratura! Vă dau un exemplu cazul meu( n,r.Marin TULUS)care a fost judecat de el in calitate de judecator al Tribunalului Olt intr/o cauza care privea un apel privind o amenda judiciara aplicata de jud Dumitrescu P.intr/un dosar privind savarsirea infractiunii de ezxecitare a profesiei de avocat in UNBR condus de dl.P. Bota, cunoscute fiind respresiunile acestor indivizi impoytiva avocatilor UNBR ( nr. Condus de P.Bota). Acesta nu era competent sp judece apelul si i/am formulat cerere in acest sens, cerere respinsa de individ,ca si apelul. Dar Indivicul a fost cercetat alaturi de procurorul Balan Liviu si de judecatorul Constantin Luis intr-un dosar penal Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a admis in anul 2017 redeschiderea urmaririi in dosar penal cu numărul 118/P/2015 al Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei;

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 14.06.2024 – Guvernul inflameaza grefierii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva