19 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

EPURARE IN JUSTITIE – Judecatoarea Madalina Afrasinie de la Tribunalul Bucuresti dezvaluie efectele cresterii varstei de pensionare la 65 de ani pentru magistrati: “Stiti ce inseamna asta? Un nou val de pensionari. Termene de judecata acordate peste 4, 5 ani... Veti ramane in istorie ca fiind cei care ati epurat o profesie! Dar, nu-i asa, exact asta va doriti! Judecatorii va deranjeaza!”

Scris de: George TARATA | pdf | print

23 May 2023 12:46
Vizualizari: 8404

Cresterea varstei de pensionare pentru magistrati la 65 de ani, care se va produce treptat asa cum a anuntat ministrul Muncii Marius Budai (click aici pentru a citi), va avea efecte devastatoare asupra sistemului de Justitie. O spune una dintre cele mai cunoscute judecatoare din tara, Madalina Afrasinie (foto) de la Tribunalul Bucuresti.


 

Dupa explicatiile de luni, 22 mai 2023, ale ministrului Budai, judecatoarea Afrasinie a precizat, intr-un comentariu pe pagina sa de Facebook, faptul ca de fapt aveam de-a face cu o epurare in Justitie. Concret, Afrasinie arata ca anuntul lui Budai va provoca un nou val de pensionari in randul judecatorilor si procurorilor, iar justitiabilii vor fi direct afectati in conditiile in care, din lipsa de personal, se va ajunge ca termenele de judecata sa se dea chiar si la un interval de 4, 5 ani. “Judecatorii va deranjeaza! Rau de tot!”, incheie Afrasinie.


Readam comentariul judecatoarei TMB Madalina Afrasinie dupa anuntul ministrului Muncii, Marius Budai, despre cresterea varstei de pensionare a magistratilor la 65 de ani:


Stiti ce inseamna asta?

1.Un nou val de pensionari

2. Termene de judecata acordate peste 4, 5 ani

3. Ca sa rezisti in ritmul acesta( de munca "de galera") nu poti sa intri intr-o luna cu peste 120 de dosare , fara sa mai detaliez in ce consta aceasta profesie

4. Cine incepe sa compare profesiile intre ele, este doar un demagog!

5. Veti ramane in istorie ca fiind cei care ati epurat o profesie!

7. Dar, nu-i asa, exact asta va doriti!

Judecatorii va deranjeaza! Rau de tot!

8. Va urma

Comentarii

# Just date 23 May 2023 11:08 +14

Sute si sute de tineri sunt dornici sa urmeze o carirera in magistratura, chiar daca varsta de pensionare ar fi aceeasi pentru toti romanii. Dar trebuie ca acesti tineri sa si fie acceptati in magistratura, chiar daca nu au "recomandare" ci doar o buna si adecvata pregatire in domeniu.

# Gica date 23 May 2023 11:12 +10

Daca nu va regasiti, nu mai profesati! Munca grea au si cei din fabrica, in ture , cei di mina si ce vreti sa faceti ! Va vaietati ca sa ce! Sa primiti sute de milioana pensii speciale! Ni este pr ! Sunt oamnei care prefera sa munceasca si ies la 65! Asa ca mai taceti ca nu meritati ! Nu trageti in jug!

# Prometheus date 23 May 2023 11:31 +4

Toate animalele sunt egale, dar unele animale sunt mai egale decât celelalte.

# # Respect Doamna date 23 May 2023 12:11 0

Totusi, VOI obositi mai repede ca: minerul, fierar-betonistul, tractoristul, prasitorul in agricultura??? NU inteleg, luati zeci de mii euro pensie, beneficiati de minim 25 ani de ea... Si noi, un sfert si beneficiem max 10-15 ani!!! ASTA-I JUSTITIA, DREPTATEA, EGALITATEA??? Sa se treaca pe CURTE DE JURATI, mergeti la Kapsuni, struguri, etc... SINTETI PENIBILI, SINTETI SANTAJISTI, SINTETI DEASUPRA LEGII...

# ANONIM date 23 May 2023 12:15 +8

STIMATA DOAMNA, Nu ne deranjeaza judecatorii sau procurorii in general, decat cei care sunt ticalosi, prost pregatiti - penalisti care nu stiu NIMIC despre civil, penalisti care NU STIU din ce este compusa o infractiune, cei care intepreteaza dupa visele lor, cei care fac analogii fara sa sa existe fapte sau se iau dupa interpretari ale procurorilor FOARTE PROST pregatiti etc, ar mai fi multe alte motive, pe care nu aplica conform legilor. :sigh:

# Va judeca AI -Ion 99% din dosare. Ciocu' mic! date 23 May 2023 12:17 +9

Cetatenii "de luxe" sunt din secolul trecut. Agregatori de text, umani in aparente, cu aere de giuvaer slefuit cu mir din nastere sunt de domeniul trecutului. Ce "val" de pensionari de 500 de cetateni vorbim aici? Val a fost dupa mineriade sau rascoala diezrezist. Unde sunt minerii acum? Da, aia compensatii cu 20-30 de salarii CASH. Peste 95% deja la garsoniere de 6mc ziceti?? Din prea mult alcool? Unde sunt diezrezistii? Hastagistii neamului? Zdruncinati mental in proportie de peste 85% din expunere la p****lan de jandarmeritza him/her/ they? Pai, 75% din magistrati tot hobby din astea au. Faceti socoteala: nu e niciun rezultat negativ....e cum a zis si domnul Marx, intitulat si Karl: un magistrat pensionat nu mai are cum face dreptati sociale cu plicuri galbene.

# Miruna date 23 May 2023 13:42 -4

Nu uitați ca justitia este o putere in stat.Fără justitienu se poate.De ce apelați la justitie când va ia permisul,când va bate Vecinul etc?Sunt locuri multe in magistratura de ce nu mergeți? Nu sunteți capabili? Ca și Ciolanu acesta care pana la 38 de ani a tăiat frunze la câini ,nimeni nu știe câte clase are.Ce aveți cu judecătorii , dar cu parlamentarii care lucrează 2 ore pe saptamana și câștiga in jur de 70.000 lei nu aveți nimic?Ce fac pentru banii asta? Oamenii din fabrici muncesc ce știu sa facă întrebați la Ciolanu și Budai de ce au salarii așa mici?Si pe timpul lui Ceaușescu nu eram egali toți, nu suntem in China .Așa vreți ?Puneti mâna pe carte și citiți legile țării și apoi vorbiți.

# Ioana M. date 23 May 2023 15:47 +6

Nu trebuie sa va razbunati ( Stat si magistrati) pe contribuabilii petenti pentru lipsa de personal. Scoateti la concurs posturile vacante unele, din cate se aude, dosite. Apoi suplimentati posturile la concurs.Un concurs care sa scoata in evidenta competenta nu inalta competenta in studii literare, filosofice , .... Poate ar fi nevoie practica de mai multe cunostinte in medicina ...medicina legala..psihologie...contabilitate...infotmatica...

# dulapul securelii,pelticiunii si pierzaniei nationale date 23 May 2023 17:40 -17

Toata stima pentru domna judecator, pentru oameni ca dumneaei, ca dna Baltag, Evelina Oprina, Lia Savonea, dnu Udroiu, Rus ,Gradinaru si altii care merita si 50000 pe luna! Dar trebuie scosi securicii, rezistii, neomarxistii, lulutzistii, macovistii si toti cei ca ei care au nenorocit o tara! Daca magistratii liberi nu vor impune suveranitatea CONSTITUTIEI si al stiintei de carte si se vor lasa calcati in picioare de elementele securistice parchetare si de cei infectati cu virusul securelii dintre njudecatori nu mai e nimic de facut! Aici s-a ajuns din cauza securelii perfide care vrea cat mai repede sa scoata din sistem si ultimii judecatori cu adevarat profesionisti ca dupa sa faca ce vrea ! JOS SECUREALA! aista-i o opinie

# Stefan Elena Manuela date 23 May 2023 19:09 +13

Doamna judecător... dacă dvs faceți afirmații de genul că volumul de activitate va fi în dezavantajul cetățeanului, anume amânări și durata soluționării de 4 - 5 ani, ce s ar întâmpla în alte domenii de activitate,unde într-adevăr se prestează activitate tot pentru ființa umana ( doctori,personalul medical; panificație, vânzătorii, cadrele didactice, muncitorii,etc,etc) , aceștia ce impresie își fac, dacă dvs veniți cu un argument pentru care sunteți foarte bine plătiți, facilități financiare,pe când unele categorii profesionale lucrează zi lumina, 7 zile pe săptămână, însă cu un venit minim pe economie, deși au și aceștia familie, necesități financiare, copiii în întreținere!!! Puneți vă și în locul acestor categorii profesionale care câștigă lunar cca 2000 lei și muncesc, deoarece nu le apără nimeni drepturile și se chinuiesc cu suma de 2000 lei lunar.

# John date 23 May 2023 21:25 0

Și vreți să fiți cercetați/judecați de magistrați decrepiți? Pentru inculpați o fi bine, dar dacă ești victimă?

# 112 date 23 May 2023 21:42 -16

In principiu aveti dreptate.Dar ce ne facem ca pe la anumite parchete din tara cand avem INM isti sot si sotie procuror care fac numai abuzuri ,sunt razbunatori si lipsiti de profesionalism si empatie fata de justitiabili si se cred Dumnezeul pe pamant..Daca si pe aceste specimene progresiste le sustineti atunci sa nu va mire ca sunt atacati magistratii adevarati ca dvs.Si inca ceva sunt instante "po******te"cu tineri magistrati care vin la munca la ora 10.00 iar la ora 14.00 rup usa sa plece acasa si lipsesc cu zilele de prin instante afirmand ca sunt la cursuri de perfectionare ( la SRI ) evident,sau la schimburi de experienta prn Spania si Italia .Selectia la I.N.M este urmatoarea: tanar sub 30 de ani,fost politist,necasatorit si care se supune orbeste la ordine, sa provoace dezordine orzanizata.Hasta la vista Baby!

# Ciobanu date 24 May 2023 04:35 +110

Aceasta judecătoare Afrasiniei știe foarte bine că în toate țările civilizate atât magistrații cât și cei militarii ( polițiști, cadre militare, jandarmi ies la pensie la 65 ani) ! Numai în România ,saracii muncesc pentru aceste categorii de căpușe scârboase! De asta suntem un popor stresat și bolnav! Rușine să i fie acestei nesimțite! :-*

# D.Ober. Man date 24 May 2023 09:31 0

Epurare!? Dar nu orice fel de epurare, ci EPURARE LA CERERE. Au pățit-o și militarii cu „disponibilizarea”/OG. 7/1998, în fapt, o primă experiență a statului. A ținut atunci, se pare că ține și acum...

# Dan Dumitrasc date 24 May 2023 16:04 0

Nu inteleg de ce nu se doreste ca procesele care se judeca sa fie impartite pe caprarii ? De ce un judecator trebuie sa judece si litigii pe probleme de munca,de circulatie,probleme de cuplu ,fond funciar etc,etc. De ce nu veniti dvs judecatorii care va plingeti sa sinteti suprasolicitati cu aceasta propunere ???

# Marin date 24 May 2023 18:51 -114

S-au găsit toți frustrații, ratații social, inadaptatii și toți frecangii sa comenteze pensiile magistraților. Complexatilor ..., dacă ați avea mai mulți neuroni (dar nu e cazul..) v-ați lupta să aveți și voi pensii macar la jumătatea celor care sunt magistrați. Dar ce pretenții sa ai de la idioți !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 18.06.2024 – Sentinta TMB motivata dupa 16 luni

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva