19 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

IZ DE AMENINTARE PREZIDENTIALA – Klaus Iohannis este deranjat ca romanii au aflat de noile proiecte de legi privind SRI, SIE si activitatea de informatii care pun in pericol democratia: “Cineva, si stim cine, a considerat ca este bine acum sa le dea pe surse. Este o eroare majora... Nu-si doreste nimeni o restauratie a vechii Securitati sau o incalcare a drepturilor cetatenesti. Sunt specualtii eronate, eronata este si scurgerea catre media” (Video)

Scris de: George TARATA | pdf | print

7 June 2022 15:03
Vizualizari: 4924

Presedintele Romaniei Klaus Iohannis (foto) a avut marti, 7 iunie 2022, o prima reactie in legatura cu noile proiecte de legi din domeniul securitatii nationale, care dau puteri sporite serviciilor de informatii, instituie o imunitate lucratorilor din SRI si SIE, obliga romanii sa devina colaboratori ai acestora si ofera presedintelui Romaniei ocazia a bloca anchete penale care vizeaza ofiterii de informatii sau serviciile de informatii, proiecte care per ansamblu reprezinta un veritabil atac la democratia din Romania (click aici si aici pentru a citi).


 

In loc sa dea asigurari ca asemenea prevederi nu vor fi vreodata adoptate, Iohannis s-a aratat deranjat ca romanii au aflat de planul care se pune la cale pentru intarirea noii Securitati. Concret, Iohannis a catalogat drept o eroare scurgerea in presa a proiectelor de legi. Mai mult, presedintele a tinut sa sublinieze ca stie cine este persoana care a dat catre mass-media proiectele, precizarea putand fi considerata ca avand si un iz de amenintare, in opinia noastra.

Pe de alta parte, presedintele a sustinut ca romanii nu ar trebui sa aiba motive de ingrijorare, pe motiv ca nimeni nu isi doreste o restauratie a vechii Securitati, asta desi noile proiecte din domeniul securitatii nationale, in forma actuala, dau puteri serviciilor la fel de mari precum cele pe care le avea Securitatea dinainte de 1990, daca nu chiar mai mari. Totodata, Iohannis a precizat ca proiectele vor fi dezbatute in CSAT, Guvern si Parlament, iar orice incalcare a drepturilor si libertatilor fundamentale va fi eliminata.


Iata declaratiile presedintelui Romaniei Klaus Iohannis referitoare la proiectele de legi privind domeniul securitatii nationale aflate in dezbaterea coalitiei:

 


“Noi avem anumite legi pe domeniul securitatii nationale care au fost facute la inceputul anilor '90, cand democratia a fost noua, s-a incercat sa se construiasca institutii moderne, europene, care respecta drepturile cetateanului, insa in timp stim ca lucrurile trebuie sa fie adaptate contextului. Pentru asta a fost intocmit un proiect, cate un proiect pe aceste legi.

Acuma ne aflam in faza in care avem primul draft. Acesta nu este destinat publicului larg, este un prim draft care urmeaza sa fie analizat de Guvern, de CSAT, pe urma de Parlament. Cineva, si stim cine, a considerat ca este bine acum sa le dea pe surse. Este o eroare majora fiindca oamenii sunt ingrijorati, cu toate ca avem doar un prim draft. Aceste legi vor intra in discutia guvernului, vor fi dezbatute. Vor intra in CSAT, vor fi dezbatute, vor fi modificate. Vor intra in Parlament, unde specialistii, comisiile de specialitate vor interveni si, sigur, daca anumite abordari din primul draft nu sunt bune vor fi corectate.

Aceste chestiuni sunt, ca sa zic asa, self evidente, nu-si doreste nimeni o restauratie a vechii Securitati sau o incalcare a drepturilor cetatenesti sau altceva. Astea sunt specualtii care sunt pur si simplu eronate, eronata este si scurgerea acestor prime forme catre media.

Si in final, acuma am trecut de aceasta faza, personal ma voi ingriji ca acolo unde draftul nu a avut inca o forma corespunzatoare timpurilor noastre. Deci aceste ingrijorari la acest moment dupa pararea mea nu sunt necesare. Atunci cand legile vor ajunge in dezbatere publica, aceste ingrijorari sau unele care mai raman atunci in picioare trebuie aduse la cunostinta legiuitorilor pentru a putea fi corectate. Este un demers natural, si in final imi doresc tare mult sa avem pe domeniul securitatii nationale o legislatie moderna, care raspunde intrebarilor care vin si din societate, si din domeniul institutiilor de forta”.

Comentarii

# Ericka date 7 June 2022 15:37 +155

Pai...ce e atâta "suparare"??!!! Nu TREBUIE SA STIM ???!!! De ce sa fie "secrete"???!!! Nu am uitat OUG, NEPUBLICATE în Monitorul Oficial, Dar pe baza cărora s-au făcut atâtea NELEGIURI, în "PLANDEMIE"!!!!! TREBUIE SA STIM CE NI SE PREGATESTE!!! Sa putem REACTIONA, când se incearca INCALCAREA CONSTITUTIEI !!!

# Darac date 7 June 2022 16:18 +257

Ce pretenţii să ai de la un escroc? Avem deja o justiţie securistă întreţinută de acest escroc. Avem o clasă politică ce se scaldă în securism, toţi politrucii fiind antamaţi de escroc. Avem protocoalele încheiate de SRI cu târfa Justiţie şi celelalte organe. Mai bine ne spunea cine i-a livrat proiectele (Biden, nevasta lui bideu, Kamala, Lloyd negru de supărare, au venit de la Davos, etc.), decâd să joace în bâlciul ofensatului.

# maxtor date 7 June 2022 17:09 +129

stie cine este persoana????? -i-a bagat la poligraf ca Kodrutza sau documentu avea metadata- tot ca la Kodrutza?????

# Știți voi cine .. date 7 June 2022 18:28 +141

Vezi-ti bai iohanisule de științele tale. Vorba lu' Cocoșilă din Moromeții:mănânci c..t! Am zis! SERVESC PATRIA (și o ajut).

# Marius date 7 June 2022 19:27 +112

Caut avocat pentru a condamna tradatorul criminal Klaunus Joianus la inchisoare pe viata. Se ofera cineva !?

# Tudorel Toader date 7 June 2022 22:45 +172

De asta au modificat art 369 noul cod penal tocmai pentru a nu mai putea lumea sa se aduna din mediul online în vederea unui protest. Ma îngrozesc câți romani scurți în bandă trăiesc în tara asta

# Boldea date 7 June 2022 23:04 +1

Fenta.i adâncă tare și lumea n.o intuiește :în realitate nu este vorba despre legile serviciilor... În realitate dragi romani, asa data pe după vișin, este vorba despre miza cea mare: MODIFICAREA CONSTITUȚIEI. Despre asta este vorba și acolo se va ajunge

# # jos furrerul !!! date 8 June 2022 06:49 +12

:o <img src=ops:' /> :lol: :-x :eek: Mai, TINDALA, dar ca nu ai aflat, LOAZA, ca urmeaza criza economica, energetica, foamete, de la NEKLIFIKTII TAI, NU TE-A DERANJAT??? Esti asa PENIBIL CIND AFIRMI CA TU NU AI FOST INFORMAT, DECI ESTI SECOND-HAND, UN MASKRICI, O PAIATA, UN ...NIMENIIIIIIIIIIIII! :zzz

# Constantin date 8 June 2022 10:29 0

Ajunge cu pacaleala.Degeaba folositi tonul grav fiindca stim ca nu spuneti adevarul.Care guvern, care parlament care CSA,FIINDCA TOATE SUNT LA DISPOZITIA DVS.mAI PUNETI-L PE CIOLACU LA TREABA CA a depasit suta.Recomandare:DATI-VA DEMISIA SI PLECATI.

# Goargăș date 8 June 2022 19:22 0

Ha, ha, ha, nătângul s-a dat de gol: să se jure că nu știa de proiectele parșive și toxice! Mare și...inteligent!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 18.06.2024 – Sentinta TMB motivata dupa 16 luni

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva