29 May 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

HELLVIG FACUT PE PROTOCOL – Directorul SRI Eduard Hellvig a fost fortat sa demisioneze din Guvernul Ponta dupa ce ANI i-a deschis dosar de incompatibilitate in baza unei informari de la SRI: “Horia Georgescu ne-a spus ca SRI trimitea catre ANI note, informari, in baza unui protocol. L-am intrebat noi punctual despre domnul Hellvig. 'Da, am primit o informare', ne-a raspuns Georgescu” (Lista protocoalelor)

Scris de: Bogdan GALCA | pdf | print

16 November 2017 16:39
Vizualizari: 7278

Actualul sef al SRI, Eduard Hellvig (foto), a demisionat in 2012 din functia de ministru al Dezvoltarii si a parasit Guvernul dupa ce a fost acuzat de Agentia Nationala de Integritate. Intr-o conferinta de presa sustinuta la acea vreme, Hellvig spunea ca acuzatiile sunt “o mizerie” si acuza ca se doreste ca USL sa piarda alegerile parlamentare. In decembrie 2014, Hellvig a castigat definitiv procesul cu ANI la ICCJ, care a respins raportul inspectorilor de integritate. Si abia acum s-a aflat de unde i s-a tras totul: chiar de la institutia pe care o conduce acum.


Claudiu Manda, presedintele Comisiei parlamentare de control a SRI, a declarat joi, 16 octombrie 2017, ca Horia Georgescu, fostul sef al Agentiei Nationale de Integritate, a afirmat ca a primit o informare de la SRI care-l viza pe Eduard Hellvig, actualul sef al Serviciului, acesta fiind acuzat un 2012, cand ocupa functia de ministrul al Dezvoltarii de incompatibilitate. Manda a explicat, conform evz.ro, ca informarea de la ANI catre SRI a fost trimisa in baza unui protocol incheiat intre cele doua institutii, dar ca acel document nu figureaza printre cele 65 de protocoale pe care comisia parlamentara le-a primit de la SRI (cititi aici ce institutii au incheiat protocoale cu SRI) si ca va cere atat SRI, dar si ANI, sa puna la dispozitia Comisiei respectivul act.

Pe de alta parte, potrivit lui Manda, fostul sef al ANI a spus in fata Comisiei ca George Maior si Florian Coldea isi faceau zilele de nastere la vila K2 si ca la petreceri au participat politicieni de la aproape toate partidele dar si reprezentanti ai institutiilor de forta din Romania.

Iata declaratiile facute de Claudiu Manda
„A spus ca in 2011 s-a semnat un protocol intre ANI si SRI. Precizez ca printre cele 65 de protocoale pe care le-am primit de la SRI nu se afla niciun protocol intre SRI si ANI. Horia Georgescu a indicat ca acest protocol se afla in arhiva ANI, la biroul de documente secrete. Il vom solicita acest protocol de la ANI si il solicitam acest protocol din arhiva SRI. Din cate am inteles de la SRI, spuneau ca nu exista un astfel de protocol. Acesta e motivul pentru care nici nu ni l-au trimis atunci cand am solicitat toate protocoalele pe care le-au semnat din 2004 (…)

Horia Georgescu ne-a spus ca SRI trimitea catre ANI note, informari, cum vreti sa le spuneti, in spetele de interes pentru ANI – incompatibilitati si conflict de interese – in baza unui protocol. L-am intrebat daca poate sa dea nume concrete. A spus ca nu-si aminteste. Atunci l-am intrebat noi punctual despre domnul Hellvig. 'Da, am primit o informare', ne-a raspuns Georgescu. (...)

Ne-a relatat despre zile de nastere ale sefului SRI la vremea respectiva si ale prim-adjunctului la vremea respectiva care se tineau la sediul de la K2 si la care participau diferite persoane din zona politica, din zona institutiilor de forta si a enumerat, cred, toate institutiile de forta. Noua ne-a prezentat aceasta lista, nu pot da nume, sunt o parte din persoane politice de la PSD, de la PDL, PNL si tot ce inseamna zona de forta din ministerul Justitiei si institutiile de forta ale statului”.

Iata lista cu institutiile
care au incheiat protocoale cu SRI

Comentarii

# Feru Magdalena Valentina date 16 November 2017 17:59 +14

Acesta este Statul paralel , informati-l si pe dl Bogdan Mateescu.Formal exista separatia Puterilor in Stat si ele se controleaza reciproc. In realitate , oriunde depuneai o plangere impotriva abuzurilor unei autoritati/institutii aveai de a face cu acelasi conclav ,care facea saptamanal sedinte de lucru la SRI si seara niste petreceri. Cand SRI ,serviciu secret militarizat , organizeaza sedinte si petreceri cu Sefa ICCJ,Procurorul General, Procurorul Sef DNA, Procurorul Sef DIICOT, Director ANI, Director ANAF si ceva oameni politici - e definitia regimului nedemocratic de tip America latina .

# Nicolo golanu date 17 November 2017 08:17 +11

:D :lol: Si uite asa ne imbata unii si altii(reprezentanti din "Lumea celor ce ne incanta" :-* ...doar cu o mie de cuvinte, dar fara fapte, actiuni de indreptare. sau MA intreb, - cui serveste ADEVARUL?! "Puţini văd cum suntem într-adevăr, dar toţi văd ce ne prefacem că suntem. :cry: Toate mijloacele sunt bune, necesare şi morale pentru a guverna. În politică primează interesele şi forţa, 8) şi nu considerentele morale. <img src=ops:' /> Dar când toţi îţi vor spune adevărul, nu te vor mai respecta. :eek: Dumnezeu ne-a dat cuvântul ca să ne putem ascunde gândurile." :zzz Nicolo Machiavelli Si uite asa ne tot vira caye un bat in ochi, cei ce se pretind corecti si mari virtuosi(...) :-x Serious business, my ass!!! :sigh:

# X date 17 November 2017 09:08 +2

Bine zis America Latina. Acolo SUA a sprijinit dictaturi militare fara nici o tresarire. Asa este ei cazul nostru. https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_authoritarian_regimes_supported_by_the_United_States https://www.telesurtv.net/english/analysis/10-of-the-Most-Lethal-CIA-Interventions-in-Latin-America-20160608-0031.html

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 28.05.2023 – Pensionara cu talent a scos piese noi (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva