16 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

IOHANNIS DA SPITALELE PE MANA SRI – Presedintele Romaniei a introdus in decretul de prelungire a starii de urgenta posibilitatea ca serviciile secrete sa preia conducerea spitalelor: „Decretul mentioneaza explicit si posibilitatea ca, pe durata starii de urgenta, managementul unitatilor sanitare publice civile sa poata fi asigurat de catre personalul detasat din cadrul institutiilor cu atributii in domeniul apararii si securitatii nationale”

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

14 April 2020 15:58
Vizualizari: 25798

Presedintele Klaus Iohannis (foto) nu a inteles din starea de urgenta decat ca aceasta prerogativa constitutionala ii permite sa se joace de-a dictatorul. Marti, 14 aprilie 2020, printr-un discurs alarmist, Werner a anuntat ca a emis decretul de prelungire a starii de urgenta cu 30 de zile, eliminand din start orice posibilitate de relaxare a restrictiilor. (Gasiti decretul anexat la finalul articolului.)Problema este ca acelasi Klaus Iohannis omite sa ne spuna ca in Europa mai multe tari au inceput deja sa relaxeze restrictiile. Vorbim aici, de exemplu, despre Italia si Spania (tarile europene cel mai grav afectate de pandemie), precum si de Austria, Cehia, Danemarca si Norvegia, potrivit Mediafax. Si Germania a inteles ca singura sansa de a evita colapsul economic o reprezinta reluarea activitatii, dupa cum arata Forbes Romania.

De asemenea, Werner a rostit fara sa clipeasca faptul ca numarul infectarilor creste zilnic intr-un ritm alert, trecand sub tacere faptul ca atat Italia, cat si Spania raporteaza un declin in aceasta privinta, relateaza Radio Romania si Agerpres.

In rest, Klaus Iohannis nu a pierdut ocazia sa-si laude propriul guvern pentru felul in care chipurile va relansa economia.

Dar altceva vrem sa subliniem (un fapt pe care presa l-a tratat cu maxima lejeritate): Iohannis a anuntat ca noul decret pur si simplu le da posibilitatea lucratorilor din serviciile secrete (deci inclusiv din SRI, alaturi de care presedintele s-a fotografiat ostentativ la 1 Decembrie 2018) sa preia conducerea spitalelor: „Decretul mentioneaza explicit si posibilitatea ca, pe durata starii de urgenta, managementul unitatilor sanitare publice civile sa poata fi asigurat de catre personalul detasat din cadrul institutiilor cu atributii in domeniul apararii si securitatii nationale. Subliniem ca aceasta situatie nu era reglementata prin precedentul decret prezidential – cel legat de instituirea starii de urgenta (click aici pentru a citi).

Intr-adevar: decretul stipuleaza urmatoarele la art. 38 alin. 1 (vezi facsimil): „Pe durata starii de urgenta, managementul unitatilor sanitare publice civile poate fi asigurat de catre personal detasat din cadrul institutiilor cu atributii in domeniul apararii si securitatii nationale.

Precizam ca atat Legea nr. 51/1991 privind securitatea nationala a Romaniei, cat si Legea nr. 14/1992 privind organizarea si functionarea Serviciului Roman de Informatii prevad ca SRI este organ de stat cu atributii in domeniul securitatii nationale si ca face parte din sistemul national de aparare.


Problema este ca Iohannis nu a prevazut posibilitatea ca spitalele sa aleaga daca sa fie sau nu conduse de lucratori ai serviciilor secrete. In schimb, Ministerul Sanatatii poate alege daca solicita sau nu detasarea unor lucratori de informatii, dupa cum se vede la alineatul 2 din acelasi articol: „Institutiile cu atributii in domeniul apararii si securitatii nationale pot detasa personal pentru a executa misiuni in interesul Ministerului Sanatatii, la solicitarea acestuia.

In rest, Werner nu ne-a mai sfatuit sa ne spalam pe maini, ci doar ne-a urat „multa sanatate”.

 

Iata cuvantarea prezidentiala:


Am emis astazi decretul de prelungire cu 30 de zile a starii de urgenta pe intregul teritoriu al Romaniei pentru a putea fi luate in continuare cele mai eficiente masuri de combatere a epidemiei COVID-19.

In pofida restrictiilor fara precedent adoptate de statele lumii, nu exista semne certe ale unei eventuale incetiniri a ritmului evolutiei pandemiei la nivel global. Dimpotriva, numarul persoanelor infectate cu coronavirus, cat si numarul deceselor provocate de acesta cresc zilnic intr-un ritm alert.

Este absolut evident ca ne luptam cu o epidemie extrem de greu de controlat, chiar si in contextul adoptarii inca de acum o luna a unor masuri de distantare sociala fara precedent, prin instituirea starii de urgenta. Cu siguranta ca fara aceste masuri de izolare ne-am fi confruntat cu o explozie a cazurilor imposibil de gestionat de sistemul nostru de sanatate.

Este tocmai scenariul negru pe care, impreuna cu Guvernul Orban si cu specialistii din domeniul medical, ne-am propus inca de la primele semne ale epidemiei sa il evitam. Actiunea ferma si timpurie salveaza vieti si produce efecte pozitive in plafonarea curbei infectiilor.

Dragi romani,

Pericolul nu a trecut, iar o relaxare a restrictiilor in perioada urmatoare, cum vad ca cer cu inconstienta unii politicieni, ar duce la o crestere vertiginoasa de noi cazuri de infectare, suprapopularea spitalelor si o presiune uriasa pe sistemul nostru sanitar.

Stati acasa pentru a nu ajunge pe un pat de spital! Stati acasa pentru a ne putea recapata viata cat mai repede, altfel vom avea un val de imbolnaviri si de decese foarte mare. Ar insemna ca toate eforturile, toate sacrificiile pe care le-am facut pana acum ar fi fost in van.

Nu putem permite niciun pas inapoi in contextul in care avem de-a face cu o raspandire intracomunitara, deocamdata limitata, dar foarte periculoasa.

Ca atare, se impune prelungirea starii de urgenta, ceea ce inseamna mentinerea aplicarii masurilor deja adoptate, precum si noi reglementari, care sa permita autoritatilor publice sa intervina decisiv si cu mijloace adecvate pentru gestionarea crizei. Pe perioada acestei stari exceptionale sunt necesare prevederi care sa faciliteze functionarea neintrerupta a administratiei publice, a justitiei si a altor servicii publice, a unor infrastructuri care asigura servicii esentiale pentru populatie, stat si operatorii economici.

Astfel, in mod evident, scolile raman inchise si se suspenda toate activitatile didactice care presupun prezenta fizica in institutiile de invatamant. Se organizeaza, in masura posibilitatilor, activitati didactice online.

Am hotarat, de asemenea, prin decretul pe care l-am emis, ca Guvernul va lua toate masurile astfel incat sa fie asigurata securitatea alimentara a cetatenilor prin continuarea aprovizionarii, productiei, procesarii, transportului si furnizarii catre oameni a bunurilor de stricta necesitate.

Pe durata starii de urgenta, se pot plafona preturile la medicamente si aparatura medicala, la alimentele de stricta necesitate si la serviciile de utilitate publica, precum energie electrica si termica, gaze, alimentare cu apa, salubritate ori carburanti.

Am adaugat in decret insa o mentiune speciala pentru situatia in care se va constata o scadere a preturilor la energie electrica si gaze naturale, pe pietele regionale. In acest caz, Guvernul va lua masurile necesare astfel incat aceste scaderi sa se reflecte in pretul platit de consumator.

In decretul emis astazi, am mentinut masura ca, pe durata starii de urgenta, pentru neindeplinirea atributiilor de serviciu, sa se poata lua masuri de urgenta, pana la demitere, impotriva celor care ocupa functii de conducere in unitati sanitare, directii de sanatate publica, case de asigurari de sanatate, servicii de ambulanta, precum si autoritati si institutii publice centrale si locale cu atributii in domeniul asistentei si protectiei sociale, indiferent de statutul lor.

Decretul mentioneaza explicit si posibilitatea ca, pe durata starii de urgenta, managementul unitatilor sanitare publice civile sa poata fi asigurat de catre personalul detasat din cadrul institutiilor cu atributii in domeniul apararii si securitatii nationale.


In aceasta perioada critica, termenele de preaviz in cazul demisiei personalului incadrat in unitati sanitare, de asistenta sociala, de asistenta medico-sociala si in institutiile din domeniul apararii, ordinii publice si securitatii nationale se suspenda pe intreaga durata a starii de urgenta.

Un alt domeniu pe care am tinut sa-l consolidez este cel al protejarii suplimentare a unor categorii vulnerabile. Astfel, in aceasta perioada, este interzisa incetarea sau suspendarea activitatii centrelor rezidentiale de ingrijire si asistenta a persoanelor varstnice, a centrelor rezidentiale pentru copii si adulti, cu si fara dizabilitati, precum si pentru alte categorii vulnerabile, publice si private. Este insa permis ca apartinatorii sau reprezentantii legali ai beneficiarilor acestor servicii sa ii poata transfera la propriul lor domiciliu sau resedinta, daca isi asuma, pe propria raspundere, ca au conditii corespunzatoare ocrotirii temporare a acestora.

In domeniul justitiei, activitatea de judecata continua numai in cauzele de urgenta deosebita.

In domeniul transporturilor si infrastructurii, Guvernul stabileste conditiile specifice de asigurare a serviciilor de transport, de calatori si de marfa, astfel incat sa fie asigurata cu prioritate protectia populatiei si a bunurilor.

De asemenea, am prevazut in decretul semnat ca furnizorii de servicii de comunicatii electronice au obligatia de a asigura integritatea retelelor de comunicatii electronice si de a evita posibilele situatii de intrerupere a traficului in retelele publice de comunicatii electronice.

Acestea sunt doar cateva dintre masurile luate prin noul decret, masuri obligatorii pentru a depasi, cu pierderi cat mai putine, criza grava in care ne aflam. Fiecare dintre noi suntem datori sa punem umarul, cu responsabilitate, la trecerea peste aceasta grea incercare la adresa intregii omeniri.

Cu totii vrem sa ne recastigam viata pe care am avut-o inainte de izbucnirea acestei pandemii, dar cat de repede se intampla acest lucru depinde doar de respectarea acestor restrictii. Sunt masuri care ne afecteaza temporar o parte dintre drepturi si libertati, dar care salveaza vieti.

Fac un apel la toti cei care cred ca lucrurile nu sunt atat de grave si continua sa ignore reglementarile autoritatilor. Nu pacaliti institutiile statului, va pacaliti singuri! Ii pacaliti pe cei dragi voua, pe copiii, parintii si bunicii vostri pe care ii puneti in pericol pentru ca nesocotiti masuri luate pentru protejarea vietii voastre si a semenilor vostri. Orice pas facut dincolo de liniile trasate de aceste reglementari poate insemna imbolnavirea voastra si, mai departe, a celor dragi. Nu va expuneti si nu ii expuneti pe cei de langa voi! Fiti responsabili si solidari!

346 de oameni au pierdut batalia cu acest virus nemilos. Durere si neputinta, un gol imens in familiile din care 346 de oameni au disparut fulgerator. Vreau sa transmit condoleante familiilor indoliate si multa putere sa treaca prin aceasta perioada extrem de dificila.

Daca restrictiile sunt respectate de fiecare dintre noi, putem salva vieti. In vremurile acestea, toti, repet, toti suntem vulnerabili daca ignoram masurile impuse de autoritati. Criza aceasta nu poate fi depasita decat impreuna.

Vreau sa ma adresez acum in mod special medicilor si personalului medical. Va multumesc inca o data fiecaruia dintre voi pentru munca extrem de grea depusa in toate aceste zile. Lupta insa continua si noi toti avem nevoie de profesionalismul si dedicarea voastra.

Dragi romani,

In mod inevitabil, restrictiile severe destinate protejarii sanatatii cetatenilor au afectat sectoare economice intregi. Guvernul Orban a adoptat deja un set de masuri care sa vina in sprijinul angajatilor, dar si al firmelor aflate in dificultate, care este doar o componenta a strategiei guvernamentale menite sa ofere premisele reconstructiei economice si sociale a Romaniei dupa ce vom depasi aceasta criza.

Va fi nevoie de infuzie de capital, de continuarea proiectelor de infrastructura, de accelerarea procesului de digitalizare, de un audit extins la toate nivelurile administratiei publice locale si centrale, de reconversie profesionala. Guvernul Orban va pregati si implementa aceste masuri.

Orice criza, oricat de dificila ar fi, aduce cu sine si oportunitati. Vom avea sansa de a fi mai buni in ceea ce facem, de a fi empatici, solidari si hotarati ca impreuna sa construim cu adevarat acea tara pe care ne-o dorim. Doar uniti putem trece cu bine peste aceasta perioada dificila!

Va doresc multa sanatate!”


* Cititi aici decretul prezidential de prelungire a starii de urgenta

Comentarii

# Maria date 14 April 2020 16:28 +40

Virusul e un fals motiv pentru instaurarea dictaturii finale controlata de servicii. Pa acestia nu-i mai satura nici draku, ca de 30 de ani deşi au toate privilegiile cu firme la SECRET anticonstituționaleau distrus țara cu slugi tradatori si mafioți. Toate structurile acestei țări sunt o bandă de crimă superorganizată. Trebuie sa-i actionăm în instanțele naționale si internaționale daca nu o vom face acum in al 12-lea ceas maine va fi prea târziu. Sa pornim valuri de plângeri penale şi petiții asemenea celor de pe: [ genocid.ro ] Şi să oprim distrugerea țării şi dictatura militară a serviciilor criminale suprastatale. Țara e a poporului întreg nu doar a mafioților. Urgent petiție si pt. Taierea pensiilor speciale si pt. Reducerea numarului de angajați ale serviciilor secrete proportional cu statele democratice. Țarile democratice au cu până la 90% mai putine posturi in servociile secrete, însa la noi făra număr+ acoperiti in justiție, politica,presa ANAF si tot "statul de drepți"

# DODI date 14 April 2020 16:33 +12

johANUS, pe care mulți l-au crezut salvarea României, e consecvent, a făcut toată viața ceea ce i s-a dictat. A schimbat stăpânii dar și-a păstrat năravul. Până la Revoluție asculta de Securitate și Carmen, acum ascultă de SRI și Merkel.

# Hades date 14 April 2020 16:37 +12

E clar ! Omul e total rupt de realitate. Unde o fi văzut el măsurile guvernului lăutarului ebriant Orban de protecție economică a po******ției și a firmelor ? Cred că Eminescu descrie cel mai bine situația: ”erau pe când nu s-au văzut, azi le vedem și nu sunt” (La steaua).

# indignata date 14 April 2020 17:05 +18

Daca nici acum parlamentul nu face nimic si voteaza Prelungirea starii de urgenta, somnul cel de moarte o sa se astearna peste Romania. Dati-l jos, frate, urgent, profitati de ocazia pe care v-o serveste el singur pe tava. Trimiteti-l la lada de gunoi a istoriei. Este exasperant cat de mult va lasati calcati pe cap de fitecine... Pentru D-zeu, dar treziti-va odata : Iohanis are toate caracteristicile si indeplineste toate conditiile pentru a fi alungat de la Cotroceni iar ai lui ciraci, de la Palatul Victoria.

# Gery date 14 April 2020 17:37 0

Interesant...o abordare originala.Eu zic sa asteptam putin cu ,protestele'.Am vazut cum a ,functionat' terapeutica pana in prezent(sub indrumarea "profesionistilor") Haideti sa facem si o astfel de abordare.Poate metodologia ,speciala'va da rezultate mai vizibile.

# Andrei Muresan date 14 April 2020 19:45 +8

Domnule Busuioc, Cine ii poate intelege pe romani? Constantin Radulescu Motru, cel mai mare psiholog al romanilor scrie negru pe alb ce fel de natie suntem. Acum, in era "moderna" toti trogloditii isi dau cu parerea; nu tu limba romana, gramatica, istorie, geografie, dimpotriva au votat intr-o veselie Ihannis si PNL. Acum, la ceas de cumpana, plang ca prostii inselati la marginea drumului. Emanatia nazista ii conduce usor pe acesti teribili internauti care au transportat in materia lor coloidala, nespalata, covid 19 la rudele din tara. Au adus cu ei cativa euro si toti virusii din Anglia, Italia, China, Spania. Acolo traiau in conditii incredibile. De unde apa si sapun, baie, dus, curatenie? ******-ul romanesc a ramas eternul par. "Culoarea tuciurie" nu este fidela sapunului si apei.

# Pintea date 14 April 2020 20:25 +1

Pune hoțul paznic la stână!

# INCREDIBIL ! date 14 April 2020 20:37 0

CERINTELE + ORDINELE date de Patriarhul DANIEL ( Patriarh al Intregii Romanii ) pentru zilele de Pasti din acest an , denota o IRESPONSABILITATE sociala fata de credinciosii ortodocsi romanii . Va fii o INBULZEALA de oameni la biserici si strazi , care NU va putea fi stavilita de nimeni ! Urmarea si consecintele vor cadea asupra lui DANIEL ! TREBUIA. URMATA atitudinea VATICANULUI spre binel credinciosilor . Viata mai presus de DOGMA ! Un preot NU are VOIE ( azi ) sa colinde prin sate + comune + cartiere + blocuri cu spovedania (indiferent cat de echipat preventiv ar fii) . PRETUL cerut de Patriarhul DANIEL va fii in vieti nevinovate ! .

# TIPA date 14 April 2020 21:54 +3

Presedintele nu poate legifera prin decret.Se subroga puterii legiuitoare.Vedeti art. 39 din decret sa vedeti ce vor sceleratii . Personalul serviciilor nu pot prelua managementul spitalelor printr-o dispozitie din decretul prezidential; Institutiile cu atributii in domeniul apararii si securitatii nationale nu pot detasa personal pentru a executa misiuni in interesul Ministerului Sanatatii, pt ca atributiile lor sunt strict delimitate de legislatia speciala. Misiunile acestor institutii se pot circumscrie doar sferei lor de activitate si personalul de asemenea

# tipa date 14 April 2020 21:56 +2

Vela nu paote emite ordonante militare. Daca admitem doar la nivel ipotetic aplicabilitatea OUG 1/1999 (la nivel ipotetic pt ca am demonstrat nelegalitatea reglementarii prin OUG) atunci Vela NU POATE REGLEMENTA PRIN ORDONANTE NIMIC . Pe intelesul tuturor: Vela invoca ca temiei al ordonantelor militare OG 1/1999.Bine .Atunci sa vedem daca OUG invocata de el ii permite lui sa reglementeze ceva. Conform dispozitiilor art. 7 coroborate cu disp. art. 20^1 OUG1/99 doar autoritatile militare si alte autoritati publice pt sa emita ordonante militare sau ordine. In speta, ministrul Vela nu este autoritate militara si nici autoritate publica Textul art.20 indice 1 este relevant in acest sens, prevazand imperativ cine poate emite ordonante militare, respectiv autoritatile prevazute la art.7 : autoritati militare si alte autoritati publice. Vela nu este nici una nici alta, sens in care nu poate emite niciun act, nicio ordonanta militara, nici macar un biet ordin in starea de urgenta.

# tipa date 14 April 2020 21:57 +2

In ipoteza in care exista la momentul emiterii ordonantelor militare o lege care ii conferea lui Vela ,adica ministrului afacerilor interne statutul de autoritate militara atunci el ar fi avut competenta si dreptul sa emita ordonante militare. In prezent nu poate emite niciun act.Nici in trecut nu a avut un act normativ care sa stea la baza emiterii ordonantelor militare. GHINION. OUG 1/1999 NU-I CONFERA DREPTUL LUI Vela DE A EMITE ORDONANTE MILITARE.

# tipa date 14 April 2020 22:03 +4

Ce vrajeala la natangul de Vela.Controlul ni-l prezinta ca ajutor. Adica politia ajuta biserica sa imparta SFANTA LUMINA, NU CA IN REALITATE VOR SA SE ASIGURE CA LUMEA NU SE VA DEPLASA PE STRAZI LA BISERICA. Zice va ajutam cand de fapt va controlam SI VA INTERZICEM SA LUATI SFANTA LUMINA DE LA BISERICA SI SA PARTICIPATI LA SLUJBA de INVIERE. .Am ajuns sa luam lumina de la politisti .Ce mai zice poporul „inteligent” ce a votat sceleratii astia tradatori? Tot inteligenti se cred , democrati si pro europeni ? Guvern de imbecili antihristi ca si securistii lor.Am sa le fac si eu surprize de INVIEREA DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS. LA JILAVA cu sceleratii.

# Neanae date 14 April 2020 23:24 +1

SRI are de a face cu spitalele fix ca scula cu Prefectura (de județ). E clar. Directorul de la spitalul 9, secția furioși și deprimați va fi inevitabil transferatu’ de la Cotorceni. Pas cu pas oamenii potriviți la unde o fi ... NU POT SA CREEEEEED! Atunci Orbán la serviciul de deratizare din Ferentari, Cuțu la numărat conurile de semințe vândute de doamne in fuste crete in timp ce se fac ca alăptează plozii altora! Vai și amar ce guvern aista al lor! Descurcăreț foc ...

# Amy date 15 April 2020 00:00 0

Bee... ca sa faca astia nr de infectati sunt trimise teste infectate deja anumea. E clara mafia globala. Nu mai puneti botul. ATENTIE!!! covid e o maaaare pacaleala https://www.bugetul.ro/informatii-bomba-bill-gates-ar-fi-trimis-kituri-de-testare-deja-infectate/

# Amy date 15 April 2020 00:05 +1

Testarea=infectare, vaccinarea=moarte sigura

# tipa date 15 April 2020 01:32 +1

Iohanis si cu securistii lui pe langa ca au sfeclit-o cu tot ce au facut si pana acum cu Nelu Tataru cu tot, abereaza cu detasarea personalului securistic in spitalele civile si celelalte aberatii juridice. Alo, natangilor de securisti este lege speciala ce reglementeaza ca in caz de epidemii duceti voi pacientii in spitalele din retelele voastre proprii , adica luati pacientii de covid la voi in spitale si ii tratati nu veniti voi in spitalele civile cum ati procedat si in niciun caz prin procedura urmata, ci legal. Doar in caz de interventie ce nu presupune spitalizarea in spitalele civile puteti apela la personal medical din unitatile ce apartin unor institutii cu retele proprii si nu la cererea directorului medical sau altei persoane cum ati procedat. Nu se pot face detasari nici in misiuni ,nici pt preluarea managementului prin decret.Este lege ce este in vigoare nebunilor si reglementeaza situatia juridica, nu ce abereaza Iohanis.

# tipa date 15 April 2020 01:33 +1

Prin decret nu modifici legislatia aplicabila si nici nu legiferezi. Nelu Tataru se plimba prin tara ca sa dea bine pe ecran si sa zica poporul ca e preocupat insa el nu stie legislatia. Mai bine ar sta teapan si ar aplica legea decat sa piarda timpul aiurea si sa incalce legislatia in vigoare.Tot ce au facut e ilegal. .

# Antisistem date 15 April 2020 08:01 +2

Degeaba ne dăm cu curul de pământ, când trebuia să ieșim la vot am stat cu ochii în tv să voteze alții în locul nostru! Nu e nicio noutate și nicio mirare ce se spune în articol, este un adevăr știut și ușor de dedus după 5 ani de mandat săsesc. Deci, să luăm cu pâine să nu ne înecăm...

# golan date 15 April 2020 08:06 +2

Cand regimul Normal democratic,a scos armata pe strazi,m-am gandit ca mai bine denumea ordonantele-militaristo-securiste.Uite ca prin decretul asta se oficializeaza acest lucru.

# Lita date 15 April 2020 09:27 0

Se teme cineva de extinderea protestelor din Germania? Revista Stern 12. April 2020 10:24 Uhr Corona-Krise: Corona-KriseProteste gegen Kontaktverbot: Polizei löst Demonstration in Berlin auf Die Proteste in Berlin richteten sich gegen die geltenden Kontaktbeschränkungen. Laut Demonstranten seien diese nicht mit dem Grundgesetz vereinbar.

# gheniu date 15 April 2020 12:07 0

Era de asteptat , spre exemplu la Spitalul Judetean Suceava , conducerea de catre medici militari va fi posibila atata timp cat se transmit strigate de ajutor de la angajati si pacienti . Insa daca se baga careva in achizitiile cu miros spaga , atat cele anterioare pandemiei cat si cele facute pana la introducerea cadrelor de la MApN in menegmentul spitalicesc , se va schimba conducerea cu cei de la SRI , de sa nu pirda PNL un cadru de nadejde ca Flutur si finantarile politice aferente . Adica sa nu se afle nimic ... si astfel ei cu banii si functiile si noi cu coronavirusul si tot ce aduce el.

# Lechi date 15 April 2020 12:54 +2

Salut ! A aparut o noua categorie socioprofesionala :COVIDIOTUL ! Nu este inventia mea , dar niste spirite luminate au convenit ca, aceasta categorie sociala si politica,trebuie recunoscuta si, bagata in seama. Acuma, eu nu am caderea sa spun, chiar daca am o lista deschisa, cine sunt primii, ma abtin, ca pot fi acuzat de raspandire de informatoi reale ! Mai am o intrebare ,pentri cei dintre dv. mai stilati ; Am vazut ca in unele postari,altfel interesante si cu substanta, apare o combinatie de litere ,asfel : ce plm; este cumva singularul de la : ce pln ?

# Tipa date 15 April 2020 13:13 +1

Semnarea acordului de catre vela cu biserica reprezinta infractiune,dupa cum infractiuni reprezinta si impartirea luminii de catre politisti. Politia romana are clar atributii stabilite prin legislatia speciala.Impartirea Sfintei Lumini nu intra in atributiile politistilor.

# escu date 15 April 2020 13:24 +2

„Problema este ca acelasi Klaus Iohannis omite sa ne spuna ca in Europa mai multe tari au inceput deja sa relaxeze restrictiile.” Greșit, a înțeles foarte bine, dar nu o relaxare pentru România. El se simte foarte relaxat și confortabil la Cotroceni, deoarece își permite și naveta acasă la Carmencita, poporul de rând neavând acest privilegiu, nici măcar să participe la o înmormântare. Totodată, a început să-i placă a o face pe marele jupân, dictând, sub acoperirea cu starea de urgență, după placul inimii, iar finanțatorii săi din campania electorală să poată recupera rapid cheltuielile. Altfel cum se explică și marea migrație a forței de muncă spre Germania? Cred că Parlamentul ar trebui să-l relaxeze un pic.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 15.04.2024 – Inalta Curte a mai ars o data judecatorii din CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva