12 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

INTERVIURI PENTRU INSPECTIA JUDICIARA – Trei dintre cei 31 de judecatori care s-au inscris la concursul pentru numirea in functia de inspector judiciar s-au retras. Ceilalti 28 de candidati au fost programati pentru interviu (Lista)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

21 May 2024 17:45
Vizualizari: 4220

Incep interviurile pentru numirea in functia de inspector judiciar la Directia de Inspectie pentru Judecatori din cadrul Inspectiei Judiciare.Consiliul Superior al Magistraturii a publicat marti, 21 mai 2024, repartizarea pe sali a judecatorilor care candideaza pentru cele 14 posturi de inspectori judiciari scoase la concurs de catre Directia de inspectie pentru judecatori a Inspectiei Judiciare. Interviul va avea loc sambata, 1, si duminica, 2 iunie 2024, la sediul Institutului National al Magistraturii, incepand cu ora 9:00.

Toti cei 31 de concurenti inscrisi initial au fost declarati ca indeplinind conditiile legale de participare la concurs (click aici pentru a citi). Intre timp, din martie pana in prezent, trei magistrati s-au retras. Este vorba despre judecatorii Ionel Alexandru (de la Tribunalul Giurgiu), Camelia Lucaciuc (de la Curtea de Apel Timisoara) si Luminita-Simona Motirlichie (de la Tribunalul Dolj).

Cel mai cunoscut candidat este, fara indoiala, fostul sef CSM Bogdan Mateescu (foto), in prezent presedintele Tribunalului Valcea. In afara acestuia, pe lista ii remarcam pe judecatorii Narcis-Violin Stoica de la Tribunalul Iasi si Ciprian Tita (presedintele Tribunalului Specializat Arges) – care au candidat in 2022 pentru actualul CSM –, precum si pe judecatoarele Luciana Aydin de la Tribunalul Giurgiu (inspectoare judiciara inca din 2018) si Daria-Isabela Mihet de la Curtea de Apel Bucuresti.

Mihet s-a facut remarcata in 2023, cand a confirmat clasarea data de DIICOT dosarului „10 august” vizandu-i pe jandarmii care au oprit lovitura de stat #rezist din 10 august 2018.

La randul ei, Aydin a intrat in atentia presei in 2020, cand, in calitate de inspectoare judiciara, a constatat ca membra CSM de la acea vreme Andrea Chis i-a afectat reputatia presedintei UNJR Dana Girbovan cu un fake news (click aici pentru a citi).

Judecatorii declarati admisi la interviu vor sustine la 15 iunie proba scrisa constand intr-un test-grila.


Iata programarea magistratilor la interviuri:

 


Comentarii

# Iulius-Laurentiu date 22 May 2024 13:10 +66

Succes tuturor celor care merita si sa nu uite ca cea mai înaltă treaptă a inteligenței omenești este capacitatea de a observa fără să judeci. ... Omul înţelept nu-şi calculează şansele. El îşi fixează ţelul şi apoi îl atinge. – Lao Tise

# santinela date 23 May 2024 07:31 0

Nulitatea de Bobita iarasi vrea la borcanul cu miere.Dupa ce a adus CSM-ul la pragul cel mai de jos (injurat de toata lumea) papagalul vrea sa se razbune acum si sa "cerceteze" el pe magistrati . Nu mai scapam de lichelele din justitie veac !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 11.06.2024 – Paraditorul Andreei Cosma si procurorul „Talpa Iute”, reciclati de DIICOT

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva