20 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

IOHANNIS ARE DOSAR PE AVERE – Agentia Nationala de Integritate s-a sesizat din oficiu fata de Klaus Iohannis: “A acumulat o avere ce depaseste veniturile realizate si nu a respectat dispozitiile legale referitoare la completarea si depunerea declaratiilor de avere si interese”. Dosarul este suspendat pana cand Iohannis isi termina mandatul, dar poate fi redeschis la cererea Parlamentului (Documente)

Scris de: B.G. | pdf | print

13 February 2020 11:05
Vizualizari: 14861

Informatie bomba dezvaluita in ordonanta prin care presedintele Romaniei Klaus Iohannis si sotia sa Carmen au primit clasare in dosarul caselor. Klaus Werner Iohannis (foto) are dosar la Agentia Nationala de Integritate, dar acesta a fost pus la pastrare pe timpul cat ocupa functia de presedinte al Romaniei.Asa cum spuneam, informatia apare in ordonanta prin care procurorul Ioan Sandru, adjunctul Sectiei de urmarire penala si criminalistica din PICCJ, a dispus, in 6 februarie 2020, clasarea cauzei deschisa in urma plangerii formulata de Lumea Justitiei impotriva sotilor Klaus si Carmen Iohannis privind modul in care au intrat in posesia a doua case din Sibiu (vezi facsimil).

Concret, exista suspiciuni in privinta modului in care a dobandit averea Klaus Iohannis, motiv pentru care ANI a demarat o ancheta in acest sens. Mai exact, in 2009, Agentia Nationala de Integritate s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul ca Iohannis, la acea vreme primarul municipiului Sibiu, “a acumulat o avere ce depaseste veniturile realizate”. De asemenea, ANI suspecta si ca actualul presedinte nu a respectat nici dispozitiile legale referitoare la completarea si depunerea declaratiilor de avere si interese. Lucrarea a fost apoi inchisa in urma unei decizii CCR, insa ANI s-a sesizat din nou din oficiu, in 2010, pe aceleasi motive.

Drept urmare, a fost deschisa lucrarea 86906/A/II/2010 cu privire la averea actualui presedinte. Totusi, timp de patru ani nu s-a dat vreo solutie in acest dosar din motive pe care Agentia Nationala de Integritate ar trebui sa le explice public, pentru ca, in opinia noastra, din 2010 si pana in 2014 inspectorii ar fi putut solutiona speta si ar fi putut informa opinia publica daca Iohannis si-a dobandit sau nu corect averea.

 

Dosarul, pus in asteptare


Oricum, nu vom afla acest lucru nici in urmatorii cinci ani. Asta intrucat dupa ce Iohannis a fost ales in noiembrie 2014 presedinte al Romaniei, dosarul a fost pus la pastrare. Legea 115/1996 l-a scapat pe Klaus Iohannis de un verdict care ar fi putut sa-i omoare cariera prezidentiala, daca ANI ar fi gasit ceva in neregula cu modul in care si-a dobandit averea.

In ordonanta de clasare data de procurorul Ioan Sandru se arata ca ANI a invocat dispozitiile art. 25 din Legea 115/1996, potrivit carora: “Averea Presedintelui Romaniei va putea fi cercetata numai dupa incetarea exercitarii mandatului, iar pe durata acestuia, numai la solicitarea sa sau pe baza hotararii Parlamentului Romaniei, adoptata cu votul majoritatii senatorilor si deputatilor. In acest ultim caz, Presedintele Romaniei poate da Parlamentului explicatii cu privire la faptele ce i se imputa”.

Asadar, modul in care actualul presedinte si-a dobandit averea va ramane un secret bine pastrat cel putin pana in 2025. Daca nu cumva majoritatea PSD-ALDE din Parlament va vota ca averea lui Klaus Iohannis sa fie cercetata inainte de finalizarea mandatului.

Amintim ca Iohannis a mai avut un dosar la Agentia Nationala de Integritate, cel de incompatibilitate, care a fost inchis de Inalta Curte de Casatie si Justitie condusa de Livia Stanciu, pe care presedintele avea sa o rasplateasca ulterior cu o sinecura la CCR.

 

Iata pasajul din ordonanta de clasare PICCJ care face referire la dosarul lui Iohannis deschis de ANI:

 

La data de 18.11.2010, Agentia Nationala de Integritate s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul ca primarul municipiului Sibiu – Iohannis Klaus Werner a acumulat o avere ce depaseste veniturile realizate si nu a respectat dispozitiile legale referitoare la completarea si depunerea declaratiilor de avere si interese (lucrarea 86906/A/II/2010).

In contextul alegerii acestuia in functia de Presedinte al Romaniei incepand cu data de 21.11.2014, in lucrarea 86909/A/II/2010 s-au aplicat dispozitiile art. 25 din Legea 115/1996, potrivit cu care 'averea Presedintelui Romaniei va putea fi cercetata numai dupa incetarea exercitarii mandatului, iar pe durata acestuia, numai la solicitarea sa sau pe baza hotararii Parlamentului Romaniei, adoptata cu votul majoritatii senatorilor si deputatilor (…)'.

Pana la data prezentei, nu a fost intocmit un raport de evaluare cu privire la respectarea regimului juridic al declararii averii de catre Iohannis Klaus Werner, fost primar al municipiului Sibiu, actualmente Presedinte al Romaniei".

 

 

 

* Cititi aici integral ordonanta PICCJ de clasare a dosarului sotilor Iohannis

Comentarii

# Neanae date 13 February 2020 11:33 +18

Așa mai merge! Se aduna și se tine “vie” ticăloșia ... pana se ajunge la “plata”. Cu alegerile, “penalul” și nevasta și-au prelungit agonia cu 5 ani. Eu sa fiu in locul lui as începe tratativele cu Dragnea sa-mi vândă ceva din alea multe pe care le are in Brazilia și m-as duce învârtindu-ma. In alternativa as face ceva pt condițiile din închisori. Cât o crede domnul ? președinte ?? ca mai poate trage de sfori? SUSPENDAAAAAREEEEE

# CONSTANTIN PISTEA date 13 February 2020 11:57 +5

Aceste prevederi ale legilor romanesti in vigoare, din punctul meu de vedere, inpun ca Parlamentul sa ia act si sa scoata o lege care sa nu mai permita ca soarta personalitatilor care conduc institutiile de stat ale Romaniei sa stea in pixul unui procuror sau alt magistrat, motiv ce genereaza, acte de coruptie incomensurabile .

# "Ssst, ceocu' mic!" Acu' da' Parchetu' clasare... date 13 February 2020 12:07 +9

Sa traiti!... Toti Primarii din Sibiu e corectiunea intruchipata, e cu raportarile la zi, toate retrocedarile sunt perfecte, a primit chiar si Forumul Democrat German... Ghinionu' e ca nu toata lumea stie sa faca avere din meditatii... ca era toata lumea o planeta de bogati care statea numa-n Tenerife si-n palat la Cotroceni si pohtea tot ce-si dorea, chiar si guvernu' miau si voturi supervizate dese tese. Si toate partidele ca PNL a cu oameni destoinici care a avut SAFI de succes si acuma aere si succesuri cu banca. E clar ca toate converge spre un singura directie... toti e egali da unii e si mai egali si are niste pamflete de dosare care trebue ca sa inchidere cat mai degraba... " Realitatea e ca nimeni nu a luat nomic necuvenit, po..poru s-a infruptat singur cand... iaca pamfletu'... iarna nu-i ca vara... rula pe ici-pe-ocolea pe unde sunt banii dumneavoastra!

# Scarba de iohanisti date 13 February 2020 12:22 +22

Citat din Dragnea:” inca 5ani cu Iohannis in fruntea tarii va fi un dezastru pentru Romania”. Cred caDumnezeu a creeat poporul asta sa vada pana unde merge prostia. Sa fie ales un asa guvide prostanac cu peste 60% spune totul despre Romani

# Lechi date 13 February 2020 14:05 +4

Salut ! ANI ,foarte probabil, va fi subiectul unei vizite ,care ,in termeni de specialitate, se numeste...perchezitie. WKJ aduna fara preget ,ban pe euro si viceversa, dar singurul beneficiu care il are este ca a intrat in grupa selecta a inca nedoveditilor de evaziune fiscala ! Este primul om in stat ,unii ii zic impropriu seful statului si iata ce exemplu da romanilor sai si desigur si celor care nu sunt ai sai, ca exemplele rele sunt super contagioase. Cu sistemul inca neoficializat de justitie selectiva,nu sper sa apuc finalul acestei istorii. Nu in ultimul rand, astept avalansa lui Ivory Tower !

# Ion date 13 February 2020 15:01 +11

Numai niste idioți pot alege un asemenea presedinte!

# mitica date 13 February 2020 15:14 +8

Palton voda trebuie sa faca puscarie! La fel si livia stanciu care l-a declarat compatibil pe acest individ cu ...functia de "presedinte"!

# Pintea date 13 February 2020 16:53 +9

Mai are unul din 2017, au fost afisate pe site-ul institutiei...

# Edelweiss - Ivory Tower Missing Man date 13 February 2020 19:56 0

N-am timp de fleacuri, Lechi. Amu-s pe ”Coti” la azvârlit bolohani în vitraliile CCR-ului și de dezvoltat acel bulgăraș mediatic ce se rostogolește pe pantă și acumulează din ce în ce mai multă forță. Cât despre avalanșe, află că nimic în lumea asta nu e gratis! Nici mama nu i-a dat-o lu tata digeaba, așa că ceea ce vrei tu este doar o bazaconie utopică. Știi care-i libertatea rarisimă a Lupului Singuratic? Aceea că poate mușca pe cine are CHEF el, nicidecum ținte care i se indică prin SMS primit de la Jedi-Tower-ul în care sălășluiește vreo eminență cenușie, Comandant Suprem al vreunei Armate de Trolli și postaci.

# Edelweiss - Ivory Tower Portaitist date 13 February 2020 20:59 0

”Cu bolohanu-n vitralii (7) (eboșe satirice)” ;-) Cerință didactică: Descrieți în minimum de cuvinte fiecare Fosilă de Pterodactil Comunistoid, pasionat colecționar de pensii nesimțite și salarii aidoma de onctuoase răstimp cât împute unul dintre jilțurile aparținând PUNGĂȘIEI instituționale denumită peiorativ ”Sovietul Suprem Constituțional”. :sigh: PIMNICERU MONA-MIRIAM – moștenitoare sezinară a portțigaretului Cruellei de Vil; asupra ei nu planează nici un fel de dubii, cu excepția unuia nesemnificativ: care i-o fi marca pistolului ce-l poartă la portjartier: Tokarev, Makarov sau Stechkin? MORAR DANIEL-MARIUS – un iscusit luntraș, navigator pe mări și vremuri tulburi în bărci velier. Meșteșugul intuirii direcției din care bate vântul, dublat de sprinteneala cu care sare dintr-o barcă într-alta, îl recomandă cu prisosință pentru a ocupa sinecura de Tătuc Constituțional. (întotdeauna un idiot util are o ridicată valoare de întrebuințare)

# Edelweiss - Ivory Tower Portaitist date 13 February 2020 21:01 0

ENACHE MARIAN – personalitate proeminentă a plaiului pârloagelor vasluiene, loc tradițional destinat ședințelor practice de învățare de către minorele răpite a unor inedite jocuri erotice. Participant la Victoria Marii Loviluții Socialiste din Decembrie de la capătul Lumii uitat până și de Dumnezeu, loc în care nu s-a întâmplat nimic deosebit și nu s-a tras nici un glonț. Figură proeminentă al pungășiei decembriste care s-a remarcat prin ”merite deosebite”: și-a transportat curul obez pe scările Comitetului Județean de Partid și s-a cocoțat în balconul aceleiași clădiri. :zzz DORNEANU VALER – snob și boem moșulică, cu evidente tendințe spre etilismul de cea mai fină calitate, rămas în istoria parlamentarismului și a dreptului constituțional pentru contribuția sa esențială la fundamentarea unor sporturi extreme rezervate fosilelor judiciare de la CCR și ÎCCJ: - judicial groping - speed wrong accoutrement. :lol: (va urma!)

# Prostanis : cum comentati ? date 13 February 2020 21:16 +7

Ia zi oaie , cum e cu banetu` ? Ne amintim cu totii ca la prima tura cand te pusera SRI-istii presedintele lor, ti-ai "ameliorat" o vila de retragere cu vreo 1000000EURO . Nesimtitu` dreku ! :o

# Privatizarea serviciilor si justitiei ! date 13 February 2020 21:22 +34

Sa vedem si noi eficienta lor , cum castiga ei bnaul 8 ore pe zi facand ....ce zice in fisa postului ! Ne-am saturat de paraziti ce-si umfla narile paroase de la buget , adicatelea de pe spatele nostru , ies la pensie la 40 sau 45 de ani : vreau sa vad asta la privat tata ! Acesti dihori sa-i vad in economia reala , de dreapta , asa cum sustin ei ca sunt ! :-*

# Ba penalule , cum "esplici " ? date 13 February 2020 21:24 +10

Las` ca se termina si mandatul tau de pradator .... pe rug ajungi in piata, dupe Georgeta ! 8)

# Edelweiss - Ivory Tower Portaitist date 13 February 2020 21:35 +1

STANCIU LIVIA-DOINA - ante și postdecembristă materializare faptică a unei celebre devize napoleoniene: ”Fiecare filatoare poartă în raniță bastonul de Mămucă CCR”. La vârsta senectuții decrepite a cochetat cu cinematografia, în pelicula de succes „All the President’s Men”, jucând un banal rol de figurant: cel de button al Președintelui, având de rostit o singură propoziție-răspuns: (the President) „- Mulțumesc doamnă președinte!” (the button of the President) „- Mulțumesc, domnule Președinte!” Insuficiența veniturilor rezultate din cumulul pensiei de judecător cu salariul de Mămucă CCR a obligat-o pe cotoroanță ca, pentru rotunjirea veniturilor, să joace fără make-up prealabil în rolul Mucegaiului „Bau-Bau” din reclama la vopsea Oskar Super Weiss.

# un mizantrop date 14 February 2020 01:39 +1

La ce, naiba, au mai clasat dosarul?! Astia-s in firea lor?! Pai, ANI tocmai ce le-a dat solutia legala, sa suspende cercetarea pana la terminarea mandatului si sa disjunga cauza "civilei" Georgeta, cea cu marama, pe care puteau sa continue s-o cerceteze...tot la drum de seara...pana-s termina hazbentul treaba din deal si se mutau in Miami...daca nu le ridica americanii vizele pentru coruptie...poti sa stii ce dau la schimb useristii incoltiti?!

# Lechi date 14 February 2020 20:05 0

Salut ! Mai sus, devil's lk falt tower se revendica din subspecia lup singuratic . Acest turn, chiar a existat in Paris, fiind facut de catre templieri. Este bine sa stiti ca acest lup a ajuns singuratic pentru ca a fost reject din haita, pentru purtari nelalocul lor. Lupul singuratic are zilele numarate, pentru ca nu mai poate beneficia de lucrul in haita, esential pentru supravietuire ! De muscat,nu mai musca pe nimeni singura sa dorinta este sa mai gaseasca vre-un hoit nedorit de nimeni. Sa ne intoarcem la kwj. Faptul ca tace asurzitor, poate fi perceput in mai multe feluri, de exemplu, ca ignora subiectul, care foarte probabil si chiar ii doresc, sa-i provoace insomnii, nu numai la luna plina. Dar mai poate fi si dificultatea de a formula o reactie , stiut fiind ca declaratiile de avere sunt publice, veniturile oficiale,de asemenea, iar diferenta, in plus, cum scapi de ea ? Daca nu se scapa singur, tare ma apasa gandul, ca va fi scapat, cum a mai fost scapat/albit de atatea d

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 19.05.2024 – Dosarul 10 august a nimerit la un judecator #rezist

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva