23 December 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

INM NASTE MONSTRI – Tupeu si exces de zel: Mihai Laurentiu Vasilescu de la Parchetul Judecatoriei Slobozia, numit in functia de procuror in 30 ianuarie 2017, s-a razbunat pe doi politisti care au indraznit sa ii ridice placutele si talonul auto pentru ca depasise viteza legala si avea ITP-ul expirat. Halucinant, Vasilescu i-a amendat cu cate 5.000 lei pe cei doi, vorbind despre el la persoana a III-a si prezentandu-se drept "parte vatamata" (Documente)

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

19 November 2018 18:08
Vizualizari: 15013

Lumea Justitiei prezinta documentul care demonstreaza ca de pe bancile Institutului National al Magistraturii ies magistrati in mainile carora puterea dobandita prin noua calitate este folosita in scopuri malefice si in interes personal. Un caz de acest fel a fost prezentat vineri seara, 16 noiembrie 2018, de jurnalistii Oana Zamfir si Adrian Ursu la emisiunea Exces de Putere de la Antena 3, speta avandu-l in prim plan pe un procuror de la Parchetul Judecatoriei Slobozia, pe numele sau Mihai Laurentiu Vasilescu, a carui experienta in magistratura nu depaseste practic doi ani. Tanarul si "zelosul" procuror a decis sa aplice o amenda judiciara de cate 5.000 lei pe numele a doi politisti, care au avut indrazneala sa il amendeze pentru ca nu avea ITP-ul valabil si pentru ca a depasit viteza legala.


Procurorul Vasilescu vorbeste despre el la persoana a III-a

Halucinanta dispozitie a procurorului Mihai Laurentiu Vasilescu a fost data prin Ordonanta din 2 noiembrie 2018, si are la baza sanctiunea pe care lucratori de politie Mocanu Ionei si Raducanu Gabriel din cadrul IPJ Ialomita i-au aplicat-o procurorului de la PJ Slobozia in 3 iulie 2018, de 2175 lei, 4 puncte de penalizare, retinerea placutelor de inmatriculare si a certificatului de inmatriculare, dupa ce acesta a fost depistat ca a depasit viteza legala de viteza si avea ITP-ul expirat. Halucinant in Ordonanta lui Vasilescu este faptul ca "oamenii rai" sunt politistii care l-au amendat, in timp ce el se prezinta pe sine drept "parte vatamata" si victima a oamenilor legii care, pe nedrept, sustine Vasilescu, l-au retinut 55 de minute, in loc sa il lase sa solutioneze dosare.

Fantasticul Ordonantei lui Vasilescu sta in faptul ca vorbeste despre sine la persoana a III-a, plangandu-si singur de mila si victimizandu-se pentru abuzul la care a fost supus de politisti: "Nu exista niciun motiv legal pentru impiedicarea magistratului de a-si indeplini atributiile, chiar temporar, dupa cum nu exista niciun motiv legal pentru lipsirea de libertate a acestuia in timpul serviciului dincolo de durata necesara aplicarii sanctiunii contraventionale, in conditiile unei temperaturi specifice lunii iulie, urmarindu-se batjocorirea sau sicanarea unui magistrat aflat in timpul serviciului", se arata in Ordonanta lui Vasilescu.

Vasilescu, procuror cu 2 ani vechime efectiva

Dispozitiile tanarului procuror au lasat masca sistemul judiciar, si intelegem si de ce, daca tinem cont ca Mihai Laurentiu Vasilescu este in continuare boboc in magistratura. Concret, Mihai Laurentiu Vasilescu a fost numit in functia de procuror de presedintele Romaniei in data de 30 ianuarie 2017 prin decretul nr. 186/2017, avand conform vechii cutume – potrivit careia la calcului vechimii in profesie se tine cont si de cei doi ani de la INM, dar si de stagiatura din de un an - o vechime de 5 ani. Practic insa, Mihai Laurentiu Vasilescu isi exercita profesia de procuror de aproape doi ani, timp in care s-a plimbat printre parchete si a incercat chiar sa fie numit in functia de judecator. Mai exact, de la Parchetul Judecatoriei Oltenita, unde a fost numit in functia de procuror prin decret prezidential, Vasilescu s-a cerut la Parchetul Judecatoriei Slobozia, iar de acolo, in scurta perioada petrecuta, a cerut sa fie numit judecator la Judecatoria Pogoanele. Acesta din urma cerere a fost insa respinsa.

Cea mai recenta tentativa a procurorului Mihai Laurentiu Vasilescu de a pleca din provincie si de a ajunge la Capitala sau prin imprejurimi a fost in 23 octombrie 2018, data la care Sectia pentru procurori a respins cererea procurorului Vasilescu de a fi transferat la unul dintre Parchetele de pe langa Judecatoriile 1, 2, 3, 4, 5 si 6 din Bucuresti.

Ghinion! Daca va continua astfel, ne asteptam ca cele mai multe dosare pe care le va avea procurorul Vasilescu vor fi la Inspectia Judiciara.

Prezentam in continuare Ordonanta procurorului Mihai Laurentiu Vasilescu:


Comentarii

# alin date 19 November 2018 18:42 +8

AH, CE BINE STIE CEDO. (doamne dumnezeule mare)

# Georgel date 20 November 2018 12:17 0

Observa ca drepturile, toate drepturile, sunt la El ; oblogatiile sunt la restu' ... !

# DODI date 19 November 2018 18:47 +18

SOMNUL RAȚIUNII (a se citi domnia slujirii!) naște monștri. Pentru asemenea apucături CSM ar trebui să se autosesizeze din oficiu și să îl trimită pe amploaiat la recalificare. Eventual în suordinea celor doi polițiști pe care i-a jignit. Asta ca să nu mai vorbim despre imensele deserviciile aduce calității de ”magistrat” (a se citi procuror).

# dudu date 19 November 2018 19:02 +1

dar incultul asta de procurer are program de gravida de la acea ora 11:30 era in traffic.cindva la o intilnire profesionala cu procurori de rang inalt am ridicat problema ca pentru a fi procurer sau judecator ai nevoie de discernamint juridic iar uni au ris punind ca daca nu ar avea discernamint nu ar trtece examenul.timpul a demonstrate ca nu-I acelasi lucru stiinta de carte cu discernamintul iar acest lucru s-a demonstrat.problema mare este in instanta unde judecatorul se uita la cel ce invoca anumite probe ca la masini straine si cere sa I se explice cum vine argumentatia.e de prisos sa vorbim de contradictorialitate cu asemenea specimene.da inm naste monstri

# DOREL date 20 November 2018 05:48 +2

Ipochimenul asta este doar unul din străluciții bună scoliti de Livia Stanciu & co.! Și b) :stați liniștiți la locurile voastre, tovarăși, sunt alții și mai rai, ce iese din pisica șoareci mănâncă! Părerea mea...

# Iulian date 19 November 2018 19:06 -3

Eu nu i-as victimiza atat de mult pe politisti!!! Desigur, nici pe procuror! Incercati sa aveti grija cu aceste excese de victimizare a politiei! Mediatic, da bine insa vi se vor intoarce impotriva cu un un pumn in nas si atunci, aceleasi argumente ale politiei, vi se vor parea excese. Va fi prea tarziu! Veti fi batjocoriti pe baza ...cutumei!!!!! Mai incet cu coarne, valnei si altii!!!

# nu conteaza date 20 November 2018 09:35 +1

Absolut corect, Iulian! Nivelul infractionalitatii DOVEDITE, in cadrul IGPR, este cu cateva ordine de marime superior celui din oricare alta profesie, Peste tot colegii se acopera unii pe ceilalti cand o dau in bara dar la militie, fenomentul a depasit limitele notiunii de "grup infractional organizat" si a ajuns aproape sa fie "institutie infractionala autorizata"! Ei functioneaza, in afara de abuzurile deja cotidiene, in baza unor OMAI (majoritatea secretizate), care eludeaza sau adauga la lege dar cei in drept, se fac de ani de zile ca nu vad asta. Etc... Cum ziceam, se pot scrie vagoane de carti despre puroiul de acolo...

# Ultimul Charlot date 19 November 2018 19:43 +4

Astia sunt magistratii pentru urmatorii 30 de ani. Ba mai mult, dintre asta o sa fie viitorii formatori de la INM. Deci, nici o sansa ca acest cancer, numit judecatori si procurori sa intre in remisie. Se infecteaza de la astia si aia mai putin bolnavi. Fara schimbari structurale, "pana la os" nimic bun nu ne asteapta.

# gigi date 19 November 2018 21:34 +1

trebuia sa inregistreze mai intati sesizarea la parchet,sa se distribuie la procuroru competent care sa dea ordonanta,si dupa aia procuroru amendat sa conteste ordonanta daca nu ii convenea,,,

# Giany date 19 November 2018 22:59 +3

Astia sunt procurorii din Ro. Toti absolut toti sunt la fel. Numai pe razbunari, ŞPĂGI, sa iasa la numar condamnarile,etc se fac toate dosarele din Ro. Daca ar fi sa rejudece instantele din strainatate nu cred ca ar mai sta in picioare 1% din toate dosarele judecate de catre"justitia" romaneasca . O rusine o dizgratie mai mare ca justitia romaneasca nu exista. Procurorii nu sunt decat niste functionari ai statului. Procurorii nu sunt cei care fac legea ci doar o aplica. ,a noi totul e invers. Ce pretentii mai poti avea din moment ce de 13 ani justitia romaneasca se face in mod ILEGAL si DISCRIMINATORIU pe protocoale ilegale ?! Totul trebuie curatat pana la os. RESET total nu chiciuri si asta cat mai urgent ca de 2 ani tot asteptam si nimic in afara de aparitii TV si gargara

# Cine, eu? date 19 November 2018 19:57 +2

infectia judiciara ce parere are despre neavenitul asta? sau inspectorii tov. netejitoru nu au ochi si urechi decat pentru declaratiile pe Facebook ale tov. mateescu.

# Georgel date 19 November 2018 20:04 +5

Formatorul de la etica si deontologie trebuia sa-i bage in cap este indamisibil, sa-si instrumenteze propria cauză. Asta daca nu are cunostinte elementare de drept si nu stie ca ce face este abuz in serviciu. Sigur are prieteni securisti de la care a invatat ca asa trebuie sa aplice legea un proCURor.

# ene date 19 November 2018 20:04 +6

luju, va rog din suflet sa mediatizati acest procuror pana cand este scos din magistratura definitiv, sa vedem ce rude are, cine l-a facut procuror, ce sustinere are pe la partide, totul pe fata pana scapam de acest specimen si cei care vor mai indraznii sa faca ce a facut el.....VA ROG

# Politist date 19 November 2018 20:05 +13

Pt dl. Iulian Dar știți ca prăpădiți ăștia de polițiști sunt organe de up la fel ca domnii procurori? (Art. 55 c.pr.pen) Si mai știți ca peste 95% din dosarele penale din România sunt instrumentate de prăpădiții de polițiști care vă apără de infracționalitatea de zi cu zi si care plaseaza România pe Eurostat ca fiind o tara mai sigura decat multe altele din ue? Si mai știți ca deși polițistul este cel expus, ultragiat, uneori chiar ucis are salariul de peste 4 ori mai mic decat al procurorului? Mai știți ca diurna unui procuror este de 170 de lei/zi iar a unui polițist de 16 lei? Si exemplele pot continua... Oare care este riscul unui procuror care sa justifice aceasta diferența? Polițiști umiliți de grandomania procurorilor ca in cazul de fata am vazut, ultragiați de infractori am vazut adeseori, uciși in misiune de asemenea am vazut dar procurori in astfel de situații eu personal nu am vazut. Propun editorilor sa faca un articol serios (a la LUJU) pe aceasta tema.

# nu conteaza date 20 November 2018 10:04 +2

Politist are dreptate, LUJU ar trebui sa faca un articol extrem de serios pe tema militienilor! Poate asa afla si ei ca respectul pe care-l tot cer, se castiga, nu se impune cu******nul sau amenzile! Militienii vorbesc de riscuri??? Pai, medicii care mor de epuizare in garzi, pe salarii mai mici decat ale lor si care chiar salveaza vieti, ce sa mai zica? N-am auzit de vreun medic sau asistent medical decedat la munca, care sa fie facut erou si a carui familie sa aiba vreo compensatie in urma decesului! Si inmormantarea e facuta din banii familiilor sau din chetele de la colegi! La militieni, le platim noi toti si salariile, si inmormantarile fastuoase (cu inaintare in grad post mortem), si compensatiile date familiilor, si angajarea in militie a unui membru de familie supravietuitor! Cum se apropie vreo sarbatoare, toti rutieristii sunt prin boscheti, ca sa dij******sca transportatorii. Cand unul e batut in strada, militianul se uita in alta parte, etc. LUJU, hai cu articolul pe bune!!

# acadeaua date 19 November 2018 20:05 +10

Incredibil!Acest procuraras, nu se paote abtine sa faca abuzuri si in propria cauza.Fiind persoana vataamta pentru lipsire de liberate, asa cum pretinde, desi nu exista in speta, nu putea sa ancheteze faptele penale imputate celor doi politistii rutieri, adica sa aiba calitate de parte in proces si de organ de urmarire penala. Asta trebuie dat afara, se crede deapsura legii si va comite si alte abuzuri asemanatoare! Inspectia judiciara trebuie sa-la actioneze in judecata disciplinara de urgenta! Pana atunci, trebuie suspendat din functie!

# cineva date 19 November 2018 22:29 +1

ABUZ DE PUTERE !!! Cred ca , Inspectia judiciara ar trebui sa se sesizeze.

# DLWSS date 19 November 2018 23:30 +2

Mey, să-i deie careva linkul speței și hooliganului vasluian de pripas - Chiochiu Cătălin, de s-a aburcat la șefia PJ Suceava. Că și ăla adună purcoi de amenzi rutiere prin toată Moldova (ba Vaslui, ba Iași, ba Botoșani) pe care mai apoi le contestă în instanță. Să nu se mai chinuie cu contestațiile și să aplice metoda colegului slöbozian: când îl oprește miliția să-l amendeze, să le deie amendă judiciară pe lit. a) a art. 283 C.p.p. N-ar fi nimic inedit la scrântitul vasluian care s-o apucat mai amu vreo 2 ani să dispună o amendă judiciară pentru „abuz de drept” (formularea unei cereri de recuzare a procurorului de ședință) într-un dosar CU URMĂRIREA PENALĂ FINALIZATĂ, RECHIZITORIUL ÎNTOCMIT, DOSARUL TRECUT DE FAZA CAMEREI PRELIMINARE ȘI AFLAT LA AL Ț+1-lea TERMEN AL FONDULUI. :lol: Păi dacă și-a permis să azvârle de pe scaun judele îndrituit cu soluționarea incidentelor procedurale ÎN FAZA JUDECĂȚII, n-ar fi nimic de mirare să-nceapă psihopatul vasluian să amendeze poliția.

# Ultimul Charlot date 20 November 2018 11:10 +1

Dupa bolnavul de Bujorean era nrmal sa urmeze altul, la fel

# Ionel date 19 November 2018 23:38 -2

Cei doi politisti, luati in vizor de procuror anterior pentru ca, cel mai probabil, nu-si faceau datoria in dosarele pe care le aveau in lucru si pe care el le avea un supraveghere, dovada fiind sesizarile despre care a facut vorbire adresate sefilor acestora, si-au permis intr-adevar sa-si bata joc de el tinandu-l in drum ca pe ultimul om, atat cat au vrut ei. Trebuie sanctionat acest comportament. Ganditi-va ca si-au permis sa faca asa ceva cu procurorul care le supraveghea activitatea, din razbunare evident, caci ii reclamase la sefi- care oricum mai mult ca sigur nu le-au facut nimic, fiind o clica cu totii, dar cu cetatenii obisnuiti ne imaginam cam ce fac. Pe de alta parte, chiar daca i-a reclamat pentru lipsire de libertate si le-a dat si amenda judiciara, acesta din urma sanctiune nu inlatura raspunderea penala. Eu nu-i vad bine pe cei doi asa-zisi politisti in ceea ce priveste solutia din dosarul penal, daca vor scapa cu o RUP sa zica merci. Il felicit pe procuror!

# nu conteaza date 20 November 2018 10:24 +3

Lasand la o parte faptele ca: orice militian stie ce masina conduce fiecare dintre "somitatile" din satul lui si evita de obicei sa opreasca acele masini si ca procurorul, conform legii, chiar era in culpa, e evident ca in cazul asta, atat militienii cat si procurorul, au vrut sa-si arate muschii unii in fata celorlalti iar actiunile lor, au fost la limita legilor. Nu-s de cainat nici unii nici altii, la fel de jigodii si abuzivi s-au dovedit a fi toti! Se vede de pe Marte ca militienii il pandeau pe porcuror ca "sa i-o traga"!

# Dan date 20 November 2018 06:17 +1

pt. Polițist : Nu. Nu sunt la fel ca domnii procurori. Sunt sub coordonarea procurorului. Adică nu faci ce vrei tu. Faci ce zice procurorul. Si încă ceva. Sunt buni procurorii atinci când nu va trimit in judecată că bateti pe cate unul? Sau când faceți buba si stați pe la uși sa va rugați de ei?

# Politist date 20 November 2018 10:50 0

Cand am devenit eu politist, organizarea judiciară era reglementata de legea 92/92, procurorul nu era magistrat, emitea mandate de perchezitie si aresta preventiv. De fapt cred că și procurorii de atunci erau oameni seriosi cu care lucram proactiv in slujba cetatenilor onesti. Acum cand insusi emitentul ordonantei din articol vorbeste de magistrat (procuror) ca fiind un fel de semizeu îmi este scârbă de transformările din acest sistem. Noul c.pr.pen este un colaj din sistemul european de justitie, sistem din care am preluat instituția j.d.l. și camera preliminară însă am uitat ca sunt compatibile cu institutia jud. de instructie, sisteme in care nu exista procurori (vezi Spania). Rolul actual al procurorului este de intermediar între politist si instanta. Adica ce primeste de la politist duce la instanta. Tocmai de aceea multi politisti buni si cu experienta au preferat sa devina procurori, mucesc si risca mai putin si sunt plătiti de 4 ori mai bine. Nu uita Justitia incepe cu politia.

# Politist date 20 November 2018 11:02 +1

Cand am devenit eu politist, organizarea judiciară era reglementata de legea 92/92, procurorul nu era magistrat, emitea mandate de perchezitie si aresta preventiv. De fapt cred că și procurorii de atunci erau oameni seriosi cu care lucram proactiv in slujba cetatenilor onesti. Acum cand insusi emitentul ordonantei din articol vorbeste de magistrat (procuror) ca fiind un fel de semizeu îmi este scârbă de transformările din acest sistem. Noul c.pr.pen este un colaj din sistemul european de justitie, sistem din care am preluat instituția j.d.l. și camera preliminară însă am uitat ca sunt compatibile cu institutia jud. de instructie, sisteme in care nu exista procurori (vezi Spania). Rolul actual al procurorului este de intermediar între politist si instanta. Adica ce primeste de la politist duce la instanta. Tocmai de aceea multi politisti buni si cu experienta au preferat sa devina procurori, mucesc si risca mai putin si sunt plătiti de 4 ori mai bine. Nu uita Justitia incepe cu politia.

# Geo date 20 November 2018 07:13 +1

Procurorii sunt d-zei in Parchet si politistii d-zei in strada. Toti fac abuz de putere. Nu-i mai plangeti atata pe politisti ca nu sunt sfinti. Cred ca oricum e singura amenda luata in viata lor deoarece ei scot legitimatia cand gresesc si sunt iertati imediat de colegi. Suntem o tara de bugetari bine platiti care nu inteleg ca sunt platiti din banii celor pe care ii abuzeaza. ...

# Retardanis date 20 November 2018 10:27 0

Acum cativa ani, pe timpul lui base, astfel de procurori erau la mare cautare. De astfel de cozi de topor avea nevoie sistemul. In functie de evolutia "profesionala" a unui astfel de procuror ne putem da seama de sistem. Sa-l urmarim.

# Mihai date 20 November 2018 11:51 0

Și nu cumva mergea cu masina instituției? Sa fi uitat de abuzul in serviciu?

# Ionel date 20 November 2018 13:26 -4

@Politist Cat tupeu au avut cei doi de la circulatie si ce sustinere pot avea de si-au permis asa ceva?! Procurorul nu este semizeu si nici nu rezulta asa ceva din ordonanta. In schimb este la diferenta de ani lumina fata de poitistii in cauza in ceea ce priveste stiinta de carte. Sunt convins ca a avut multe piedici, pana sa emita si sa puna in aplicare ordonanta, dar a dovedit curaj. Si apropo: in multe tari europene procurorul este magistrat, nu mai aberati pe aici. Procurorii si judecatorii civili sunt magistrati in adevaratul sens al cuvântului, ceea ce nu se poate sustine despre procurorii si judecatorii militari, acestia avand subordonare pe linie militara, deci fata de executiv.

# politist date 20 November 2018 15:21 0

Dragul meu tanar procuror, am vazut procurori mult mai slab pregătiți decat un politist de nivel mediu. Daca procurorul este magistrat, conform principiului egalității de arme (daca va amintiti de el) nu cumva si avocatul ar trebui sa fie magistrat? Nu cumva potrivit aceluiasi principiu si onorariul la oficii al avocatului ar trebuie sa fie similar cu venitul procurorului? Ce face un procuror de judiciar în plus față de un apărător al unui inculpat în sala de judecată? Vi se pare că protocolul UNBR-MJ respectă acest principiu? Domnilor, sistemul judiciar trebuie reclădit din temelii daca avem pretentii. Eu, ca politist mă bucur de o amarata de pensie specială pe care dvs. magistratii ați câștigat-o raportându-vă la acest amarat de politist. Cititi va rog argumentul CSJ din decizia 20/20.02.2000 a CCR

# politist date 20 November 2018 15:47 0

Dragul meu tanar procuror, am vazut procurori mult mai slab pregătiți decat un politist de nivel mediu. Daca procurorul este magistrat, conform principiului egalității de arme (daca va amintiti de el) nu cumva si avocatul ar trebui sa fie magistrat? Nu cumva potrivit aceluiasi principiu si onorariul la oficii al avocatului ar trebuie sa fie similar cu venitul procurorului? Ce face un procuror de judiciar în plus față de un apărător al unui inculpat în sala de judecată? Vi se pare că protocolul UNBR-MJ respectă acest principiu? Domnilor, sistemul judiciar trebuie reclădit din temelii daca avem pretentii. Eu, ca politist mă bucur de o amarata de pensie specială pe care dvs. magistratii ați câștigat-o raportându-vă la acest amarat de politist. Cititi va rog argumentul CSJ din decizia 20/20.02.2000 a CCR

# Ionel date 20 November 2018 19:41 0

Pai ai sustinut ca politistii buni s-au facut procurori si judecatori, deci slabe sanse sa fi ramas vreunul mai competent decat un procuror. Procurorul nu este echivalentul avocatului (al statului cum tot aud peste tot), ci magistrat. Daca ar fi doar avocat, nu ar trebui sa aiba atatea atributii legale, nu ar trebui sa aiba rol activ, etc, nu ar trebui sa sustina acelasi concurs ca si judecatorii, samd

# Gheorghe date 20 November 2018 22:38 +1

Procurorul asta ar trebui sa primeasca un sut in fund si sa fie exclus din magistratura pentru asa ceva.In primul rand procurorul avea are dreptul sa faca plangere contraventionala si sa dovedeasca ca politia a actionat nelegal. Sansele pe o plangere contraventionala sunt din punct de vedere legal 0. In al doilea rand cum sa iti dai o ordonanta in care sa iti atribui o pretinsa calitate de parte vatamata. Asa ceva este de noaptea mintii. Asa ceva intruneste elementele infractiunii de abuz in serviciu. E hazliu tare procurorul asta. Trebuia ca ultima data cand m-a amendat politia ca ma grabeam sa ajung la sala de judecata sa ii spun politistului sa ma duca el la sala de judecata Ceea ce e foarte interesant e ca Ordonanta asta e emisa pe genunchi adica nu e emisa in cadrul unui dosar penal ci este emisa evident cu scopul de razbunare pe organul constatator. Procurorul asta se crede si politist. Nici nu i s-a uscat cerneala bine pe legitimatie si se crede un Zeu iesit de la INM.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.12.2024 – S-a aflat noul ministru al Justitiei

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva