13 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DUPA BEURAN, DNA A REZOLVAT-O SI PE PINTEA – La o zi dupa ce au finalizat dosarul profesorului Mircea Beuran, procurorii DNA au trims-o in judecata pe Sorina Pintea, fost ministru al Sanatatii, pentru o presupusa luare de mita. DNA invoca flagrantul, desi nu exista nicio proba ca Sorina Pintea a pus mana pe bani. Pintea a fost umilita public, fiind defilata in catuse in timp ce era dusa la spital

Scris de: B.G. | pdf | print

30 April 2020 17:20
Vizualizari: 4233

La doar o zi dupa ce l-au aranjat pe profesorul Mircea Beuran, pentru o pretinsa fapta de luare de mita (click aici pentru a citi), DNA a rezolvat-o si pe Sorina Pintea (foto), fost ministru al Sanatatii.


 

DNA a anuntat joi, 30 aprilie, 2020, ca a dispus trimiterea in judecata, sub control judiciar, a Sorinei Pintea, fost ministru al Sanatatii, pentru presupusa comitere a infractiunii de luare de mita, in forma continuata. Desigur, este vorba despre dosarul in care Sorina Pintea a fost tinuta cateva zile in arest si umilita public, fiind defilata in catuse in timp ce era dusa la spital. Un dosar in care DNA invoca un asa-zis flagrant, desi nu exista din informatiile noastre si din datele aparute in spatiul public nicio dovada ca fostul ministru al Sanatatii a pus mana pe bani.

 

Iata comunicatul DNA privind trimiterea in judecata a Sorinei Pintea:

 

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie au dispus trimiterea in judecata, sub control judiciar, a inculpatei PINTEA SORINA, la data faptei manager al Spitalului Judetean de Urgenta „Dr. Constantin Opris” din Baia Mare, judetul Maramures, pentru comiterea infractiunii de luare de mita, in forma continuata (doua acte materiale).

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

In perioada noiembrie 2019 – 28 februarie 2020, inculpata Pintea Sorina, in calitatea mentionata mai sus, ar fi pretins si primit, printr-un intermediar, de la reprezentantii unei societati comerciale, in doua transe, sumele de 10.000 de euro (la 20 decembrie 2019) si 120.000 lei (la 28 februarie 2020), care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentand un procent de 7% din valoarea unui contract de achizitie publica ce avea ca obiect 'proiectarea si executia lucrarilor de amenajare bloc operator-sala de chirurgie cardiovasculara si toracica si spatii adiacente din Spitalul Judetean de Urgenta Dr. Constantin Opris Baia Mare', incheiat in anul 2019 de unitatea spitaliceasca cu societatea comerciala.

Concret, inculpata ar fi primit banii respectivi in incinta unitatii medicale pe care o conducea, in legatura cu indeplinirea unor acte ce intrau in atributiile sale de serviciu ca manager si ordonator de credite.

In data de 28 februarie 2020, dupa primirea sumei de 120.000 lei, activitate ce ar fi avut loc in biroul inculpatei din cadrul spitalului, s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante.

In cauza s-a instituit masura sechestrului asiguratoriu asupra a doua terenuri ce apartin inculpatei.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucuresti cu propunere de a se mentine masurile preventive si asiguratorii dispuse in cauza.

Anterior sesizarii instantei de judecata cu prezentul rechizitoriu, procurorii anticoruptie au incheiat un acord de recunoastere a vinovatiei cu o persoana fizica, in sarcina acesteia fiind retinuta infractiunea de complicitate la luare de mita in forma continuata.

Facem precizarea ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului, respectiv a acordului de recunoastere a vinovatiei, la instanta spre judecare, situatie care nu poate sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”. 

Comentarii

# plãtitor de taxe date 30 April 2020 19:24 +2

FRATI ROMÂNI.,PINTEA ,CU FLANGRANTUL ESTE MIC ,COPIL OO,PE ,LÎNGÃ MÃSTILE LU.,TÃTARU DE LA SÃNÃTATE,A LU GUVERMERUL LU .,IOHANIS BACII.OARE ROMÂNII ÃSTIA NU VOR SÃ VADÃ?NU VOR SÃ ÎNTELEAGÃ?OARE NU M-AI AVEM .,PARLAMENT?POLITICIIENI CARE SÃ NE .,REPREZINTE S-AU SÃ NE CONDUCÃ?DOAMNE RÃU AM AJUNS.

# DODI date 30 April 2020 21:14 +8

Cum justiția lui ciolaniSS nu ține cont de legile țării condamnarea (sau nu) a doamnei Pintea depinde doar de norocul de a nimeri (sau nu) la un complet de judecată care să fie (sau nu) compus din magistrați acoperiți ai SRI. În fapt vina doamnei Pintea este aceea de a-și fi declarat candidatura la Primăria Baia Mare, fapt care a determinat o mișcare browniană teribilă în rândurile PNL Maramureș ținând cont de notorietatea pesedistei Pintea. Și astfel fiul deputatei liberale Cherecheș (el însuși refugiat în rândurile adunătoare de lepre), după ce a primit certificat în alb de la DNA de acoperirea a fărădelegilor comise, linge acum unde până mai ieri scuipa.

# DOREL date 30 April 2020 21:22 +2

Modus operandini identic ca la Gutau (denunțător deja în ancheta, trimis gata cablat, doarapuca sa întrae in birou, îndruga ceva și.. cu asta basta) ! Și b) : oare ce blestem pentru poporul roman sa înghita fără număr provocările si inscenarile nesfârșite ale DNA? Întreb, nu dau paru...

# Neanae date 30 April 2020 21:32 +2

Foarte bine, nu lăsați sa fie uitată nemernicia! Sper că Doamna Pintea a trecut de orice primejdie. Sănătate Doamna! Redacțiile, mai ales Luju Pregătiți va rog toate materialele rămase cumva îndărătul frontului in lupta cu carcalacul (cam ca Don Chichote cu morile de vânt). Totul acompaniat cu tâmpeniile zilnice ale preșului și ale guvernului “LOR”. Carcalacul va dispare lăsându-l pe Billy Gates și mai bogat (ce ****** de om și ăsta) și trebuie sa se înfrunte treburi serioase lăsate oleaca in disparte. Hahalerele de guvernanți și sefu’ de la Trei Coceni sa vina la raport ... pielea lor pe băț o vreau.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.06.2024 – Solomon o vrea pe “Veverita” la PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva