15 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

GHITA SI-A DIRECTIONAT MAMA LA LUJU S-O DEMASCAM PE KOVESI – Mama “judecatorului Goagal” a rugat “grupul infractional Luju”, “cu stima”, sa devoalam procurorii DNA si sa aratam “adevarata fata a protectorilor lor (Laura Codruta Kovesi, Gheorghe Popovici, Lazar Augustin, Romulus Varga)”. In timp ce mama lui Ghita ne asigura ca poate completa delatiunea, seful Sectiei I DNA Gheorghe Popovici o acuza de presiuni: „Intimidare la adresa procurorului, cu referiri la membrii familiei”

Scris de: L.J. | pdf | print

30 January 2023 17:46
Vizualizari: 5247

Inainte sa ne acuze de grup infractional organizat cu Google, niste avocati pe care nu ii cunoastem si presedinta de onoare a AMR, Viorica Costiniu, judecatorul Ciprian Alexandru Ghita de la Curtea de Apel Bucuresti si-a directionat mama catre Lumea Justitiei, rugandu-ne sa o demascam pe fosta sefa DNA Laura Kovesi (foto). S-a intamplat in primavara anului 2018, perioada in care ne oferea o sumedenie de informatii despre colegii sai din Curtea de Apel Bucuresti si despre procurorii DNA. Nu am dat curs solicitarilor lui Ciprian Ghita, acesta fiind probabil si unul dintre motivele dusmaniei la adresa noastra. Cine stie, daca era procuror poate ca ne-ar fi facut si dosar penal pentru ca nu am dorit sa scriem despre DNA si Laura Kovesi in legatura cu cazul mamei sale, asa cum i-a facut dosar penal pe cand era procuror unui martor care daduse declaratii defavorabile mamei sale (click aici pentru a citi). Retineti ca in acest caz nu este vorba despre o simpla mama. Important este ca judecatorul Ghita a reprezentat-o pe mama lui in mai multe procese, iar cererile mamei lui adresate Lumea Justitiei sunt ca niste copii la indigo cu cele ale ale lui Ciprian Ghita, scrise cu aceleasi fonturi, forme de paginatie si modalitate juridica de exprimare.


 

Intrebarea care se pune este urmatoarea: cand impreuna cu mama sa ne trimitea mailuri in care ne ruga sa scriem despre DNA si Laura Kovesi nu eram “grup infractional organizat”? Sau am devenit “grup infractional organizat” doar dupa ce am publicat doua articole care nu i-au convenit intrucat am criticat o sentinta pe care a pronuntat-o?


Mail de la Ciprian Ghita: “Aspectele legate de faptele procurorilor D.N.A. Ploiesti va vor fi comunicate de victima lor directa, mama mea”


In 12 aprilie 2018, la ora 07:27:22 PM (ora 19.27), judecatorul CAB Ciprian Ghita intr-un mail trimis catre Luju, de pe adresa ghita(...)@gmail.com, care avea ca subiect “Multumiri Domnului Razvan Savaliuc - Senior editor Lumea Justitiei” (vezi facsimil 1), ne-a multumit pentru ca am dat curs cererii sale de eliminare a unui articol de pe site: “Tin sa va multumesc pentru promptitudinea si buna-credinta cu care ati solutionat favorabil cererea mea de eliminare a articolului intitulat 'BATALIONUL DISCIPLINAR - Judecatorul CAB Ciprian Ghita a fost eliminat din Sectia a II-a penala'”.

Dupa care ne-a felicitat pentru interesul acordat activitatii DNA, parchet unde in prezent a facut plangere penala impotriva noastra, Ghita ne-a explicat ca doreste sa aduca la cunostinta opiniei publice detalii despre procurorii DNA Cerasela Raileanu si Lucian Onea, dar sa nu fie facut el “vedeta” sau “plangacios national”: Totodata, va felicit pentru interesul profesional constatat manifestat pentru activitatea procurorilor Onea Lucian si Raileanu Cerasela din cadrul D.N.A. Ploiesti, activitate in privinta careia as dori sa va fac cunoscut dumneavoastra si eventual, prin dumneavoastra, opiniei publice, anumite aspecte care nu mai pot fi trecute sub tacere. Insa, din motive care tin de constrangerile statutului meu de judecator, si pentru ca aspectele extrem de grave la care fac referire ma privesc in mod indirect, va rog sa gasiti dumneavoastra, in masura in care considerati necesar, o modalitate jurnalistica apta sa arate opiniei publice adevarata fata a procurorilor Onea Lucian si Raileanu Cerasela din cadrul D.N.A. Ploiesti si care, in acelasi timp, sa nu ma faca pe mine vedeta de presa sau plangacios national si astfel sa aduca atingere activitatii mele profesionale”.

In cele din urma, judecatorul Ciprian Ghita ne-a anuntat ca mai multe detalii ne vor fi comunicate de catre mama sa, urmand ca noi sa decidem daca trebuie ca cititorii sa vada si o alta fata a celor doi procurori, precum si a protectorilor acestora, protectori care aveau sa fie indicati cu nume si prenume de catre mama sa: „In aceste conditii, aspectele legate de faptele procurorilor Onea Lucian si Raileanu Cerasela din cadrul D.N.A. Ploiesti, va vor fi comunicate de victima lor directa, mama mea Ghita Maria, prin intermediul adresei de email: maria(...)@yahoo.com, urmand ca dumneavoastra sa apreciati asupra gravitatii celor semnalate si sa decideti daca este sau nu cazul ca, cititorii dumeavaostra, sa cunosca si o alta fata a procurorilor mentionati si a protectorilor lor”.


Mama lui Ghita: „Gasiti dumneavoastra o modalitate jurnalistica rezervata si potrivita a arata opiniei publice adevarata fata a celor doi, precum si adevarata fata a protectorilor lor (Laura Codruta Kovesi, Gheorghe Popovici, Lazar Augustin, Romulus Varga)”


In aceeasi zi, pe 12 aprilie 2018, la ora 19.40, adica la o distanta de 13 minute de la momentul trimiterii de catre Ciprian Ghita a mailului de multumire, senior-editorul Lumea Justitiei, Razvan Savaliuc, a primit un mail, de pe adresa indicata de judecatorul Ciprian Ghita, maria(...)@yahoo.com (vezi fasimil 2), in care aceasta se prezenta: „Subsemnata Ghita Maria, mama a judecatorului Ghita Ciprian Alexandru din cadrul Curtii de Apel Bucuresti, Sectia I Penala si victima a procurorilor Onea Lucian, zis Lucica si Raileanu Cerasela din cadrul D.N.A. Ploiesti („unitatea Haules – fabrica de probe„)”.

Intr-un pomelnic de sapte pagini (mailul), mama lui Ghita ne-a informat ca va expune o „latura grava a activitatii” procurorilor Cerasela Raileanu si Lucian Onea, rugandu-ne, daca vom considera oportun, sa aratam adevarata fata a celor doi, dar si adevarata fata a protectorilor acestora. Iar printre protectori lui Raileanu si Onea, mama lui Ciprian Ghita i-a indicat pe sefa DNA Laura Kovesi, pe Procurorul General al Romaniei Augustin Lazar, pe seful Sectiei I DNA Gheorghe Popovici si pe seful Sectiei de urmarire penala si criminalistica din PICCJ Romulus Varga: „Inteleg sa supun atentiei dumneavoastra o latura grava a activitatii celor mentionati, rugandu-va sa gasiti dumneavoastra, in masura in care considerati de interes, o modalitate jurnalistica rezervata si potrivita a arata opiniei publice adevarata fata a celor doi, precum si adevarata fata a protectorilor lor (Laura Codruta Kovesi – ocupanta a functiei de procuror sef D.N.A., Gheorghe Popovici – ocupant la functiei de procuror sef al sectiei de combatere a coruptie din cadrul D.N.A., Lazar Augustin – ocupat la functiei de procuror general al P.I.C.C.J., Romulus Varga – ocupant al functiei de procuror sef sectie urmarire penala din cadrul P.I.C.C.J.)”.

A urmat apoi o prezentare a intregului caz – plecat de la un accident rutier in care mama lui Ghita a fost lovita de o masina in timp ce traversa strada pe trecere, considerat de judecatorul Ghita si mama sa ca fiind tentativa de omor – iar la final ne-a asigurat ca in viitor poate reveni cu informatii si despre alte personaje, precum procurorii Augustin Lazar si Romulus Varga: Daca cele mai sus expuse vor prezenta interes pentru dumneavoastra, sau daca vor avea succes la public, voi completa prezenta si cu privire la numitii Lazar Augustin – ocupat la functiei de procuror general al P.I.C.C.J., Romulus Varga – ocupant al functiei de procuror sef sectie urmarire penala din cadrul P.I.C.C.J., sau Alexandru Oana, prim prim procuror al P.T. Prahova)”.

De asemenea, mailul a fost insotit de o serie de documente privind cazul mamei judecatorului Ciprian Ghita.


Repetam: nu am dat curs rugamintilor judecatorului Ciprian Ghita si mamei sale, iar asta din cauza dubiilor pe care le-am avut in legatura cu sustinerile celor doi. Poate si de aici dusmania pe care Ciprian Ghita ne-o poarta, care a culminat cu plangerea depusa la DNA.


Popovici a acuzat-o pe mama lui Ghita de presiuni pe procurori


In paralel cu mailurile trimise catre Luju, in care ne solicita ajutorul sa demascam procurorii DNA si pe Laura Kovesi, mama lui Ghita facea demersuri chiar la Directia Nationala Anticoruptie. Fix in 12 aprilie 2018, deci ziua in care Ciprian Ghita ne-a trimis mailul in care ne informa ca vom primi date despre DNA de la mama sa, lucru care s-a intamplat 13 minute mai tarziu, procurorul Gheorghe Popovici, seful Sectiei I DNA, solutiona o cerere de recuzare formulata de mama lui Ghita impotriva procurorilor DNA Cerasela Raileanu si Lucian Onea, cerere privind cazul ce avea sa ne fie si noua relatat pe mail de catre mama judecatorului Ghita, cerere care a fost trimisa la DNA de pe aceeasi adresa de mail de pe care Luju a primit informatiile de la mama lui Ghita.

Pe langa argumentele procedurale invocate de procurorul Popovici in ordonanta nr. 91/II-1/2018 din 12.04.2018 prin care a respins cererile de recuzare, seful Sectiei I DNA de la acea data face o afirmatie extrem de grav. Si anume ca mama judecatorului Ciprian Ghita ar fi facut presiuni asupra procurorilor DNA si ar fi intimidat procurorii DNA: „Prin urmare, un asemenea argument nu poate constitui decat un act de intimidare la adresa procurorului de caz, cu referiri la membii familiei acestuia (...) Prin urmare, si acest argument vadeste o anumita atitudine a petentei care incearca sa puna presiune asupra magistratilor procurori”.


Pe scurt: in ziua in care seful Sectiei I DNA Gheorghe Popovici a respins cererea de recuzare formulata de mama sa, 12 aprilie 2018, judecatorul Ciprian Ghita ne-a trimis un mail in care ne anunta ca ne va scrie mama sa iar, dupa 13 minute, mama sa ne-a trimis mailul in care ne ruga sa o demascam pe Laura Kovesi.


Asta este Ciprian Ghita: in 2018 ne iubea, in 2023 ne vrea la DNA


Iata asadar cine este judecatorul care a facut plangere penala la DNA impotriva jurnalistilor de la Lumea Justitiei pentru ca am scris doua articole care nu i-au convenit, acuzandu-ne de grup infractional organizat cu Google, niste avocati pe care nu ii cunoastem si presedinta de onoare a AMR, Viorica Costiniu, de abuz in serviciu, fals si favorizarea faptuitorului. Totul pentru doua articole in care i-am criticat o sentinta.

In prezent, publicarea mailurilor lui Ciprian Ghita si mamei acestuia este foarte importanta (nu este vorba despre divulgarea vreunei surse, intrucat Ghita nu ne-a fost sursa), caci arata ca judecatorul care in 2018 ne lauda activitatea si interesul acordat pentru DNA, rugandu-ne sa scriem despre procurorii DNA, sefa DNA Laura Kovesi si Procurorul General Augustin Lazar, in 2023 ne acuza de grup infractional organizat doar pentru ca am avut o opinie diferita fata de a sa.


Prezentam mailul din 12 aprilie 2018 trimis de mama judecatorului CAB Ciprian Ghita:


Prezentam mailul din 12 aprilie 2018 trimis de judecatorul CAB Ciprian Ghita:Prezentam un fragment din ordonanta in care fostul sef al Sectiei I DNA Gheorghe Popovici retine presiunile facute de mama judecatorului Ciprian Ghita asupra procurorilor de caz:

 


“Relativ la imprejurarea ca procurorul de caz ar avea in patrimoniul devalmas bani primiti de la Casa Judeteana de Pensii Prahova si ca anumiti angajati ai acestei institutii ar putea face obiectul cercetarilor in dosarul nr. 190/P/bis/2016 trebuie aratat ca, in ceea ce priveste cercetarile referitoare la aspectul invederat de catre petenta exista un alt dosar, disjuns din dosarul nr. 190/P/2016, in instrumentarea altui magistrat procuror, aspecte care sunt cunoscute inclusiv de catre petenta.

Prin urmare, un asemenea argument nu poate constitui decat un act de intimidare la adresa procurorului de caz, cu referiri la membii familiei acestuia.

De asemenea, aceeasi petenta, fara a dovedi in vreun fel, face afirmatia ca Raileanu Cerasela este consateana cu Vieru Sergiu Dan fata de care a pronuntat o solutie de clasare. Ori, nici acest argument nu poate fi luat in considerare decat in ipoteza in care petenta ar putea dovedi o anumita atitudine subiectiva a magistratului, anumite influente pe care acesta le-a suferit, pentru ca simpla coexistenta a magistratului in aceeasi localitate cu persoane care la un moment dat fac obiectul cercetarilor, nu pot conduce de la sine la concluzia infrangerii prezumtiei de impartialitate.

Mai mult decat atat, petenta revine cu un argument din care lasa sa se inteleaga ca doamna magistrat Raileanu Cerasela a participat in cauza nr. 10216/105/2006 a Tribunalului Prahova, cauza in care a pus concluzii de condamnare a unor inculpati, iar fiul petentei – probabil judecatorul cauzei nu si-ar fi insusit concluziile procurorului. In aceeasi cauza, face petenta mentiune, in intervalul 2010-aprilie 2011, a participat ca procuror de sedinta si procurorul Lucian Onea. Ori, cu privire la acest argument ne punem fireasca intrebare daca petenta s-a aflat in acea sala de judecata, participand in vreo calitate la judecarea dosarului, si atunci s-ar pune problema cum si cu ce scop a stabilit alternanta participarii in cauza a reprezentantilor Ministerului Public, de unde cunoaste detaliile cauzei si cum a stabilit ca intre procurorii Raileanu Cerasela si Onea Lucian, si fiul sau, probabil judecatorul cauzei, exista vreo adversitate.

Prin urmare, si acest argument vadeste o anumita atitudine a petentei care incearca sa puna presiune asupra magistratilor procurori, cu argumente de ordin subiectiv si care tin practic de alte activitati ale magistratilor, precum si de situatia acestora personala, dar care nu au nicio legatura cu prevederile art. 64 din Codul de procedura penala si nici cu activitatea de urmarire penala, raportata la modul de instrumentare a dosarului nr. 190/P/bis/2016, inregistrat la data de 09.03.2018 pe rolul DNA – ST Ploiesti”.


* Cititi aici integral ordonanta fostului sef al Sectiei I DNA, procurorul Gheorghe Popovici

Comentarii

# DODI date 31 January 2023 00:10 +3

Rău e Doamne să fii prost. Și mai rău este dacă ai și ceva putere. Nu-ți mai stă nimeni în cale. Nici măcar LUJU. Nici CLUJU'. Și, după cum se vede, nici bunul simț. La acest tip de indivizi în loc de transpirație iese la iveală ura, tupeul și neamul prost. Și, după cum cred ei, cu rost!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.07.2024 – Zeci de procurori vor sa devina si sa ramana sefi

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva