27 March 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

EXCLUSIV: MISCARE DE ULTIMA ORA A ELENEI UDREA – Aflata in detentie in Bulgaria dupa ce ICCJ i-a mentinut condamnarea nelegala la 6 ani inchisoare in dosarul “Gala Bute”, Elena Udrea solicita o judecata rapida. Avocatul Veronel Radulescu a facut cerere de preschimbare a termenului la recursul in casatie: “Udrea se afla in executarea unei pedepse stabilite in fond de catre un complet nespecializat si in apel de catre un complet nelegal constituit” (Document)

Scris de: George TARATA | pdf | print

19 April 2022 14:55
Vizualizari: 5099

Miscare de ultima ora facuta de Elena Udrea (foto). Aflata in detentie in Bulgaria, Udrea solicita o judecata mai rapida in recursul in casatie pe care l-a formulat impotriva deciziei de condamnare la 6 ani inchisoare cu executare dispuse in iunie 2018 de ICCJ in dosarul “Gala Bute”. O decizie de condamnare mentinuta in 7 aprilie 2022, de judecatorii Alina Ioana Ilie, Oana Burnel, Anca Alexandrescu si Dan Andrei Enescu de la Inalta Curte (cu opinia separata si corecta a judecatoarei Hermina Iancu), care au respins contestatia in anulare a Elenei Udrea si au ignorat decizia CCR 585/2018 in baza careia respectiva condamnare trebuia anulata pe motiv ca a fost pronuntata de un Complet de 5 judecatori ICCJ nelegal constituit intrucat presedintele de complet nu a fost tras la sorti (click aici pentru a citi).


 

Asa cum Lumea Justitiei a dezvaluit, Udrea mai are o sansa reala de a scapa de nelegala condamnare din “Gala Bute” in calea recursului in casatie pe care l-a formulat la Inalta Curte inca din 2019. Un recurs in casatie care ar trebui admis de pe scaun, in opinia noastra, dar totul depinde daca judecatorii ICCJ vor avea curajul sa aplice legea.


Cererea Elenei Udrea


Urmatorul termen din recursul in casatie formulat de Udrea impotriva deciziei de condamnare din iunie 2018 din dosarul “Gala Bute” este stabilit pentru 16 mai 2022. Elena Udrea prin aparatorul sau, avocatul Veronel Radulescu, a formulat insa o cerere de preschimbare a termenului. Cererea a fost depusa luni, 18 aprilie 2022, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, Udrea solicitand o judecata mai rapida, amintind ca sta in detentie in baza unor condamnari nelegale dispuse in “Gala Bute”. Este vorba despre o condamnare nelegala la fond, pronuntata de un complet nelegal constituit pe motiv ca nu era specializat in materia coruptiei, si o condamnare nelegala in apel, pronuntata de un complet de 5 nelegal constituit pe motiv ca nu toti membrii fusesera trasi la sorti.


Iata un fragment din cererea de preschimbare de termen depusa de Elena Udrea la ICCJ (vezi facsimil):


“Avand in vedere ca prin cererea de recurs in casatie am solicitat suspendarea executarii deciziei recurate conform art. 441 alin. (1) din Codul de procedura penala, va solicitam, cu respect, sa dispuneti in camera de consiliu, fara citarea partilor, preschimbarea termenului dispus prin incheierea penala pronuntata la data de 14.03.2022, acordand un termen cat mai scurt posibil, avand in vedere situatia creata in sensul ca recurenta Udrea Elena Gabriela se afla in executarea unei pedepse stabilite in fond de catre un complet de judecata nespecializat constatat prin Deciza Curtii Constitutionale cu nr. 417 din data de 03 iulie 2019 si in apel de catre un complet de judecata nelegal constituit, constatat de Decizia Curtii Constitutionale cu nr. 685 din data de 07.11.2018.

Mai mult de atat, asa cum rezulta si din motivele recursului in casatie Udrea Elena Gabriela executa o pedeapsa privativa de libertate pentru fapte care nu sunt prevazute de legea penala, iar contestatia in anulare a fost respinsa cu incalcarea Deciziilor Curtii Constitutionale mentionate anterior, ale prevederilor art. 6 din CEDO si chiar cu incalcarea Deciziei Curtii de Justitie a Uniunii Europene pronuntate in speta noastra”.

 


Comentarii

# Vudrea la bulau ! date 19 April 2022 23:25 +11

Trebuia sa-i dea dublu , adeca si pt. Petrov care a fost protejat o perioada de ameriloci . 6 ani ca maine trec :lol:

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 26.03.2023 – Predoiu aduce magistratii la disperare

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva